Az ​eltűnt lány 105 csillagozás

Húsz évvel később
Karin Slaughter: Az eltűnt lány

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Karin ​Slaughter egy kifinomult és vérfagyasztó pszichothrillerrel tér vissza, melyben veszélyes titkok, hidegvérrel végrehajtott bosszú és váratlan feloldozás követik egymást az elhidegült lánytestvérek életében, akik kénytelenek összefogni, hogy felfedjék az igazságot két, több mint húsz év különbséggel bekövetkezett, gyötrelmes tragédia kapcsán, amelyek rányomták a bélyegüket egész életükre.

Nővérek, idegenek, túlélők.

Több mint húsz évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt Claire és Lydia tizenkilenc éves nővére, Julia. A két lány nem beszélt egymással azóta, s mára homlokegyenest eltérő életet élnek. Claire egy atlantai milliomos elkényeztetett felesége lett, míg Lydiát, az egyedülálló anyát egy volt elítélthez fűzi tartós kapcsolat, és alig tud megélni. Egyikük sem tette még túl magát a közösen átélt hajdani borzalmon és szívfájdalmon, s a sebet most kegyetlenül feltépi a sors, amikor Claire férjét meggyilkolják.

Egy tizenéves lány eltűnése és egy középkorú… (tovább)

Eredeti mű: Karin Slaughter: Pretty Girls

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2016
480 oldal · ISBN: 9789634072416 · Fordította: Zinner Judit
>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2016
480 oldal · ISBN: 9789634072423 · Fordította: Zinner Judit

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Claire Scott · Jacob Mayhew · Lydia Delgado · Sam Carroll


Kedvencelte 9

Most olvassa 10

Várólistára tette 126

Kívánságlistára tette 135

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
_Eriii P
Karin Slaughter: Az eltűnt lány

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Atya gatya. Megtudná valaki mondani, hogy ez az eszméletlenül, hátborzongatóan, betegesen, és mocskosan jó könyv, miért csak 84 százalékon van a molyon? Esküszöm nem értem. Az első könyvem az írónőtől és mondhatom, hogy minden várakozásomat felülmúlta, mert eszméletlen volt. Össze vissza rágtam a körmeimet, tiszta ideg roncsot csinált belőlem. Durván jó volt. Ha ilyen a többi könyve is, nekem jöhet.
A történetről: Nagyon tetszett, nagyon izgalmasan adagolja a szálakat. A szereplőket egytől egyik bírtam. Olyan ügyesen kavarja a szálakat, hogy még a fő gonosz ártatlanságát is megkérdőjeleztem vagy kétszer. Először a napló bejegyzések untattak egy keveset, de ahogy egyre több és több dologra fény derül úgy azok is értelmet nyernek. Nagyon drukkoltam a lányoknak. Nagyon megdöbbentem azon a sok szörnyűségen, amit az írónő a könyvbe csempész. Brutális. Ajánlom nagyon.

5 hozzászólás
>!
tmezo P
Karin Slaughter: Az eltűnt lány

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Hú, de nagyon jó volt: kellőképpen izgalmas, roppant mód aprólékos, feszültséggel teli, kegyetlen, és meglehetősen átverős.
Szóval, nekem nagyon tetszett. Én mindenre, és mindenkire gondoltam, hogy kik lehetnek benne ebben a brutál dologban, de nem sikerült eltalálnom.
Annyi részletnek kellett összeállni; és ezeket olyan gondossággal adagolva kaptam, hogy sokszor megálltam gondolkodni azon, mi hogy van. Oldalról oldalra jöttek az infók, és ezzel sikerült folyamatosan szinten tartani a feszültséget. Csavar csavar hátán, meglepetések zöme, és csak azt várta az ember, hogy NA!, derüljön már ki mi folyik itt.
Hihetetlen volt megtudni, hogy Claire tulajdonképpen magára számíthat, ha ki akarja deríteni a titkokat. Őrület, amit a nő kisakkozott, és mindemellett szívfájdító is, amin keresztülment a családja és mások családjai.
A befejezés ütős volt, nem is vártam mást: pont került a húsz évvel ezelőtti eset végére is.

8 hozzászólás
>!
Lanore P
Karin Slaughter: Az eltűnt lány

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Vannak dolgok, amelyeket ha egyszer láttál, többé nem tehetsz úgy, mintha nem láttad volna.

Tana French-en kívül Karin Slaughter az az írónő, aki a hangulatkeltésével, a szomorkás, sötét atmoszférájával már az elején levett a lábamról, és ez minden eddigi könyvével így volt – ennél is. A fél csillag levonás most azért van, mert a Grant County sorozathoz képest itt jóval lassabban alakul ki a cselekmény, de igazából Slaughter-nek még ez is jól áll, végig fenntartotta a figyelmem. Elképesztő, hogy ennek a családnak mit kellett kiállnia a lányuk eltűnése óta… már eleve az borzasztó érzés lehet, hogy nincs lezárva az ügy, nem tudni pontosan, hogy mi történt, él-e még a lány, vagy sem, van még remény, vagy nem is volt soha… ezt leginkább az apa, Sam írásaiból lehetett megtudni, az ő leveleitől könnybe lábadt a szemem, annyira őszintén és egyszerűen fogalmazott, minden fájdalma, ereje és reménye a közös emlékekből táplálkozott, nagyon szerettem az ő sorait. A két testvér, Claire és Lydia sztorija pedig amennyire hihetetlen, annyira jól lett mégis tálalva. Az elején volt egy fura megérzésem a főgonoszunkkal kapcsolatban, de aztán elillant, pedig végig ott volt az orrom előtt ez a lehetőség! Slaughter átvert, mint mindig, és milyen jól csinálta! Pontosan azt kaptam tőle, amit vártam: jól ábrázolt karakterek, remény, megoldás, válaszok, borzasztó brutalitás, emberi csalódások, és sok-sok fájdalom, amit a valóságban talán lehetetlen lenne feldolgozni több élet alatt is… elgondolkoztam, én vajon akarnám-e tudni, hogy mi történt igazából. És bár a válasz az, hogy igen, mindenképp jobb tudni az igazat, mint éveken át bizonytalanságban élni, az a mód, az a perverz szadizmus, ahogy kiderültek a dolgok, senkinek nem lenne szabad átélnie. Fogalmam sincs, Slaughter agyában milyen sötét gondolatok tekeregnek, de amíg ilyen hatásosan tudja tálalni, minden könyvét ezerrel várom!

3 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly
Karin Slaughter: Az eltűnt lány

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Az első könyvem az írónőtől, de biztosan nem az utolsó – a várakozásaimat messze felülmúlta, remek stílusban megírt történet, a kellő mennyiségű borzongással, rejtéllyel és erőszakkal.
Sajátságos hangulatú és stílusú thriller, nekem nagyon tetszett! Ajánlom.

>!
Lénaanyukája P
Karin Slaughter: Az eltűnt lány

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Az író stílusa jó, a történet sokszor lerágott csont, de egész jól működött a háromnegyedéig, bár elég kiszámítható volt. Viszont az utolsó negyed nagyon lehúzta az egészet, csavar csavar hátán (bár a legtöbb előre megjósolható volt), mint egy barkácsboltban. Sajnos el is lett húzva, és számomra érdektelenségbe is fulladt, pedig tényleg tetszett addig. spoiler
Na de legalább megértettem a Szőke, kék szemű könyvet is, habár azt nem értem, miért kellett azt külön könyvben kiadni, első fejezetnek elfért volna. jaj, dehogynem érted, okoska, mani, mani, mani…
Jöhet még Slaugther, de majd később.
Ui.: a témában a legjobb írás, amit olvastam, az Kingtől az Egy jó házasság című novella, rövid, velős, izgalmas.

9 hozzászólás
>!
Hencsulátor
Karin Slaughter: Az eltűnt lány

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Nagyon tetszett!!!
Könyvtárból vettem ki, krimi kategóriás címke volt rajta, így abszolút nem számítottam egy ennyire pörgős thrillerre.
A könyv feléig össze vissza kapkodtam a fejem. Újabb és újabb mocskos dolgok kerültek felszínre. Tetszett az írónő stílusa, spoilerVégig borzongtam az egészet. Annak is kifejezetten örülök, hogy kaptunk egy elősztorit, ami miatt Juliát is sokkal érzőbb lénynek tekinthettem spoiler

>!
A_Shara
Karin Slaughter: Az eltűnt lány

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Fantasztikus volt.
Aki ismeri Karin Slaughter korábbi könyveit, az nem fog csalódni. Sőt. Ez a könyve – számomra – felülmúlja a korábbi műveit.
Az előzmény novella lassan indult be, komótosan leírva Julia Carroll utolsó napjait, óráit. Jó volt, felkeltette az érdeklődésemet, de különösebben nem vágott falhoz.
Aztán jött a regény.
Szavakat sem találok. Itt már a könyv első oldalaitól feszített tempót diktált az írónő, egészen az elképesztő végkifejletig.
Hitelesen és megrendítően tárta elém egy valaha boldog család jelenét, amit a legidősebb lány eltűnése darabokra zúzott. Tönkre ment minden és mindenki, csak a szenvedés, bánat, elhidegülés és a tagadás maradt.
Majd 24 évvel később egy rablótámadásban meghal Claire – a középső testvér – férje, aki támasza és védelmezője volt, segített túlélni Julia elvesztését.
És minden megváltozik.
Kibontakozik az emberi gonoszság, a felfoghatatlan igazság a bizonytalanság után, amit az elmúlt évtizedek elrejtettek.
Ez a regény a beteg elmék és a romlott lelkek által okozott pusztítás fájdalmát mutatja be, melynek legyőzéséhez a két testvér összefog.
És megtudják mi is történ 1991. márciusában, azon a végzetes éjszakán.

>!
tgorsy
Karin Slaughter: Az eltűnt lány

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Túl véres, túl kegyetlen, és a szagokkal nem számol.
Az Amerikai pszicho óta kifejlesztettem egy olvasói technikát: nem engedem be az agyamba, nem engedem, hogy lássam, hogy filmszerűen peregjen a fejemben. Ezt is csak így tudtam végigolvasni.

2 hozzászólás
>!
mate55 
Karin Slaughter: Az eltűnt lány

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Aki azt hiszi, hogy nem lehet még egy bőrt lehúzni a „8 mm.” című film ötletéből az alapvetően téved. Aki ebbe a könyvbe belekezd, annyit mindenképp tudjon róla, hogy ez egy kemény thriller, de nincs benne egy olyan „elem” sem, amit ne olvastunk volna már valahol máshol is.
Claire a történet egyik főszereplő lánytestvér, egy napon a férjével megkívánják egymást, ezért egy félreeső kapualjban esnek egymásnak. Forró légyottjukat egy fosztogató zavarja meg, aki nemcsak az értékeiket rabolja el, hanem a férje életét is kioltja. Claire a gyilkosság után egyik pillanatról a másikra szembesül vele, hogy a férje, valójában egyáltalán nem az az ember volt, akinek megismerte. Miközben egyre durvább részletek derülnek ki a férj múltjából, a húsz éve eltűnt leánytestvérnek az ügye újra felszínre kerül….. A borzongató történet csak lassan bontakozik ki, – sajnos kezdetektől fogva nem okoz meglepetéseket. Slaughter nyomasztó thrillere a lélek legsötétebb bugyraiba kíván elvezetni minket, s ez többnyire sikerül is neki, bár meg kell hagyni, hogy egy-két helyen azért érezhetően túlzásba viszi a sötét, durva hangulat sulykolását. Egyértelmű volt, hogy ez a könyv minden szempontból más lesz, mint az előzménye és bár ezt tudtam, mégis csalódást okozott. Pláne az előzetes elvárások tükrében. Nagyon sok aspektusa lenne a könyvnek, ahol lehetne bírálni, támadni vagy éppen szőrszál hasogatni, de nem teszem, mert semmilyen téren nem teljesít színvonalasan.

>!
Niko_oka
Karin Slaughter: Az eltűnt lány

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

„Az egyedi hangvételű, briliáns módon szőtt történet, Az eltűnt lány egyrészt szívszaggató és lélegzetelállító bepillantás egy család életének mélységeibe, másrészt a gonosz kérlelhetetlen ábrázolása. Ezzel a könyvvel Slaughternek sikerült véghezvinnie a legnehezebb írói feladatot – elmondani egy magával ragadó, letehetetlen bűnügyi történetet, amelytől hol felgyorsul az ember szívverése, hol könnyel telik meg a szeme. Regény ennél jobb már nem is lehet.”

Ha egy regény egyből méltatással -méghozzá nem is akármilyenekkel, nem is akárkiktől- indul, kicsit összeszorul az ember gyomra a várakozástól. Az az igazság, hogy engem manipulál is, ha olyan emberek dicsérő szavait olvasom, akiket szeretek. Mire az olvasásig jutottam, sok negatívat is olvastam, ezért kicsit nehezen állt össze a saját véleményem. Nem tudom, mennyire eredeti és egyedülálló a történet: nekem az volt, mert nem olvastam hasonlót. És ennek kifejezetten örülök, mert a lehetőség, hogy csalódjak az írónőben, rémes kilátás volt.
Élveztem azt a hatást, amit a könyv tett rám, miközben undorodtam az egésztől.
„Egy különösen szép nő a borzalom forrása.” Minden nőnek érdemes elgondolkodnia ezen spoiler. Én örülök, hogy nem tartozom ebbe az alkategóriába spoiler. A statisztika, amit az előzményben olvastam, mindvégig az agyamban dobolt, pedig számokat ritkán jegyzek meg spoiler. Tipikusan olyan történet, aminek hatására az ember elgondolkozik: van egy pont, ahol már nem csukhatod be a szemed, nem foghatod be a füled.
A tanulság számomra: ezek után is elolvasok minden történetet, ami kicsit is megosztó, mert nem tudhatom, nekem tetszeni fog-e. És mindenki döntse el maga, hogy Jeffery Deaver, a kiváló krimiíró szavai helyénvalók-e :)


Népszerű idézetek

>!
Lénaanyukája P

Egész életében kerülgették az ilyen típusú férfiak. Ez a magas, sötét, jóképű fajta, akinek csillog a szeme és mézédes a beszéde. Tizenkét évesen teleírta volna a nevével a matekfüzetét. Tizenhat évesen megengedte volna neki, hogy a pulcsija alá nyúljon, húszévesen pedig megegedett volna neki mindent. Most pedig, harmincnyolc évesen csak egyetlen vágya volt: hogy tűnjön el.

17. oldal

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Kapcsolódó szócikkek: Claire Scott
>!
mate55 

Vannak dolgok, amelyeket ha egyszer láttál, többé nem tehetsz úgy, mintha nem láttad volna.

266. oldal

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

>!
tmezo P

Mi a jobb? A fájdalmas igazság vagy az áldott tudatlanság?

208. oldal

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Kapcsolódó szócikkek: Claire Scott · igazság · tudatlanság
>!
mate55 

A férfiak disznók ugye tudja?

132. oldal

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Kapcsolódó szócikkek: Jacob Mayhew
>!
tmezo P

(…) nem mindig jó, ha az ember megtudja az igazat.

120. oldal

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Kapcsolódó szócikkek: Helen Carroll
>!
mate55 

Váratlanul éri az embert, hogy képesek a gyerekek jobbá tenni.

272. oldal

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

>!
Angele P

Létezik olyan, hogy a nagy számok törvénye. Elég nagy mintavétel esetén bármilyen felháborító dologba belefuthat az ember.

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

>!
mate55 

Tudnod kell, hogy ez történik, amikor valaki találkozik azzal, akivel le akarja élni a hátralévő életét: a nyughatatlanság menten elpárolog.

108. oldal

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

Kapcsolódó szócikkek: Sam Carroll
>!
Angele P

Lydia szekrénye tele volt kudarcai tárgyi emlékeivel: zumbacipők, edzőgépek, túrabakancsok, hastánchoz való cintányérok, egy rövid bőrnadrág, bár a rúdtáncra, amelyre az egyik ügyfele esküdött, végül sosem jutott el.

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

>!
Janina13

Amikor eltűntél, anyád figyelmeztetett, hogy rosszabb lenne pontosan tudni, mi történt veled, mint ha sosem tudnánk meg.

(első mondat)

Karin Slaughter: Az eltűnt lány Húsz évvel később

1 hozzászólás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Ania Ahlborn: Vértestvérek
Thomas Harris: A vörös sárkány
Dean R. Koontz: Látomás
Karen Rose: Sikíts értem
Dan Wells: Nem akarlak megölni
J. D. Barker: A negyedik majom
A. J. Rich: Aki a tenyeredből eszik
Megan Miranda: Minden eltűnt lány
Danielle Girard: Kihantolt múlt