Árnyak ​közt (Klónháborús játszmák 1.) (Star Wars: A klónok háborúja 4.) 18 csillagozás

Karen Miller: Árnyak közt

Sötét árny borul a galaxisra, és egyre többen érzik úgy, hogy a háború elveszett…
A szeparatisták minden stratégiailag fontos hadszíntéren vereséget mérnek a Köztársaság seregeire, és lassan maga Anakin Skywalker sem lát kiutat a válságból. A Grievous tábornokkal a Kothlisért vívott, súlyos véráldozatokat követelő összecsapás után azonban új feladatot kap, ami ideig-óráig talán elterelheti figyelmét az egyre aggasztóbb helyzetről.
Ő és Obi-van a Külső Gyűrű egyik eldugott világára, a Lanteebre utaznak, egy olyan bolygóra, mely nemrégiben az ellenség figyelmét is felkeltette.
Rövidesen ennek okát is sikerül kideríteniük: egy foglyul ejtett tudós, a felszín egyik természetes erőforrásának felhasználásával vegyi fegyvert készít Lok Durd tábornok parancsára.
A Jedik jelenlétére hamarosan fény derül, s megindul a versenyfutás az idővel. A tét a titokzatos, új fegyver, melyért semmilyen ár nem lehet elég magas, és melynek birtoklása akár a háború végkimenetelét is eldöntheti…

Eredeti mű: Karen Miller: Stealth

>!
Szukits, Szeged, 2018
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634974550 · Fordította: Oszlánszky Zsolt

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Obi-Wan Kenobi · Anakin Skywalker · Padmé Amidala · Ahsoka Tano · Palpatine · Bail Organa · Wullf Yularen


Most olvassa 3

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
Karen Miller: Árnyak közt

Obi-van és Anakin közös kalandja.
Az jó volt hogy folyamatosan szívták egymás vérét jókat mulattam rajta. Ami kevésbé tetszett, hogy Anakin folyamatosan hisztizett, persze tudom ott van a múltja ami nem volt könnyű menet a jelene sem könnyebb nem tudja, hogy igazán kihez legyen hűséges. Ott van Amidala ott van Palpatine és a jedi rend. de akkor is olyan mint egy ……………….. .:)
Különben egy izgalmas Star Wars regény lett, kis harc, kis politika, kis ármány.

>!
Hippoforaccus P
Karen Miller: Árnyak közt

Hát ez elég gyengécske lett. Az elején kaptam egy igen impozáns csatát, légi és szárazföldi ütközetekkel, ami tetszett, de utána egy erős váltással szócséplésbe vált át az egész, mindenfajta izgalom, vagy érdekesség nélkül. Mondhatni átvezető rész, de túl hosszú lett. Aztán kb. a könyv felénél elkezdődik a valódi küldetés, ami szintén piszkosul el van húzva és szinte minden akciót nélkülöz. Az utolsó pár oldalon megint beindulnak az események, de olyan gyorsan, összecsapottan van befejezve a történet, mintha az író időközben jött volna rá, hogy mennyit írt már és azt gondolta volna: „Négyszáz oldal! Kész! A többit a következő könyvre hagyom.” Tudom, mi az a függővég, de itt gyakorlatilag nem volt elvarrva a szál, hogy egy új bonyodalmat indítsanak, hanem csak úgy elharapták a sztorit.

>!
Trillian
Karen Miller: Árnyak közt

Izgalmas könyv volt. Főként a szereplők lelki vívódásait és állapotát helyezte előtérbe a szerző, de ez nem ment a cselekmény rovására. Ami mellesleg igen akciódúsra sikerült. Van bene titkos küldetés, csata, ellenséges táborba betörés… A főszereplőink Obi-van és Anakin, de nagy szerepet kapott Ashoka is, ráadásul a felbukkannak Rexék, és egy számomra eddig ismeretlen Jedi mester is. Jó történet volt, bár olyan véget kapott, hogy egyből elkezdtem volna a folytatását, ha meg lett volna.

2 hozzászólás
>!
Csokky
Karen Miller: Árnyak közt

Egy újabb remek könyv, ami elég jól visszaadja a háború – és az animációs sorozat – hangulatát.
Külön kiemelném a karakterek közötti kapcsolatok mély ábrázolását; úgy gondolom, hogy a cselekményhez nagyon sokat hozzátesznek, főleg Obi-Wan és Anakin vitái, meg hogy mit gondolnak magukban.
A cliffhanger a végén nagyon találó, alig várom, hogy olvashassam a folytatást!

>!
Akos_Kirsch I
Karen Miller: Árnyak közt

Nem volt rossz könyv, de néha azért sok volt az üres járat. A történet érdekes, de a cselekmény túl lassan indul be, és a párbeszédek sokszor túlságosan terjengőek, megtörik a történet ívét. Ettől függetlenül élvezetes olvasmány, de kétségtelenül a folytatásra van kihegyezve a történet.

>!
lustica
Karen Miller: Árnyak közt

Hááááát vegyesek az érzéseim. Az elején vagy 150 oldalon keresztül megy a lassú történés, Anakin, Obi-van, ide lép, oda csap… Közben 3 másik regényt olavstam el :D De aztán beindult. A karakterek kissé furcsára sikeredtek, Obi-van mélabús hangulata. Hát kíváncsi vagyok ebből a „szerelmi” szálból mi sül ki, hisz Siri karaktere itt még életben van/nemrég halt meg. Szóval kicsit furcsa :) Persze míg az elején tesze-tosza a folyamat, a vége persze pont a legizgalmasabb helyen akad el. Várom a folytatást :)

>!
Kóródi
Karen Miller: Árnyak közt

Nem mondhatom azt, hogy ez a legeredetibb történet, amit mostanában olvastam, de a könyv lényege szerintem nem is ebben rejlik. A könyv inkább a karakterek közötti mély kapcsolatokat és kötödést ábrázolja. De persze az akciójelenetek sem maradnak el, ám inkább azok a könyv második felében olvashatók.
Teljesen jól bemutatja a második és harmadik rész között Obi-van és Anakin kapcsolatának változását.

Teljes véleményemet itt olvashatjátok: https://korodi.wordpress.com/2018/08/29/karen-miller-kl…

>!
Lanti18 
Karen Miller: Árnyak közt

A könyv nagyon jó lett, kiváló kiegészítést nyújt a Klónok Támadása és a Sithek bosszúja között. Egy pillanatig sem unalmas, azonban egyetlen „hibája”, hogy csak úgy érdemes belekezdeni, ha a polcon vár a második rész az Ostrom is, anélkül önállóan nem állja meg a helyét, mivel nem fejeződik be a történet. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

>!
Eynregiujkonyvek I
Karen Miller: Árnyak közt

Ez már sokkal jobb volt, mint az írónő előző kötete, a Külső űr, amelynek igazi szenvedés a vége. Itt is vannak lanyhább részek, de összességében jó kis fordulatok, éleződő helyzet, erőteljes karakterek biztosítják a hangulatot. Beszámolóm a regényről: https://starwarskonyvekportal.blogspot.com/2018/12/klon…


Népszerű idézetek

>!
Saille P

És közben Kenobi úgy érezte magát, mint egy különösen rosszkedvű tűpárna.

64. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Obi-Wan Kenobi
>!
Saille P

– Tudod, ma tényleg ti mentettétek meg az életemet – állt meg Anakin mellett Obi-van. – Ő meg te.
– Újfent – vigyorgott rá Anakin.
– Mi az, hogy újfent? – vonta fel a szemöldökét Kenobi. – Most már strigulákat is húzunk?
– Mindenkinek kell valami hobbi, Obi-van!

71. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · Obi-Wan Kenobi
>!
Saille P

Ahsoka Tano szemszögéből mindössze egyetlen dolog volt rosszabb, mint nyakig harci droidok közt lenni – arra várni, hogy mikor lehet nyakig harci droidok között.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Ahsoka Tano
>!
Saille P

– Hogy találtál rám?
– Hát…nem volt olyan nehéz – vonta meg a vállát Ahsoka. – Te olyan vagy az Erőben, mint egy máglya, Kenobi mester. Majdnem olyan fényesen világítasz, mint Anak… Úgy értem, Skywalker mester.

60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ahsoka Tano · Anakin Skywalker · Obi-Wan Kenobi
>!
Saille P

Palpatine kancellárhoz hasonlóan Bail Organa szenátor is szívesebben dolgozott együtt élő, érző, gondolkodó lényekkel, mint droidokkal. Már a gondolattól, hogy protokolldroidok vegyék körül, hasogató fejfájás tört rá, és el sem tudta képzelni, Padmé hogy képes elviselni azt a nagyképű, arrogáns, aranyszínű droidot maga mellett. Ha rajta múlna, már rég a szeméttelepen végezte volna az a rövidzárlatos ócskavas! És mikor másodszor javította ki – mit kijavította, egyenesen kioktatta! –, hogyan kell pontosan hangsúlyozni adikariai nyelven az egyenlő felek közti üdvözlést, Organa szenátor valóban hajszálnyira volt tőle, hogy sajátkezűleg tekerje le a droid fejét.

82. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bail Organa · C-3PO · Padmé Amidala · Palpatine
>!
Saille P

– Tudja, tábornok úr – indította újra a liftet Yularen –, sokan az ifjú Skywalkerre mondják, hogy nemtörődöm, sokszor szinte őrült, és ha van Jedi, akinek a vakmerőség lesz a veszte, akkor az ő. Korábban én is így gondoltam, de most már úgy vélem, hogy a maga csöndes módján ön legalább annyira félelmetes.

80. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · Obi-Wan Kenobi · Wullf Yularen

A sorozat következő kötete

Klónháborús játszmák sorozat · Összehasonlítás
Star Wars: A klónok háborúja sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Pierce Brown: Hajnalcsillag
Frank Herbert: A Dűne
Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Dan Simmons: Hyperion
Matthew Stover: A Sith-ek bosszúja
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
John Scalzi: Vének háborúja
Pablo Hidalgo: Star Wars: Zsivány Egyes – Képes enciklopédia
Dan Simmons: Ílion
Frederik Pohl: Az átjáró