16. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
65. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Sikíts ​értem (Daniel Vartanian 2.) (Romantic Suspense 8.) 186 csillagozás

Karen Rose: Sikíts értem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Daniel Vartanian nyomozó megesküdött, hogy megtalálja a várost rettegésben tartó sorozatgyilkost, aki egy tizenhárom évvel korábbi bűncselekmény minden részletét lemásolva szedi áldozatait. Daniel öccse hagyatékában fényképeket talál, amelyek talán nyomra vezethetik, miközben saját családja pokoli történetével is szembesítik. Hamarosan Alex Fallon, a gyönyörű ápolónő is képbe kerül, aki ijesztően hasonlít az egykori bűncselekmények egyik áldozatára, és így esélyes célpontja a megszállott gyilkosnak, része lehet a perverz és érzéki játéknak. Daniel egy ördögi elme csapdájába keveredik, Alex szerelméért pedig a legvakmerőbb ötlettől sem riad vissza…

Karen Rose világhírű sorozata a romantikus thriller műfajának legjobbja, díjnyertes könyveit számos nyelven kiadják, olvasótábora lelkesen várja az írónő bestsellereit.

Eredeti mű: Karen Rose: Scream for Me

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
742 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542904 · Fordította: Weisz Böbe

Kedvencelte 53

Most olvassa 14

Várólistára tette 80

Kívánságlistára tette 60

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Valeria729 P
Karen Rose: Sikíts értem

Jó kis szövevényes ügy, eleinte csak kapkodtam a fejem, hogy ki kicsoda. Igazán kíváncsi voltam, hogy hogy érnek össze a szálak, és bár lett valamilyen lezárás, de messze nem teljes. Sőt, kiderül, hogy a szálak régebb óta szövődnek, mint gondolnánk. A szerelmi szál borzasztóan instant, megkockáztatom, hogy így ebben a formában fölösleges is, bár időnként jó volt pihenésként csak olvasni, és nem agyalni. Remélem a következő kötetben minden titokra fény derül Dutton városában.

>!
BoneB
Karen Rose: Sikíts értem

Nem egészen értem, hogy az írónő, hogy nem kavarodott bele ebbe a rengeteg névbe és ezekbe az innen-onnan jövő keresztbe kasul tekerődző szálakba. De nagyon jól megírta a történetet, meg volt a híres szerelmi szál is, ami nélkül nem lenne igazi. :)
Magába a sztoriba nem szeretnék belegondolni, hogy ilyen aberrált emberek egyáltalán léteznek a földön, bőven elég ezeket könyvben olvasni. Kíváncsian várom a 3. részt, hogy ezek után még mi újat tud felmutatni KR.

>!
brena
Karen Rose: Sikíts értem

Jaj anyám,ez is olyan izgalmas volt mit az első rész:)Lebilincselően tud írni ez a hölgy,hogy én eddig miért nem olvastam tőle, nem is értem?! Hiába 750 oldal,hamarabb elolvastam mint egy 250 oldalast,magával ragadó volt ez is,csak sodródtam a sok eseménnyel.Azért az első az még mindig a szívem csücske…
Azt hiszem függővé váltam:)

9 hozzászólás
>!
Lanore P
Karen Rose: Sikíts értem

Ez ismét csillagos ötös könyv! Rose újra nagyot alkotott… már az első soroknál elkapott az az ismerős érzés, az a fajta igazi krimi hangulat, amit csak ő tud így megteremteni… csűri-csavarja, bonyolítja a szálakat, vissza-visszatér az előző könyvek történeteihez, az embernek pislogni sincs ideje, én is csak kapkodtam a fejem a gyilkosságok, a szereplők, az emlékek, a borzalmas, brutális bűnök és a következmények között. Zseniális, már várom a folytatást!

3 hozzászólás
>!
tündérrózsa P
Karen Rose: Sikíts értem

Ha az eddigiekre a maximális csillagot adtam, akkor ez sajnos csak négyet érdemel. Nagyon jó volt, olvastatta magát, de valamiért mégis kevésbé tetszett, mint az eddig olvasott Karen Rose könyvek. Daniel végül mégiscsak belopta magát a szívembe, Alex már nem annyira, de azt nem mondhatom, hogy ellenszenves lett volna, csak… nem is tudom… olyan semmilyen. Ami még mindig nagyon tetszik, az a több szálon futó cselekmény. Ráadásul ebben a részben nem mindenre mindenkire jöttem rá rögtön, okozott a végére is meglepetést a történet. Jó csavaros, néha bizony gondolkodni kellett, hogy most akkor ki, kivel, hogy is…?
Ami viszont kezd már egy kicsit bosszantani: Rose könyveiben a nyomozások mindig nagyjából egy hétig tartanak, és az életre szóló szerelmek is egy hét alatt szövődnek, két olyan ember között, akik gyönyörűek és persze némileg lelki sérültek. Nincs ezzel baj, csak lehet, nekem már kicsit túl tömény.
Ennek ellenére Susannah és Luke könyvére is nagyon kíváncsi vagyok, de most erősen gondolkodom, hogy talán most be kéne iktatni előtte valami más stílust.

>!
Zanit
Karen Rose: Sikíts értem

Ez a rész még jobban tetszett, mint az előző kötet!
Amíg még nem olvastam Karen Rose-tól semmit, picit túlzásnak gondoltam, hogy ennyien odáig vannak érte. Mint pl. Jo Nesbø Harry Hole-sorozata, ami nekem egyáltalán nem jött be. De ez tényleg jó! A karakterek sajnos nem egyéniségek és nem felejthetetlenek, de a történetek nagyon csavarosak és izgalmasak.
A borítóért kár, bár nem mondom, hogy csúnya, de ilyen történethez teljesen más stílusú borítót képzelnék.

>!
Tamlilla P
Karen Rose: Sikíts értem

Szerintem nem ér fel az első részhez, és engem nem igazán tudott lekötni. Daniel az előző részben sem volt szimpatikus és ebben a részben sem tudtam igazán megkedvelni.
A krimi szál túl lett bonyolítva, a végén sem volt teljesen tiszta, valahogy nem állt össze a kép a nevek miatt. Túl sok volt már az elkövető és nem tudtam kit mi motivál, végül is ki kivel van.
Aztán a végére már egész sok „pár” kezdett összejönni, és arra gondoltam, na vajon melyik fog szerepelni a következő részben.
Amit nem biztos, hogy el fogok olvasni. Úgy látszik krimi terén nagyon finnyás vagyok, bár az előző rész az tetszett.

>!
Marcsi P
Karen Rose: Sikíts értem

Azt írtam az előző rész értékelésében, hogy az volt a legszövevényesebb, amit eddig olvastam az írónőtől, hát itt most minden borul. Nem akarom megint elszólni, magam, ki tudja mi lesz még a harmadik részben, így csak annyit írok, hogy ez még annál is sokkal sokkal uhhhhhh-bb volt!!! Kellett figyelni rendesen a nevekre, mikor kinek a szemszögéből látjuk a dolgokat, főleg, hogy szinte végig név nélkül írta Rose a fejezeteket (kivéve persze Alex és Daniel szemszögét). Ezek az emberek mind betegek. Mindig azzal nyugtatom magam egy-egy ilyen könyv után, hogy de ez csak egy történet, és ilyen biztos, hogy nem történhet meg a valóságban. Nem létezhetnek ennyire elborult elméjű emberek, akik ennyire jól tudják eljátszani, hogy tökéletes, tisztességes polgárok. Ha viszont mégis, Úristen, vajon az én környezetembe is vannak kitörni készülő csendes pszichopaták?! o.O
Danielt és Alex-t is szimpatikusnak találtam, de Vito-t és Sophié-t nem tudták felülmúlni. Itt is 1 hét alatt történt meg a katartikus egymásra találás, ami még mindig nem zavar, mert így kerek a történet. (mondjuk egy dolog zavart, ha az írónő nem hívta volna fel 20x a figyelmemet, hogy még csak pár napja ismerik egymást és irracionális ennyi idő alatt szerelemről és jövőről beszélni, lehet én sem agyalok rajta annyit…)
Már most alig várom Susannah könyvét, előre imádom a történetüket, de félek is, vajon mi derül még ki erről a szörnyű kisvárosról!

15 hozzászólás
>!
petronella10
Karen Rose: Sikíts értem

Már megint abba a hibába estem, hogy olyan régen olvastam már a könyvet, hogy épkézláb értékelést nem nagyon tudok írni :D azt viszont tudom, hogy Karen Rose zseniálisan tud írni, és természetesen ez a sztori is a kedvenceim közé került. :)
Sokan írtátok már előttem, hogy kicsit zavaró volt a nagyon sok szereplő, és én is ugyanígy éreztem. Többször vissza kellett lapoznom, vagy elgondolkodnom, hogy akkor ő most ki? :D Ezen kívül nem igazán tudok más negatívot kiemelni, és nem is akarok természetesen :) Imádlak Karen Rose :D ♥
A Vartanian könyvek közül eddig az első rész volt a totális szerelem, Vito-val♥♥♥ és Sophie-val együtt. Várom a 3. részt, de azt hiszem arra már csak 2018-ban kerül sor…

>!
Elhaym
Karen Rose: Sikíts értem

Jobban tetszett az első kötetnél. Izgalmas, szívbemarkoló, letehetetlen. Szereplők rettegése, fájdalma átérezhető. Daniel és Luke féle pasit én is eltudnék magamnak fogadni. Szeretem ha egy férfi kitudja mutatni az érzéseit , ha az átélt borzalmak hatására ők is tudnak sírni, de közben mégis férfiasak maradnak. Ettől lesz életszerűbb a történet. Mindenkinek érdemes elolvasni, mert nagyon jó.


Népszerű idézetek

>!
ÁrnyékVirág

Amikor úgy döntesz, hogy végre meghibbansz, elég jól csinálod, meg kell adni.

>!
ÁrnyékVirág

A munka az élete, és a halál a munkája.

25. oldal

>!
Ariadne

– Ugye, képtelen voltál ott maradni a kanapén? Daniel nem tudta megfékezni az arcára kiülő vigyort.
– Nem, ott maradtam. Chase a szemét forgatta.
– Ó, az isten szerelmére, Daniel. A kanapén? Daniel vállat vont.

>!
Lanore P

A színtiszta rettegés íze semmihez sem hasonlítható.

>!
krisztin1 P

– Inkább nem akarom tudni, mi szépet cipel a táskájában, mert ha nincs engedélye a rejtett fegyverviselésre, akkor megszegi a törvényt.
– Milyen csúnya lenne tőlem – mondta Alex, majd kacsintott, mire a férfi ajka megrándult.

139. oldal

>!
BoneB

Kapsz némi kötelet, hogy belekapaszkodhass. De ne akaszd fel magad.

>!
krisztin1 P

(…) – Szóval… van barátnőd?
Mosolya szinte világított a férfi barna képében.
– Miért, máris meguntad Dannyt?

618. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexandra Fallon (Alex) · Luke Papadopoulos
>!
eszter1818

Riley odaügetett, ahol Alex ringatta Hope-ot, és orrával megbökte combját.
Alex megfogta Hope ökölbe szorított kezét, kinyitotta ujjait, majd Riley fejére helyezte. Riley hatalmasat sóhajtott, és az orrát Hope térdére ejtette. A kislány azonnal elkezdte Riley fejét paskolgatni.
Meredith Fallon reszketve sóhajtott fel.
-Remélem, nem úgy foja a kutyát is paskolni, mint ahogy színezett meg zenélt. Mert akkor estére Riley kopasz lesz.
-Majd hajerősítő kapszulát morzsolok a tápjába – suttogta Daniel.

281. oldal

>!
ÁrnyékVirág

Csellista bunyó? Mi történt, vonóélre hányták egymást?

>!
Ariadne

– A holnapi napról?
– Igen. Az unokatestvére holnap hazamegy, nem? Mi lenne, ha átvinném Riley-t, hogy bemutassuk az unokahúgának? Vihetek egy kis pizzát vagy valamit, és mielőtt elvinnénk Anne nővérhez, megnézzük, Hope szereti-e egyáltalán a kutyákat.
Alex csak pislogott kissé meglepetten. Sosem gondolta volna, hogy a férfi komolyan beszél. Aztán eszébe jutott, hogyan helyezte a vállára a kezét, hogyan tartotta meg, amikor majd összebicsaklott. Talán Daniel Vartanian mégiscsak nagyon kedves ember.
– Jó ötlet. Köszönöm, Daniel. Ezzel meg is beszéltük a randit.
A férfi a fejét rázta, arckifejezése hirtelen megváltozott, mintha azt várná, hogy a nő ellenkezni fog.
– Nem egészen. A randira nem szokás gyereket és kutyát vinni. – Tekintete mélységesen komoly volt, olyannyira, hogy Alex hátán végigfutott a hideg. Jóleső hideg, gondolta. Évek óta nem érzett ilyet. – És semmi esetre sem apácák társaságában szokás randizni.
Alex nagyot nyelt, biztos volt benne, hogy az arca lángol.
– Értem.


A sorozat következő kötete

Daniel Vartanian sorozat · Összehasonlítás
Romantic Suspense sorozat · Összehasonlítás

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Alexandra Fallon (Alex) · Chase Wharton · Daniel Vartanian · Luke Papadopoulos


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Thomas Harris: A vörös sárkány
Jeff Lindsay: Dexter dühödt démonai
Bleeding Bride: A téboly kertje
Karin Slaughter: Sikoly
Robert Pobi: Vérember
Stephen King: Dolores
Gillian Flynn: Holtodiglan
Harlan Coben: Dermesztő csend