Vigyázz ​rám (Romantic Suspense 4.) 206 csillagozás

Karen Rose: Vigyázz rám

Gyermekrablás

Sue Conroy bosszúra szomjazik. Nemrég szabadult a börtönből, és eltökélte, hogy mindenkit kézre kerít, aki annak idején a rács mögé juttatta. Elrabol egy tizenegy éves siket kisfiút, de ez csak az első felvonás a gondosan kitervelt hadjáratban.

Titkok

Sue Chicagóba menekül, és a Hanover-házban, egy bántalmazott nőknek fenntartott menedékben húzza meg magát. Dana Dupinsky féltve őrzi a körülötte élő nők titkait, és sosem nyújtana védelmet egy gyermekrablónak. Csakhogy fogalma sincs arról, hogy ezúttal kígyót melenget a keblén…

Gyilkosság

Dana csak akkor döbben rá, mekkora veszély fenyegeti, amikor egyik pillanatról a másikra Sue gonosz játékának kellős közepén találja magát, és a körülötte levők sorban halnak meg – és gyilkos nem válogat a módszerekben.

Karen Rose világhírű sorozata a romantikus thriller műfajának legjobbja, díjnyertes könyveit számos nyelven kiadják, olvasótábora lelkesen várja az írónő bestsellereit.

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
512 oldal · ISBN: 9789632549361 · Fordította: Weisz Böbe
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
542 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632547923 · Fordította: Weisz Böbe

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Dana Dupinsky · Ethan Buchanan · Caroline Stewart · David Hunter · Erik Conway · Evie Wilson · Sue Conroy


Kedvencelte 12

Most olvassa 4

Várólistára tette 133

Kívánságlistára tette 71

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

nypiro P>!
Karen Rose: Vigyázz rám

Csak szuperlatívuszokban tudok írni az írónőről, nagyon jól tudja szőni a történetet. Az igazi krimit jól ötvözi a romantikus elemekkel. Ebben kicsit hangsúlyosabb volt a romantika, mint az előző mint amit olvastam (Közelebb, mint hinnéd), de a történet fényében ez érthető.
A krimi nagyon jól kidolgozott, borzongató, nem bírja letenni az ember annyira magába szippant. Pár nap alatt történik, de eléggé gyomorforgató dolgok vannak benne.
Mindíg furcsa, ha egy nő a gyilkos, pláne, ha ennyir erőszakos, mint a történetben Sue Conway. Igen, így egész névvel, mert számomra ő nem igazán nő, hanem egy gyilkológép. Aki az útjába kerül bármi miatt; legyen az bosszú, vagy „csak” egy igazolvány megszerzése, simán megöli. Minden szívbaj nélkül, egy szempillantás alatt.
Annyira jól van megírva, hogy végig mást gondoltam, hogy mi az OKA az egész rablásnak, bosszúnak, mint ami valójában volt, akkor azért jó nagyot ütött.
Jól felvezetett, borzongató, érdekfeszítő olvasmány. Ajánlom a téma kedvelőeinek spoiler

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
542 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632547923 · Fordította: Weisz Böbe
4 hozzászólás
meteoritastar>!
Karen Rose: Vigyázz rám

Karen Rose könyvei közül, amik eddig megjelentek magyarul, ezt a részt hagytam a végére. Nem szokásom felborítani egy sorozat sorrendjét, de ez most így alakult. Minden esetre ez a kis csere nem rontott az olvasás élményén.

Kicsit sokáig halogattam ezt a könyvet. Elöször is, mert ez volt az „uccsó”. Másodszor pedig, mert ez a történet annyira nem fogott meg a fülszövege alapján. Szeretem, ha nem ismerem a gyilkos kilétét és lehet találgatni. A fülszöveg alapján egyértelmű volt, hogy itt nem ez lesz a helyzet. ….. De megfeledkeztem egy fontos dologról!!!!!!!!!!!!!!
Ez Karen Rose könyve!!!!!!!!! Szóval nem volt ez a krimi olyan egyszerű, ért pár meglepetés. :)):)) Igencsak megdöbbentem. Nagyon jó volt.
Hiába olvastam már jó pár romantikus krimit, de ritka és felemelő érzés, ha egy fordulat miatt leesik az álam. Karen ismét elérte ezt.
Hiába érzem lazábbnak ezt a részt, pedig ismét egy kegyetlen, könyörtelen gonosztevőt ismerhettem meg és két nagyon szimpatikus szereplőt, de nem tudom nagyon kritizálni. A szereplők érzelmesebbek és nagyon is érzelem mentesek voltak. Ugyanúgy letehetetlen volt, mint az írónő többi könyve.

KAREN ROSE KÖNYVEKET AKAROK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6 hozzászólás
Aoimomo P>!
Karen Rose: Vigyázz rám

Érdekes volt. Egyáltalán nem zavaró, hogy ebben az esetben pontosan tudjuk ki a gyilkos. Sue úgy vág utat magának a célja felé emberéleteken át, mintha teljesen hétköznapi dolog lenne, hogy egy személyiért agyonlövünk valakit. Neki az. Egy igazi pszichopata, nehéz gyerekkorral, elcseszett szülőkkel, nevelőintézettel és börtönnel a háta mögött.
Az, hogy az olvasó tudja kivel él egy fedél alatt Dana csak feszültebbé teszi a helyzetet,mert neki viszont fogalma sincs róla, hogy akinek segíteni próbál egy ferde pillantásért képes lenne elvágni a torkát.
Azt hiszem mostanában annyit olvastam rendőri munkáról, hogy sehogy nem tudom elfogadni a magánnyomozást, végig az lebegett a szemem előtt, hogy nincs meg a megfelelő apparátus, tönkretesznek bizonyítékot, helyszínt, és adott esetben a bíróságon megnehezítik az ügyész dolgát is. Ettől eltekintve Ethan és Clay is szimpatikus volt, mint ember.
A szerelmi szál nem volt rossz, de az még mindig fura, hogy egy tényeken és logikán alapuló nyomozásosdi hogy jön össze egy első látásra szerelem rózsaszín habjával. Külön-külön teljesen oké, de mixelve… vicces.

spoiler

Roszka >!
Karen Rose: Vigyázz rám

Nagyon jól felépített, izgalmas krimi. Elrabolnak egy siket kisfiút, el-rablója egy titkos menedékházba viszi, ahol olyan anyák és gyerekek kapnak biztonságos helyet, akik a férj brutalitása elől szöknek meg. A menhelyet egy nő vezeti, aki maga is érintett volt.És egyszer csak elkezdenek hullani körülötte az emberek. A menhely dolgozói úgy gondolják, hogy egy olyan férfi öli a jó népet, aki különösen brutális volt a családjával, akik szintén itt bújtak el.
Nagyon pörgős, vérbeli krimi, kis romantikával fűszerezve.

Navi P>!
Karen Rose: Vigyázz rám

Ez most ennyi. Sajnos küzdöttem vele. Még valamikor decemberben vettem kézbe, de 2 oldalig jutottam. Aztán most megint nekiálltam. Nagyon nyögve-nyelősen haladtam vele. Néhol túl csöpögős és rózsaszín, máshol meg olyan véres, mint a vágóhíd. Olyan volt, mintha mindenki mondta volna a sajátját, a másikra nem figyelünk vagy ennek pont az ellentéte, a másik minden mozdulatát árgus szemmel követjük. Most nem találta el számomra az egyensúlyt az írónő, ami a többi könyvében megvolt. Lehet, hogy csak az olvasási válságom mondatja velem, de ez most gyenge volt. Nem szerettem meg őket, nem izgultam értük, csak Alecért. Lehet, hogy valamikor megint megpróbálom, de az nem most lesz.

6 hozzászólás
ncsn87>!
Karen Rose: Vigyázz rám

Karen Rose… Mi újat is mondhatnék róla? :) Csak imádni lehet és továbbra is meghajolok a zsenialitása előtt, ahogy a szálakat szövi. <3 Nyilván 5*-ot adtam, mást nem is tudtam volna.
Mint mindig, most is azt szeretem benne a legjobban, hogy a nyomzás egyenlő arányban van a romantikus szállal. Mint nő, nekem valahogy minden könyvben kell, hogy legyen egy kis romantika, amit Rose a krimijeiben tökélyre visz. Nem tudom, hogyan csinálja, de ezerrel pörög a sztori, nagyon kuszák a szálak, de közben izgulsz a főhősök szerelme miatt is és mégis képben vagy… Mondom, zseni a nő, imádom a stílusát! <3 :)
Most a romantikus szálra rátérve. Már az előző könyvében ami elvileg ezután jött volna, csak nálunk fordított sorrendben hozza a kiadó, amit sohasem fogok megérteni… na mindegy is… már megismertük Danát, aki együtt van Ethan-el. Már akkor tudtam, hogy az ő történetük nagyon jó lehet és epedve vártam, hogy megismerjem. És végre megtörtént, kezembe vehettem a könyvet egy év múlva! Annyira cukik együtt!!! <3 Danát nagyon tisztelem, amit tesz a bántalmazott nőkért és gyermekekért. Ethannek meg olyan nagy szíve van… Szívem szerintem megölelgetném és hazahoznám az ágyamba… :D Kell egy saját Ethan, ennyit mondok csak!!!! <3
A nyomozást meg végig izgultam, mint mindig. Az elejétől az hittem, na, ismerjük a tettest, nem lesz annyira sok meglepetés… Aztán bummm, teljesen le voltam taglózva, mert mindig derültek ki újabb és újabb csavarok, amikre nem számítottam.
Szóval megint csak nagyot alkotott az írónő. Nem lehet megunni a történeteit, mindig tele vannak fordulatokkal, érzelmekkel.
Amint befejezed egy könyvét már várod a következőt. Mire ez a rész is megjelent, már komoly Rose elvonási tüneteim voltak, még álmodtam is vele. :D
Szóval hajrá, olvassátok a könyveit, mert imádni fogjátok és nem tudjátok majd letenni őket!!! ;)

9 hozzászólás
turanett P>!
Karen Rose: Vigyázz rám

Az elején kissé megijedtem, mikor az írónő a a fő gonosszal indított. Reméltem, hogy nem vele lesz a szerelmi szál. Már az a tényeléggé letaglózott, hogy női karakter az elkövető, de volt már ilyen a történelemben. Az viszont, hogy ilyen kegyetlen, az még is megdöbbentett.
Ha valaki útban volt, akkor megoldotta, hogy ne legyen, egy szemrebbenés nélkül. Hihetetlen, az a kegyetlenség, amiről az írónő írt. Dana és Erhan viszont üde színfolt volt a történetben. Őket hamar megkedveltem. Dana nagyszerű életcélt tűzött ki magának, de elég veszélyes is. Csodáltam érte. Alec nagyon cuki volt, érte végig izgultam. Annak ellenére, hogy voltak kissé vontatottabb részek, végig izgalmas volt. Jól csűri, csavarja a szálakat az írónő.

pribrgre P>!
Karen Rose: Vigyázz rám

Annak ellenére, hogy számomra ez volt a leggyengébb rész, hozta a várt szintet, amit Karen Rosetól megszokhattam. Ismét jó a krimi szál, kaptam romantikát, izgalmat, szerethető szereplőket. Csak azt az egyet sajnálom, hogy ez volt az utolsó magyarul megjelent regénye, ami még olvasásra várt nálam.

tündérrózsa>!
Karen Rose: Vigyázz rám

Hogy én eddig mi a csudáért nem olvastam Karen Rose-t? Hol voltak ezek a könyvek az életemből és hol voltam én, hogy eddig „nem vettem észre” őket? Most viszont Marcsi jóvoltából végre elkezdhettem, és örülök, hogy megismertette velem az írónőt. Imádtam minden sorát, brutálisan jó könyv, és tényleg úgy van, ahogy Barbi mondta: valóban örültem néhol, hogy mindez nem velem történik.
Számomra még keményebbé tette az egészet az a tény, hogy ebben a könyvben nő a „rosszfiú”. Fura kettősség alakult ki bennem, mert utáltam Sue-t, egy percig nem tudtam sajnálni a múltja miatt, ugyanakkor kíváncsian vártam, milyen kegyetlenségeket tud még kitalálni.
Néha úgy éreztem, két könyvet olvasok, egy kőkemény krimit, és egy csöpögős romantikus regényt. Nem mondom, tetszett mindkettő, de néha az volt az érzésem, már-már túl romantikus ez a krimi. Ettől függetlenül szimpatikus volt Ethan és Dana, nagyon aranyosak voltak együtt. Caroline-t is megkedveltem, kicsit jobban is, mint Dana-t. Az ő történetére is kíváncsi lennék.
Egy szó, mint száz: imádtam!

35 hozzászólás
tmezo P>!
Karen Rose: Vigyázz rám

A 7+a 8 100-át!!! Igazi Karen Rose volt ez is! Sokszereplős, nagyon jó karakterek, egy kis romantika, eseménydús, pörgős, az elejétől a végéig leköti a figyelmet. Egyszerűen szuper volt!
Köszönöm @Lanore, hogy kölcsön adtad nekem! :))

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

ncsn87>!

A sors lehetőség. A választás az, amihez kezdesz vele.

94. oldal

Kapcsolódó szócikkek: sors · választás
Csoszi>!

Rég megtanultam, hogy ha az ember azt akarja, hogy valami rendesen legyen megcsinálva, akkor magának kell elvégeznie.

331. oldal

Csoszi>!

Az élet túl rövid, Dana. Rohadtul rövid ahhoz, hogy ne ragadjuk meg a kínálkozó alkalmat.

84. oldal

exodi>!

Az élet túl értékes ahhoz, hogy oktalanul elherdálják.

478. oldal

ncsn87>!

– […] Dana, vacsoráztál már?
Dana köhögni kezdett.
– Nem. Caroline… én…
– Csitt! Ethan, vacsoráztál már?
Ethan óvatosan Danára mosolygott.
– Nem, még nem. Épp készültem venni egy hamburgert.
– Nos, Dana imádja a hamburgert. Etess vele salátát is. Komolyan mondom, ha én nem tömném meg zöldségekkel, egy héten belül skorbutot kapna. A csaj gyakorlatilag csak sült krumplin él.
Ethan ajka megrezzent.
– A skorbutot a C-vitamin hiánya okozza.
Caroline egy cseppet sem zavartatva magát biccentett.
– Akkor azt is etess vele.

129. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dana Dupinsky
3 hozzászólás
Aoimomo P>!

[…] Elküldtem Maxet egy chilis hot dogért. Lehet, hogy úgy kell becsempésznie, szóval, légyszi, falazz nekem.
– Mindent hallottam – szólalt meg Mia az ajtóban. – Dietetikus által ellenjavallt élelmiszer kórházba való becsempészésére irányuló összeesküvés.

krisztin1>!

Minden terv csak addig jó, míg rugalmasan alakítható.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sue Conroy
Csoszi>!

Nem gondolod, hogy te is megérdemled, hogy saját életed legyen? Nem gondolod, hogy te is megérdemled a boldogságot?

95. oldal

ncsn87>!

– Szóval megsérültél Kandaharban.
Ethan szemöldöke a magasba szökött.
– Arrafelé.
Caroline tetőtől talpig végigmérte.
– És mid sérült meg?
Ethan erre elvigyorodott, lassan, magabiztosan, amitől Danának össze kellett szorítania a combját.
– Semmi olyan, ami nélkül ne tudnék élni.

128. oldal

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Romantic Suspense sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julie James: A hamis partner
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Helena Silence: Ezüsthíd
J. D. Robb: Halálos szertartás
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Eva García Sáenz de Urturi: A fehér város csöndje