72. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Érints ​meg (Romantic Suspense 5.) 295 csillagozás

Karen Rose: Érints meg

Valaki gyötri dr. Tess Ciccotelli orvosnő pszichiátriai betegeit, addig a pontig, míg végül kétségbeesésükben öngyilkosságot követnek el. Az eseteket pedig úgy rendezi meg, hogy a gyanú Tessre terelődjön.
A doktornő azonban még a rendőri kérések ellenére sem hajlandó megszegni az orvosi titoktartási esküt.
Aidan Reagan nyomozó tökéletesen megérti, hogy Tess óvja a betegeit, de minden jel arra mutat, hogy ez a név és arc nélküli ellenség eltökélte, hogy tönkreteszi Tess karrierjét, családját, és végül elpusztítja magát Tesst is. Aidan és Tess mindent megtesz azért, hogy megállítsák a gyilkost, de egyre nyilvánvalóbb, hogy Tess nyaka körül szorul a hurok, és a nő sehova sem menekülhet, sehova sem rejtőzhet.
Karen Rose a tőle már megszokott magas színvonalon írta meg ezt az izgalmas krimit, amelyből természetesen a szerelmi szál sem hiányozhat.

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
628 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632544014 · Fordította: Weisz Böbe

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Aidan Reagan · dr. Tess Ciccotelli · Kristen Mayhew · Rachel Reagan · Vito Ciccotelli · Abe Reagan · Todd Murphy


Kedvencelte 54

Most olvassa 7

Várólistára tette 123

Kívánságlistára tette 80

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

ZsúésKrisz_Olvas>!
Karen Rose: Érints meg

"Csak azt tudnám, miért állt ez a kötet már évek óta olvasatlanul a polcomon. Ha tudtam volna, hogy ennyire jó sztorit rejt már réges-régen „kivégeztem” volna.
Imádtam a történetet, szinte sodortak magukkal az események és én csak egyre kíváncsibb lettem, hogy vajon ki üldözheti Tess-t. Nagyon jók a karakterek is, a komoly és tiszteletet parancsoló doktornő, akinek jégszíve érző lelket takar, és a komor, de jóképű és előítéletekkel teli nyomozó."
Teljes értékelésem itt olvashatod:
https://zsuolvas.blogspot.hu/2018/02/karen-rose-erints-…

pribrgre P>!
Karen Rose: Érints meg

Nem is értem miért halogattam ilyen sokáig a könyv olvasását, hiszen az összes történet tetszett eddig, amit Karen Rosetól olvastam. De ez valami brutál jó volt. :)
Az elejétől fogva izgalmas volt, pörögtek az események, semmi unalmas rész nem volt benne. Nagyon jól megírt, szerethető karakterekkel, akikért lehetett izgulni. :)
Plusz pont, hogy hiába járt az agyam a végéig, nem találtam ki, hogy ki a gyilkos.
Karen Rose könyvben eddig még sosem kellett csalódnom, szerencsére ez most sem volt másképp. Tökéletes volt, mint mindig. :)

Csoszi>!
Karen Rose: Érints meg

Zseniális, izgalmas, borzongató, letehetetlen, újraolvasós. Ahogy azt Karen Rose műveinél már megszoktam, faltam a sorokat, és egyszer csak azt vettem észre, hogy ennyi volt, finito. A krimi és a romantikus szál egyaránt tökéletes. Nagyon szerettem Tess és Aidan párosát:-)
Gyomorforgató jelenetekből nincs hiány. A pszichopata gonosz pedig már csak hab a tortán. A thriller műfaj rajongóinak kötelező olvasmány!

Aoimomo P>!
Karen Rose: Érints meg

Tess-t mindenki szereti, aki nem utálja.
Vannak, akik csak annyira utálják, hogy mondjuk teszem azt csendben végistatisztáskodják, ahogy egy elmebeteg fojtogatja, és akad olyan is, aki nem kevés energiát fektet abba, hogy lelkileg tönkretegye és a halálba hajszolja.
Karen Rose itt sem fukarkodott a járulékos veszteségekkel, a tőle megszokott módon mindenki élete egy hajszálon függött spoiler.
A gyilkos ebben az esetben sem kispályás, összetett terve van a doktornő életének ellehetetlenítésére, és ha csak az információszerzés módját nézem, már elképesztő egy alak.
Azt kell mondjam, Rose ügyesen keverte a kártyát, amíg feketén-fehéren leírva nem láttam ki a hunyó, nem gyanakodtam rá spoiler.

2 hozzászólás
turanett P>!
Karen Rose: Érints meg

kicsit halogattam, mert az előző rész nem annyira tetszett. Jó volt, a vége izgalmas, de még sem az igazi. Ez viszont! Hihetetlenül izgalmas volt az elejétől fogva. Csak úgy faltam a könyvet. Nem igazán tudtam lerakni. Tess már az elejétől színpatikus és már az elejétől szurkoltam neki, hogy ki kerüljön a csávából. Aidan az elején elég goromba volt, de meg volt az indoka. De imádtam a párosukat, annyira összeillenek. Érdekes az írónő elképzelése, kezdem is sejteni, hogy mire is specializálódik, de előbb még elolvasom a következő részt. Kíváncsi vagyok, hogy bejön-e a számításom :D

buzavirág>!
Karen Rose: Érints meg

Nem is tudom találkoztam-e már ennyi hullával egy könyveben, mert itt ha jól emlékszem 13 lett a vége. Főszeplőnk Tess, egy neves pszichiáter, akinek sok az ellensége, de barátja is bőven akad. Rendkívül sok embert mozgósít meg az író, így iszonyat nehéz kitalálni ki a zaklató, azaz a gyilkos személye. A gyilkosságok mellett sok szerep jut a családnak is, hiszen szerelmespárunknak elég nagy a rokonsága. A nyomozás mellett némi humor oldja a feszültséget, mint például egy féltő bátyó megjelenése. Rose könyvei inkább nőknek szólnak, főképp a romantika miatt, ami szerintem ízlésesen, ideális mennyiségben van tálalva.

2 hozzászólás
vmonika_>!
Karen Rose: Érints meg

Wow. Perpillanat ennyi értelmes gondolat jut eszembe a könyvről. Emberek, hát ez iszonyat jó volt! És szó szerint iszonyat….Ennyi gyilkossággal még állítom nem találkoztam egy könyvben sem. És ennek ellenére mégis boldogan csukom be, mert az írónő remekül ellensúlyozta ezt a romantikával.
Nem sok krimit olvastam még eddig, de aki hozzám hasonlóan „kezdő”, annak szerintem ez a könyv kifejezetten jó betekintést nyújthat ennek a műfajnak a világába.
Izgalmas, romantikus, néhol hátborzongató…Egyszerűen imádtam!

5 hozzászólás
anglee>!
Karen Rose: Érints meg

2016. 03. 13. 18:38.
Elővettem, beleolvastam. Az első száz oldal lenyűgözött.

2016. 03. 15. 22:15.
Előszedtem újra, folytattam az olvasást. A kétszázadik oldal után már könnyeztem, oké, aludjunk. … … … csak még egy fejezet. Oké.

2016. 03. 16. 02:54.
A férjem felébred, azt hiszi reggel van, és mennie kell dolgozni. Amikor közlöm vele, hogy három óra, leüvölt, hogy aludjak végre, kapcsoljam le a lámát. Oké. Egy fél pillanatig felmerül bennem, hogy kimegyek a nappaliba olvasni. Nem. Tényleg aludnom kell.

2016. 03. 16. 11:15.
Hú, sokáig aludtam. Mázli, hogy nekem nem kell most dolgoznom. Na hol is tartottam?

2016. 03. 16. 14:48.
Hoppá. Elfogytak az oldalak.

Kóma vagyok, majd' éhen halok, de örömhír, hogy előttem az egész nap délután, és jöhet a következő rész. :)

14 hozzászólás
AniTiger P>!
Karen Rose: Érints meg

Miként került a kezembe? Egy társasjátéktáblás kihíváshoz zöld borítós thrillert kell olvasnom, hogy tovább léphessek. (A „Társasjáték a'la Moly” kihívásról van szó. Jeff Abbott: Sokk – című könyvét kellett volna, de fél évig tologattam, aztán szembejött ez a könyv!)

Elnyújtott, mégis jól felépített könyv, de zavart a lassú kezdés, a hosszú felvezetés. Aztán egész rákaptam és alig vártam a végét. Nem lehet sejteni, hogy ki áll az egész mögött. Nem mondom, hogy nem volt unszimpatikus a viselkedése és némely tette, de magamtól nem jöttem volna rá.

Szeretem az okos Főgonoszokat. Beteg állat géniusz aszcendenssel.

Az ilyen könyveket – ha tetszenek az Olvasónak – kétszer kell elolvasni: először, hogy megtudjuk, ki a gyilkos és még egyszer, amikor már tudjuk ki a gyilkos!

What The Hell –pillanatok:

1) Tizenkettedik fejezet – Március 15-e, szerda hajnalban történt, hogy…
„Nevetéssel keveredő nyögéssel nyomta Tesshez a csípőjét, hatékonyan a kanapéhoz szegezve a nőt.”
2) Mondhatni egyik pillanatról a másikra becézgetni kezdi, bárki előtt – holott semmit nem beszéltek meg.
3) „…és ekkor ott állt Aidan meztelenül, egy szál kigombolt ingben.” …na ez a vagy-vagy, de együtt semmiképpen nem szituáció.

Kedvenc rész: Robin Archer megismerése.

http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2014/08/karen-rose-…

5 hozzászólás
barbikaunatkozik>!
Karen Rose: Érints meg

Nem hittem volna, hogy fel fog majd kerülni a kedvenceim közé. Egyik barátnőm ajánlott (igazából belenyomta a kezembe és azt mondta, kíváncsi vagyok a véleményedre XD). Először ódzkodtam a fülszöveg alapján. Nem nagyon vagyok krimi párti, csak ha van benne természet feletti rész is, de ez a könyv (a Bomlás mellett) nagyon beszippantott a maga kis világába.
Meglepő, fordulatos, jó sok romantikával nyakon öntve. Aiden és Tess párosa elsőnek furcsán jött ki, tekintve, hogy nagyon nem bírják egymást, de én nagyon oda vagyok az ilyesféle fordulatokért is. Bár voltak közöttük egy idő után megmagyarázhatatlan dolgok, amik nem következhettek volna még kapcsolatuk kialakuló stádiumában, de egye fene.
A krimi szál végig nagyon izgalmas és elgondolkodtató. Végre egy könyv, ahol nem kell már az elején attól tartani, hogy túl korán lövik le a „poént”.
Szóval csak ajánlani tudom, mert minden van benne, amitől jó lehet egy romantikus-krimi könyv.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

gladyna>!

– Nem szeretett, ha meg akart változtatni. És nem ismert, ha azt hitte, hogy megváltoztathat.

406. oldal

Droci>!

A bizalom törékeny jószág, és csak a bolond bízik meg bárkiben vakon. És csak egy még nagyobb bolond próbálja meg összeragasztani, amikor az szilánkokra tört.

66. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bizalom
Droci>!

Az emberek időnként csak azt az arcukat mutatják, amelyről azt akarják, hogy a másik lássa.

BoneB P>!

Hol van Rachel? – A tizenhat éves húga túlságosan is gyorsan válik nővé…
– A barátnőjénél. Kilencre jön haza. Gondolom, valami fiúval kapcsolatos bonyodalom lehet, de nem mondta el nekem. – Egyik szemöldökét megemelte.
– Talán te tudsz vele beszélni. Aidan felhördült.
– Fiúkról? Isten ments! Apa helyében bezárnám a szobájába, míg huszonöt éves nem lesz, és akkor senkinek sem kellene azok miatt a fiúk miatt aggódnia.
– Egyszer te is azok a fiúk közé tartoztál.
– Pontosan erre akartam kilyukadni.

4. fejezet (Ulpius-ház, 2010)

krisztin1>!

– Magának elment az esze.
– Akkor feltételezem, hogy szerencsés vagyok, mivel épp egy pszichiáter lakásában tartózkodom.

265. oldal

Kiera>!

– Maradok, ha megteszel nekem valamit.
Aidan az ágyra pillantott.
– Nem lehet. Murphy pár perc múlva itt lesz.
Tess elmosolyodott.
– Nem arra gondoltam. Aidan, pszichiáter vagyok, nem pedig gondolatolvasó. Ugye, érted a különbséget?
Aidan a hüvelykujjával végigsimított Tess ajkán.
– Még mindig az ágynál tartok. Bocsi.

483. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aidan Reagan · dr. Tess Ciccotelli
Kiera>!

– Bocsásson meg. Megint igazságtalan voltam magával. Azt hittem… – kényelmetlen érzésekkel vonta meg a vállát. – Azt hittem, hogy lenéz.
– Nos, nem néztem le – mondta Tess komolyan. – Sosem nézném le.
A harag, a zavarodottság és a megbántottság eltűnt, és a beálló csöndben egyre jobban tudatosult bennük, hogy valami történt közöttük.
– Köszönöm.
– Ha már itt tartunk, tetszik a fürdőszobája. Tess szája mosolyra húzódott. – A gumikacsás tapéta nagyon ötletes.
Aidan érezte, hogy elvörösödik.
– A házat örököltem. Néha vigyázok az unokahúgaimra és unokaöcséimre. Nekik tetszik, ezért megtartottam.

280. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aidan Reagan · dr. Tess Ciccotelli
krisztin1>!

[…] – A húgomra emlékeztetett, aki veszettül vagány. És… barátok lettünk.
– Még mindig?
Murphy szemöldöke megemelkedett.
– Mi még mindig? Még mindig a húgomra emlékeztet? Igen. – Hátradőlt a székben, és elgondolkodva tanulmányozta Aidan arcát. – Téged is a húgodra emlékeztet, Aidan?
Aidan majdnem elnevette magát.
– Nem.
Murphy halkan kuncogott.
– Nos, a pofám leszakad.
– Le is fog, ha még egyszer felhozod a kérdést.

108. oldal

_Katie_ P>!

A barát okozta seb kétszer olyan lassan gyógyul.

Kapcsolódó szócikkek: barát · seb
pribrgre P>!

Először Murphy jelent meg, gyűrött zakójában egészen úgy festett, mint Columbo egy vidéki klubban.

Kapcsolódó szócikkek: Columbo

A sorozat következő kötete

Romantic Suspense sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julie James: A hamis partner
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…
J. D. Robb: Halálos bosszú
Melinda Leigh: Egy végső búcsú
Ludányi Bettina: Kisujjeskü
E. K. Blair: Bang
Nora Roberts: Biztos menedék
J.D. Barker: Szíve helyén sötétség
Gillian Flynn: Holtodiglan