A ​66-os parancs (Republic Commando 4.) 32 csillagozás

Karen Traviss: A 66-os parancs

A Klónháború elérte a legvéresebb szakaszát. Galaxisszerte rettegés és árulás uralkodik. A kommandósok, a Jedik és az egész Galaktikus Köztársaság eddigi élete véget ér és eljön egy új, sötét birodalom hajnala…
Bár a Klónháború a csúcspontjához közelít, még mindig nem lehet tudni, hogy a Köztársaság Nagy Hadserege vagy a Szeparatisták állnak-e győzelemre. A tét azonban a Különleges Erők olyan elit klónharcosai számára a legmagasabb, mint az Omega- és a Delta-osztag kommandósai, vagy a Nullásként ismert, renegát mélységi felderítők.
Palpatine szavaitól elszabadul az apokalipszis a Galaxisban: Itt az idő. Hajtsák végre a hatvanhatos parancsot! A Galaxis történelmének legbecstelenebb parancsa a végsőkig próbára teszi a klónkommandósok Köztársaságba vetett hitét és hűségüket, amelyet Jedi szövetségeseik iránt éreznek.

Eredeti mű: Karen Traviss: Order 66

>!
Szukits, Szeged, 2014
554 oldal · ISBN: 9789634973072 · Fordította: Habony Gábor

Kedvencelte 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

>!
Somogyip
Karen Traviss: A 66-os parancs

Mivel a sorozat része, ezért kihagyhatatlan, és az előző részhez hasonlóan vaskos. Szintén hasonlóság a több helyszínen játszódó cselekmény, a szereplők nagy száma. Sajnos azonban ezt most soknak éreztem. A könyv feléig többször is úgy voltam a történettel, hogy csak nyúlik, mint a rétestészta, de előre haladás nincs. Ugyan a második felében ez az érzés elmúlt, de korántsem volt benne semmi olyan fordulat, vagy bármilyen plusz, ami kárpótolt volna. A csúcspontnak(?) szánt drámát sem sikerült átéreznem, még vissza is kellett lapoznom, hogy tényleg ennyi volt? A végkifejletet illetően, a nullásokról tudni lehetett, hogy mennyire köti őket a Nagy Hadsereg szabályzata. Viszont többre számítottam a klón kommandósokkal kapcsolatban a 66-os parancs kiadásakor, de egyikük sem került abba a helyzetbe, hogy ténylegesen döntenie kell a parancs és a kialakult kötelék között. Vagyis kapunk valamit Zey tábornok és Maze százados kapcsán, de az is inkább nyitott kérdéseket hagy, mint lezárást.

>!
Trillian26 
Karen Traviss: A 66-os parancs

Tetszett a könyv, de a végére elég komor hangulatú lett. Bár ezt elkerülhetetlennek éreztem, ahogyan az Etainnal történteket is, amire nem pont ebben a formában számítottam. A könyv elején folytatódik a felkészülés a dezertálásra, majd úgy a négyötödénél végre sor kerül a címmel megegyező parancsra. Számomra ez kissé későn következett be, az olvasás alatt végig ezt vártam, de elég hosszúra nyúlt a bevezetés, bár a nagy része szükséges volt. Kíváncsi vagyok hogy alakul Kad és Darman sorsa a továbbiakban.

>!
Hippoforaccus P
Karen Traviss: A 66-os parancs

Kellően izgalmas, humoros és megható történet. Az öt részből nálam ez a borító kapta az első helyet.

>!
Csaba_Tóbi
Karen Traviss: A 66-os parancs

Ahogy a címből is kiderül nem éppen egy happy end lesz a történet vége. Magáról a 66-os parancsról aki látta az előzmény trilógia filmeket teljesen tisztába van mi történt ilyenkor. A sorozat ezen része kedvenc klón kommandósaink és társaik további történetét írja le, hogy ők hogyan élték ezt meg és miként kezdték el kapizsgálni, hogy Palpatine főkancellára milyen nagy szabású tervet eszelt ki.
Ahogy a sorozat előző részeiben itt is kapunk elég kikacsintást a filmekben megjelent helyszínekre, történésekre és szereplőkre. A Klónok háborúja tovább folytatódik. A vége felé egyre jobban komorrá és feszülté válik a hangulat. Kíváncsi vagyok, hogy mit tartogat az utolsó rész a Skirata klánról.

>!
AriannS
Karen Traviss: A 66-os parancs

A könyv karaktereivel néha az írónő nem tud mit kezdeni, nem fejlődnek, persze a katonák érzelmei továbbra is előtérben vannak, ami kifejezetten jó.
Kicsit zavaró, hogy egyes szereplők teljesen háttérbe szorulnak és nem lehet tudni róluk semmit. Mint Niner. Elpocsékolt, érdekes katakter. Olyan mintha teljesen megfeledkezett volna róluk.

>!
PAVideoStudio
Karen Traviss: A 66-os parancs

Magával ragadó, megható, izgalmas drámai történet.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/X4xFdEbbD3I

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

>!
Szukits, Szeged, 2014
554 oldal · ISBN: 9789634973072 · Fordította: Habony Gábor
>!
A_S1M0N
Karen Traviss: A 66-os parancs

Jó folytatás, a 66-os parancs tovább bonyolítja a cselekményt.

>!
Sundara
Karen Traviss: A 66-os parancs

Jó, érdekes és az egész sorozatra jellemzően családcentrikus. Mély háttere van, annak ellenére, hogy SW. Szociális és morális kérdéseket egyaránt feszeget. És romantikus :D
Egybe érdemes olvasni az 5 regényt (ez a 4. könyv).


Népszerű idézetek

>!
Somogyip

Skirata előhúzott három ruikgyökérdarabot a zsebéből, egyet-egyet a társainak adott, és elgondolkodva rágcsálni kezdte a magáét.
– Szerinted, Mij? – kérdezte.
– Majd meglátjuk, mivel tud előrukkolni.
– Szerinted a levegőbe beszél?
– Ha igen, akkor is megismerhetjük és kihúzhatjuk a módszereit a listáról. A genetikában is jó tudni, hogy mi nem működik.
– Ígérd meg, hogy legalább addig életben hagyod, amíg talál nekünk valami használhatót!
– Nehéz lesz – felelte Gilamar. – Nagyon szórakoztató lenne kipróbálni a fickón egy méretesebb, rozsdás injekciós tűt.

>!
Eszchan

– Személy szerint én arra szavazok – kezdte Corr –, hogy amint visszaérünk a Coruscantra, fogjuk az összes személyzeti főnököt, a teljes védelmi bizottságot és azt a zsíros mirshebs Palpatine főkancellárt is, állítsuk sorba őket egy fal előtt, és mutassuk meg nekik a DC dolgosabb végét!

224. oldal

>!
arsenal0522

Gar taldin ni jaonyc; gar sa buir, ori'wadaasla
Nem számít, milyen volt az apád; csak az számít, te milyen apa leszel
(mandalori mondás)

509. oldal

>!
Hippoforaccus P

Fixer megvetően nézegette az új Merr-Sonn gránátot.
– Ezt még egy részeg weequay is tudná használni – mondta.
– Pont ez a lényeg zsenikém! Beküldhetnéd a Merr-Sonnak, mint reklámszlogent – mondta Scorch.

>!
Hippoforaccus P

– Dezertőr vagy? – kérdezte a férfi, de a hangjában nem volt megvetés.
– Elhalálozás okán felmentve – felelte Fi. Keresgélte a szavakat. Tudta, mit akar mondani, de a száját engedelmességre bírni más lapra tartozott. Érezte, hogy izzadságcseppek ülnek ki a felső ajka felett. – Olyan mint a sérülés miatt felmentve, csak valamivel súlyosabb.

>!
arsenal0522

Nem változtathatod meg a múltat, vagy másokat, de saját magadat megváltoztathatod, és ez megváltoztatja a jövődet is.

17. oldal

>!
arsenal0522

Semmi sem számít már, ami eddig elhangzott közöttünk, és amit eddig tettünk egymással. Cin vhetin. Friss hómező.

464. oldal


A sorozat következő kötete

Republic Commando sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alastair Reynolds: Napok háza
John Wyndham: A triffidek napja
John Wyndham: Újjászületés
Arthur C. Clarke: 2001 – Űrodisszeia
Samantha Shannon: Csontszüret
Douglas Adams: Az élet, a világmindenség meg minden
Arthur C. Clarke: A város és a csillagok
Aldous Huxley: Szép új világ
David Mitchell: Felhőatlasz
Catherine Fisher: Incarceron