47. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Halj ​meg értem (Daniel Vartanian 1.) (Romantic Suspense 7.) 283 csillagozás

Karen Rose: Halj meg értem

Az első áldozatra Philadelphiában, egy hófödte földterületen bukkannak. Vito Giccotelli nyomozó egy archeológus, Sophie Johannsen segítségét kéri, hogy kiderítsék, pontosan mi is rejtőzik a csonttá fagyott földben. Hiába töltött el annyi évet rég eltemetett tárgyak és maradványok után kutatva, Sophie-t teljesen felkészületlenül éri a dermesztő pontossággal megásott sírmátrix. Az eltemetett áldozatok éjjel-nappal kísértik. Az üres sírok egyenesen megrémítik – a gyilkos ugyanis még nem végzett.
Hűvös és számító férfi, egy groteszk játék nagymestere. Habár Vito és Sophie szorosan a nyomában vannak, nem torpan meg egy pillanatra sem. Még egy sír várja lakóját. Még föl kell vennie az utolsó sikolyt – az archeológus sikolyát, aki nyugtalanítóan közel került hozzá, túl közel ahhoz, hogy a férfi ellenálljon e kísértésnek…

Eredeti mű: Karen Rose: Die for Me

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
848 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542355 · Fordította: Weisz Böbe

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Sophie Johannsen · Vito Ciccotelli


Kedvencelte 71

Most olvassa 7

Várólistára tette 150

Kívánságlistára tette 85

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Lénaanyukája P
Karen Rose: Halj meg értem

Mi volt ez? Romantikus thriller. Olyasmi, mint a mákos székelykáposzta. Karen Rose véletlenül kettőt lapozott a szakácskönyvben, és ezt főzte ki. Pedig a thriller-vonal kimondottan jó volt, izgalmas, véres, folyt a vér rendesen, belezés, fejlerobbantás, meg minden fincsiség. Na de a másik része! Ott is voltak testnedvek, leginkább nyál. Borzasztó sok. Mert mennyire hihető meg romantikus, hogy X napon összeismerkedik a megdöbbentően sármos és iszonyatosan jóképű inspector Vito és a döbbenetesen gyönyörű valamint ráadásul hihhhhetetlenül intelligens Sophie, és X+3 nap múlva máris tudják, hogy összeházasodnak, mert őket az istenke is egymásnak teremtette. Meg pontosan ennyi nap kellett a tényleg durva sorozatgyilkos elfogásához is. Pedig az is olyan okosnak képzelte magát, de Vito meg Sophie mindenre rájöttek seperc alatt. Egyébként a csaj totál olyan volt, mint az ötven szürkéből a pali meg a tojó összegyúrva: fiatal kora ellenére hat nyelven beszél, meg archeológus, meg kardozni is tud, meg főzni, és szerintem ha megkérték volna rá, három perc alatt megoldott volna egy tízszertizes szudokut, de erre sajnos nem kerül sor. Pedig a szexjelenetek helyett jobb lett volna, ha inkább rejtvényt fejtenek. Mert ugyebár Sophie nem tudja magáról, hogy hihhhetetlenül gyönyörű, és akkor a Vito gyerek mondta neki, hogy de. Erre szexelnek egyet durván, amit megint a buszon volt szerencsém olvasni, tök ciki volt, mert a mami mellettem pont beleolvasott, és biztosan miket gondol most rólam. Jobb lett volna, ha a felrobbantásba olvas bele.
És ha ez az indokolatlan nyáladzás nincs benne, megspórolhattunk volna legalább száz oldalt. Ja, a vége meg átment egy Camilla Lackberg agymenésbe spoiler.
És akkor ennek a sorinak még van vagy ötezer része. Ambivalens érzéseim vannak ezzel kapcsolatban: olvasnám is őket, de ha azokban is ennyit nyáladznak, akkor nem. Pedig tényleg tetszett, csak rühellem a romantikát.

17 hozzászólás
>!
Mazsidrazsi
Karen Rose: Halj meg értem

Ide az összes Rose könyvvel demostazonnal!!!!
Kész, az első mondatoktól kezdve rabul ejtett, szorongás alatt tartott, nem hagyott elbóklászni. Éberen tartott, miközben ontotta belém az érzelmeit, a történéseit, a brutalitásait. Nagyon jól csöpögteti az információkat, végig úgy hiszed, hogy tudsz mindent, közben mégsem. Elképesztő csavar volt a végén! És méég mindig van egy titok, amire nem jöttem rá!
Vito-ba az első pillanatban beleszerettem, minden „nyomorúsága” ellenére. Tetszett a nyomozói stílusa, a Sophie-hoz való viszonyulása, a családjához való kötődése.
Sophie-t hol megértettem, hol felvont szemöldökkel néztem rá a sorok között.
Amikor apum hazajön, az lesz az első dolgom, hogy a kezébe nyomom ezt a könyvet.

11 hozzászólás
>!
Szilvia12
Karen Rose: Halj meg értem

Még a könyv hatása alatt vagyok, az éjszaka végeztem vele.
Na ezt mondanám igazi jó kis kriminek. Tökéletesen eltudnák belőle képzelni egy jó kis filmet, vagy minisorozatot.
Nagyon jó a történet, és ami rettentően tetszett, hogy nem csak egyetlen szálon ismerjük meg az egészet, hanem több szempontból.spoiler
Picit megijedtem a 800 pár oldal láttán, de ha egyszer belekezdesz, muszáj lesz a végére járnod :))

>!
brena
Karen Rose: Halj meg értem

Na ez most nagyon jól esett! Elképesztően jól van megírva! Borzongtam,de faltam az oldalakat!Első könyvem az írótól,de határozottan nem az utolsó!
Két dolog viszont a végén NAGYON zavart:
-egy majdnem átharapott nyelvvel az ember nem purparlézik,nyeli a sok vért bár saját tapasztalatom nincs
-igazán dühített, amiket írt az amalgám töméssel kapcsolatban! 1960ban használták Németországban meg,hogy USA-ban nem használják,nem a csudát!
" 1833-tól majdnem tizenöt éven keresztül tartott New Yorkban az ún. I. amalgámháború, amely a hagyományos aranytechnikát előnyben részesítő fogorvosok és az újonnan feltalált higany/fém hidegötvözet alkalmazói között dúlt. Az amalgámpártolók győztek, és létrehozták szakmai szövetségüket (ADA), amely a mai napig az amalgám hivatalos támogatója. "

12 hozzászólás
>!
Navi P
Karen Rose: Halj meg értem

Jó szívű vagyok :) Tetszett :) Pörős, izgalmas, rengeteg meglepetés és fordulat, némi romantika, egy kis nevetés. Vito és Sophie szerethető és összeillő páros, sajnálom mindkettőjüket és boldog vagyok, hogy egymásra találtak. Vito és Nick igazi rendőrpáros, jól kiegészítik egymást. Harry és Michael nagyon jó apafigurák, Vito családját mindenestől szerettem. Freya és Léna, hát, inkább nem mondok semmit. Vartanianok, ők is megérnek egy külön könyvet. Nagyon jó volt, biztosan olvasni fogom a többi részt is :)

>!
BoneB
Karen Rose: Halj meg értem

Sokáig halogattam ennek a könyvnek az elolvasását, először is mert sorozat, másodszor pedig mert ez és a sorozat többi része is baromi hosszú. :) De örülök, hogy @Hajdu_Ildikó rávett, hogy most olvassam el, mert jó lesz. Mert tényleg jó lett, nagyon jó. ;)

A könyvről is kéne írnom, ha már értékelés a neve, de nem nagyon tudok mit írni. A tartalmát összefoglalni hülyeség arra ott van a fülszöveg, még egyszer leírni, hogy nagyon jó volt még nagyobb hülyeség. Hogy imádtam benne Vito-t és Sophiet és Nicket meg a többieket, az látszik a csillagozásból.
Pörögtek az események, a gyilkos hamar kiderült, hogy ki az, de, hogy mi vezetett ideáig a többieknek mi köze az egészhez az szép folyamatosan derült csak ki. Igaz a végén mindenki benne volt már a slamasztikában is. Elég sok volt a hulla, meg a rejtélyek, kapcsolatok, keresztszálak, de ettől volt olyan izgalmas, hogy az utolsó pár száz oldalt már csak úgy faltam.
A romantikus rész nélkül nem lett volna az igazi, szeretem mikor nem csak Columbo-féle nyomozás van. Nekem nagyjából, vagyis teljesen lezáródott a könyv, hiába sorozat, de azért várom a következő részt, szerintem abban se fogok csalódni.

2 hozzászólás
>!
tündérrózsa P
Karen Rose: Halj meg értem

Mondtam már, hogy imádom ezt a nőt? Egy újabb könyv tőle, amit nem bírtam letenni. Gördülékeny stílusával már az első perctől megvett magának, és ha a többi története is ilyen jó, akkor ez nem is fog változni.
Annak ellenére, hogy főszereplőink szexi félistenek és szuperszexi amazonok egy kis lelki sérüléssel olvastam én ilyet már valahol? :P, nagyon is szerethetők. Különösen tetszik, hogy váltott szemszög van, és több ember szemén – köztük a gyilkosén – keresztül követhetjük végig az eseményeket. Számomra a gyilkos kiléte viszonylag hamar világossá vált, spoiler de ez semmit nem vont le a történet értékéből, sőt. Alig vártam, hogy eljussunk odáig, ahol végre mindenki rájön, ki is ő. Jóóó, volt, ahol meginogtam, mert az írónő ügyesen próbálta másra terelni a gyanút, de akkor már nem hagytam magam. .D
A Vartanian testvéreket egyelőre nem tudom hova tenni. Annyira nem lettek szimpatikusak, így még várom az „áttörést” a folytatásokban. Most pedig jöhet is a második rész!

9 hozzászólás
>!
Nickola
Karen Rose: Halj meg értem

Nagyon izgalmas könyv volt, és komolyan megdöbbentem, hogy hogy futottak össze a szálak, hogy a gyilkoshoz hogyan kapcsolódnak milyen módod a szereplők. Fordulatokban nem volt hiány az biztos, de KR-tól nem is vártam mást. :)
Vito – Sophie párost nagyon megkedveltem, nagyon jól passzolnak egymáshoz, bírtam Sophie hippi stílusát. :D
Talán egy kicsit hamar lett vége, szívesen olvastam volna még mi lett a párosunkkal. :)

>!
Katie_Sue P
Karen Rose: Halj meg értem

Csak ismételni tudom magam, ha Karen Rose-tól olvasok! Ez valami frenetikus volt!! :D :D Tud egyáltalán ez a nőszemély rosszat írni??! :)

A történet nagyon izgalmas volt, azzal pedig, hogy a szereplők szemszögéből ugrált fejezetenként, szépen lassan összeállt a kép. Hátborzongatóan kegyetlen, hidegvérű, de nagyon okos gyilkossal álltunk szemben. Apránként állt össze a kép és a végére mikor azt hittem okos vagyok, tudom ki a tettes, kerültek elő meglepetések a kalapból.

Abszolút kedvencem Vito Cicotelli. ♥ ♥ ♥ Ki ne vágyna egy ilyen pasira??? és végre egy újabb nálam magasabb főszereplő. A magam 176 cm-ével én abszolút átlag magas vagyok. :D :D Sophie pedig szintén egy stramm, határozott, szeretni való nőszemély. Kettőjükért talán jobban izgultam, mint azért, hogy a tettest elkapják. :)

Mondhatom, hogy ez is egy újabb kedvenc lett!! :) ♥ ♥ Karen Rose ♥ ♥

>!
brigitta244 
Karen Rose: Halj meg értem

Az írónőtől az első regényem és sikerült is megnyernie magának. Ez elképesztő volt 800 oldaltól több volt a regény, de nem tudtam volna kihúzni belőle semmit sem. Kíváncsi vagyok, hogy milyenek a többi regényei amik magyarul megjelentek. Viszont azt sajnálom, hogy össze-vissza sikerült kiadni a regényeit. Nem értem miért kell egy sorozat 4. részét kiadni először és utána egészen a 9 részig szintén kiadni majd a 16. regénnyel folytatni. Jó volna ha egy kiadó felkarolná a sorozatot és az első részektől kiadná. Jó értem én, hogy önállóan is negálják a helyüket, de akkor is.
A krimi és a romantika között szépen meg volt a határ és egyik sem volt túl lőve. Jó volt, hogy a sorozat gyilkos szemszögéből is olvashattuk a regényt. Érdekes volt bepillantani, hogy mi is vezérelte az ő beteg agyát ezekhez a gyilkosságokhoz. A gyilkos karaktere jól kidolgozott, a hátterét tökéletesen megírta az írónő ahogy a gyerekkoráról is írt.
Sophi és Vito-t nagyon megszerettem. Szép párost alkottak. Mindkettőjük családját megismerhettük a regény alatt. Csak ajánlani tudom aki még nem olvasott Karen Roset az gyorsan kezdje el, mert kihagyhatatlan.


Népszerű idézetek

>!
island

– Áruld el, McFain, hogy tudsz ilyen sovány maradni?
– Metabolizmus – vigyorgott Jen. – De ha vigasztal, anyám szerint negyvenéves koromban a metabolizmusom befékez, és az összes falat, amelyet megeszem, a fenekemen köt majd ki.
Beverly elmosolyodott.
– Van Isten…

298. oldal

>!
kiruu P

– És még miféle elemózsia lapul a zsebeidben?
– Pár darab csokis piskóta, csak kicsit szétlapultak. Azért így is finom.
– Azt levettem, hogy szereted a csokit.
– Hja. – Bizalmatlannak tűnt. – Ne mondd, hogy te nem! Már kezdtelek megkedvelni.
Vito elnevette magát, meg is lepődött ezen. Nem gondolta volna, hogy maradt ereje
nevetni.
– Nem hoz lázba. De az öcsém, Tino, igazi függő. Tejcsoki, keserű csoki, fehér csoki,
tortadara, nyuszicsoki. .. Tino bármit befal.

4 hozzászólás
>!
gladyna

Vito a helyszínelők autója mögött állt meg.
– Megérkeztünk.
– Azt hiszem, magamtól is rájöttem. – mormogta Sophie. – Először akkor kezdtem gyanakodni, amikor megláttam a sárga rendőrségi szalagot és a helyszínelő kocsit.

>!
gladyna

– Meg kell tanulnod türelmesnek lenni, Frasier. Még fiatal vagy. Van időd.
– Miért van az, hogy az idősek az ifjúságot mindig a türelem hiányával hozzák összefüggésbe? Az, hogy van ideje, még nem jelenti azt, hogy ezt az időt várakozással akarja tölteni.

>!
island

Vitót olyan erővel öntötte el a sóvárgás, hogy szinte a lélegzete is elállt. Eddig… csak vágyat érzett. De ez most valami más. Szavakat keresett, de csak egyet talált. Otthon. Ha erre az arcra nézett, mintha hazatért volna.

Második fejezet

>!
ÁrnyékVirág

Két magányos ember együtt akár kiutat is találhat. Legalábbis egy időre.

>!
island

Csak egy hajszál választja el a függetlenséget és a makacsságot….

>!
BoneB

– Luke, hol voltál?
– Horgászni. – mondta Luke szárazon. – Általában horgászni szoktam, ha elmegyek pecázni…

(Ulpius-ház, 2009)

>!
krisztin1 P

(…) – Épp azon tanakodtam, nem ismer-e véletlenül valaki egy archeológusprofesszort valamelyik helyi egyetemen.
– Én ismerek – mondta Katherine. Erre mind a hárman rábámultak.
Jen szeme elkerekedett.
– Tényleg? Egy igazi, élő archeológust?
– Egy halott archeológussal nem sokra mennénk – vetette oda Nick szárazon, mire Jen elvörösödött.

43. oldal

>!
krisztin1 P

– Azt levettem, hogy szereted a csokit.
– Hja. – Bizalmatlannak tűnt. – Ne mondd, hogy te nem! Már kezdtelek megkedvelni.

118. oldal


A sorozat következő kötete

Daniel Vartanian sorozat · Összehasonlítás
Romantic Suspense sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bleeding Bride: A téboly kertje
Vavyan Fable: Sárkánykönny
Amanda Stevens: Örök kísértés
Stephen King: Joyland
Pierre Lemaitre: Téboly
Lauren Beukes: Tündöklő lányok
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég
Dan Wells: Nem akarlak megölni
John Cure: A gonosz új arca