65. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Gyilkolj ​értem (Daniel Vartanian 3.) (Romantic Suspense 9.) 204 csillagozás

Karen Rose: Gyilkolj értem

Csókolj, aztán öld meg őket!

Öt tizenéves lányt meggyilkoltak. Csak egyetlen túlélő maradt, aki felfedheti a titkot. Ám azok, akik a rémtettekért felelősek, készen állnak, hogy elhallgattassák.

Susannah és Luke megesküdtek, hogy elkapják a gyilkosokat. Személyes okuk van a bosszúra. Susannah-t múltja sötét árnyai kísértik, és nem engedheti, hogy más ártatlanokat is megalázzanak. Luke internetes bűnügyekben nyomoz, és már régóta vár a gyerekeket rettegésben tartó gyilkos felbukkanására. Együtt lépnek be az internetes chatszobák labirintusába, ahol álnevek mögött rejtőznek a tettesek, és ahol bárkiből lehet áldozat. A hazugságok kusza hálójában már csak egymásban bízhatnak meg, és a barátság hamarosan szenvedélyes szerelemmé alakul… de valaki figyeli őket, és kegyetlen sorsot szán nekik.

Karen Rose világhírű sorozata a romantikus thriller műfajának legjobbja, díjnyertes könyveit számos nyelven kiadják, olvasótábora lelkesen várja az írónő bestsellereit.

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
648 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543758 · Fordította: Weisz Böbe

Kedvencelte 49

Most olvassa 6

Várólistára tette 90

Kívánságlistára tette 63

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

brena>!
Karen Rose: Gyilkolj értem

Ha nem lenne moly,akkor erről is lemaradtam volna.
Nagyon tetszett, ahogy össze értek a szálak és kibogzódtak:) Bár néha itt úgy éreztem,hogy nem is tudom már ki kicsoda,de csak egy pillanatig,aztán rájöttem:)Boby és Rocky-t kevertem főleg:)
Egyik legjobb sorozat volt ez nekem,rég olvastam ennyire lebilincselő könyveket.
Tuti fogok még olvasni az írónőtől!

13 hozzászólás
A_Shara>!
Karen Rose: Gyilkolj értem

Karen Rose csavart csavarra halmozott, miközben egy kisebb falunyi embert eltett láb alól.
Eszméletlenül tetszett.

1 hozzászólás
Zanit>!
Karen Rose: Gyilkolj értem

A mindenségit! Tényleg olyan, mintha hagymát pucolna az ember. Egyik csavar a másik után.
A három Daniel Vartanian kötetet mindenképpen egymás után érdemes elolvasni, hiszen összetartoznak. Ami különösen tetszett, hogy nem csak a végén volt izgalmas a történet, hanem végig. Ennyi szereplő, ennyi titok, le a kalappal Karen Rose előtt, hogy ezt így összehozta! Csak egyetlen dolgot hiányoltam: a főszereplők szimpatikusak, de túl „semmilyenek”. Nem fogok rájuk emlékezni fél év és 50-60 könyv múlva (kivétel talán Papa mami, akit azonnal a szívembe zártam). Amíg azonban benne vagyunk az olvasásban, teljesen beszippantja magát mindhárom kötet.

Lanore P>!
Karen Rose: Gyilkolj értem

Rose egyszerűen nem tud rosszat írni. A történet zseniális, szövevényes, néha fájdalmas, néha brutális, szinte kibogozhatatlan, és mégis szerelem szövődik ilyen körülmények között is. Susannah és Luke ugyanolyan szimpatikusak és szerethetőek, mint az eddigi Rose-párosok az előző könyvekben, nagyon jó karakterek, esendőek, bőven van mit feldolgozni a múltjukból, amit velem együtt fedeztek fel. Ezt a stílust, ezt a hangulatot sosem fogom megunni, remélem sokat olvashatok még az írónőtől :)

9 hozzászólás
BoneB>!
Karen Rose: Gyilkolj értem

Ez volt eddig az első olyan sorozatom, ahol a 3. rész eleje korábban kezdődött, mint a 2. rész vége. Meg is lepődtem, hogy most hol is tartunk, azt hittem újabb gyilkossággal kezdjük a sztorit, de kiderült, hogy csak más szemszögből írja le az utolsó 1-2 napot az írónő. Legalább kicsit összefoglalta azt a keszekusza eseménysort. :)
A nevekkel jól megkavartak, azt se tudtam, hogy ki a férfi és ki a nő spoiler. Nagyon bonyolult szálakon futott végi a történet, igaziból örül az ember, ha nagyjából megérti, átlátja a dolgokat. Itt mindenkinek köze volt mindenkihez, a felső tízezertől kezdve az utolsó kis pincérlányig.
Azért vannak beteg emberek, akikkel nem szívesen futnék össze…

tündérrózsa>!
Karen Rose: Gyilkolj értem

Jó kis könyv volt ez. Kár, hogy a végére átmentünk szappanoperába. :P
Na, de viccen kívül… ez egy leheletnyit jobban tetszett, mint az előző, és leheletnyit kevésbé, mint a sorozat első része. Élveztem, hogy pörögtek az események, rendesen oda kellett figyelni, hogy lépést tudjak tartani, és ne veszítsem el a fonalat. Ugyanakkor néha már kicsit sok volt a kapcsolódási pont. Szinte már azon gondolkodtam, rajzolok egy „családfát” a hullákról, na meg az életben maradtakról is. Most komolyan! Ebben a városban senki nem normális?! Arról nem is beszélve, hogy Susannah és Luke története február 2-án kezdődik, és február 5-én már meg is van oldva minden. De legalábbis a lényeg. Ezek valami szuperhősök, mert ezalatt az idő alatt konkrétan aludni sincs idejük, de sikerül egy életre egymásba habarodniuk. Na igen…
Jól van, elismerem, azért mindezek ellenére tetszett a sztori, letehetetlen kategória. A legnagyobb meglepetést Charlie okozta, ez volt az egyetlen dolog, amit nem sikerült előre kiokoskodnom, jól meg is döbbentem, mikor kiderült a turpisság. Jó volt, de most már kell egy kicsit könnyedebb sztori is.

Judit_Megyeri IP>!
Karen Rose: Gyilkolj értem

A harmadik kötettel minden részlet a helyére került. Luke és Susannah a legjobb párosa ennek a sorozatnak, nekem legalábbis nagyon tetszett, hogy mindkettőjükben és a kapcsolatukban is van egy kis sötétség. A belső vívódásukat, a lassan kibontakozó vonzalmukat nagyon érzékletesen ábrázolta az írónő, számomra most ez vitte el a hátán a regényt. A krimiszál viszont kezdett kicsit kiszámíthatóvá válni. Valószínűleg azért, mert ebben a részben is van vagy négy bűnös, akiket el kell kapni, közben egyre fogynak a mellékszereplők, így egyszerűbb rájönni, kik is gyilkolásznak. Négyből háromra viszonylag hamar rájöttem, csak a negyedik lepett meg. Továbbra is nagyon jó a nyomozás, mint csapatmunka vonal, a mellékszereplők szintén, a bűnügy pedig vérfagyasztóbb, mint valaha. Voltak részek, amiken nagyon kibuktam, pedig aztán jó sok krimit és thrillert olvastam már. Összeségében egy tök jó könyv, remek lezárása egy kiemelkedően jó romantikus krimi sorozatnak. :)

Marcsi P>!
Karen Rose: Gyilkolj értem

Nagyon rafinált, néhol szörnyen megrázó és annyira Karen Rose-os! :)
Imádtam az összes részt, és végre teljes a történet. Nem gondoltam volna az első rész után, hogy ilyen szövevényes történet lesz belőle. Ismét kellett agyalni ki kivel mikor…
Aki egy picit is nyitott a nyomozós történetekre, olvassa el, mert ez krimi a javából fantasztikus stílussal megírva!

Jully>!
Karen Rose: Gyilkolj értem

Egyre jobban szeretem Rose-t, mert akárhány könyvet is ír, mind minőségi munka, és egyszerűen imádom olvasni őket. Ez a könyv a gyűjtőhelye a beteg embereknek spoiler A nevek tekintetében kicsit elvesztem, örökké kevertem, hogy ki-kicsoda, főleg Pault és Pete-et spoiler.
Luke és Daniel a két nagy kedvencem a „fiúk” közül, és Susannah-t is nagyon kedveltem, Luke-kal klassz párost alkotnak.
Talán ennek a témája ütött a legjobban szíven, mert itt gyerekeket és fiatal lányokat bántalmaznak, amiről még csak olvasni is szörnyű. Mellette meg volt mindenféle csavar, a szálak olyan kuszák voltak, hogy én az életben ki nem bogoztam volna őket, de a végére minden a helyére került.


Népszerű idézetek

Lanore P>!

Sohase azt mondd, hogy megpróbálod – idézte fel magában az edzője szavait. Tűzd ki magad elé a célt. És feküdj neki!

Shanara>!

Mintha a városotok egy hatalmas beteg szappanopera helyszíne lenne – jegyezte meg Chloe. – De az a mondás járja, hogy a gaz között nőtt vadvirág erősebb, mint bármelyik rózsa.

ÁrnyékVirág P>!

– Ez nem stimmel. Egy Thor nevű kutya nem lehet csupán tíz kiló.
Susannah elmosolyodott.
– És egy csúnya buldog lehet Kedvesem?
Luke nagyot fujt.
Annyira azért nem csúnya.
Susannah elnevette magát.
– Tényleg vajból van a szíved.

krisztin1 >!

(…) A csicsás csomagolás magára vonja az emberek figyelmét. Az igazi siker titka a láthatatlanság. (…)

22. oldal

Antal_Marcsi>!

(…) ami nem tört el, azt nem kell megragasztani.

Ariadne>!

– Monica, láttad Bobbyt?
– Nem. Rockyt.
Luke közel hajolt hozzá.
– Láttad Rockyt? És hogy néz ki ez a férfi?
– Nő.
Luke döbbenten dőlt hátra.
– Azt mondtad, nő?
– Igen, Rocky nő.
– Szent isten – suttogta Susannah, mint akit fejbe vágtak. – Egész végig azt hittük…
Luke álla megfeszült.
– Egy nő. A francba. Két napja a saját farkunkat kergetjük.

pribrgre P>!

A gépteremnek nem volt ablaka, csak egyetlen ajtaja. Csupán azok léphettek be, akiknek tudniuk kellett, látniuk kellett. Luke azt kívánta, bárcsak ne tudná a kombinációt, ahogy beütötte a kódot. Túl sok órát töltött el idebent. És minden egyes nap meghal benned valami.

gladyna>!

Ám Susannah elég okos volt ahhoz, hogy ne folyjon bele ilyesmibe. Soha. Ha belefolyik, jönnek a kérdések, és a kérdésekre előbb vagy utóbb válaszolni kell.

ÁrnyékVirág P>!

– A ruhák tökéletesek, köszönöm. De már majdnem mind a szennyesben van.
Mitra szeme elkerekedett.
– Hogyan? Öt váltást vettem.
Susannah elhúzta a száját.
– Mindig összevérezi valaki.
– Ó, értem.

20. fejezet


A sorozat következő kötete

Romantic Suspense sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dot Hutchison: Pillangók kertje
M. J. Arlidge: Üsd, vágd
Karin Slaughter: Az eltűnt lány
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Martina Cole: A madám
Dean R. Koontz: Végsőkig
Alice Feeney: Időnként hazudok
Baráth Katalin: Arkangyal éjjel