22. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Gyilkolj ​értem (Daniel Vartanian 3.) (Romantic Suspense 9.) 167 csillagozás

Karen Rose: Gyilkolj értem

Csókolj, aztán öld meg őket!

Öt tizenéves lányt meggyilkoltak. Csak egyetlen túlélő maradt, aki felfedheti a titkot. Ám azok, akik a rémtettekért felelősek, készen állnak, hogy elhallgattassák.

Susannah és Luke megesküdtek, hogy elkapják a gyilkosokat. Személyes okuk van a bosszúra. Susannah-t múltja sötét árnyai kísértik, és nem engedheti, hogy más ártatlanokat is megalázzanak. Luke internetes bűnügyekben nyomoz, és már régóta vár a gyerekeket rettegésben tartó gyilkos felbukkanására. Együtt lépnek be az internetes chatszobák labirintusába, ahol álnevek mögött rejtőznek a tettesek, és ahol bárkiből lehet áldozat. A hazugságok kusza hálójában már csak egymásban bízhatnak meg, és a barátság hamarosan szenvedélyes szerelemmé alakul… de valaki figyeli őket, és kegyetlen sorsot szán nekik.

Karen Rose világhírű sorozata a romantikus thriller műfajának legjobbja, díjnyertes könyveit számos nyelven kiadják, olvasótábora lelkesen várja az írónő bestsellereit.

Eredeti mű: Karen Rose: Kill for Me

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
648 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543758 · Fordította: Weisz Böbe

Kedvencelte 46

Most olvassa 10

Várólistára tette 80

Kívánságlistára tette 54

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
brena
Karen Rose: Gyilkolj értem

Ha nem lenne moly,akkor erről is lemaradtam volna.
Nagyon tetszett, ahogy össze értek a szálak és kibogzódtak:) Bár néha itt úgy éreztem,hogy nem is tudom már ki kicsoda,de csak egy pillanatig,aztán rájöttem:)Boby és Rocky-t kevertem főleg:)
Egyik legjobb sorozat volt ez nekem,rég olvastam ennyire lebilincselő könyveket.
Tuti fogok még olvasni az írónőtől!

13 hozzászólás
>!
A_Shara
Karen Rose: Gyilkolj értem

Karen Rose csavart csavarra halmozott, miközben egy kisebb falunyi embert eltett láb alól.
Eszméletlenül tetszett.

1 hozzászólás
>!
BoneB
Karen Rose: Gyilkolj értem

Ez volt eddig az első olyan sorozatom, ahol a 3. rész eleje korábban kezdődött, mint a 2. rész vége. Meg is lepődtem, hogy most hol is tartunk, azt hittem újabb gyilkossággal kezdjük a sztorit, de kiderült, hogy csak más szemszögből írja le az utolsó 1-2 napot az írónő. Legalább kicsit összefoglalta azt a keszekusza eseménysort. :)
A nevekkel jól megkavartak, azt se tudtam, hogy ki a férfi és ki a nő spoiler. Nagyon bonyolult szálakon futott végi a történet, igaziból örül az ember, ha nagyjából megérti, átlátja a dolgokat. Itt mindenkinek köze volt mindenkihez, a felső tízezertől kezdve az utolsó kis pincérlányig.
Azért vannak beteg emberek, akikkel nem szívesen futnék össze…

>!
Lanore P
Karen Rose: Gyilkolj értem

Rose egyszerűen nem tud rosszat írni. A történet zseniális, szövevényes, néha fájdalmas, néha brutális, szinte kibogozhatatlan, és mégis szerelem szövődik ilyen körülmények között is. Susannah és Luke ugyanolyan szimpatikusak és szerethetőek, mint az eddigi Rose-párosok az előző könyvekben, nagyon jó karakterek, esendőek, bőven van mit feldolgozni a múltjukból, amit velem együtt fedeztek fel. Ezt a stílust, ezt a hangulatot sosem fogom megunni, remélem sokat olvashatok még az írónőtől :)

9 hozzászólás
>!
tündérrózsa P
Karen Rose: Gyilkolj értem

Jó kis könyv volt ez. Kár, hogy a végére átmentünk szappanoperába. :P
Na, de viccen kívül… ez egy leheletnyit jobban tetszett, mint az előző, és leheletnyit kevésbé, mint a sorozat első része. Élveztem, hogy pörögtek az események, rendesen oda kellett figyelni, hogy lépést tudjak tartani, és ne veszítsem el a fonalat. Ugyanakkor néha már kicsit sok volt a kapcsolódási pont. Szinte már azon gondolkodtam, rajzolok egy „családfát” a hullákról, na meg az életben maradtakról is. Most komolyan! Ebben a városban senki nem normális?! Arról nem is beszélve, hogy Susannah és Luke története február 2-án kezdődik, és február 5-én már meg is van oldva minden. De legalábbis a lényeg. Ezek valami szuperhősök, mert ezalatt az idő alatt konkrétan aludni sincs idejük, de sikerül egy életre egymásba habarodniuk. Na igen…
Jól van, elismerem, azért mindezek ellenére tetszett a sztori, letehetetlen kategória. A legnagyobb meglepetést Charlie okozta, ez volt az egyetlen dolog, amit nem sikerült előre kiokoskodnom, jól meg is döbbentem, mikor kiderült a turpisság. Jó volt, de most már kell egy kicsit könnyedebb sztori is.

>!
Marcsi P
Karen Rose: Gyilkolj értem

Nagyon rafinált, néhol szörnyen megrázó és annyira Karen Rose-os! :)
Imádtam az összes részt, és végre teljes a történet. Nem gondoltam volna az első rész után, hogy ilyen szövevényes történet lesz belőle. Ismét kellett agyalni ki kivel mikor…
Aki egy picit is nyitott a nyomozós történetekre, olvassa el, mert ez krimi a javából fantasztikus stílussal megírva!

>!
Jully
Karen Rose: Gyilkolj értem

Egyre jobban szeretem Rose-t, mert akárhány könyvet is ír, mind minőségi munka, és egyszerűen imádom olvasni őket. Ez a könyv a gyűjtőhelye a beteg embereknek spoiler A nevek tekintetében kicsit elvesztem, örökké kevertem, hogy ki-kicsoda, főleg Pault és Pete-et spoiler.
Luke és Daniel a két nagy kedvencem a „fiúk” közül, és Susannah-t is nagyon kedveltem, Luke-kal klassz párost alkotnak.
Talán ennek a témája ütött a legjobban szíven, mert itt gyerekeket és fiatal lányokat bántalmaznak, amiről még csak olvasni is szörnyű. Mellette meg volt mindenféle csavar, a szálak olyan kuszák voltak, hogy én az életben ki nem bogoztam volna őket, de a végére minden a helyére került.

>!
jehuka P
Karen Rose: Gyilkolj értem

Nagyon összetett és sok szálat mozgató thriller – olvasmányos, borzongató, izgalmas. Amivel csöppnyi bajom volt, az a szerelmi szál. Kizárt, hogy egy annyi mindenen keresztülment nő, mint Susannah két és fél nap!!! alatt túllépjen a múltján. Ez irreálisan kevés idő ehhez.

>!
Elhaym
Karen Rose: Gyilkolj értem

Történet elején újra látjuk a február 2.-i eseményeket, csak most Susannah, Luke, Monica és a gyilkosok szemszögéből. A könyv végig tele van izgalmakkal és olyan váratlan fordulatokkal amire egyáltalán nem lehet számítani. Minden kérdésre választ kapunk és kiderül az is, hogy ki mozgatta a háttérben a szálakat . Sztori nagyon összetett, jó lesz majd újraolvasni az egész sorozatot. Akkor még jobban meglehet majd figyelni minden apró részletet, elejtett megjegyzéseket, mindent amit először nem tartottunk fontosnak. Szereplőkre is másképp fogunk tekinteni mint első olvasáskor.
Ebben a kötetben kevesebb a romantikus jelenet, de nem is hiányzott. Szereplőkkel annyi minden fog történni a 4 nap alatt, hogy nem is lenne rá idejük. Másrészt a szereplők múltja is közrejátszik ebben. Susannah korábban többször is nemi erőszak áldozata lett, emiatt bűntudata van és magát okolja a történtek miatt. Luke-ot meg az interneten lévő elrabolt, megkínzott kislányok képei kísértik. Szeretne mindenkit megmenteni, de nem tud. Minden egyes nap meghal benne valami, de ezt a szörnyű munkát is el kell valakinek végeznie.
Szereplőkkel könnyen lehet azonosulni. Torokszorító jelenetek is mély nyomott fognak bennünk hagyni.
Remélem még lesznek olyan Karen Rose könyvek amikben újra olvashatunk Danielről, Lukeról , a Vartanian és Papadopoulos családról. Azt is jó lenne tudni, hogy mi lesz azokkal a lányokkal akiket még nem sikerült megtalálni.
Még mindig a történet hatása alatt vagyok. Csak dicsérni tudom a sztorit.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2010/08/28/karen-rose-varta…


Népszerű idézetek

>!
Shanara

Mintha a városotok egy hatalmas beteg szappanopera helyszíne lenne – jegyezte meg Chloe. – De az a mondás járja, hogy a gaz között nőtt vadvirág erősebb, mint bármelyik rózsa.

>!
ÁrnyékVirág

– Ez nem stimmel. Egy Thor nevű kutya nem lehet csupán tíz kiló.
Susannah elmosolyodott.
– És egy csúnya buldog lehet Kedvesem?
Luke nagyot fujt.
Annyira azért nem csúnya.
Susannah elnevette magát.
– Tényleg vajból van a szíved.

>!
Lanore P

Sohase azt mondd, hogy megpróbálod – idézte fel magában az edzője szavait. Tűzd ki magad elé a célt. És feküdj neki!

>!
Ariadne

– Monica, láttad Bobbyt?
– Nem. Rockyt.
Luke közel hajolt hozzá.
– Láttad Rockyt? És hogy néz ki ez a férfi?
– Nő.
Luke döbbenten dőlt hátra.
– Azt mondtad, nő?
– Igen, Rocky nő.
– Szent isten – suttogta Susannah, mint akit fejbe vágtak. – Egész végig azt hittük…
Luke álla megfeszült.
– Egy nő. A francba. Két napja a saját farkunkat kergetjük.

>!
krisztin21 P

(…) A csicsás csomagolás magára vonja az emberek figyelmét. Az igazi siker titka a láthatatlanság. (…)

22. oldal

>!
gladyna

Ám Susannah elég okos volt ahhoz, hogy ne folyjon bele ilyesmibe. Soha. Ha belefolyik, jönnek a kérdések, és a kérdésekre előbb vagy utóbb válaszolni kell.

>!
ÁrnyékVirág

– A ruhák tökéletesek, köszönöm. De már majdnem mind a szennyesben van.
Mitra szeme elkerekedett.
– Hogyan? Öt váltást vettem.
Susannah elhúzta a száját.
– Mindig összevérezi valaki.
– Ó, értem.

20. fejezet


A sorozat következő kötete

Romantic Suspense sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Baráth Katalin: Arkangyal éjjel
Karin Slaughter: Az eltűnt lány
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Chris Carter: A keresztes gyilkos
Bleeding Bride: A téboly kertje
Thomas Harris: A vörös sárkány
James Ellroy: A nagy sehol
Luke Delaney: Hideglelés
John Cure: A gonosz új arca
Anthony E. Zuiker – Duane Swierczynski: 26 – sötét kezdetek