Apja ​lánya 54 csillagozás

Karin Slaughter: Apja lánya

A nemzetközileg is elsőrangú sikerkönyvszerző döbbenetes új regénye a vérfagyasztó krimi és a magas szinten tartott lélektani feszültség szárnyaló, lenyűgöző keveréke. Fegyverrel kényszerítenek az erdőbe két lányt. Az egyik elfut, a másik ott marad… Huszonnyolc évvel később. Charlie apja nyomdokaiba lépve maga is ügyvéd lesz; ő a jó gyerek, igazi apja lánya. Amikor újra lecsap az erőszak Pikeville-ben, a borzalmas tragédia az egész várost megrázza, és Charlie egy rémálom kellős közepén találja magát. Nemcsak hogy ő az első, aki a helyszínre érkezik, de az eset felidézi szörnyű emlékeit is, melyeket oly nehezen sikerült elfojtania az évek során. A felkavaró igazság azzal a bűntettel kapcsolatban, amely csaknem harminc éve tönkretette a családját, nem maradhat örökre eltemetve. A csavaros, fordulatos, érzelmekkel teli és mély átérzéssel megírt történetből végtelenül izgalmas regény kerekedett.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
HarperCollins Magyarország, Budapest, 2018
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634483823 · Fordította: Zinner Judit
>!
HarperCollins Magyarország, Budapest, 2018
464 oldal · ISBN: 9789634483830 · Fordította: Zinner Judit

Kedvencelte 3

Most olvassa 6

Várólistára tette 87

Kívánságlistára tette 67


Kiemelt értékelések

>!
WindStorm
Karin Slaughter: Apja lánya

Túl okos volt ahhoz, hogy kedvelni lehessen.

Amikor elkezdtem olvasni, egyáltalán nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog. Illetve régen olvastam már ehhez fogható könyvet, így örülök, hogy a szemeim elé került.
Maga a történet több síkon mozog múltban és jelenben, s természetesen nem egy szemszögből olvashatjuk mindezt. A cselekmény számomra kicsit lassú volt, viszont talán pont így érte el az írónő, hogy némely résznél csak pislogjak. Volt pár meglepetés számomra, bár inkább a szereplők leleplezése körül, mintsem a tettek miértjénél.
Ettől függetlenül élvezetes volt elolvasni és a lányok által átélni mindazt amit az Élet elébük sodort. S higyjétek el, nem volt habostorta.

>!
Lanore P
Karin Slaughter: Apja lánya

Számomra ez ismét a régi, hamisítatlan Slaughter volt, nem hiába az egyik kedvenc írónőm – bár nagyon kíváncsi lennék, mi jár a fejében, hogy ilyen sztorikat talál ki… félelmetes. A történetről leginkább az érem két oldala gondolat fogalmazódott meg bennem… mit tennék, ha az apám egy jó ügyvéd lenne, de arra tenné fel az életét, hogy olyanokat véd, akiket más nem? Erőszaktevőket, gyilkosokat… és mit tennének azok, akik elvesztették egy szerettüket, és azt látják, hogy egy ügyvéd felmenti a gyilkosukat? Mit tennék, ha felnéznék az apámra, hiszen az apám, és szeretem, de a munkája miatt engem is bántanak? Hogy viszonyulnék hozzá akkor, ha spoiler? És mi történne egy iskolai lövöldözés után? Nekimennék annak, aki gyilkolt, és szétrugdosnám, vagy azt mondanám, neki is vannak jogai, jár a megfelelő bánásmód, és az, hogy épségben eljusson a rendőrségre vallomást tenni? Ilyen, és ehhez hasonló gondolatokkal van tele a könyv, emellett két szálon vezet végig az írónő, a 28 évvel ezelőtti brutális, kegyetlen és felfoghatatlanul durva eseményeken, és a jelen furcsa, érthetetlen történésein. Imádtam a váltott szemszögű fejezeteket, a megszokott Slaughter-hangulatot, amikor nem tudod, hogy tud valaki ennyi fájdalmat elviselni, és mi lesz ebből az egészből, de megszereted a szereplőket, és reméled, hogy van még egy kis esélyük… ilyen könyvek után kifejezetten jólesik kimenni a napfényre, és értékelni azt, amink van. Kedvenc lett.

2 hozzászólás
>!
Zanit
Karin Slaughter: Apja lánya

Határozottan érdekes történet, rengeteg pozitívummal, de ugyanannyi negatívummal is.
A tempó általában gyors volt, néhol viszont annyira belassultak a történések, hogy alaposan megnyirbálta az érdeklődésem. A karakterek számomra furcsák és megfoghatatlanok, de volt egy kedvencem: spoiler.
Természetesen csavar is akadt bőven, amit előre lehetetlen lett volna megjósolni.
A krimitől a lélektani regényig szinte bármit rá lehetne sütni.
A könyv egyes részeire hármast adnék, másokra ötöst, így jött ki végül a négy csillag.

>!
tominho68
Karin Slaughter: Apja lánya

Hogy én ezt mennyire untam, nekem egy kínszenvedés volt. Pedig nem indult rosszul: rögtön az elején belecsöppentem a jó(k)ba, csak úgy kapkodtam a fejemet. Aztán megtörténik a testvérpárt és családját érintő rémség újra és újra, ilyen, olyan meg amolyan szemszögből, visszaemlékezésből, amik után eljutottam oda, hogy huszonnyolcadik futás után már a t… hócipőm is televolt. És közben persze megy az önmarcangolás, a vádaskodás, hogy akkor most anya milyen anya is volt, apa dettó, a tesók rühellik egymást, aztán egyszer csak hipp-hopp!!! lehull a lepel a szörnyű titokról, és nem mellesleg az iskolai lövöldözés eseménysorára is fény derül. Kábé ennyi. Még azt a hármat is sokallom, pedig aludtam rá már eleget.

2 hozzászólás
>!
eSsZ P
Karin Slaughter: Apja lánya

öt csillagot azért nem adok, mert voltak benne számomra lassabb, túl részletes leírások, belső monológok… és bizony ez kibillentet a többségében jó tempojú haladásban…

érdekes könyv volt azt azért meg kell hagyni… mindig volt benne valami ami csigázta az embert,hogy hova fog ez kilyukadni…
szerintem nagyon emberi… és végre nem huszonéves csodálatos nőcik a szereplők… hanem az utca embere..
tetszett,hogy nem egy nézőpontunk van.. és az is ahogy kiderül a teljes igazság…
zárójelben megjegyezném, pár könnycsepp elszökött azokért a kislányokért akik voltak…
a vége tetszett is meg nem is…
nem jött be, hogy a bűnös nem nyerte el úgy és annyira a büntetését ahogyan kellett volna…

9 hozzászólás
>!
KMReni P
Karin Slaughter: Apja lánya

Hm nem is tudom hol kezdjem.
Fura módon megőrültem tőle, lehangolt de mégsem tudtam abbahagyni mert annyira kíváncsi voltam a végére, hogy mi is kerekedik ki ebből a borzalmasan mélyre húzó történetből.
Néhol már annyira lassú és uncsi volt, hogy én is úgy voltam vele, hogy na jó most hagyom abba! – de aztán mégsem mert valahogy mindig találtam egy mondatot ami felcsigázott és olvastam tovább.
Lélektani dráma, azt meséli el egy életet megváltoztató tragédia milyen hatással van egy ember, család életére. Néhol nagyon depis és mélyre húzó számomra sokszor felfoghatatlan is, hogy 28 év után sem állt be változás. Pedig jártak terápiára meg kezelésekre de mégsem mutatkozik változás, ugyan ott toporognak. Biztos borzalmas dolog lehet, és adja isten, hogy ilyet senki ne tapasztaljon meg de akkor is ennyi idő után is csak egymásra és mindenkire, mindenre haragudva lehet csak élni az nekem fura.
Sajnáltam őket, de idegesített is ez a dolog.
A szereplők a könyv végére érdekes jellemfejlődésen mennek keresztül.
A könyv utolsó 1/3-a után indult be számomra úgy igazán. Érdekes fordulatok is voltak a történetben ezért is adtam neki 3,5 csillagot mert annyira mégsem volt reménytelen.

>!
Angyalkaa P
Karin Slaughter: Apja lánya

Amilyen lelkesen kezdtem olvasni..annál lasabban haladtam vele… :( Az elején egy durva brutálisat üt..aztán jön a semmit mondó közepe..aztán megint jön egy kis sokk.. :/ Ahogy látni hogy elkezdtem..aztán félbe hagytam…majd most mégis rávettem magam hogy végig olvassam.. :/ de csak 4* mert nekem csak annyiból állt a könyv hogy szenvedtem…végig.. :(

>!
lady_An
Karin Slaughter: Apja lánya

Jó volt ez, érdekes kérdéseket boncolgat, mindezt egy kisvároson belül, megvan a falu szája hangulat is, van itt iskolai piszkálódás, lövöldözés, magánéleti problémák, mindez hitelesen tálalva. Mondjuk néha sok is volt az erőszak és borzalom, de jól tálalta azt, hogy a múltbeli események mennyire hatnak még a jelenben is. Néha lassú volt kicsit, és voltak komplett oldalak amiket bemásolt újra

>!
minett
Karin Slaughter: Apja lánya

Néha nagyon lassan haladtak az események,de a vége felé izgalmasabb lett

>!
Rooxy
Karin Slaughter: Apja lánya

Ismét egy közepes könyv az írónőtől, aminél megint nehéz eldöntenem, mi a véleményem róla. Az elején még eléggé olvastatta magát, de aztán fokozatosan kezdett alábbhagyni a lelkesedésem. Hiába jöttek a végén még a fordulatok, valahogy már azok sem tudták megmenteni a történetet.
Bővebben: http://ilovebooks.blogger.hu/2019/07/01/karin-slaughter…


Népszerű idézetek

>!
RKAti P

Sam már abban sem volt biztos, hogy ő elhiszi-e, amit mond. Általában minden problémát a logika oldaláról szeretett megközelíteni, de akárcsak az időjárás, az élet is a tömeg és a mozgás finom dinamikai egyensúlyának a kérdése.

A valóságban azonban becsúsznak nyomorult véletlenek.

>!
Audrey07

Te Russel, rá kell jönnöm, mielőtt meghalok, hogy mit akarok jobban: boldognak lenni vagy hogy igazam legyen.

5. fejezet

>!
Audrey07

Ha észreveszed, hogy valami elromlott, látni fogod azt is, hogyan működik jól. (Dr.Seuss)

17. fejezet

>!
Audrey07

Az élet néha fenekestül felfordul, és ilyenkor kell az embernek valaki, aki megtanítja kézen járni, amíg nem állhat újból talpra.

Köszönetnyilvánítás


Hasonló könyvek címkék alapján

Joël Dicker: A Baltimore fiúk
Mario Puzo: A Keresztapa
John Grisham: Csodatévő
John Grisham: A csodatévő
John Grisham: Csapdában
John Grisham: Az esőcsináló
John Grisham: Szürkehegy
Alafair Burke: Az ex
Scott Turow: Ártatlanságra ítélve
Scott Turow: Ártatlan