Ostrom (Klónháborús játszmák 2.) (Star Wars: A klónok háborúja 5.) 14 csillagozás

Karen Miller: Ostrom

A Külső Gyűrűben található Lanteeb bolygó nem bír semmiféle stratégiai vagy politikai jelentőséggel, a szeparatisták mégis lerohanják. Hogy ennek okát megtudják, Anakin Skywalker és mestere, Obi-van Kenobi titokban a helyszínre utaznak, ám hamarosan már Lok Durd szeparatista tábornok harci droidjai elöl kell bujkáljniuk. Mindössze annyit sikerül kideríteniük, hogy Durd egy tudóst tart fogságban, aki egy szörnyű biológiai fegyvert készít a számára, ami képes lehet egész bolygókon kiírtani az életet…
Mivel a jelenlétükre fény derül, a Jediknek menekülniük kell. Külső segítségére nem számíthatnak, mert a Lanteebet szeparatista blokád veszi körül, a Köztársasággal folytatott kommunikációt egy ravasz vírus gátolja, a szenátusban pedig egy áruló ül. Mindeközben Lok Durd fegyvere már csak arra vár, hogy rászabadítsák a galaxisra. Versenyfutás kezdődik az idővel, amelynek tétje, hogy merre billen ki a mérleg nyelve ebben a háborúban…

Eredeti mű: Karen Miller: Siege

>!
Szukits, Szeged, 2018
468 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634974574 · Fordította: Oszlánszky Zsolt

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Obi-Wan Kenobi · Anakin Skywalker · Yoda · Ahsoka Tano · Mace Windu · Greti · Taria Damsin


Most olvassa 3

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
Karen Miller: Ostrom

Jobban tetszett mint az első kötet. kevésbé bosszantott Anakin :) .
Furcsa volt olvasni Dooku grófot milyen amikor az uralkodó fenyíti, még nem találkoztam ilyennel.
Obi-van kapcsán sem olvastam még, hogy ilyen tehetséges gyógyító lenne…..
csomó új infó , megérte elolvasni.

>!
Hippoforaccus P
Karen Miller: Ostrom

Önálló regényként nem állja meg a helyét, szükséges hozzá az előző rész, de azzal együtt is elég gyengécske történet. Elnyújtott sztori, tele unalmas, hosszú párbeszédekkel és felesleges dolgok ecsetelgetésével. A harci jeleneteket pedig csak említés szinten kapjuk meg, miszerint: történik izgalmas dolog is, de azt nem írom le, inkább itt egy párbeszéd.
Összességében csalódás volt ez a két részes könyv. Bíztam egy jó klónháborús történetben.

>!
Trillian
Karen Miller: Ostrom

Elég nagy negatívumnak érzem, hogy az előző része nélkül szerintem önmagában nem lenne rendesen érthető a könyv. A történet pont ott folytatódik ahol abbahagytuk, és szerintem elég izgalmasra sikerült. A cím igen találó lett, bár néhol kissé elnyújtottnak éreztem az ostromot. Tetszett, hogy továbbra is több szálon futott a történet, és a szereplők pont olyanok voltak, mint ahogy megszokhattam máshol. A szerző szokás szerint előtérbe helyezte a karakterek érzéseit és gondolatait, úgyhogy azokat jól megismerhettem a harcokkal ellentétben. Összességében jó volt ez a két rész, de szerintem inkább egybe kellett volna kiadni (akár két kötetben, feltüntetve, hogy ez egy könyv).

>!
lustica P
Karen Miller: Ostrom

Huh ezt ahhoz képest mennyire szenvedtem az első részével, nagyon gyorsan elolvastam. A sztori adott volt, Obi-vanék egy kis bányász faluban ragadnak és próbálnak túlélni amíg az erősítés megérkezik. Közben a chandrilára lecsapnak a Banthena által elkészített vegyifegyverrel így az események felgyorsulnak. Taria Damsin és Obi-van sztorijára is kíváncsi lennék nem tudom az hol szerepel, hiszem a Melida/Daan konfliktust is említi, de a jedi növendék sorozatban főként Siri szerepel az oldalán…

>!
Eynregiujkonyvek I
Karen Miller: Ostrom

Nagyon jó folytatás-befejezés lett, nem is gondoltam volna, hogy ennyire élvezni fogom. Még a néha feleslegesen túlkombinált párbeszédek ellenére is lekötött, mert sok és erős karakter volt, és leküzdhetetlennek tűnő helyzetek. De a coruscanti vezetés, Palpatine ravasz játszmái, Bail Organa szervezkedése, Yoda diplomatikus tárgyalásai, valamint Ahsoka és a klónok is remekül árnyalták a történetet. Teljes ajánló-értékelőm itt olvasható: https://starwarskonyvekportal.blogspot.com/2019/01/kare…

>!
Lanti18 
Karen Miller: Ostrom

Remekül folytatódik a sztori, kicsit Kill Bill érzésem volt az előző rész végén, hogy csak azért lett elfelezve, mert túl hosszú lenne egyben. Anakinék dinamikáját figyelni mindig izgalmas, így válik még keményebbé a későbbi mustafari csata…

>!
Kóródi
Karen Miller: Ostrom

A duológia második részében már valamivel több akció jelenetet kapunk, így az események is jobban pörögnek. Különösen a vége lett nagyon izgalmas, én le sem tudtam tenni a könyvet. A cím is a könyv ezen részére utal egyébként. Illetve a könyv egészében többet kapunk az izgalomból és feszültségből is, az első részhez képest. Mindemellett pedig ugyan úgy jelen vannak a karakterek érzései gondolatai szemléltetése.

Bővebben itt olvashatjátok el az ajánlómat: https://korodi.wordpress.com/2018/09/29/karen-miller-kl…

>!
Csokky
Karen Miller: Ostrom

Meglepett, hogy vaskosabb, mint az előző rész. Ennek ellenére gördülékenyen ment az olvasása.
A sztori maga is elég pörgős volt, bár a végére még inkább felgyorsultak az események, és emiatt kicsit kapkodó lett a befejezés. Sajnos jó pár dolog a levegőben lóg a végén, spoiler de ez már nem fog kiderülni, hacsak valami véletlen folytán nem lesz ez is a kánon része.


Népszerű idézetek

>!
Saille P

– … Amúgy kerültél már thétaviharba?
– Nem – rázta meg a fejét Obi-van.
– Hát én sem, és szeretném, ha ez így is maradna!
– Qui-gon túlélt egyet… de azt mondta, hogy ez inkább a szerencséjén múlt mint az ügyességén. Ez nem sokkal azután történt, hogy Jedi lovaggá ütötték. A három társa, akivel együtt utazott, nem volt ilyen szerencsés, és egyikük sem jutott el időben az óvóhelyre. Állítólag napokba telt, mire szörnyű fájdalmak közt kiszenvedtek.
– Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb azért valami szívderítő történettel is előrukkolsz – hunyorított Anakin. – Úgy döntöttem leszek olyan türelmes , és kivárom.

136. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · Obi-Wan Kenobi · Qui-Gon Jinn
>!
Saille P

Gyorsan összeölelkeztek Obi-vannal, kurtán odabiccentett Tariának, aztán futólépésben indult az erőműbe.
– Gyerekkorától kezdve ezt csinálja – csóválta meg a fejét Kenobi. – Egyszerűen nem bírtam leszoktatni ezekről az érzelemkitörésekről.
– Hát ez valóban elég formabontó viselkedés egy Jeditől – somolygott Taria. – Biztosan nagyot csalódtál, mikor nem voltál képes érzelemmentes számítógépet faragni belőle!

444

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · Obi-Wan Kenobi · Taria Damsin
1 hozzászólás
>!
Saille P

– Azért most beszélek erről, mert később talán már nem lesz rá lehetőségem – suttogta egyenesen Obi-van fülébe.- Ugyan Anakin a Kiválasztott, de neked is megvan a saját sorsod. Hosszú út áll előtted, ami nem lesz sem egyszerű, sem kényelmes. Sokszor azt kívánom, bár veled tarthatnék, de az én sorsom megint máshová vezet. Úgyhogy kérlek, az elkövetkezendő évek alatt sose téveszd szem elől, hogy minden valami okkal történik. Minden! A jó dolgok, a rosszak, a közömbösek… mindnek megvan a maga oka. Valahol mind segít, mindből tanulhatsz valamit. És mindegy, mi történik, mindig fordíts a fénybe az arcod!

431. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · Obi-Wan Kenobi · Taria Damsin
>!
Saille P

– Nem volt választásom, mester! – sápadt el Anakin még jobban. – Ha nem avatkozom közbe, a pajzs összeomlik, és akkor mindenki…
Mester. Mikor nem figyel, még mindig ezt a titulust használja.

186. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · Obi-Wan Kenobi
>!
Saille P

Az ő sorsa előre megíratott, Taria – bólíntott Yoda. – Ahogy Anakiné is. Az is ennek a része, hogy az útjuk nem csupán találkozik, de az elejétől a végéig egymás mellett, egymással összefonódva fut majd. Maga az Erő kapcsolta össze őket, és maga az Erő védelmezi mindkettőjüket. Mikor eljön az ideje, az Erő lesz az, ami majd biztonságba vezeti őket.

127. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · Obi-Wan Kenobi · Taria Damsin · Yoda
>!
Saille P

– Akkor jó – mosolyodott el Mace Windu, amitől azonban csöppet sem tűnt kevésbé félelmetesnek.

466. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mace Windu
>!
Hippoforaccus P

– Nyersen? – adta a meglepettet Kenobi. – Mi szüksége van nyers damotitra a Konföderációnak?
– Ők mondják, mi meg nem kérdezzük – vonta meh a vállát Teeb Rikkard.

85. oldal

1 hozzászólás
>!
Saille P

Anakin egyszerűen nem tudta elhinni, hogy majdnem négy standard órával azután, hogy megszöktek Lord Durd droidserege elől, még mindig a levegőben voltak.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker

Hasonló könyvek címkék alapján

Pierce Brown: Hajnalcsillag
Frank Herbert: A Dűne
Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Dan Simmons: Hyperion
Matthew Stover: A Sith-ek bosszúja
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
John Scalzi: Vének háborúja
Pablo Hidalgo: Star Wars: Zsivány Egyes – Képes enciklopédia
Dan Simmons: Ílion
Frederik Pohl: Az átjáró