Bőr (Grant County 6.) 64 csillagozás

Karin Slaughter: Bőr Karin Slaughter: Bőr

Karin ​Slaughter, a Nadragulya, a Sebek, a Hitetlen szerzője nő létére ezúttal is igen kemény, sokkoló krimit írt. Női szereplői – Sara Linton doktornő, akinek éppen egy műhibapert akasztanak a nyakába, és Lena Adams nyomozó, aki azt szeretné megtudni, hogyan is halt meg az édesanyja és az ikertestvére, Sibyl – szintén kemény asszonyok. Sara férjét és Lena kollégáját, Jeffrey Tolliver nyomozót pedig még keményebb fából faragták.

A helyszín egy amerikai kisváros, amelyet akár jelentéktelennek is mondhatnánk, ha nem lenne a bűn, a korrupció, a maffia, a drogkereskedelem, sőt a neonáci eszmék gyújtópontja.

Az igazságot egy szörnyű gyilkosságról, amelyben egy fiatal nőt felgyújtottak egy autóban, az új, fiatal seriff próbálja kideríteni, közösen Jeffrey-vel, akit mindenhová elkísér a felesége, Sara – bár ne tenné!

Ki áll a jó oldalon, és ki a rosszon? Mi történt a drogfüggő Hankkel, az ikerlányok, Lena és Sibyl nagybátyjával, aki felnevelte őket az anyjuk… (tovább)

Eredeti mű: Karin Slaughter: Beyond Reach

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
492 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632546322 · Fordította: Borbély Judit Bernadett
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
496 oldal · ISBN: 9789632547183
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Cathy Linton · Charlotte Gibson · Hank Norton · Jake Valentine


Kedvencelte 4

Most olvassa 7

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 31


Kiemelt értékelések

>!
Lanore P
Karin Slaughter: Bőr

Naneeeee… NEM! Ez most komoly, hogy így lett vége? És nem csak ennek a résznek, hanem az egész sorozatnak EZ a befejezése?? Mindjárt falhoz vágom :(( A könyv egyébként tetszett, izgalmas volt és érdekes, hozta a megszokott színvonalat, mint mindig, de nem is tudok többet írni róla, úgy felhúztam magam… vááááááá :\

16 hozzászólás
>!
Lénaanyukája P
Karin Slaughter: Bőr

Hihetelen, hogy ezért szenvedtem végig ezt a csomó részt. Jó, annyira nem volt szenvedés, de ez az utolsó rész egy nagy hajsza volt majdnem ötszáz oldalon át a nagy semmiért. A lezárasa pikk-pakk és undorító, aztán hiába mondjátok, hogy olvassam el a levelét meg a bónusz fejezetet, ha csak angolul találtam rá, és ezért nem értem, hogy miért kellett ilyen hülyén lezárni egy sorozatot.
Úgyhogy viszlát, Grant megye, sose lássalak többet. Mondjuk ettől függetlenül szívesen olvasnék még Slaughter-t, ha valamelyik kiadó kiadná a többi könyvét.

16 hozzászólás
>!
Marcsika74
Karin Slaughter: Bőr

Imádtam a sorozatot! egy-két hét alatt kipörgettem, mert letehetetlen volt. Karin Slaughter nagyon ért a krimiíráshoz, a feszültségkeltéshez. Az ember rongyosra rágja a száját olvasás közben :)
Utáltam ezt a befejezést, mert Sara és Jeffrey dolgai amúgy már kezdtek volna épp egyenesbe kerülni….
Lena vonala is borzasztó volt, amik azzal a lánnyal történtek….háát…nem egy leányálom, hogy finoman fogalmazzak.
De Karin S. épp attól (is) kiváló író, ahogy a szereplőit ábrázolja. Még a lassúbb részeknél is fenn tudja tartani az olvasó érdeklődését. Ajánlom az írónő többi könyvét is, illetve a Will Trent sorozatot, amiben Sara-val is találkozhatunk majd.

2 hozzászólás
>!
tündérrózsa
Karin Slaughter: Bőr

Na, most hagytak csak cserben a szavak. Mit lehet erre írni? Az biztos, hogy több szempontból is durva ez a befejezés. De a legdurvább, hogy nem az sokkolt leginkább, aminek gondolom kellett volna spoiler, hanem az, amire tényleg nem számítottam spoiler. Slaughter megint felültetett a hullámvasútra, de mintha veszített volna mostanra a lendületből. Sajnos volt, hogy a harag, döbbenet, izgatottság mellett unatkoztam is. És mi ez a történelemlecke az elején? Mire volt jó? Lassúnak éreztem az elejét, de szerencsére ez megszűnt, és egy idő után végre felpörögtek az események, még ha nem is mindegyik ütött akkorát. spoiler. Kedvencem változatlanul Lena, csak azt sajnálom, hogy spoiler nem egészen az történt, amit szerettem volna, ezért maradt bennem egy kis hiányérzet. Azt hiszem, kijelenthetem, hogy sajnálom, egyben örülök is, hogy ezzel véget ért ez a sorozat.

>!
FreeAngel P
Karin Slaughter: Bőr

Véget ért a sorozat.. kicsit szomorú vagyok, mert azért szép hosszú út volt ez, az elején sok-sok idegesítő nyomdahibás, nyelvtani hibás döccenővel, de a 4. résztől kezdve már nem csak a hibák, hanem számomra a sztori tekintetében is minőségi változás volt érzékelhető pozitív irányban.
Ebben a részben nagyon nem tetszett Sara viselkedése. Sok más egyebet nem említve a csúcspont az volt, amikor orvosként és megerőszakolt nőként kijelenti, hogy Lena provokálta ki, hogy spoiler Ez feldühített és nagyon inkorrektnek éreztem pont tőle ezt a megnyilvánulást.. dehát nagyon csekély számú ellenpéldától eltekintve mindig is arrogáns, önző és önsajnáltató volt az én szememben..
A befejezés várható volt, ami Jeffreyt illeti, csak azon csodálkoztam, hogy nem hamarabb következett be spoiler, bár való igaz, hogy Slaughter ügyesen megoldotta a jelenetet, egészen drámai hatása volt így.. Ami Lenát illeti, őszintén mondom, hogy rettentően sajnálom. Belegondolva, hogy mi lesz így vele… talán rosszabb, mint spoiler… hiszen nem lesz már ott spoiler, aki kiállna érte, ő pedig – az utolsó telefonbeszélgetésből kiindulva – nem elég erős, hogy kiiktassa az életéből spoiler
A levelet nem olvastam és a bónuszfejezetet sem, nem tudom, mit lehet még ehhez hozzátenni..
Slaughternek mindenesetre jár a kalapemelés, jó kis sorozat volt ez. Most még elgyászolom emésztgetem kicsit, aztán jöhet valami új…! :)

>!
Liliane
Karin Slaughter: Bőr

Bár nem lett kedvenc, de szerintem ez egy jó regény. A végén megdöbbentem, tényleg váratlan fordulat volt bár nem ment el a kedvem a sorozat többi részétől.

Kíváncsi vagyok az írónő többi könyvére is, nagyon várom őket!

>!
Zsuzsanna_Makai
Karin Slaughter: Bőr

Első dühömben nem is akartam semmit írni, aludni akartam rá párat. Most sem akarok véleményt írni, csak el akarom mondani, hogy nagyon megsìrattam.

6 hozzászólás
>!
Lilith
Karin Slaughter: Bőr

Miután elolvastam az utolsó fejezetet azonnal mentem a köszönetnyilvánítás végén lévő linkre, melyben Karin Slaughter egy levelet írt a rajongóinak, mint egy magyarázatot, arra, ami az utolsó oldalakon történik.
És köszönöm, hogy megírta mert egy kicsit, de tényleg csak egy kicsit, kevésbé vagyok magam alatt. Mert azért még mindig kegyetlennek tartom, és olyan hirtelen és váratlan fordulatnak, amivel egyszerűen nem is nagyon tudok mit kezdeni.
És az a baj, hogy emiatt az egész könyvet nem is tudom már értékelni, mert folyamatosan ezen kattog az agyam, hogy miért, miért?!
Pedig ez is egy jó rész volt, valahogy kevésbé olyan sötét, mint a többi, de talán pont ebből sejthettem volna, hogy itt még valami készül. A végére szinte minden a helyére került, Lena, Sara és Jeffrey, és ilyen még sosem volt egy rész végén sem… hát most sem lett… legközelebb az utolsó előtti oldal közepénél abbahagyom :)

Már csak abban reménykedem, hogy ezzel a résszel nem lesz vége a magyar Slaughter könyvek megjelenésének és bár furcsa lesz új szereplőkről olvasni, de remélem, hogy kiadásra kerül majd a másik sorozata is, mert mindentől függetlenül kedvelhető vagy épp utálható, de mindenképp nagyon is élő szereplőket ír Slaughter és szeretnék még párszor elmerülni az ő krimi világában.

17 hozzászólás
>!
VERDI
Karin Slaughter: Bőr

Felig magyarul, felig angolul olvastam, kb igy:

Hat vege a sorozatnak. End of the story, full stop, dead. I do not understand You Miss Slaughter. I really hated this book and I really like it. I like it because is not shit, I hated because it is. This series are about six books, Is not It? So there are a lot of mysteries, secrets, bullshit, little craps. Why have to close all of them on the last few pages. I talking about the last three. The closing was really quick.
Outrageous

Ezt nagyon nem szeretem. I have got a feeling about hogy mas dolgokon jart az agya az irononek , es ezt lezarta as soon as possible. The last two books was really shit .
I have read six of her books and found them really enjoyable, but some of them was really disappointing, I am dissatisfied with them.

I need to folytatni a konyveit, the next one is called Triptych, it is one of them the Will Trent Series. Actually, the first one.

So i keep my mouth shut,and keep on.
Well done Karin.

Ezutan elolvastam a levelet, es megertettem.

1 hozzászólás
>!
Blissenobiarella
Karin Slaughter: Bőr

Az utolsó oldalakon a pulzusom felment vagy kétszázra, és szívesen megnéztem volna magam, hogy milyen fejjel tettem le a könyvet…
A könyv ugyanolyan jó, mint a korábbi kötetek, ezt is érdemes volt elolvasni, de van bennem csalódottság, mert egyrészt nem tudtam, hogy ezzel a kötettel a sorozat véget ér, másrészt pedig az az utolsó pár oldal… korábban azt gondoltam, hogy beszerzem az összes részt, és a polcomról időnként majd lekapom őket, és biztosan újraolvasom majd még, de a befejezés kissé elvette a kedvem tőle.
azért maradnak a kívánságlistán a hiányzó részek

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
FreeAngel P

A dühöngés kezelhető, a félelem viszont kiszámíthatatlanná teszi az embereket.

Kapcsolódó szócikkek: düh · félelem
>!
FreeAngel P

– A politika meg a többi badarság elhomályosítja a dolgokat, de mindenkinek egy a célja, akár Georgia déli részén, akár Dél-Franciaországban vagy Timbuktuban lakik. Biztonságban akarjuk érezni magunkat. Azt szeretnénk, ha a gyermekeink jó iskolákba járnának és megkapnák azokat a lehetőségeket, amelyeket mi nem kaptunk meg. Élni akarjuk az életünket és érezni akarjuk, hogy hatalmunk van a saját sorsunk fölött.

261. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · Jake Valentine · sors
>!
FreeAngel P

(…) a nők sose fognak előbbre jutni, mert más nők minduntalan elgáncsolják őket.

91. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cathy Linton · nők
>!
FreeAngel P

(…) a nők legádázabb ellenségei maguk a nők.

97. oldal

Kapcsolódó szócikkek: ellenség · nők
>!
FreeAngel P

(…) olyan haragot érzett, amilyet csak egy gyerek érezhet a szülő iránt: csak te vagy nekem ezen a világon és cserbenhagysz a drogért, amely mindkettőnket elpusztít.
Ez az, amivel a függők nincsenek tisztában. Nem csupán a saját életüket barmolják el, hanem a körülöttük élőkét is.

145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · gyermek · kábítószer, drog · szülő
>!
FreeAngel P

– Senkit nem lehet rákényszeríteni a drogozásra, ahogy abbahagyatni se lehet velük.

Kapcsolódó szócikkek: Charlotte Gibson · kábítószer, drog
>!
FreeAngel P

– A met csak… – Hank megrázta a fejét – Meghalsz, amint belekóstolsz. Az, aki vagy, aki lehetett volna belőled, mindez abban a másodpercben megsemmisül, amint az anyag a vénádba hatol. Attól kezdve halott ember vagy.

322. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hank Norton · kábítószer, drog
>!
házisárkány

– Miért kezdtél inni?
– Mert az ivás az öngyilkosság lassúbb, társadalmilag elfogadottabb módja. – Hozzátette: – És remek érzéstelenítő. Nem akartam érezni semmit.

210. oldal

>!
FreeAngel P

A bánat depresszióba torkollhat, a depresszió kémiai változásokat idézhet elő a testben, ami lehetetlenné teszi, hogy valaki segítség nélkül kikeveredjen az örvényből, legyen ez a segítség akár farmakológiai, akár terápiás, vagy mindkettő. (…) A depresszió sebezhetőséghez vezet. a sebezhetőség vonzza a ragadozókat. Mint amikor a cápa megérzi a vért a vízben. (…) …nagyobb eséllyel lesz belőle áldozat; csak időlegesen tuja megjátszani a keménységet, mielőtt minden összeomlik. (…) …egyes nők – okos nők – rossz partnerrel gabalyodnak össze, hogy aztán kompromisszumot kompromisszumra halmozzanak, míg végül nem marad más lehetőségük, mint lenyelni a békát.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bánat · depresszió
2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Mr. Mercedes
Anne Frasier: A testolvasó
Karen Rose: Vigyázz rám
Megan Miranda: Minden eltűnt lány
John Scalzi: Fejvesztve
Kathy Reichs: Végzetes utazás
Dennis Lehane: Viharsziget
Stephen King: Joyland
Darcey Bell: Egy kis szívesség
John Sandford: Csábító préda