80. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Számolj ​tízig (Romantic Suspense 6.) 295 csillagozás

Karen Rose: Számolj tízig

Egy, ​két, otthon légy…
Kilenc, tíz, sírba visz.

Egy gyújtogató

Két kisfiú, akiket magukra hagytak az állami gondozói rendszerben, valóságos poklot él át nap nap után. Amikor az egyikük meghal, a másik bosszút esküszik azok ellen, akik felelősek mindezért.

Egy tűzvizsgáló

Reed Solliday, a Chicagói Tűzoltóság elismert tagja, elborzadva lát neki új feladatának. A boncolás szerint a robbanásban szinte teljesen megsemmisülő házban holtan talált fiatal lányt megerőszakolták és meggyilkolták, mielőtt a tűz végigsöpört volna az épületen. Solliday kénytelen együttműködni a rendőrséggel, ha meg akarják találni a gyilkost…

Egy gyilkossági nyomozó

Mia Mitchell elhatározta, hogy a munkába temetkezik, miután a társát meglőtték, de rögtön az első napon megbízzák nyomozói pályafutása legnehezebb feladatával: el kell kapnia egy pszichopatát, aki gyújtogatással kezdte, de végül nemi erőszakig és gyilkosságig jutott.

Mi történik, ha az… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2011
726 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632545004 · Fordította: Weisz Böbe

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Mia Mitchell · Reed Solliday · Abe Reagan · Dana Dupinsky


Kedvencelte 49

Most olvassa 6

Várólistára tette 159

Kívánságlistára tette 100

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Timcsibaba77>!
Karen Rose: Számolj tízig

Elsőre sikerült belefutnom egy hihetetlenül izgalmasnak induló eddig ismeretlen thriller-krimi műbe Karen Rose-tól. A tőlem már megszokott módon, egy sorozat hatodik részébe.
Megvallom őszintén, az eleje ahogy lenyűgözött, úgy hangolódtam kissé le a végére. Számomra csalódást jelentett az, hogy körülbelül a könyv felénél már nemcsak sejteni de tudni is lehetett, ki lesz a gyilkos. Lehet, én a thriller műfajhoz illően mint pl Sophie Hannah a végéig csigáztam volna a kedélyeket. Persze, nem mondom, hogy rossz könyv volt, sőt…További műveire IS kíváncsi leszek az írónőnek.
A szereplők telitalálat volt, a tűzoltóparancsnok, és a gyilkossági nyomozó remek párost alakítottak. Mia, és Reed egymásnak vannak teremtve. Gördülékeny, humoros, és izgalmakban gazdag könyv volt.
A címén azért kicsit gondolkodtam, miért pont ez…Végtére is nagyon logikus magyarázat lesz a történetben. spoiler Régi bűnök miatti bűnhődés, és büntetés, mely végül sorozatgyilkosságba torkollik.
Remek olvasmányos, hétvégi kikapcsolódás volt. Tipikus amerikai lélegzetvételű, hangulatú könyv, viszont eléggé időigényes. Nem tudom, én talán pár oldallal azért rövidebbre írtam volna meg. Az utolsó 60-70 oldal már kicsit unalmas volt.

pribrgre P>!
Karen Rose: Számolj tízig

Szeretem azokat a könyveket, ahol egyrészt a gyilkos szemszögéből, másrészt az utána nyomozók szemszögéből követhetjük az eseményeket. Azt meg mégjobban szeretem, ha egy kis romantikát is kapok a krimi szál mellé. Szerencsére itt mind a kettő megvolt :)
Tetszett, hogy több szálon fut a cselekmény, nagyon vártam, hogy összeérjenek, és milyen jó volt, amikor ez megtörtént :)
Nem az első könyvem Karen Rosetól, azt kaptam amire számítottam. A történet jó, a szereplők szimpatikusak voltak, tetszett nagyon.

brena>!
Karen Rose: Számolj tízig

Juj ez nagyon jó volt! Bár már kezdem ismerni az írónő stílusát, de felettébb lekötött ez is! Nem tudnék választani melyik a kedvenv könyvem tőle, de nem is kell. Egyszerűen Karen Rose lett nálam 2014 új felfedezettje! És ezt is a molyoknak köszönhetem:)A boltban elsiklottam felette,de itt annyi lelkes értékelést olvastam,már értem miért! Olvassátok!

24 hozzászólás
turanett P>!
Karen Rose: Számolj tízig

Nekem eddig ez tetszett a legjobban a sorozatból. Már az elejétől nagyon izgalmas és végig fenntartotta az érdeklődésemet. Ugyan, a könyv felétől kiderül, hogy ki az elkövető, de, hogy miért, az szépen lassan bontakozik ki. Számomra, kissé kegyetlen volt. Hihetetlen, hogy a sorozatgyilkosunk néha mellé fogott, és nem a kiszemelt áldozatot cserkészte, de a szeme se rebbent.
A két főszereplő, Mia és Reed nagyon jó páros. Nagyon jól kiegészítik egymást és jó a humoruk.
Azon felül, hogy egy eléggé kegyetlen gyilkossal borzolja a kedélyeket az írónő, érdekes témákat boncolgat. Gyermekbántalmazás, családom belüli erőszak, és arról nem is beszélve, hogy maga a „rendszer” is mennyire elvan cseszve. Itt gondolok a gyámhivatalra és a jogrendszerve.

Lanore P>!
Karen Rose: Számolj tízig

Első könyvem volt az írónőtől, és jelentem, megvett magának! Itt nem volt disztópia, sem különleges lények, viszont kaptam majdnem 700 oldalon keresztül egy hatalmas adag izgalmat, félelmet, fájdalmat, minden fejezetre legalább egy gyomorszorító csavart… kb. a felétől már nem volt titok, hogy ki a gyilkos, elképesztő volt az a gondolkodásmód, ahogyan kilogikázta az emberek, és a saját büntetését… a gyermekbántalmazás témája mindig rosszul érint, nehéz erről olvasni, főleg úgy, hogy az ember tudja, nap mint nap történnek ehhez hasonló dolgok, sőt, még rosszabbak is… a két főszereplő karaktere részletes, beleláttam a fejükbe, a gondolataikba, és megszerettem őket, nagyon jó párost alkottak, szívesen olvasnék még róluk.

23 hozzászólás
buzavirág>!
Karen Rose: Számolj tízig

Karen Rose ismét rengeteg hullát hagy maga után, egy igazi sorozatgyilkos jár Chicagó utcáin, aki mellette még gyújtogat is. Ezért kerül a gyilkossági nyomozó Mia mellé Red, aki a tűzoltók elismertek tagja. Mia mélyrepülésben van, iszonyat teher nyomja a vállát, nem elég hogy a társát meglövik, még az apja halála és a múlt feldolgozhatatlan számára. Nagyon tetszett a két főszereplő személyisége, élete, remekül fel voltak építve, nem különben a gyilkos is. Érthető volt tettei miértje, spoiler és elég brutálisan is követte el, hogy kellően megborzongjunk. A romantikus szál is szépen bontakozott ki, tetszett hogy nem azonnal mindent elsöprő volt, hanem folyamatosan kiérdemelték egymás bizalmát. Régebbi szereplőink is felbukkantak, ennek különösen örültem.
Ismét egy remek történet az írónőtől, amely hosszúsága ellenére sehol sem hagyja ellankadni az olvasó figyelmét.

Galagonya33>!
Karen Rose: Számolj tízig

Az kezdjen Karen Rose-t olvasni, akinek egyhuzamban van 16-24 órája.
Másképp nem érdemes. Letenni úgysem tudod.

3 hozzászólás
BoneB P>!
Karen Rose: Számolj tízig

Azt hiszem Karen Rose-t is felvehetem a kedvenc íróim közé. Igaz ez még csak a második könyve volt, amit olvastam, de engem meggyőzött.
Jó volt, hogy a könyv feléig nem derült ki, hogy ki a gyilkos, és miután kiderült se lett unalmas a történet. Végig lekötött, hogy mikor és hogyan tudják végre elkapni, közben meg csak úgy potyogtak a hullák és derültek ki apró részletek, így a végére összeállt a kirakó minden egyes darabja. Na jó azt sejtettem, hogy lesz szerelem is, mert ez mindig így történik, először utálják egymást, aztán valahogy egymás ágyában ragadnak. :)

5 hozzászólás
Edina79>!
Karen Rose: Számolj tízig

Karen Rose ismét nagyot alkotott. Azt hoszem,hogy ő is bekerül a kedvenc írónőim csoportjába. :-)
Tetszett,hogy maga a történet csak pár napot ölel fel,bár a könyv közel 700 oldalas,mégsem éreztem azt,hogy el van nyújtva. Folyamatosan fent tartotta a figyelmem.
Tetszett,hogy a sorozatgyilkos(sorozatgyújtogató) szemszögéből is láthatjuk a történéseket.
Tetszett,hogy az előző kötetekből megismert szereplők visszatértek.
Bár már a könyv kb. felénél kiderült,hogy ki a gyilkos/gyújtogató,mégis a miértekre szépen lassan derül fény.
Reed és Mia nagyszerű páros talkottak. Kiegészítették egymást szakmailag,a kémia is működött.
Jöhet a következő rész.
(Azt sajnálom,hogy csak pár rész jelent meg magyarul és ezek sem az első résztől. Valamelyik kiadó igazán szárnyai alá vehetné a sorozatot…)

Nickola>!
Karen Rose: Számolj tízig

KR nagyon tudja hogyan kell érdekessé tenni egy könyvet. :)
Mia rettentő jól megalkotott női karakter, nagy kedvencem lett, szarkazmusa és önkritikája van neki.
Megint rá kellett jönnöm, hogy nagyon szívesen találkoznék Karen Rose-al, mert akinek ilyen fantáziája van, aki így tudja fenntartani az olvasó figyelmét, az biztos vagyok benne, hogy egy nagyon különleges ember lehet. Ismét megvett kilóra Rose!


Népszerű idézetek

BoneB P>!

– Mindig is szerettem volna egy háziállatot – mondta Mitchell szinte vágyakozva.
– Akkor szerezzen be egyet!
– Túl nagy bűntudatot okoz. Egyszer megpróbálkoztam egy aranyhallal. Hátha. Nem jött be. Harminchat órás szolgálatba kerültem, és amikor hazaértem, annyira fáradt voltam, hogy elfelejtettem megetetni. Szöszmösz reggelre felfordult.

(Ulpius, 2011)

1 hozzászólás
Kiera>!

Mia felmutatta a jelvényét az ápolónőnek.
– Abe Reaganhoz jöttem látogatóba.
– Vége a látogatási időnek, asszonyom.
– Azért jöttem, hogy megbeszéljük Reagan nyomozó lőtt sebét. Nyomra bukkantunk.
A nővér az egyik oldalon beszívta az arcát.
– Aha. Mi van a zacskóban, nyomozó?
Mia lenézett a barna papírzacskóra, amelyben baklava lapult, Abe egyik kedvence. Aztán fölnézett, és rezzenéstelen arccal közölte:
– Rendőrségi fotók.
A nővér bólintott, belement a játékba.
– A folyosó vége előtt a harmadik ajtó. Mondja meg neki, hogy ha a vérnyomása felmegy attól, hogy megette azokat a rendőrségi fotókat, akkor este a leghosszabb tűmmel látogatom meg.
– Apám, maguk kegyetlenek – dünnyögte Mia, és hallotta, ahogy a háta mögött a nővér kuncog.

130. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abe Reagan · Mia Mitchell
szakcsgab>!

Az emberi kapcsolat éppolyan szükséges, mint az étel. Ha nincs étel, éhezel. Ha megvonod magadtól az emberi kapcsolatokat, ugyanez történhet a lelkeddel.

328. oldal

pjudi>!

Jó lenne leszoknod arról, hogy érdekeljen, mit gondolnak az emberek.

1 hozzászólás
BoneB P>!

Figyelmeztess, amikor elkezded akarni az akarást.

(Ulpius, 2011)

pjudi>!

Egy nő sem akar egy másik nő árnyékában élni. Még átmenetileg sem.

AnnaSz>!

Mia összevonta a szemöldökét. Nincs kötöttség. Nincs kötelék.
– Murphy, neked nem szokott néha hiányozni?
Murphy már a kabátját cipzárazta, a keze megállt, és Miára vigyorgott.
– Mi? Hogy kössön valami? Nem vagyok én beton.

szakcsgab>!

– Esküszöm, hogy egyszer volt egy kedves lányom.

234. oldal

FairyDust P>!

Azt mondják, a nyomorúság társaságot keres magának […]

Kiera>!

– Fogadni mernék, hogy Stacy még a bögrémet is elmosta.
Murphy utánament, és két asztallal odébb lerogyott a saját székébe.
– Nagyon undorító volt, Mitchell. A bögrédben… fura kis kis lények fejlődtek ki. – Megborzongott.
– Undorító, leírhatatlan ocsmányságok.

– A régi jó penész. Senkinek sem árt.

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mia Mitchell

A sorozat következő kötete

Romantic Suspense sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nora Roberts: Holdfogyatkozás
J. D. Robb: Halálos összeesküvés
Julie James: A hamis partner
Nora Roberts: Személyazonosság
Nora Roberts: Biztos menedék
Nora Roberts: Örökség
Julie Garwood: Szívtipró
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Diana Hunt: Jack árnyékában
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák