Egyedül ​a sötétben (Romantic Suspense 17.) (Faith Corcoran 2.) (Cincinnati 2.) 87 csillagozás

Karen Rose: Egyedül a sötétben

Karen ​Rose, a New York Times bestseller írónője visszatér a Cincinnati sorozat egy újabb, lélegzetelállítóan izgalmas kötetével, amiben találkozik a veszély és a vágy, az igazságosság és a bosszú.

Scarlett Bishop gyilkossági nyomozó már látott elég gazembert, aki az igazságszolgáltatásban megtalálta a kiskapukat, és ártatlan áldozatot, akit senki sem bosszult meg. Tudja, hogy a jó nem mindig győzedelmeskedik. Eddig sikeresen elrejtette magában a haragját és a vágyát, hogy ő maga szolgáltasson igazságot. De ez már nem tarthat sokáig.

Marcus O’Bannion, aki korábban a hadseregben szolgált, félelmet nem ismerve harcol az áldozatokért. A titokzatos múltja miatt ez nem is csoda. Úgy hiszi, látta már az emberi gonoszság legalját, de aztán elkezd kutakodni annak a fiatal lánynak a meggyilkolása ügyében, aki korábban az ő segítségét kérte. Scarlett-tel közösen elindulnak egy olyan sötét úton, ami miatt egy veszélyes emberkereskedő hálózat célkeresztjében találják magukat.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Fekete macska regénytár Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
816 oldal · ISBN: 9789633737576 · Fordította: Irás Emese
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
816 oldal · ISBN: 9789633738252 · Fordította: Irás Emese
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
816 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577980 · Fordította: Irás Emese

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Deacon Novak · Lynda Isenberg · Marcus O'Bannion · Scarlett Bishop · Stone O'Bannion


Kedvencelte 10

Most olvassa 9

Várólistára tette 61

Kívánságlistára tette 63


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Karen Rose: Egyedül a sötétben

Az első részt nagyon szerettem, mert a hosszúsága ellenére elsőtől az utolsó oldalig izgalmas volt és akciódús. Az élvezhető, gördülékeny stílus kitartott itt is, de a vége felé már elkezdtem unni a történetet. Úgy éreztem, túl bő lére van eresztve, és nincs meg benne az a fordulatosság és izgalom, ami ki tudna tölteni 800 oldalt. Ha egy picit visszafogta volna az írónő a túlírt párbeszédeket, csillagos ötös is lehetett volna a könyv.
Na de hogy ne csak rosszat mondjak… Nagyon szíven ütött az itt megjelenő kegyetlenség és gonoszság. Vérben és gyilkosságban itt sem szenvedtünk hiányt. De mégse nyelt el mindent a sötétség, mert a csodálatos karakterek, a jó emberek cselekedetei és kitartása melengette a lelkemet.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Karen Rose: Egyedül a sötétben

Karen Rose az a szerző, aki 800 oldalon keresztül is fent tudja tartani a figyelmedet. Elmebeteg bűnözőkből nincs hiány, kész Addams family az Anderson család meg a nagyfőnökék. Marcus, a főhősünk pedig bármilyen sármos, engem nem vett le úgy a lábamról, mint Deacon ügynök az előző részben. A romantikus szál sem volt annyira intenzív, de ez nem is baj. ( Majd Diesel könyvére leszek nagyon kíváncsi, ő egy nem mindennapi figura)
A történet maga kilenc hónappal az előző rész után játszódik, és van összefüggés a két rész között. Marcus és Scarlett nyomozó idáig csak kerülgették egymást, de most együtt kell dolgozniuk, mert nem egyszerű gyilkossági ügyben nyomoznak. A szerző nagyot alkotott a mellékszereplőkkel is, Stone, Diesel, Dani és Kate ügynök, akinek közös múltja van Deaconnel Baltimore-ból. Ilyenkor sajnálom, hogy azok a részek kimaradtak, mert így egyes szereplők csak úgy lógnak a levegőben, előzetes bemutatás nélkül. Talán majd egyszer azokat is megkapjuk.

7 hozzászólás
mate55 P>!
Karen Rose: Egyedül a sötétben

A regény legnagyobb erénye a cselekményvezetés. A cselekményvezetés egyébként ujjgyakorlatnak tűnik – Karen Rose elegánsan, könnyeden játszik a dinamikával, fonja össze a szálakat, és épít a tetőpontig. Érződik rajta a jó értelemben vett rutin, a szakmai tudás. A történet folyamatosan a jelenbe, több szálon zajlik, és nagyjából végig lehet sejteni, hogy mi fog történni, de mégsem fullad unalomba, bár nem nevezhető igazán ötletesnek vagy többrétegűnek. Nincsenek utalások, rejtett tartalom, elgondolkodtató részletek a háttérben. Egyszerűen csak átlépi a veszély és a vágy, valamint az igazságosság és a bosszú közötti határt. Ugyanakkor nem csupán drámába oltott thriller, hanem egy párkapcsolati történet is, amely Scarlett és Marcus kapcsolatán keresztül az egymáshoz való elköteleződést, valamint a másik iránt érzett kötődés milyenségének alakulását mutatja. Számtalan megmosolyogtató apróságon nemes egyszerűséggel lép túl, tulajdonképpen semmit nem tud (és talán nem is akar) felmutatni, ami miatt emlékezetes maradhatna. Amúgy is van némi „B-kategóriás” bája, de ezt könnyedén meg lehet neki bocsátani, mert Karen Rosenak ismét sikerült egy hatásos romantikus thrillert összehoznia, ami egy nagy adag szórakozást kínál a maga csekély 800 oldalával.

Zsuzsanna_Makai>!
Karen Rose: Egyedül a sötétben

A következő részek sztoriját elolvastam, így nem ért nagy meglepetésként, h spoiler volt a mi emberünk, mert addigra már tudtam.
És félig meddig ehhez is kapcsolódik az, ami nem tetszett a könyvben, spoiler egyetlenegyszer sem hivatkoztak név szerint, vagy kapcsolat szerint, csak gyilkosként emlegették. Ha a sorozatot nem sorban olvasók miatt volt, akkor még nem értem, miért írták ki a beépített ügynök névét a következő borítóra. Fura.
A könyv maga zseniális volt! Nem is értem, miért vártam éveket a legutóbbi KR olvasás után.
Ez az emberkereskedős vonal nagyon durva volt, de kicsit sajnálom, h nem mondták még, mi lett-lesz a kislánnyal.
Nagyon tetszett az újság csapata, ők nagyon jól felépített hadműveletet vittek véghez, kicsit meg is lepett, h spoiler nem beépített áruló volt, nagyon olyannak tűnt!

2 hozzászólás
Aoimomo P>!
Karen Rose: Egyedül a sötétben

Sajnos ez a rész nálam nem talált be, ami a főszereplőket és a fordítást illeti. Előbbi miatt csak parkoltattam két napig, mert nem érdekelt, utóbbi viszont rendszeresen kiakasztott off
Ugyanakkor a szokásos pozitívumokból itt is megtalálható egy sor, például a cselekmény feszessége, ez a 800 oldalas tégla két napot takar és ebben a két napban nemhogy körömreszelgetés nem volt, de alvás is csak szőrmentén.
A másik pedig maga a téma, ami – sajnos – nem fikció. Talán ezt szeretem legjobban Rose krimijében, hogy kilógó belek nélkül is képest teljesen elborzasztani pusztán azzal, hogy olyan dolgokra világít rá, amik valakiknek most is a mindennapi nyomora spoiler.
Bízom benne, hogy a sorozat további részeit is olvashatom majd off, mert Diesel és Adam története is izgatja a fantáziámat.

8 hozzászólás
meteoritastar>!
Karen Rose: Egyedül a sötétben

Hölgyeim és Uraim, Kedves Moly társaim!!!! Így kell ezt csinálni. Karen Rose még mindig tud. Nem csalódtam.
A történet az elejétől az utolsó szóig teljesen lekötötte a figyelmemet. Nagyon imádtam olvasni, ahogy a nyomozók nyomról nyomra, picurka részletekből eljutottak egyik választól a másikig, egyre jobban kirajzolódott náluk is, hogy mi is történt. Itt most olvasóként nem sok dolgom volt, nem kellett turáztatnom az agyamat, hogy ki lehet a tettes. Itt ez nem volt rejtély az olvasónak. Bár azért lehett josolgatni, tippelgetni kicsit. spoiler Nekem így is tetszett, hogy az elkövető kiléte nem volt titok, hanem itt a nyomozás menetén volt a hangsuly. Meg persze magán az ügyön. Ami ismét nem egy szívderítő téma volt. Nagyon sajnáltam az áldozatokat. Különösen spoiler
De a szomorú és megrázó történések mellett volt nagyon sok mosolygos pillant is.
Marcus és Scarlett között csak úgy pattogtag a szikrák és nem egyszer nevettem miattuk meg persze a barátaik miatt, akik szintén észrevették ezeket a szikrákat és nem hagyhatták szó nélkül. Ki tetszését, vagy épp nem tetszését fejezte ki.
Az írónő nagyon jól megtalálta az egyensulyt, hogy a sok negatív érzelem mellett ne legyen a történet sötét. Jó volt, hogy a régi ismerősök is felbukkantak. Nagyon örültem nekik. Marcusnak és a barátainak se volt vidám multja. Szerintem közelében se járok, hogy ha tippelnem kéne, hogy mi is történt velük pontosan, de jó érzés volt olvasni, hogy lábra álltak, összetartanak, ráadásul a titkuk is figyelemre méltó. Diesel, Diesel…. remélem neked is van könyved. De Marcus testvéréről is szívesen olvasnék még, ahogy …. Najó szinte mindenkiről szeretnék könyvet. Nagyon sokan felkeltették az érdeklődésemet.
Marcus és Scarlett összeillettek. Sötét emlékek, nem épp stresszmentes munka, ami még több sötét emléket adott nekik, de egymásban megtalálták a fényt.
Egy picruka dolog zavar. Úgy érzem nem lett lezárva Scarlett múltja. spoiler
Egy szó, mint száz. Tetszett a könyv. Kérem a következő Karen Rose könyvet!!!!

3 hozzászólás
Judit_Megyeri IP>!
Karen Rose: Egyedül a sötétben

Az írónőnek ez a könyve is kedvenc lett. Annak ellenére is, hogy az elejével nehezen haladtam, de valószínűleg csak amiatt, mert el voltam foglalva az írással. Aztán ahogy az írással végeztem, úgy szippantott magába a regény, mert megvan benne minden, ami miatt imádom Karen Rose-t. Hús-vér szereplők, akik úgy tudnak bátrak és erősek lenni, hogy van sebezhető oldaluk is. Természetesen Marcusba is azonnal beleszerettem, mint mindegyik korábbi férfi főhősbe. :-)) off Scarlett is azonnal szimpatikus lett, jó párost alkottak Marcusszal. Aztán itt van persze az izgalmas, szerteágazó krimi szál, ami ezúttal is nagyon megrázóra sikerült. Az emberi gonoszság sajnos határtalan. A nyomozás ugyanolyan profi volt, mint mindig, és én szó nélkül elhiszem, hogy minden tényleg így történne a valóságban is. A szereplők közötti szikrázó vonzalom és a jól megírt erotikus jelenetek sem hiányozhattak természetesen. Szóval szereplők + nyomozás + szenvedély, ezektől tökéletesek számomra Karen Rose regényei. :-) És mivel sajnos a folytatás ki tudja, mikor jön magyarul, angolul olvasom tovább a sorozatot. Így nem kell évekig várni a következő részre.
https://megyerijudit.blogspot.com/2021/01/olvasosarok-k…

7 hozzászólás
Csoszi>!
Karen Rose: Egyedül a sötétben

Az eddigi leggyengébb Karen Rose kötet, amit olvastam. Iszonyatosan túlírt, és szerintem a 800 oldal sok volt. Lassan haladtam vele. A témája is olyan, ami megfekszi az ember gyomrát. A legfőbb problémám a nyomozással kapcsolatban volt. Egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy szinte minden passzolt, és gyakorlatilag másfél – két nap alatt megoldották az ügyet spoiler. És az is furcsa volt, hogy Marcust spoiler ennyire bevonták a nyomozásba, spoiler Az utolsó száz oldal nagyon tetszett. És remélem, hogy nemsokára újabb K.R. regény jelenik meg magyarul.

Zanit>!
Karen Rose: Egyedül a sötétben

Nagyon szerettem Karen Rose könyveit, így ezt is izgatottan vártam.
De valahogy nem jött be… Lehet, hogy nem jókor olvastam, de egyáltalán nem tudott lekötni.
Az emberkereskedelem alapból nem az a téma, ami érdekelne. Sajnálom és csalódott vagyok, de 3,5 csillagnál többet most nem tudok adni…

turanett P>!
Karen Rose: Egyedül a sötétben

Ez a rész annyira nem nyerte el a tetszésemet, mint az eddigiek. Pedig megint elég kemény témát vett elő az írónő. Képzeletereje az van, az már biztos. Maga a történet izgalmas volt, és olvastatta is magát, de valami mégsem volt rendben. Nekem valahogy ez a szuper hekus Scarlett nem jött át. Szuper csaj, azt meg kell hagyni,de talán már túl tökéletes is. Marcus sem nyerte el teljesen a tetszésemet. Nem egy Deacon Novak. Nekem valamiért ő lett az etalon. Viszont a mellékszereplők nagyon jók lettek. Stone, Diesel, Decker nagyon el lettek találva. Mindezek ellenére nagyon várom a következő részt.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

– Akkor menjünk! – mondta Marcus összeszorított állkapoccsal. – Hogy tudjuk kikerülni a kamerákat?
– Én a fa mögött bújtam el. Vélhetően ez működik, mert senki sem kezdett el lőni rám. Gyertek utánam!
Scarlett újra megszorította a férfi karját.
– Hallotta a főnököt, közlegény! Sorakozó!

761. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marcus O'Bannion · Scarlett Bishop
Könyvmolyképző KU>!

Scarlett ránézett, és a fájdalom a szemében úgy hatott Marcusra, mintha gyomron vágták volna.
– Gondolom, ugyanazért, amiért te is visszajöttél a tetthelyre ma reggel. Nem akartad Talát egyedül hagyni a sötétben. Az én barátom egyedül halt meg… a sötétben… a gyilkosára sosem derült fény. Ezért nekem ő még mindig ott van. A sötétben. Michelle-en már nem tudok segíteni, de minden tőlem telhetőt megteszek, hogy azok az áldozatok, akik után én nyomozok, ne merüljenek feledésbe.

Kapcsolódó szócikkek: Marcus O'Bannion · Scarlett Bishop
Könyvmolyképző KU>!

És aztán újra hatalmas robaj süvített át az éjszakán, és érezte, hogy óriási súly esik rá. Marcus. Őt is meglőtték. Hirtelen szinte egyáltalán nem kapott levegőt.
Meg fogok halni. A családja is meg fog halni. És ez a Marcus nevű férfi… csak segíteni akart neki. De most már ő is meg fog halni.

Kapcsolódó szócikkek: Marcus O'Bannion
Judit_Megyeri IP>!

Nem hozhatod helyre mindenki hibáit, Marcus. Csak annyit tehetsz, hogy a tőled telhető legjobbat nyújtod, egyik napról a másikra.

811. oldal

Queen001 P>!

– Egy kis hekkelés. És előfordul, hogy… sugalljuk nekik, hogy költözzenek el a városból.
Scarlett ajka megremegett.
– Ha ajtót nyitnék, és maga állna ott, Mr. Kennedy, már nem lenne szükség semmilyen sugallatra. Már futnék is, még mielőtt kinyithatná a száját.
Diesel elégedetten elvigyorodott.
– Köszönöm a bókot!

490. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Scarlett Bishop
Queen001 P>!

– Dieselnek van egy trükkje, amivel megtalálja ezeket a dolgokat az emberek gépén – mondta Scarlett.
– Mert hekker – tette hozzá Deacon szárazon.
– Ez olyan pejoratív szó! – tiltakozott Scarlett. – Ő egy… felfedező.

642. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Deacon Novak · Scarlett Bishop
_Katie_ P>!

A családod, amit a munka során kialakítasz, más, mint amelyikbe beleszülettél. Még akkor is, ha szerető családról van szó.

_Katie_ P>!

Vannak titkok, amiket elmesélhet az ember, vannak, amiket nem.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Shea Ernshaw: The Wicked Deep – Gonosz mélység
Stephen King: Joyland
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
J. D. Robb: Halálos testvériség
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Nalini Singh: Angyalkard