26. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Gyilkolj ​értem (Daniel Vartanian 3.) (Romantic Suspense 9.) 174 csillagozás

Karen Rose: Gyilkolj értem

Csókolj, aztán öld meg őket!

Öt tizenéves lányt meggyilkoltak. Csak egyetlen túlélő maradt, aki felfedheti a titkot. Ám azok, akik a rémtettekért felelősek, készen állnak, hogy elhallgattassák.

Susannah és Luke megesküdtek, hogy elkapják a gyilkosokat. Személyes okuk van a bosszúra. Susannah-t múltja sötét árnyai kísértik, és nem engedheti, hogy más ártatlanokat is megalázzanak. Luke internetes bűnügyekben nyomoz, és már régóta vár a gyerekeket rettegésben tartó gyilkos felbukkanására. Együtt lépnek be az internetes chatszobák labirintusába, ahol álnevek mögött rejtőznek a tettesek, és ahol bárkiből lehet áldozat. A hazugságok kusza hálójában már csak egymásban bízhatnak meg, és a barátság hamarosan szenvedélyes szerelemmé alakul… de valaki figyeli őket, és kegyetlen sorsot szán nekik.

Karen Rose világhírű sorozata a romantikus thriller műfajának legjobbja, díjnyertes könyveit számos nyelven kiadják, olvasótábora lelkesen várja az írónő bestsellereit.

Eredeti mű: Karen Rose: Kill for Me

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
648 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543758 · Fordította: Weisz Böbe

Kedvencelte 48

Most olvassa 9

Várólistára tette 83

Kívánságlistára tette 59

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
brena
Karen Rose: Gyilkolj értem

Ha nem lenne moly,akkor erről is lemaradtam volna.
Nagyon tetszett, ahogy össze értek a szálak és kibogzódtak:) Bár néha itt úgy éreztem,hogy nem is tudom már ki kicsoda,de csak egy pillanatig,aztán rájöttem:)Boby és Rocky-t kevertem főleg:)
Egyik legjobb sorozat volt ez nekem,rég olvastam ennyire lebilincselő könyveket.
Tuti fogok még olvasni az írónőtől!

13 hozzászólás
>!
A_Shara
Karen Rose: Gyilkolj értem

Karen Rose csavart csavarra halmozott, miközben egy kisebb falunyi embert eltett láb alól.
Eszméletlenül tetszett.

1 hozzászólás
>!
Zanit
Karen Rose: Gyilkolj értem

A mindenségit! Tényleg olyan, mintha hagymát pucolna az ember. Egyik csavar a másik után.
A három Daniel Vartanian kötetet mindenképpen egymás után érdemes elolvasni, hiszen összetartoznak. Ami különösen tetszett, hogy nem csak a végén volt izgalmas a történet, hanem végig. Ennyi szereplő, ennyi titok, le a kalappal Karen Rose előtt, hogy ezt így összehozta! Csak egyetlen dolgot hiányoltam: a főszereplők szimpatikusak, de túl „semmilyenek”. Nem fogok rájuk emlékezni fél év és 50-60 könyv múlva (kivétel talán Papa mami, akit azonnal a szívembe zártam). Amíg azonban benne vagyunk az olvasásban, teljesen beszippantja magát mindhárom kötet.

>!
BoneB
Karen Rose: Gyilkolj értem

Ez volt eddig az első olyan sorozatom, ahol a 3. rész eleje korábban kezdődött, mint a 2. rész vége. Meg is lepődtem, hogy most hol is tartunk, azt hittem újabb gyilkossággal kezdjük a sztorit, de kiderült, hogy csak más szemszögből írja le az utolsó 1-2 napot az írónő. Legalább kicsit összefoglalta azt a keszekusza eseménysort. :)
A nevekkel jól megkavartak, azt se tudtam, hogy ki a férfi és ki a nő spoiler. Nagyon bonyolult szálakon futott végi a történet, igaziból örül az ember, ha nagyjából megérti, átlátja a dolgokat. Itt mindenkinek köze volt mindenkihez, a felső tízezertől kezdve az utolsó kis pincérlányig.
Azért vannak beteg emberek, akikkel nem szívesen futnék össze…

>!
Lanore P
Karen Rose: Gyilkolj értem

Rose egyszerűen nem tud rosszat írni. A történet zseniális, szövevényes, néha fájdalmas, néha brutális, szinte kibogozhatatlan, és mégis szerelem szövődik ilyen körülmények között is. Susannah és Luke ugyanolyan szimpatikusak és szerethetőek, mint az eddigi Rose-párosok az előző könyvekben, nagyon jó karakterek, esendőek, bőven van mit feldolgozni a múltjukból, amit velem együtt fedeztek fel. Ezt a stílust, ezt a hangulatot sosem fogom megunni, remélem sokat olvashatok még az írónőtől :)

9 hozzászólás
>!
tündérrózsa P
Karen Rose: Gyilkolj értem

Jó kis könyv volt ez. Kár, hogy a végére átmentünk szappanoperába. :P
Na, de viccen kívül… ez egy leheletnyit jobban tetszett, mint az előző, és leheletnyit kevésbé, mint a sorozat első része. Élveztem, hogy pörögtek az események, rendesen oda kellett figyelni, hogy lépést tudjak tartani, és ne veszítsem el a fonalat. Ugyanakkor néha már kicsit sok volt a kapcsolódási pont. Szinte már azon gondolkodtam, rajzolok egy „családfát” a hullákról, na meg az életben maradtakról is. Most komolyan! Ebben a városban senki nem normális?! Arról nem is beszélve, hogy Susannah és Luke története február 2-án kezdődik, és február 5-én már meg is van oldva minden. De legalábbis a lényeg. Ezek valami szuperhősök, mert ezalatt az idő alatt konkrétan aludni sincs idejük, de sikerül egy életre egymásba habarodniuk. Na igen…
Jól van, elismerem, azért mindezek ellenére tetszett a sztori, letehetetlen kategória. A legnagyobb meglepetést Charlie okozta, ez volt az egyetlen dolog, amit nem sikerült előre kiokoskodnom, jól meg is döbbentem, mikor kiderült a turpisság. Jó volt, de most már kell egy kicsit könnyedebb sztori is.

>!
Marcsi P
Karen Rose: Gyilkolj értem

Nagyon rafinált, néhol szörnyen megrázó és annyira Karen Rose-os! :)
Imádtam az összes részt, és végre teljes a történet. Nem gondoltam volna az első rész után, hogy ilyen szövevényes történet lesz belőle. Ismét kellett agyalni ki kivel mikor…
Aki egy picit is nyitott a nyomozós történetekre, olvassa el, mert ez krimi a javából fantasztikus stílussal megírva!

>!
Jully
Karen Rose: Gyilkolj értem

Egyre jobban szeretem Rose-t, mert akárhány könyvet is ír, mind minőségi munka, és egyszerűen imádom olvasni őket. Ez a könyv a gyűjtőhelye a beteg embereknek spoiler A nevek tekintetében kicsit elvesztem, örökké kevertem, hogy ki-kicsoda, főleg Pault és Pete-et spoiler.
Luke és Daniel a két nagy kedvencem a „fiúk” közül, és Susannah-t is nagyon kedveltem, Luke-kal klassz párost alkotnak.
Talán ennek a témája ütött a legjobban szíven, mert itt gyerekeket és fiatal lányokat bántalmaznak, amiről még csak olvasni is szörnyű. Mellette meg volt mindenféle csavar, a szálak olyan kuszák voltak, hogy én az életben ki nem bogoztam volna őket, de a végére minden a helyére került.

>!
jehuka P
Karen Rose: Gyilkolj értem

Nagyon összetett és sok szálat mozgató thriller – olvasmányos, borzongató, izgalmas. Amivel csöppnyi bajom volt, az a szerelmi szál. Kizárt, hogy egy annyi mindenen keresztülment nő, mint Susannah két és fél nap!!! alatt túllépjen a múltján. Ez irreálisan kevés idő ehhez.


Népszerű idézetek

>!
Shanara

Mintha a városotok egy hatalmas beteg szappanopera helyszíne lenne – jegyezte meg Chloe. – De az a mondás járja, hogy a gaz között nőtt vadvirág erősebb, mint bármelyik rózsa.

>!
Lanore P

Sohase azt mondd, hogy megpróbálod – idézte fel magában az edzője szavait. Tűzd ki magad elé a célt. És feküdj neki!

>!
ÁrnyékVirág

– Ez nem stimmel. Egy Thor nevű kutya nem lehet csupán tíz kiló.
Susannah elmosolyodott.
– És egy csúnya buldog lehet Kedvesem?
Luke nagyot fujt.
Annyira azért nem csúnya.
Susannah elnevette magát.
– Tényleg vajból van a szíved.

>!
krisztin1 P

(…) A csicsás csomagolás magára vonja az emberek figyelmét. Az igazi siker titka a láthatatlanság. (…)

22. oldal

>!
gladyna

Ám Susannah elég okos volt ahhoz, hogy ne folyjon bele ilyesmibe. Soha. Ha belefolyik, jönnek a kérdések, és a kérdésekre előbb vagy utóbb válaszolni kell.

>!
ÁrnyékVirág

– A ruhák tökéletesek, köszönöm. De már majdnem mind a szennyesben van.
Mitra szeme elkerekedett.
– Hogyan? Öt váltást vettem.
Susannah elhúzta a száját.
– Mindig összevérezi valaki.
– Ó, értem.

20. fejezet

>!
Ariadne

– Monica, láttad Bobbyt?
– Nem. Rockyt.
Luke közel hajolt hozzá.
– Láttad Rockyt? És hogy néz ki ez a férfi?
– Nő.
Luke döbbenten dőlt hátra.
– Azt mondtad, nő?
– Igen, Rocky nő.
– Szent isten – suttogta Susannah, mint akit fejbe vágtak. – Egész végig azt hittük…
Luke álla megfeszült.
– Egy nő. A francba. Két napja a saját farkunkat kergetjük.

>!
Antal_Marcsi

(…) ami nem tört el, azt nem kell megragasztani.


A sorozat következő kötete

Romantic Suspense sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Baráth Katalin: Arkangyal éjjel
Karin Slaughter: Az eltűnt lány
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Chris Carter: A keresztes gyilkos
Bleeding Bride: A téboly kertje
Thomas Harris: A vörös sárkány
James Ellroy: A nagy sehol
Luke Delaney: Hideglelés
John Cure: A gonosz új arca
Anthony E. Zuiker – Duane Swierczynski: 26 – sötét kezdetek