Az ​eltűnt lány 160 csillagozás

Húsz évvel később
Karin Slaughter: Az eltűnt lány

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Karin ​Slaughter egy kifinomult és vérfagyasztó pszichothrillerrel tér vissza, melyben veszélyes titkok, hidegvérrel végrehajtott bosszú és váratlan feloldozás követik egymást az elhidegült lánytestvérek életében, akik kénytelenek összefogni, hogy felfedjék az igazságot két, több mint húsz év különbséggel bekövetkezett, gyötrelmes tragédia kapcsán, amelyek rányomták a bélyegüket egész életükre.

Nővérek, idegenek, túlélők.

Több mint húsz évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt Claire és Lydia tizenkilenc éves nővére, Julia. A két lány nem beszélt egymással azóta, s mára homlokegyenest eltérő életet élnek. Claire egy atlantai milliomos elkényeztetett felesége lett, míg Lydiát, az egyedülálló anyát egy volt elítélthez fűzi tartós kapcsolat, és alig tud megélni. Egyikük sem tette még túl magát a közösen átélt hajdani borzalmon és szívfájdalmon, s a sebet most kegyetlenül feltépi a sors, amikor Claire férjét meggyilkolják.

Egy tizenéves lány eltűnése és egy középkorú… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2016
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634072416 · Fordította: Zinner Judit
>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2016
480 oldal · ISBN: 9789634072423 · Fordította: Zinner Judit

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Claire Scott · Jacob Mayhew · Lydia Delgado · Sam Carroll


Kedvencelte 12

Most olvassa 10

Várólistára tette 169

Kívánságlistára tette 172

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

_Eriii P>!
Karin Slaughter: Az eltűnt lány

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Atya gatya. Megtudná valaki mondani, hogy ez az eszméletlenül, hátborzongatóan, betegesen, és mocskosan jó könyv, miért csak 84 százalékon van a molyon? Esküszöm nem értem. Az első könyvem az írónőtől és mondhatom, hogy minden várakozásomat felülmúlta, mert eszméletlen volt. Össze vissza rágtam a körmeimet, tiszta ideg roncsot csinált belőlem. Durván jó volt. Ha ilyen a többi könyve is, nekem jöhet.
A történetről: Nagyon tetszett, nagyon izgalmasan adagolja a szálakat. A szereplőket egytől egyik bírtam. Olyan ügyesen kavarja a szálakat, hogy még a fő gonosz ártatlanságát is megkérdőjeleztem vagy kétszer. Először a napló bejegyzések untattak egy keveset, de ahogy egyre több és több dologra fény derül úgy azok is értelmet nyernek. Nagyon drukkoltam a lányoknak. Nagyon megdöbbentem azon a sok szörnyűségen, amit az írónő a könyvbe csempész. Brutális. Ajánlom nagyon.

5 hozzászólás
dagikám>!
Karin Slaughter: Az eltűnt lány

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Eleinte untam nagyon, ahogy a csip-csup családi dolgokról olvashattam. Majd miután a két nővér 20 év után ismét találkozott, onnantól kezdve nem volt megállás az izgalmak leejtőjén.
Szörnyű titkok derülnek ki Claire férjének életével kapcsolatban, ami összefüggésbe hozható a nővérük 20 évvel ezelőtti eltűnésével. Egy nagyon jól felépített könyv ez, amelyben kellő mennyiségű izgalmat adagol az írónő. A végén napvilágra kerülnek a részletek, amelyek felforgatták mindenkinek az eddig igaznak hitt életüket. Megkönnyeztem az apa az eltűnt lányának írt fájdalommal teli feljegyzéseit.

tmezo P>!
Karin Slaughter: Az eltűnt lány

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Hú, de nagyon jó volt: kellőképpen izgalmas, roppant mód aprólékos, feszültséggel teli, kegyetlen, és meglehetősen átverős.
Szóval, nekem nagyon tetszett. Én mindenre, és mindenkire gondoltam, hogy kik lehetnek benne ebben a brutál dologban, de nem sikerült eltalálnom.
Annyi részletnek kellett összeállni; és ezeket olyan gondossággal adagolva kaptam, hogy sokszor megálltam gondolkodni azon, mi hogy van. Oldalról oldalra jöttek az infók, és ezzel sikerült folyamatosan szinten tartani a feszültséget. Csavar csavar hátán, meglepetések zöme, és csak azt várta az ember, hogy NA!, derüljön már ki mi folyik itt.
Hihetetlen volt megtudni, hogy Claire tulajdonképpen magára számíthat, ha ki akarja deríteni a titkokat. Őrület, amit a nő kisakkozott, és mindemellett szívfájdító is, amin keresztülment a családja és mások családjai.
A befejezés ütős volt, nem is vártam mást: pont került a húsz évvel ezelőtti eset végére is.

8 hozzászólás
Lanore P>!
Karin Slaughter: Az eltűnt lány

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Vannak dolgok, amelyeket ha egyszer láttál, többé nem tehetsz úgy, mintha nem láttad volna.

Tana French-en kívül Karin Slaughter az az írónő, aki a hangulatkeltésével, a szomorkás, sötét atmoszférájával már az elején levett a lábamról, és ez minden eddigi könyvével így volt – ennél is. A fél csillag levonás most azért van, mert a Grant County sorozathoz képest itt jóval lassabban alakul ki a cselekmény, de igazából Slaughter-nek még ez is jól áll, végig fenntartotta a figyelmem. Elképesztő, hogy ennek a családnak mit kellett kiállnia a lányuk eltűnése óta… már eleve az borzasztó érzés lehet, hogy nincs lezárva az ügy, nem tudni pontosan, hogy mi történt, él-e még a lány, vagy sem, van még remény, vagy nem is volt soha… ezt leginkább az apa, Sam írásaiból lehetett megtudni, az ő leveleitől könnybe lábadt a szemem, annyira őszintén és egyszerűen fogalmazott, minden fájdalma, ereje és reménye a közös emlékekből táplálkozott, nagyon szerettem az ő sorait. A két testvér, Claire és Lydia sztorija pedig amennyire hihetetlen, annyira jól lett mégis tálalva. Az elején volt egy fura megérzésem a főgonoszunkkal kapcsolatban, de aztán elillant, pedig végig ott volt az orrom előtt ez a lehetőség! Slaughter átvert, mint mindig, és milyen jól csinálta! Pontosan azt kaptam tőle, amit vártam: jól ábrázolt karakterek, remény, megoldás, válaszok, borzasztó brutalitás, emberi csalódások, és sok-sok fájdalom, amit a valóságban talán lehetetlen lenne feldolgozni több élet alatt is… elgondolkoztam, én vajon akarnám-e tudni, hogy mi történt igazából. És bár a válasz az, hogy igen, mindenképp jobb tudni az igazat, mint éveken át bizonytalanságban élni, az a mód, az a perverz szadizmus, ahogy kiderültek a dolgok, senkinek nem lenne szabad átélnie. Fogalmam sincs, Slaughter agyában milyen sötét gondolatok tekeregnek, de amíg ilyen hatásosan tudja tálalni, minden könyvét ezerrel várom!

3 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
Karin Slaughter: Az eltűnt lány

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Az első könyvem az írónőtől, de biztosan nem az utolsó – a várakozásaimat messze felülmúlta, remek stílusban megírt történet, a kellő mennyiségű borzongással, rejtéllyel és erőszakkal.
Sajátságos hangulatú és stílusú thriller, nekem nagyon tetszett! Ajánlom.

gabiica P>!
Karin Slaughter: Az eltűnt lány

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Szerintem jól összerakott könyv. Nehezen indulnak be a cselekmények, de miután ez megtörténik, igenis elég sok meglepetést és izgalmat okoz. Folyamatosan tele volt feszültséggel és csavarokkal. Nekem nagyon tetszett a stílus, végig mozogtak bennem a kérdések, hogy mi fog történni, nagyon izgalmas volt.

EssentialHencsi P>!
Karin Slaughter: Az eltűnt lány

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Az író stílusa jó, a történet sokszor lerágott csont, de egész jól működött a háromnegyedéig, bár elég kiszámítható volt. Viszont az utolsó negyed nagyon lehúzta az egészet, csavar csavar hátán (bár a legtöbb előre megjósolható volt), mint egy barkácsboltban. Sajnos el is lett húzva, és számomra érdektelenségbe is fulladt, pedig tényleg tetszett addig. spoiler
Na de legalább megértettem a Szőke, kék szemű könyvet is, habár azt nem értem, miért kellett azt külön könyvben kiadni, első fejezetnek elfért volna. jaj, dehogynem érted, okoska, mani, mani, mani…
Jöhet még Slaugther, de majd később.
Ui.: a témában a legjobb írás, amit olvastam, az Kingtől az Egy jó házasság című novella, rövid, velős, izgalmas.

9 hozzászólás
Hencsulátor>!
Karin Slaughter: Az eltűnt lány

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Nagyon tetszett!!!
Könyvtárból vettem ki, krimi kategóriás címke volt rajta, így abszolút nem számítottam egy ennyire pörgős thrillerre.
A könyv feléig össze vissza kapkodtam a fejem. Újabb és újabb mocskos dolgok kerültek felszínre. Tetszett az írónő stílusa, spoilerVégig borzongtam az egészet. Annak is kifejezetten örülök, hogy kaptunk egy elősztorit, ami miatt Juliát is sokkal érzőbb lénynek tekinthettem spoiler

buzavirág>!
Karin Slaughter: Az eltűnt lány

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Nekem ez most kicsit csalódás, és most lehet bennem van a hiba. Vállalom.
Vannak olyan olvasók, molyok, akik szeretik ha egy könyv az életből merít és hihető, és vannak azok akik szeretnek kicsit elrugaszkodni a valóságtól. Ez vagyok én.
Krimiben, thrillerben is jöhetnek a vérfagyasztó, kemény dolgok, ami itt meg is volt, de a szereplők, a két nő Claire és Lydia tényleg olyan volt, mintha köztünk élnének, alig néhány épkézláb ötlet, sok volt az egy helyben toporgás, ha volt is öltet, lassan bontakozott ki. Nem vártam profi nyomozókat, hisz az sem szeretem ha egy szereplő túl írt, de itt csak a történeti szál, a bűnügy volt értékelhető, már ha éppen megfelelő ütemben haladt.
Ja, és szólok hogy van előzményfüzet, amiről teljesen megfeledkeztem, így azt most kezdem el olvasni.

tgorsy>!
Karin Slaughter: Az eltűnt lány

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Túl véres, túl kegyetlen, és a szagokkal nem számol.
Az Amerikai pszicho óta kifejlesztettem egy olvasói technikát: nem engedem be az agyamba, nem engedem, hogy lássam, hogy filmszerűen peregjen a fejemben. Ezt is csak így tudtam végigolvasni.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

mate55 P>!

Vannak dolgok, amelyeket ha egyszer láttál, többé nem tehetsz úgy, mintha nem láttad volna.

266. oldal

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

EssentialHencsi P>!

Egész életében kerülgették az ilyen típusú férfiak. Ez a magas, sötét, jóképű fajta, akinek csillog a szeme és mézédes a beszéde. Tizenkét évesen teleírta volna a nevével a matekfüzetét. Tizenhat évesen megengedte volna neki, hogy a pulcsija alá nyúljon, húszévesen pedig megegedett volna neki mindent. Most pedig, harmincnyolc évesen csak egyetlen vágya volt: hogy tűnjön el.

17. oldal

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Kapcsolódó szócikkek: Claire Scott
tmezo P>!

(…) nem mindig jó, ha az ember megtudja az igazat.

120. oldal

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Kapcsolódó szócikkek: Helen Carroll · igazság
tmezo P>!

Mi a jobb? A fájdalmas igazság vagy az áldott tudatlanság?

208. oldal

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Kapcsolódó szócikkek: Claire Scott · igazság · tudatlanság
mate55 P>!

A férfiak disznók ugye tudja?

132. oldal

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Kapcsolódó szócikkek: Jacob Mayhew
mate55 P>!

Váratlanul éri az embert, hogy képesek a gyerekek jobbá tenni.

272. oldal

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

mate55 P>!

Tudnod kell, hogy ez történik, amikor valaki találkozik azzal, akivel le akarja élni a hátralévő életét: a nyughatatlanság menten elpárolog.

108. oldal

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Kapcsolódó szócikkek: Sam Carroll
Angele>!

Lydia szekrénye tele volt kudarcai tárgyi emlékeivel: zumbacipők, edzőgépek, túrabakancsok, hastánchoz való cintányérok, egy rövid bőrnadrág, bár a rúdtáncra, amelyre az egyik ügyfele esküdött, végül sosem jutott el.

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Janina13>!

Amikor eltűntél, anyád figyelmeztetett, hogy rosszabb lenne pontosan tudni, mi történt veled, mint ha sosem tudnánk meg.

(első mondat)

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

1 hozzászólás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Ania Ahlborn: Vértestvérek
Thomas Harris: A vörös sárkány
Dean R. Koontz: Látomás
Karen Rose: Sikíts értem
Dan Wells: Nem akarlak megölni
J.D. Barker: A negyedik majom
A. J. Rich: Aki a tenyeredből eszik
Megan Miranda: Minden eltűnt lány
Danielle Girard: Kihantolt múlt