25. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
73. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Számolj ​tízig (Romantic Suspense 6.) 220 csillagozás

Karen Rose: Számolj tízig

Egy, ​két, otthon légy…
Kilenc, tíz, sírba visz.

Egy gyújtogató

Két kisfiú, akiket magukra hagytak az állami gondozói rendszerben, valóságos poklot él át nap nap után. Amikor az egyikük meghal, a másik bosszút esküszik azok ellen, akik felelősek mindezért.

Egy tűzvizsgáló

Reed Solliday, a Chicagói Tűzoltóság elismert tagja, elborzadva lát neki új feladatának. A boncolás szerint a robbanásban szinte teljesen megsemmisülő házban holtan talált fiatal lányt megerőszakolták és meggyilkolták, mielőtt a tűz végigsöpört volna az épületen. Solliday kénytelen együttműködni a rendőrséggel, ha meg akarják találni a gyilkost…

Egy gyilkossági nyomozó

Mia Mitchell elhatározta, hogy a munkába temetkezik, miután a társát meglőtték, de rögtön az első napon megbízzák nyomozói pályafutása legnehezebb feladatával: el kell kapnia egy pszichopatát, aki gyújtogatással kezdte, de végül nemi erőszakig és gyilkosságig jutott.

Mi történik, ha az… (tovább)

Eredeti mű: Karen Rose: Count to Ten

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2011
726 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632545004 · Fordította: Weisz Böbe

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Mia Mitchell · Reed Solliday · Abe Reagan · Dana Dupinsky


Kedvencelte 42

Most olvassa 10

Várólistára tette 163

Kívánságlistára tette 110

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Timcsibaba77
Karen Rose: Számolj tízig

Elsőre sikerült belefutnom egy hihetetlenül izgalmasnak induló eddig ismeretlen thriller-krimi műbe Karen Rose-tól. A tőlem már megszokott módon, egy sorozat hatodik részébe.
Megvallom őszintén, az eleje ahogy lenyűgözött, úgy hangolódtam kissé le a végére. Számomra csalódást jelentett az, hogy körülbelül a könyv felénél már nemcsak sejteni de tudni is lehetett, ki lesz a gyilkos. Lehet, én a thriller műfajhoz illően mint pl Sophie Hannah a végéig csigáztam volna a kedélyeket. Persze, nem mondom, hogy rossz könyv volt, sőt…További műveire IS kíváncsi leszek az írónőnek.
A szereplők telitalálat volt, a tűzoltóparancsnok, és a gyilkossági nyomozó remek párost alakítottak. Mia, és Reed egymásnak vannak teremtve. Gördülékeny, humoros, és izgalmakban gazdag könyv volt.
A címén azért kicsit gondolkodtam, miért pont ez…Végtére is nagyon logikus magyarázat lesz a történetben. spoiler Régi bűnök miatti bűnhődés, és büntetés, mely végül sorozatgyilkosságba torkollik.
Remek olvasmányos, hétvégi kikapcsolódás volt. Tipikus amerikai lélegzetvételű, hangulatú könyv, viszont eléggé időigényes. Nem tudom, én talán pár oldallal azért rövidebbre írtam volna meg. Az utolsó 60-70 oldal már kicsit unalmas volt.

>!
brena
Karen Rose: Számolj tízig

Juj ez nagyon jó volt! Bár már kezdem ismerni az írónő stílusát, de felettébb lekötött ez is! Nem tudnék választani melyik a kedvenv könyvem tőle, de nem is kell. Egyszerűen Karen Rose lett nálam 2014 új felfedezettje! És ezt is a molyoknak köszönhetem:)A boltban elsiklottam felette,de itt annyi lelkes értékelést olvastam,már értem miért! Olvassátok!

24 hozzászólás
>!
Lanore P
Karen Rose: Számolj tízig

Első könyvem volt az írónőtől, és jelentem, megvett magának! Itt nem volt disztópia, sem különleges lények, viszont kaptam majdnem 700 oldalon keresztül egy hatalmas adag izgalmat, félelmet, fájdalmat, minden fejezetre legalább egy gyomorszorító csavart… kb. a felétől már nem volt titok, hogy ki a gyilkos, elképesztő volt az a gondolkodásmód, ahogyan kilogikázta az emberek, és a saját büntetését… a gyermekbántalmazás témája mindig rosszul érint, nehéz erről olvasni, főleg úgy, hogy az ember tudja, nap mint nap történnek ehhez hasonló dolgok, sőt, még rosszabbak is… a két főszereplő karaktere részletes, beleláttam a fejükbe, a gondolataikba, és megszerettem őket, nagyon jó párost alkottak, szívesen olvasnék még róluk.

23 hozzászólás
>!
BoneB
Karen Rose: Számolj tízig

Azt hiszem Karen Rose-t is felvehetem a kedvenc íróim közé. Igaz ez még csak a második könyve volt, amit olvastam, de engem meggyőzött.
Jó volt, hogy a könyv feléig nem derült ki, hogy ki a gyilkos, és miután kiderült se lett unalmas a történet. Végig lekötött, hogy mikor és hogyan tudják végre elkapni, közben meg csak úgy potyogtak a hullák és derültek ki apró részletek, így a végére összeállt a kirakó minden egyes darabja. Na jó azt sejtettem, hogy lesz szerelem is, mert ez mindig így történik, először utálják egymást, aztán valahogy egymás ágyában ragadnak. :)

5 hozzászólás
>!
Galagonya33
Karen Rose: Számolj tízig

Az kezdjen Karen Rose-t olvasni, akinek egyhuzamban van 16-24 órája.
Másképp nem érdemes. Letenni úgysem tudod.

3 hozzászólás
>!
Nickola
Karen Rose: Számolj tízig

KR nagyon tudja hogyan kell érdekessé tenni egy könyvet. :)
Mia rettentő jól megalkotott női karakter, nagy kedvencem lett, szarkazmusa és önkritikája van neki.
Megint rá kellett jönnöm, hogy nagyon szívesen találkoznék Karen Rose-al, mert akinek ilyen fantáziája van, aki így tudja fenntartani az olvasó figyelmét, az biztos vagyok benne, hogy egy nagyon különleges ember lehet. Ismét megvett kilóra Rose!

>!
anglee
Karen Rose: Számolj tízig

Tudom, tudom, romántikus thriller. Ezért tele van nyáladzással. De olyan szexjelenetekkel, amit hangosan fel kell olvasnom a férjemnek, mert kíváncsi min röhögök? Istenem. Értem én, hogy mindenkinek tökéletes a teste, és úgy csinálnak, mintha pornósztárok lennének, de ez így annyira hiteltelen. Meg ez a szerelmes vergődés, nem lehetek az övé, mert ő többet akar, közben a másik ugyan így szenved, de azért minden éjjel összefekszenek, és utána megy a felesleges lelkizés.

Annyira jó a sztori, eszelős, durva kegyetlen a gyilkos, és erre ilyen jelenetekkel teszi tele? Nemár, elbassza az egészet.
Oké, kerüljenek veszélybe a szerettek, de ne legyen már belőle egy olcsó pornó. Hihetetlen gagyivá teszi.
Karen Rose nő létére tanulhatna valamit Stephen King-től, milyen is egy igazi szenvedélyes-romantikus férfi-nő kapcsolat ;)

Szóval összességében véve, ha eltekintek a fentebb említett problémáktól, akkor egy iszonyatosan mozgalmas, első pillanattól kezdve letehetetlen könyvről van itt szó. A nyáladzáson meg túltettem magam egy fél csillag levonással.

Ja, eg omndjuk baromi idegsítő volt, hogy tel van géeplési, hibákkal, elírásokkal!

2 hozzászólás
>!
FairyDust P
Karen Rose: Számolj tízig

Zseniális! Ez volt az első könyvem az írónőtől, de biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó! Az elejétől kezdve izgalmas volt, akkor is mikor már sejthettük ki az elkövető. Nagyon jól fel van építve az egész történet. Mia számomra megnyerő karakter, teljesen azonosulni tudtam vele. Aki szereti a krimiket, annak ez kötelező darab!

>!
Navi P
Karen Rose: Számolj tízig

Ez egy nagyon-nagyon jó krimi. Izgalmas, fordulatos, több szálon futó cselekmény. Szimpatikusak voltak a szereplők, számomra hihető háttérrel és érzelmi mozgatórugókkal. A hosszú olvasási idő senkit se tévesszen meg. Ha valakinek van rá ideje, akkor 2-3 nap alatt kivégezhető. Én sajnos beteg voltam, a gyerekeim is, így voltak napok, amikor egy betűt sem olvastam. Amikor már bele tudtam lendülni, nagyon gyorsan lehetett vele haladni, már-már letehetetlen volt. a fél csillag levonás két dolog miatt jár: 1. Már a legelején tudtam, ki a tettes :( 2. Azt azért levezethette volna, honnan a ménkűből jött rá Mia a végén, hol keresse őket. Mert ez az isteni szikra nekem valahogy nem jött be vagy csak pont elsiklottam felette, de számomra nem volt egyértelmű. az írónő mindent tökéletesen elmagyarázott és lezárt, de ezt nem értem.
Ajánlom a könyvet mindenkinek, aki szereti a jó krimiket. A hossz senkit ne tévesszen meg.

>!
Gabye 
Karen Rose: Számolj tízig

Röviden: Esz U Pé E Errr!!
Kicsit hosszabban: amikor először olvastam az írónőtől, azonnal megfogott a stílusa és a történetvezetés, uh azóta minden megjelenés egyből a kívánságlistámon landol. Ezzel a példánnyal @Jeffi örvendeztetett meg és már épp ideje volt, hogy újra élvezzem a jól megírt krimi izgalmát. Hát nem csalódtam, megint egy fordulatos, pörgős nyomozás, egy kis romantikával fűszerezve, épp csak annyira hogy a felgyülemlett feszültséget kicsit oldja. Külön tetszett megint a váltott nézőpontok megjelenése. A gyújtogató személye kb a könyv felénél lelepleződik, de mégis olyan izgalmasan szövi az írónő a szálakat, hogy még ez sem von le a szórakoztatási faktorból. 5 kék tojás az ötből!


Népszerű idézetek

>!
BoneB

– Mindig is szerettem volna egy háziállatot – mondta Mitchell szinte vágyakozva.
– Akkor szerezzen be egyet!
– Túl nagy bűntudatot okoz. Egyszer megpróbálkoztam egy aranyhallal. Hátha. Nem jött be. Harminchat órás szolgálatba kerültem, és amikor hazaértem, annyira fáradt voltam, hogy elfelejtettem megetetni. Szöszmösz reggelre felfordult.

(Ulpius, 2011)

1 hozzászólás
>!
Kiera

Mia felmutatta a jelvényét az ápolónőnek.
– Abe Reaganhoz jöttem látogatóba.
– Vége a látogatási időnek, asszonyom.
– Azért jöttem, hogy megbeszéljük Reagan nyomozó lőtt sebét. Nyomra bukkantunk.
A nővér az egyik oldalon beszívta az arcát.
– Aha. Mi van a zacskóban, nyomozó?
Mia lenézett a barna papírzacskóra, amelyben baklava lapult, Abe egyik kedvence. Aztán fölnézett, és rezzenéstelen arccal közölte:
– Rendőrségi fotók.
A nővér bólintott, belement a játékba.
– A folyosó vége előtt a harmadik ajtó. Mondja meg neki, hogy ha a vérnyomása felmegy attól, hogy megette azokat a rendőrségi fotókat, akkor este a leghosszabb tűmmel látogatom meg.
– Apám, maguk kegyetlenek – dünnyögte Mia, és hallotta, ahogy a háta mögött a nővér kuncog.

130. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abe Reagan · Mia Mitchell
>!
szakcsgab

Az emberi kapcsolat éppolyan szükséges, mint az étel. Ha nincs étel, éhezel. Ha megvonod magadtól az emberi kapcsolatokat, ugyanez történhet a lelkeddel.

328. oldal

>!
pjudi

Jó lenne leszoknod arról, hogy érdekeljen, mit gondolnak az emberek.

1 hozzászólás
>!
pjudi

Egy nő sem akar egy másik nő árnyékában élni. Még átmenetileg sem.

>!
BoneB

Figyelmeztess, amikor elkezded akarni az akarást.

(Ulpius, 2011)

>!
AnnaSz

Mia összevonta a szemöldökét. Nincs kötöttség. Nincs kötelék.
– Murphy, neked nem szokott néha hiányozni?
Murphy már a kabátját cipzárazta, a keze megállt, és Miára vigyorgott.
– Mi? Hogy kössön valami? Nem vagyok én beton.

>!
FairyDust P

Azt mondják, a nyomorúság társaságot keres magának (…)

>!
Kiera

– Fogadni mernék, hogy Stacy még a bögrémet is elmosta.
Murphy utánament, és két asztallal odébb lerogyott a saját székébe.
– Nagyon undorító volt, Mitchell. A bögrédben… fura kis kis lények fejlődtek ki. – Megborzongott.
– Undorító, leírhatatlan ocsmányságok.

– A régi jó penész. Senkinek sem árt.

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mia Mitchell
>!
szakcsgab

– Esküszöm, hogy egyszer volt egy kedves lányom.

234. oldal


A sorozat következő kötete

Romantic Suspense sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Réti László: Kaméleon
Nora Roberts: Kék füst
Bleeding Bride: A téboly kertje
Amanda Stevens: Örök kísértés
M. J. Arlidge: Szegény kisfiú
Vavyan Fable: Sárkánykönny
Julie Garwood: Az ideális férfi
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Kim Harrington: Clarity – A tisztánlátó