14. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Érints ​meg (Romantic Suspense 5.) 191 csillagozás

Karen Rose: Érints meg

Valaki gyötri dr. Tess Ciccotelli orvosnő pszichiátriai betegeit, addig a pontig, míg végül kétségbeesésükben öngyilkosságot követnek el. Az eseteket pedig úgy rendezi meg, hogy a gyanú Tessre terelődjön.
A doktornő azonban még a rendőri kérések ellenére sem hajlandó megszegni az orvosi titoktartási esküt.
Aidan Reagan nyomozó tökéletesen megérti, hogy Tess óvja a betegeit, de minden jel arra mutat, hogy ez a név és arc nélküli ellenség eltökélte, hogy tönkreteszi Tess karrierjét, családját, és végül elpusztítja magát Tesst is. Aidan és Tess mindent megtesz azért, hogy megállítsák a gyilkost, de egyre nyilvánvalóbb, hogy Tess nyaka körül szorul a hurok, és a nő sehova sem menekülhet, sehova sem rejtőzhet.
Karen Rose a tőle már megszokott magas színvonalon írta meg ezt az izgalmas krimit, amelyből természetesen a szerelmi szál sem hiányozhat.

Eredeti mű: Karen Rose: You Can't Hide

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
628 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632544014 · Fordította: Weisz Böbe

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Aidan Reagan · Vito Ciccotelli · Dr Tess Ciccotelli · Todd Murphy


Kedvencelte 46

Most olvassa 10

Várólistára tette 112

Kívánságlistára tette 75

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Csoszi P
Karen Rose: Érints meg

Zseniális, izgalmas, borzongató, letehetetlen, újraolvasós. Ahogy azt Karen Rose műveinél már megszoktam, faltam a sorokat, és egyszer csak azt vettem észre, hogy ennyi volt, finito. A krimi és a romantikus szál egyaránt tökéletes. Nagyon szerettem Tess és Aidan párosát:-)
Gyomorforgató jelenetekből nincs hiány. A pszichopata gonosz pedig már csak hab a tortán. A thriller műfaj rajongóinak kötelező olvasmány!

>!
vmonika_
Karen Rose: Érints meg

Wow. Perpillanat ennyi értelmes gondolat jut eszembe a könyvről. Emberek, hát ez iszonyat jó volt! És szó szerint iszonyat….Ennyi gyilkossággal még állítom nem találkoztam egy könyvben sem. És ennek ellenére mégis boldogan csukom be, mert az írónő remekül ellensúlyozta ezt a romantikával.
Nem sok krimit olvastam még eddig, de aki hozzám hasonlóan „kezdő”, annak szerintem ez a könyv kifejezetten jó betekintést nyújthat ennek a műfajnak a világába.
Izgalmas, romantikus, néhol hátborzongató…Egyszerűen imádtam!

5 hozzászólás
>!
anglee
Karen Rose: Érints meg

2016. 03. 13. 18:38.
Elővettem, beleolvastam. Az első száz oldal lenyűgözött.

2016. 03. 15. 22:15.
Előszedtem újra, folytattam az olvasást. A kétszázadik oldal után már könnyeztem, oké, aludjunk. … … … csak még egy fejezet. Oké.

2016. 03. 16. 02:54.
A férjem felébred, azt hiszi reggel van, és mennie kell dolgozni. Amikor közlöm vele, hogy három óra, leüvölt, hogy aludjak végre, kapcsoljam le a lámát. Oké. Egy fél pillanatig felmerül bennem, hogy kimegyek a nappaliba olvasni. Nem. Tényleg aludnom kell.

2016. 03. 16. 11:15.
Hú, sokáig aludtam. Mázli, hogy nekem nem kell most dolgoznom. Na hol is tartottam?

2016. 03. 16. 14:48.
Hoppá. Elfogytak az oldalak.

Kóma vagyok, majd' éhen halok, de örömhír, hogy előttem az egész nap délután, és jöhet a következő rész. :)

14 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Karen Rose: Érints meg

Miként került a kezembe? Egy társasjátéktáblás kihíváshoz zöld borítós thrillert kell olvasnom, hogy tovább léphessek. (A „Társasjáték a'la Moly” kihívásról van szó. Jeff Abbott: Sokk – című könyvét kellett volna, de fél évig tologattam, aztán szembejött ez a könyv!)

Elnyújtott, mégis jól felépített könyv, de zavart a lassú kezdés, a hosszú felvezetés. Aztán egész rákaptam és alig vártam a végét. Nem lehet sejteni, hogy ki áll az egész mögött. Nem mondom, hogy nem volt unszimpatikus a viselkedése és némely tette, de magamtól nem jöttem volna rá.

Szeretem az okos Főgonoszokat. Beteg állat géniusz aszcendenssel.

Az ilyen könyveket – ha tetszenek az Olvasónak – kétszer kell elolvasni: először, hogy megtudjuk, ki a gyilkos és még egyszer, amikor már tudjuk ki a gyilkos!

What The Hell –pillanatok:

1) Tizenkettedik fejezet – Március 15-e, szerda hajnalban történt, hogy…
„Nevetéssel keveredő nyögéssel nyomta Tesshez a csípőjét, hatékonyan a kanapéhoz szegezve a nőt.”
2) Mondhatni egyik pillanatról a másikra becézgetni kezdi, bárki előtt – holott semmit nem beszéltek meg.
3) „…és ekkor ott állt Aidan meztelenül, egy szál kigombolt ingben.” …na ez a vagy-vagy, de együtt semmiképpen nem szituáció.

Kedvenc rész: Robin Archer megismerése.

http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2014/08/karen-rose-…

5 hozzászólás
>!
barbikaunatkozik
Karen Rose: Érints meg

Nem hittem volna, hogy fel fog majd kerülni a kedvenceim közé. Egyik barátnőm ajánlott (igazából belenyomta a kezembe és azt mondta, kíváncsi vagyok a véleményedre XD). Először ódzkodtam a fülszöveg alapján. Nem nagyon vagyok krimi párti, csak ha van benne természet feletti rész is, de ez a könyv (a Bomlás mellett) nagyon beszippantott a maga kis világába.
Meglepő, fordulatos, jó sok romantikával nyakon öntve. Aiden és Tess párosa elsőnek furcsán jött ki, tekintve, hogy nagyon nem bírják egymást, de én nagyon oda vagyok az ilyesféle fordulatokért is. Bár voltak közöttük egy idő után megmagyarázhatatlan dolgok, amik nem következhettek volna még kapcsolatuk kialakuló stádiumában, de egye fene.
A krimi szál végig nagyon izgalmas és elgondolkodtató. Végre egy könyv, ahol nem kell már az elején attól tartani, hogy túl korán lövik le a „poént”.
Szóval csak ajánlani tudom, mert minden van benne, amitől jó lehet egy romantikus-krimi könyv.

2 hozzászólás
>!
Zanit
Karen Rose: Érints meg

Egyszerűen imádtam! Az elejétől a végéig izgultam, majd' szétfeszített a kíváncsiság.Szinte mindenkit gyanúsnak találtam spoiler
Hogy negatívumot is írjak: a romantikus szálból az én ízlésemnek továbbra is sok, de Karen már csak ilyen, így is lebilincselő történeteket agyal ki. A borítónak semmi köze a történethez, meg nem mondanám, hogy egy ilyen jó krimit takar, ráadásul közönséges is.
Maga a történet hibátlan!

>!
BoneB
Karen Rose: Érints meg

A könyv rajta volt a várólistámon, de a 628 oldal kicsit megrémített, és mindig húztam-halasztottam az olvasását. De szerencsére egy kihívás miatt elkezdtem olvasni, és egyáltalán nem bántam meg. :)
Végig izgultam, hogy ki lehet az egész téboly hátterében, és jó volt, hogy igaziból csak a vége felé lehettem biztos, hogy ki az az őrült, persze előtte már mindenkire gyanakodtam. A szerelmi szál meg úgy látom egyik könyvből sem hiányozhat, végül mindig összejön az áldozat a megmentőjével, amit szerintem ugyanúgy várunk, mi olvasók, mint, hogy kiderüljön ki a gyilkos.

13 hozzászólás
>!
Lanore P
Karen Rose: Érints meg

Imádtam ezt a könyvet!! Elképesztően fondorlatos a sztori, ahogy Rose csűrte-csavarta a szálakat, zseniális volt! Több szereplő is szóba jöhetett gyilkosként, sosem lehettem biztos abban, hogy tényleg az, akit gondolok… és nem az lett :D Tess-t megszerettem, ahogy Aidan-t, és az egész családot, az írónő igencsak ért ahhoz, hogy megkedveltesse velünk az embereket :) Viszont az a mérhetetlen gyűlölet, düh és elvakultság, ami a gyilkosságok alapja volt, felfoghatatlan…
A Számolj tízig!-ből felbukkant pár arc, akiknek nagyon örültem, pl. Mia és az Abe-Kristen páros. Carmichael, az újságíró is fontos szerepet kapott, bár azok után, amiken keresztülment ebben a történetben, csodálkozom, hogy még mindig ennyire belemászik az emberek életébe a későbbiekben… a könyv letehetetlen, jöhet a többi rész!

10 hozzászólás
>!
Elhaym
Karen Rose: Érints meg

Nagyon vártam az új Karen Roset, nem is csalódtam benne. Kiválóra akkor szoktam egy könyvet értékelni, ha a sztori magával ragad, nem tudom letenni és nem találok benne hibát sem. Érints meg pont ilyen. Sok könyvnél előfordul, hogy a feléig alig történik valami, aztán a végén pár fejezetben összesűrítik az izgalmakat. Karen Rose nem ilyen, ezért is szerettem meg nagyon. Minden rész tele van izgalommal, fordulattal, nincs benne semmi időhúzás, egy percig sem lehet unatkozni, mindig történik valami. Imádom. :)
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2010/12/28/karen-rose-erints-meg/

6 hozzászólás
>!
Andilány
Karen Rose: Érints meg

Ismételten egy nagyon jó könyv az írónőtől. A fél csillag levonás csak azért van, mert lehet, hogy én nem jó passzban kezdtem el olvasni, de az eleje nekem kicsit döcögős volt, nem úgy haladtam vele és nem annyira kötött le, mint szerettem volna. De ahogy haladtam tovább, csak magába szippantott a könyv és a végén már le sem tudtam tenni. Rengeteg gyilkosság van a könyvben és rengeteg düh és frusztráltság a gyilkosban. Én Tess helyében biztosan nem bírtam volna ennyire jól a dolgot és úgy reagáltam volna, mint amire a gyilkos számított. Tess és a Ciccotelli család már az előző általam olvasott könyvben is szimpatikus volt, de most még jobban megkedveltem őket, mint ahogy Aidant és a családját is. A gyilkos kilétére nem jöttem volna rá magamtól, ha az írónő el nem árulja, szinte már mindenkire gyanakodtam Tess közelében, de meglepetésként ért, hogy ki gyűlölhette ennyire. Szerettem, hogy a végén szépen felgöngyölített az írónő minden szálat, minden kis részlet a helyére került, még olyanok is, amikről nem is gondoltam, hogy számítanak (én kis naiv). Ezek után a többi Karen Rose könyvet is el kell olvasnom, tetszik ez a stílus, ahogyan ír és alakítja a történeteit.


Népszerű idézetek

>!
gladyna

– Nem szeretett, ha meg akart változtatni. És nem ismert, ha azt hitte, hogy megváltoztathat.

406. oldal

>!
BoneB

Hol van Rachel? – A tizenhat éves húga túlságosan is gyorsan válik nővé…
– A barátnőjénél. Kilencre jön haza. Gondolom, valami fiúval kapcsolatos bonyodalom lehet, de nem mondta el nekem. – Egyik szemöldökét megemelte.
– Talán te tudsz vele beszélni. Aidan felhördült.
– Fiúkról? Isten ments! Apa helyében bezárnám a szobájába, míg huszonöt éves nem lesz, és akkor senkinek sem kellene azok miatt a fiúk miatt aggódnia.
– Egyszer te is azok a fiúk közé tartoztál.
– Pontosan erre akartam kilyukadni.

4. fejezet (Ulpius-ház, 2010)

>!
krisztin1 P

– Magának elment az esze.
– Akkor feltételezem, hogy szerencsés vagyok, mivel épp egy pszichiáter lakásában tartózkodom.

265. oldal

>!
Droci P

Az emberek időnként csak azt az arcukat mutatják, amelyről azt akarják, hogy a másik lássa.

>!
Kiera

– Maradok, ha megteszel nekem valamit.
Aidan az ágyra pillantott.
– Nem lehet. Murphy pár perc múlva itt lesz.
Tess elmosolyodott.
– Nem arra gondoltam. Aidan, pszichiáter vagyok, nem pedig gondolatolvasó. Ugye, érted a különbséget?
Aidan a hüvelykujjával végigsimított Tess ajkán.
– Még mindig az ágynál tartok. Bocsi.

483. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aidan Reagan · Dr Tess Ciccotelli
>!
Droci P

A bizalom törékeny jószág, és csak a bolond bízik meg bárkiben vakon. És csak egy még nagyobb bolond próbálja meg összeragasztani, amikor az szilánkokra tört.

66. oldal

>!
Kiera

– Bocsásson meg. Megint igazságtalan voltam magával. Azt hittem… – kényelmetlen érzésekkel vonta meg a vállát. – Azt hittem, hogy lenéz.
– Nos, nem néztem le – mondta Tess komolyan. – Sosem nézném le.
A harag, a zavarodottság és a megbántottság eltűnt, és a beálló csöndben egyre jobban tudatosult bennük, hogy valami történt közöttük.
– Köszönöm.
– Ha már itt tartunk, tetszik a fürdőszobája. Tess szája mosolyra húzódott. – A gumikacsás tapéta nagyon ötletes.
Aidan érezte, hogy elvörösödik.
– A házat örököltem. Néha vigyázok az unokahúgaimra és unokaöcséimre. Nekik tetszik, ezért megtartottam.

280. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aidan Reagan · Dr Tess Ciccotelli
>!
krisztin1 P

(…) – A húgomra emlékeztetett, aki veszettül vagány. És… barátok lettünk.
– Még mindig?
Murphy szemöldöke megemelkedett.
– Mi még mindig? Még mindig a húgomra emlékeztet? Igen. – Hátradőlt a székben, és elgondolkodva tanulmányozta Aidan arcát. – Téged is a húgodra emlékeztet, Aidan?
Aidan majdnem elnevette magát.
– Nem.
Murphy halkan kuncogott.
– Nos, a pofám leszakad.
– Le is fog, ha még egyszer felhozod a kérdést.

108. oldal

>!
mate55 

Néha a zaklatás áldozatai éppen ahhoz a dologhoz fordulnak, amelyet a legjobban gyűlölnek.

59. oldal

>!
Kiera

Ahogy közeledtek a lift felé, Murphy szeme sarkából vidáman odalesett.
– Szülők?
– Csak azt ígérd meg, hogy az életbiztosításom összegét egy arra méltó alapítványnak adományozod, rendben, Murphy?
Murphy elnevette magát.
– Rendben, nagymenő.

455. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aidan Reagan · Todd Murphy

A sorozat következő kötete

Romantic Suspense sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Chris Carter: A keresztes gyilkos
Caleb Carr: A Halál angyala
James Ellroy: A nagy sehol
Thomas Harris: A vörös sárkány
Stephen King: A holtsáv
Tess Gerritsen: A tanítvány
Ania Ahlborn: Vértestvérek
Karin Slaughter: Az eltűnt lány
Jeff Lindsay: Drága, dolgos Dexter