Elnémítva (Will Trent 1.) 54 csillagozás

Karin Slaughter: Elnémítva

Atlanta ​legtehetősebb kertvárosaitól a szegény emberek lakta sivár lakótelepekig egy gyilkos átlépte a jólét és a származás határait. Az őt üldözők szintén kénytelenek átlépni ezeket a határokat.

Köztük van a veterán nyomozó, Michael Ormewood, akinek vékony szálon lóg a házassága, s az arroganciája meg a robbanékony természete a karrierjét veszélyezteti. Továbbá Angie Polaski, a gyönyörű helyettes nyomozó, aki Michael szeretője volt, mielőtt az ellensége lett.

Ámde mindkettejük tudta nélkül még egy játékos jelenik meg a színen, mégpedig egy lúzer ex-fegyenc, aki a legvéletlenebb módokon bukkan a gyilkos nyomára – és talán ő lehet a megfejtés, hogy miként került nyilvánosságra az ügy.

A megdöbbentő fordulatokkal, félelmetes lélektani feszültséggel és érzelmekkel teli Elnémítva sokkolón fokozza a feszültséget a katartikus, feledhetetlen végkifejletig.

Karin Slaughter a világ egyik legnépszerűbb és legelismertebb thriller szerzője, 37 nyelven, több… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
500 oldal · ISBN: 9786155905155 · Fordította: Vándor Judit
>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
500 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155905148 · Fordította: Vándor Judit

Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 48

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
mate55 
Karin Slaughter: Elnémítva

A „jó a rossz és a csúf” avagy a pokol története egy három alakos festményen belül, ahol a három fő karakter mindegyike másfelé fordul, mégis egy és ugyanazt látják. Miután megismerjük a főszereplőket, biztosak lehetünk abban, hogy a „szálka nem ugyanaz, mint ami már sokszor megakadt a torkunkon”, de legalább olyan fullasztó, nem véletlenül, mert az íze nagyon ismerős. A könyv „idilli kezdése” spoiler remek alapot szolgáltat annak az őrületnek, ami egyik pillanatról a másikra megállíthatatlanul elszabadul. A regényt tekintve azonban nem is ez a tény a lényeges, hanem a „gyilkos” személyiségének bemutatása, valamint a főszereplők különleges (egyedi) viszonya. Slaughter magával ragadó alkotása, egy olyan gyors folyású, fojtogató thriller, amit nagy hiba lenne kihagyni. Ugyan, ebben a beteges drámában nem reformálta meg a krimi-thrillerek alapvetéseit, sokkal inkább felhasználta azokat, de mint nyomozós könyv tökéletesen funkcionál, sőt, sokszor képes mély érzelmekkel dolgozni. Nem ijed meg attól sem, ha véres vagy épp naturális „képsorokkal” kell operálnia. A sorozatgyilkos-létből fakadó véres elemeken, és a felkavaró családon belüli viszonyon túl a könyv gondolati síkja is jól kimunkált. Tagadhatatlanul az utóbbi idők egyik különleges színfoltját képezi a népes horror/thriller kínálaton belül. És újból és megint csak kérdem én, hogyan tovább kiadó: folytatás?

17 hozzászólás
>!
EssentialHencsi MP
Karin Slaughter: Elnémítva

Chevy Stevens innen lopta az ötletet az Aznap éjjel című könyvéhez. Csak ez klasszisokkal jobb.

2 hozzászólás
>!
Kovaxka P
Karin Slaughter: Elnémítva

Elnézést kérek a rajongóktól, de engem nem győzött meg. Nagyon nehezen indult, az első 150 oldalt átszenvedtem, majdnem félbehagytam. A főszereplők nem kaptak el, John miatt tartottam csak ki. Jól kidolgozott és kellően borzalmas sztori egyébként, van fantázia, meg írástudás, de sok volt a betű. Majd még próbálkozom, lehet, hogy csak rosszkor vettem kézbe.

>!
mazsolafa
Karin Slaughter: Elnémítva

Nem sablonos, nem nyálas, ízig-vérig kemény, 3 szálon futó krimi. Nálam ez verte a majmosat.

7 hozzászólás
>!
Zanit
Karin Slaughter: Elnémítva

Érdekes, hogy nem Will fogott meg inkább, hanem spoiler. Trent teljességgel megfoghatatlan figura a számomra, nem tudom hova tenni. Ahogy spoiler. A történet amúgy nem lett volna rossz spoiler, de a főszereplő miatt nem tudok többet adni 3,5 csillagnál.
Ami apróság, de zavaró: spoiler Lehet, hogy csak fordítási „hiba”, lehet, hogy félrevezetésnek szánta Karin, de az ilyenek is bele tudnak rondítani az összképbe.

2 hozzászólás
>!
Ananiila 
Karin Slaughter: Elnémítva

Nem volt rossz, sőt az első fele remek volt. Nagyon jó volt a felépítése a történetnek, a karaktereknek, váratlan volt a fordulat is, annak ellenére, hogy hintett el morzsákat az írónő. Különösen tetszett ahogy megismerhettük pl. Michaelt több nézőpontból is.
Könnyen olvasható beszippantós történet.
De nem sikerült végig tartani a színvonalt. Idegesítővé vált, különösen Will féltékenykedése zavart, mondjuk maga a karaktere sem túl szimpatikus egyenlőre.
John és a vele történtek izgattak leginkább, az ő figurája volt a legjobb, illetve lehetett volna, ha egy kicsit még jobban ráfókuszált volna Slaughter
Azért vagyok csalódott, mert nagyon tetszett az elején, a végén mégis úgy csuktam be a könyvet, hogy na megint egy történet amiből pár hét múlva semmire sem fogok emlékezni.

>!
brena
Karin Slaughter: Elnémítva

Egy kicsit nekem kesze kusza volt kb az első 30%,de aztán össze állt a történet.
Még mindig imádom ahogy ír!

>!
Lanore P
Karin Slaughter: Elnémítva

Valószínűleg jobban jártam volna, ha ezzel az első résszel kezdem a sorozatot, és nem a nyolcadik kötettel, de hát így adták ki magyarul. A Kegyetlen kötelékek már megismertette velem Will-t, aki nem lopta be magát különösebben a szívembe, de itt sikerült megkedvelnem, jobban megértem az ő érzelmesebb, csendesebb karakterét. Viszont Angie… így, hogy már tudom, mit spoiler, mégis hogyan kellene egy kicsit is együttéreznem vele, vagy egy hajszálnyit is kedvelnem? Nem mondom, a végén, a spoiler. De annak ellenére, hogy a karakterek – szerintem – elmaradnak a Grant County sorozatban lévő szereplőktől, magára a sztorira nem lehet panaszom, Slaughter már 2006-ban is hozta a formáját, csavarokkal, meglepetésekkel, kifejezetten érdekes volt megismerni úgy a rendőr Michael-t, ahogy spoiler, minden csak nézőpont kérdése, ugyebár… jöhet a folytatás, remélem, kevesebb Angie-vel.

>!
eSsZ P
Karin Slaughter: Elnémítva

azt hiszem ez a Nő is beteg", szegény szentem… és én Imádom ezt benne.. krimi rajongóknak erősen ajánlott :)

ui.: spoiler

>!
BoSziKa78
Karin Slaughter: Elnémítva

Azt kaptam, amit vártam. Fordulatos, izgalmas, kissé drasztikus krimi a megszokott színvonalon. A fél pont levonás csakis azért van, mert a 8. részt olvastam hamarabb és onnan már Trent és Angie gyerekkora le volt írva, így ez kissé bosszantott. Ez nem fog zavarni abban, hogy a következő részeket ne olvasnám el, remélem ki fogják adni a többit is!


Népszerű idézetek

>!
mate55 

Ez az amerikai gondolkodás. Költs egymilliót arra, hogy kiments néhány kútba esett gyereket, de egy centet se arra, hogy lefedd a kutat, és így ne essen bele egyetlen gyerek sem.

287. oldal

>!
mate55 

Az ember a gyerekeiben él. Ami nekik fáj, az nekünk még jobban, a sérüléseik a mi sérüléseink, és ha lehet, helyettük is lélegzünk.

281. oldal

>!
mate55 

A minden tőle telhető nem biztos, hogy elég, ha az embernek gyereke van.

218. oldal

>!
mate55 

Hozott könyvet – az Egy tiszta nőt –, és kényszerítette magát, hogy olvasson a
közel ötórás út alatt.

126. oldal

>!
mate55 

– A legcsodálatosabb áldás, amit Istentől kaptunk, hogy gyermekeket hozhatunk a világra.

281. oldal

>!
mate55 

DECATUR CITY OBSERVER
1985. JÚNIUS 17. MEGGYILKOLTAK EGY FIATAL DECATURI LÁNYT

(első mondat)

>!
shadowhunter1975 P

Ha valaki árvaházban nőtt föl, nem dob egy kutyát a tóba.
Akkor sem, ha az egy csivava.

490. oldal, Negyvenedik fejezet (Művelt Nép, 2018)

>!
Suba_Csaba P

Michael megmenthetett egy életet, de megszámlálhatatlanul sok másik életet tönkretett.

>!
mate55 

A börtön nem más, mint egy hatalmas óra, amelyik mindig ketyeg.

393. oldal

>!
t_jeanette

Nem segíthetünk azon, aki nem akarja, hogy segítsenek neki.

345. oldal


A sorozat következő kötete

Will Trent sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

J. A. Redmerski: Megölni Sarait
Michael Connelly: Az Echo Park titka
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
James Ellroy: A nagy sehol
James Ellroy: Amerikai tabló
Stephen King: Aki kapja, marja
Sara Shepard: Hibátlanok
Julie Garwood: Árnyéktánc
Thomas Harris: A vörös sárkány
Stephen King: Álom doktor