89. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Közelebb, ​mint hinnéd (Romantic Suspense 16.) (Faith Corcoran 1.) (Cincinnati 1.) 312 csillagozás

Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd

A pszichológus Faith Corcoran kétségbeesetten próbál elszökni zaklatója elől, aki rémálommá változtatta az életét az elmúlt egy évben. Elég kétségbeesetten ahhoz, hogy arra a helyre meneküljön, ami még a zaklatójánál is régebb óta kísérti. Egyszerre áldás és átok, hogy a közelmúltban megörökölte nagymamája házát Cincinnatiben: az épület menedékké válik, ahol Faith újrakezdheti az életét. Vajon szembe tud nézni az életét a mai napig befolyásoló sötét emlékekkel?
Csakhogy Faithnek fogalma sincsen róla, milyen közel került a félelmeihez.
Két egyetemista lány is eltűnt a környéken, és az FBI különleges ügynökét, Deacon Novakot is bevonják az ügybe. A nyomozás váratlanul Faithhez vezeti őt, és beleszeret a gyönyörű, bátor nőbe. Ketten együtt hamarosan rádöbbennek, hogy az ügy bonyolultabb, mint hitték. Kapcsolódik mindahhoz, ami évtizedekkel ezelőtt Faithszel történt, megkérdőjelez mindent, amiben a pszichológusnő hisz, és hátborzongató új jelentést kölcsönöz a hús-vér szónak.

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Fekete macska regénytár Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
792 oldal · ISBN: 9789635611584 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
792 oldal · ISBN: 9789635611591 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
792 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997789 · Fordította: Szabó Krisztina

1 további kiadás


Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Deacon Novak · Faith Corcoran · Corinne Longstreet · Natasha Romanova, a Fekete Özvegy · Arianna Escobar · Firoza · Greg Novak · Adam Kimble · Cat Vega · I. Herbert Henson · Jim Kimble · Meredith Fallon · Richard Sullivan · Scarlett Bishop


Kedvencelte 62

Most olvassa 12

Várólistára tette 147

Kívánságlistára tette 115


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd

Először is gyorsan hozzá adtam a romantikus címkét, mivel a sorozatnak is az az alcíme, hogy suspense romance és igenis fontos a romantikus szál, mint minden Karen Rose könyvben.
Másodszor pedig nagyon ritka az olyan író, aki közel 800! oldalon keresztül képes fenntartani a feszültséget. Maximálisan megérdemli a 6 csillagot.
Deacon Novak személyében megint kaptunk egy vonzó szövetségi ügynököt, a női főszereplő pedig nagyon szimpatikus, belevaló csaj. A mellékszereplők közül Adamet nem bírtam egyáltalán, Danika, Greg, Bishop és a többiek jófejek voltak.
Drukkolok a sorozat többi részének kiadásáért, nem is értem, miért a 16. résszel kezdte a KMK. A lényeg, hogy Karen Rose még mindig a romantikus krimi koronázatlan királynője.

15 hozzászólás
_Eriii P>!
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd

Nemhiába Karen Rose az egyik kedvenc krimiíróm, mert 792 oldal tömény izgalmat kaptam újból. Egy picit féltem a könyv terjedelmétől, de annyit mondhatok, hogy nem kell felni tőle. Hihetetlenül csavaros, furfangos, pörgős a történet. Egy percre sem lankad a figyelmed, annyira zseniális a történet. Nagyon sok vér folyik amíg a tettes vagy a tettesek nyomára bukkannak a nyomozók. S ha majd valaki azt mondja, hogy „DE ÉN MÁR AZ ELSŐ LAPOKON SEJTETTEM A GYILKOS/OK KILÉTÉT” az szerintem az utolsó lapoktól kezdte a történetet. Hihetetlenül agyafúrt a történet, nagyon durva csavarokkal. A nyomozókat nagyon bírtam. Deacon hihetetlenül megnyert magának, Faith úgyszintén. Megdobbant a szívem amikor Shopie feltűnt és Vitot is megemlítik. Karen Rose-ba még nem csalódtam. Ajánlom nagyon.

ncsn87>!
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd

Aztarohadtéletbe… Egyszer kinyír engem ez a nő, komolyan! :D Egyszerűen imádom őt, meg amit megalkot és amit művel velem. Nincsenek rá szavak! Tömény izgalom, nyomozás, vér, rejtély, és szenvedély egyben! Belőle nem kaphatok sohasem eleget. A legjobb romantikus krimiírónő! ❤❤❤❤❤❤
Deacon Novak… Ahhh… Az a pasi perzsel és felemészt. Különleges helyet foglal el a szívemben. Olyan ember, aki sok hibát vétett és igyekszik helyrehozni. Érzelmes és szenvedélyes… *.* Csak egy olyan nő kellett mellé, mint Faith. Egy talpraesett, kemény csaj, nagy szívvel és sajnos sok fájdalommal a lelkében… Imádom őket együtt! ❤
A nyomozás meg zseniális volt. Végig össze-vissza tippelgettem, csak az utolsó 50 oldalra tudtam nagyjából biztosra mondani, ki lehet az, pedig 788 oldalas a „könyvecske”. :D Még, még Karen Rose-t!!!! ❤
Örülök, hogy régi főszereplő is feltűnt, Sophie (ő és Vito története az egyik kedvenc Karen Rose kötetem ❤).
Köszönöm @Könyvmolyképző, hogy folytatták a sorozatot, hiszen nagy kedvencem és sok-sok éve vártam már rá. Remélem hamar jönnek a folytatások! :) Nem mellesleg a fordítás is szuper volt.
KÖNYÖRGÖM, OLVASSÁTOK! NAGYON MEGÉRI! ;)

26 hozzászólás
gabiica P>!
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd

Nagyon sokáig halogattam a könyv olvasását, bevallom, megrémített az oldalszám. Általában így vagyok a hosszú történetekkel, sajnos ebből a szempontból kicsit előítéletes vagyok a könyvekkel kapcsolatban. Mindig attól tartok, hogy egy idő után ellaposodik és nem fogom élvezni az olvasását.

Na, itt egyáltalán nem ez volt a helyzet. Csak a végén esett le, hogy a majdnem 800 oldal lényegében pár nap eseményeit dolgozza fel, és én egy percig sem éreztem azt, hogy untatna a dolog. Néhány nap alatt annyi minden történt a könyvben, hogy összefoglalni sem lehet pár mondatban.

Nagyon tetszett a nyomozás. Deacon karaktere különleges, nem mindennapi, az írónő pont a megfelelő tulajdonságokkal ruházta fel. Faith esetében hasonlóképpen éreztem. Belevaló, erős nő, aki nagyon sok mindenen ment keresztül.

Maga a történet is lenyűgöző volt. Egyáltalán nem éreztem klisésnek, hihetetlenül csavaros volt. Többször is megvolt a magam elmélete, mi történt és mi történik, de szinte mindig megbukott, nagyon érdekes csavarok voltak benne. Kellőképpen durva volt, fenntartotta az érdeklődést a szálak kavarodása. Tetszett a több szemszög, és még úgy sem voltam képes összerakni a dolgokat, hogy a gyilkos szemszögéből is olvashattunk jeleneteket. Nagyon jól megírt könyv!

Karen Rose engem egy életre megnyert magának. Lehet, hogy csak szerencsés választás volt a könyv, lehet, hogy lesz, ami nem tetszik tőle, de szerintem zseniálisan alakítja a szálakat, mindenki számára izgalmassá téve 800 oldalt úgy, hogy az olvasó teljesen megfeledkezik a külvilágról.

Csoszi>!
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd

Amíg nem olvastam a könyvet, nem is sejtettem, hogy már mennyire hiányzott egy jó kis Karen Rose-féle gyilkolászós-nyomozós-bűnüldözős-romantikus történet. Ahogy azt már az írónő korábbi könyveiben megszokhattam, itt is baromi sok a szereplő, és a történet időtartama extra rövid, mindössze 3-4 nap, de ezalatt rendesen pörögnek az események, és az egész bővelkedik az izgalomban. Van egy elvetemült gyilkosunk, aki úgy irtja az útjába kerülőket, mint mondjuk az átlagember a legyet. Ismét csak bebizonyosodott, hogy rossz nyomozó lennék, mert több tippem is volt a gyilkos személyére. A vége felé (amikor már éppenhogy csak nem írták le a nevét) kezdett gyanússá válni. Van egy főhősnőnk (ebben az esetben) Faith, akire a gyilkosunk vadászik. És van egy szuperhős kinézetű, szuperhős tulajdonságokkal bíró ügynökünk, aki mindenáron védi Faith-t. Naná, hogy pillanatok alatt kialakul kettőjük között a vonzódás, de hát könyvről van szó, ennyi még belefér. A legtöbb szereplőt megkedveltem, és voltak olyanok, akikről szívesen olvastam volna még.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
792 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997789 · Fordította: Szabó Krisztina
Lanore P>!
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd

Karen Rose-ban egyszerűen nem lehet csalódni, remélem, továbbra is megtartja ezt a jó szokását. Hiába 800 oldalas téglaméret a könyv, hiába van tele fura helyzetekben nem épp odapasszoló, übergyors és túlzott romantikával, letehetetlen volt!! Nagyon szeretem Rose karaktereit, Faith és Deacon párosát is imádtam. Minden váltott szemszögű fejezetben csak apró részletek derülnek ki a múltról és az emberekről, naggggyon sokáig nem is tudtam összerakni fejben az egészet – pont ezért volt jó, fogalmam sem volt, ki lehet a hunyó. És amiért külön kedvenc, hogy nem csak a főszereplőket, hanem a többieket is alaposan megismertette velem az írónő, Roza spoiler, Dani, Greg, a nyomozók, még Adam is a szívemhez nőtt. Faith sorsa szomorú és fájdalmas, nem tudom, ép ésszel túl lehet-e élni mindazt, amin ő átment. spoiler
Lehet, hogy lesz olyan, aki hamar kitalálja, ki a főgonosz, de én szerencsére végig homályban maradtam, és annyira jó volt! Már tényleg mindenkire gondoltam, gyanús volt minden mondat, minden mozdulat, és bizony nem gondoltam arra, aki… annyira kegyetlen volt, annyira brutális és közben mégis higgadt… spoiler
Nagyon bízom benne, hogy olvashatok még Rose könyvet, mert ebből sosem elég!

KönyvMoly_1989>!
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd

Ez a könyv egy fenomenális féltégla! :) Olvastam munka után, munka előtt, alvás és esti tévé helyett… Megérte, őszintén le a kalappal!
Imádtam… 800 oldalon keresztül képes volt végig fenntartani a figyelmemet, egy pillanatra sem laposodott el a történet.
Karen Rose véleményem szerint a romantikus krimiirodalom nagyasszonya! Olvasmányos, izgalmas, érzelemdús, letehetetlen könyvei egytől egyig gyöngyszemek!
Csak ajánlani tudom!!!
Remélem a következő kötet Karácsonyra kijöhet, kedves @Könyvmolyképző! :)

Adri93>!
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd

Hűha…és mégegyszer hűha. Ez valami eszméletlenül jó könyv volt, le se tudtam tenni, minden oldalon történt valami, ami miatt csak pislogni tudtam. Deacon Novak méltó helyet kap a kedvenceim között. Láttam, hogy angolul még két része van amit nagyon szívesen olvasnék. A legbosszantóbb az egészben, hogy nem jöttem rá ki a gyilkos..nagyon bosszantó :D

4 hozzászólás
ƨɔɴом P>!
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd

Az agyam eldobtam!
Nem azert tartott eddig az olvasas, mert rossz volt, hanem eppen ellenkezoleg, a sok-sok szurkeseg mellett ez volt a leguditobb szinfolt, amit mostanaban olvashattam.
Annyira atgondolt, porgos, fordulatos volt az egesz, hiaba a magas oldalszam egyetlen percig sem untatott, vagy valt vontatotta.
Es a karakterei! Sirni tudnek oromomben, hogy vegre minden sallang es hiszti nelkul kapunk ket zsenialis foszereplot, es nem csapjak agyon az amugy erdekes sztorit. Es az forditva.
Nagyon banom, hogy eddig nem olvastam egy deka betut sem Karen Rose-tol, de ezen a jovoben valtoztatni fogok, az biztos. Koszonom az elmenyt @essz , ha nem vagy, tuti, hogy errol is lemaradtam volna :D

3 hozzászólás
fuszi P>!
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd

Imádtam!
Szánom-bánom, de eddig még nem olvastam Karen Rose-tól, viszont ezzel a könyvvel maradéktalanul meggyőzött az írónő. Ilyen sok oldalon keresztül is tökéletesen fenn tudta tartani a figyelmem és végig izgalmas maradt. Ráadásul Deacon valami fantasztikus pasi, bár léteznének a valóságban is ilyen férfiak *-* Szerencsére Faith sem egy hisztik, idegesítő nő, hanem talpraesett, okos, segítőkész és képes megtartani a hitét még ennyi rossz után is ami vele történt. Tehát kaptunk két izgalmas, tökéletesen összeillő főszereplőt, nagyon jól felépített cselekményt, váratlan fordulatokat és csodás mellékszereplőket. Külön kiemelném, hogy itt az áldozatok és a gyilkos szemén keresztül is láthatjuk az eseményeket, ami még érdekesebbé teszi a történetet.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

krisztin1>!

Deacon szemügyre vette az előtérbe állított székeket: párnázottnak és puhának tűntek. Henson ügyfeleinek csakis a legjobb járhat.
– Túl kényelmesnek tűnnek – súgta oda Bishopnak. – Ha leülök, tuti, hogy elalszom.
– Nekem mondod? – nyomott el Bishop egy ásítást. – Egy csónakban evezünk.
De azért ő leült, és halkan felnyögött.
– Még annál is kényelmesebbek, mint amilyennek tűnnek. Le ne ülj, Novak! Csapdába akarnak csalni.

341. oldal

Gothic01 >!

– Ms. Corcoran? – szólalt meg Novak ügynök ismét.
Dr. Corcoran, akarta kijavítani, de nem tette, és inkább az egyre hevesebb szívverését igyekezett csillapítani. Felemelte a fejét.
– Kérem lépjen hátrébb! Túl…
Elakadt a szava, amikor belenézett a férfi szemébe.
Édes jó istenem! A szeme… egyszerűen…. lenyűgöző volt.
Találkozott már olyanokkal, akiknek nem ugyanolyan színű volt a szemük. Olyat is látott már, akinek az egyik írisze kétszínű volt. De még soha életében nem hozta össze a sors olyannal, mint Novak különleges ügynök, akinek mindkét szeme sötétbarna és világoskék színben játszott. Mindkét írisz félig barna, félig pedig kék volt, és a két felet élénk színű pöttyöcskék tarkították, hogy félúton összeolvadhassanak.
– Ó! – nyögött fel. Képtelen volt elszakítani a tekintetét – Milyen… gyönyörű.

83. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Deacon Novak · Faith Corcoran
Zsuzana P>!

– Mi van, ha megismerkedik valakivel? Hogy fogom kifaggatni? Skype-on? A képernyőn feleannyira sem vagyok ilyesztő!

51. oldal

krisztin1>!

Ez a baj a családtagokkal, gondolta. Pontosan tudják, hol rúgjanak bele az emberbe ahhoz, hogy a legnagyobb fájdalmat okozzák.

139. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Deacon Novak
krisztin1>!

– Fejfájás?
– Csak egy: Deaconnek hívják.

176. oldal

_Katie_ P>!

Ha valaki megcsal, utána már nem lehetsz benne biztos, hogy igaz volt-e bármi, amit korábban mondott vagy tett.

Schanna>!

Mint a mellékelt ábra is mutatja, mégsem sikerült megölnie.

Judit_56 P>!

Novak a telefonját bámulta, így Faith nyugodtan végigpásztázhatta az arcát, és nem kellett attól tartania, hogy a férfi pillantása megzavarja. Vonzó volt, a maga kemény, megdöbbentő, akcióhősszerű módján. Az biztos, hogy nem olyan ember, aki mellett csak úgy elmennek az utcán. Ha a fehér haj és a különleges szempár nem lett volna elég, a fekete bőrkabát és a sci-fibe illő, az arcának egy egész szeletét eltakaró napszemüveg elérte a kívánt hatást.

Judit_56 P>!

Ritkán van jó vége, amikor az ember a munkáját a magánéletével keveri.

Schanna>!

Szerintem félreértettél – magyarázta Deacon.- Nem érzem úgy, hogy etikai szempontból kétes döntéseket hoztál volna.
De ha egyszer lesz kettőnk között valami, akkor az azért lesz, mert tisztellek, kedvellek, és kívánlak, nem pedig azért, mert olcsó szórakozásként vagy tiltott gyümölcsként látlak.


A sorozat következő kötete

Romantic Suspense sorozat · Összehasonlítás
Faith Corcoran sorozat · Összehasonlítás
Cincinnati sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. D. Robb: A halál fényében
Brenda Joyce: Halálos ölelés
Benina: Mindig és Soha
Stephenie Meyer: A Vegyész
Amanda Stevens: Örök kísértés
Sara Shepard: Pretty Little Liars
Chris Carter: Vadász
Donato Carrisi: A lelkek ítélőszéke
M. J. Arlidge: Ecc, pecc