Shadowfever (Fever 5.) 84 csillagozás

Karen Marie Moning: Shadowfever Karen Marie Moning: Shadowfever Karen Marie Moning: Shadowfever Karen Marie Moning: Shadowfever

In Dreamfever, Karen Marie Moning has left listeners with the most heart-stopping cliff-hanger to date. Shadowfever will answer all the questions fans have been dying to know in the final chapter of MacKayla Lane's shockingly suspenseful and deeply satisfying adventure.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Orion, London, 2012
688 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780575108585
>!
690 oldal · ASIN: B003EY7IRC
>!
Random House, New York/US, 2011
704 oldal · ISBN: 9780440244417

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Jericho Barrons · MacKayla Lane · V'Lane · Lor · Fade


Kedvencelte 34

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Juci P>!
Karen Marie Moning: Shadowfever

Megkapja az öt csillagot :)
Tudod, mi a legjobb benne? Nem az, hogy félelmetesen felépítette a cselekményt, láthatólag előre megtervezve mind az öt kötetet. Nem az, hogy olyan lenyűgöző fantáziavilágot teremtett, ami pl. Clive Barker Korbácsához mérhető. Nem az, hogy teremtett két főszereplőt, akiknél kevésbé összeillőt nem is lehetne elképzelni, majd végigvezette őket egy olyan úton, aminek a vége teljesen logikus, érthető és átélhető. Nem az érzelmi hullámvasút, ami miatt néha gyászoltam, néha dühöngtem, néha visongva ugráltam. Nem a jellemfejlődés, nem a pörgős akció, még csak nem is a humor. Ezek mind remekek persze, és valahol ezekből áll össze, ami a legjobb ebben a könyvben, mégis több, mint ezek összessége: az érzés, ami átitatott olvasás közben, hogy ÉLEK. Hogy viháncol bennem az élet. Ezért nagy mágus ez a Karen. :)

67 hozzászólás
Izolda P>!
Karen Marie Moning: Shadowfever

**** FELNŐTT TARTALOM ****

Vége, oh fuck, vége. *sóhaj
Ez az egész sorozat egy guilty pleasure, annak minden jelzőjével. Nagyon szórakoztató, nagyon jól ki van találva, sosem lehet tudni, hogy mi van??, és igzalmas. De mennyire! :)
És persze, tudom, hogy olyan nincs, mint B., de lenyűgöző karakter, az tény. Főleg az utolsó két hangoskönyvben. (Csak a hang fotóját ne nézze meg senki, legalábbis @Juci szerint. :D)
Így, hogy már tudok mindent, valszeg hamarosan újra fogom olvasni (vagy hallgatni), érdekes lesz újraértékelni a dolgokat. Oh, fuck, it's over, this makes us Pri-ya to this version of the world, fuck, fuck, fuck. Köszi @Juci-nak a meggyőző ajánlást.
Értélelésemet pedig ajánlanám a tegnapi gofripartin egyhangúan lelkesedő hölgykorszorúnak, és @Vicomte-nak, a jövőbeli olvasásért. :D

PS: Elnézést a kétnyelvű értékelésért, de ez az 5 könyv elég volt a nyelvi kapcsolóm átbillenéséhez. :D

24 hozzászólás
Tufuka>!
Karen Marie Moning: Shadowfever

Nincs írói vénám, és soha nem voltak művészi ambícióim, sőt különösebben az alkotás folyamata sem érdekelt annyira, mert egyszerűen ez számomra nem komfortzóna, de nagyon szeretnék Moning fejébe belelátni, hogy pontosan hogyan is működött ez az egész, hogyan zajlott a könyv születése, mert amit itt csinált az zseniális. Annyira ügyesen játszik az olvasóval, elhitet valamit, majd szépen felborítja az elképzelést és újabb elméletét alkot, csak hogy később azt is megcáfolja.
A szereplők olyan karakterek, akiket nem lehet nem megkedvelni. Hiába van anti-hősünk(bár ő magát nem vallja annak), hiába derül ki, hogy senki nem az, akinek hittük, valahogy mégis ott maradnak a fejünkben akkor is, mikor nem olvasunk, és kíváncsiak vagyunk, hogy mi lesz velük. Van akit láttunk a legsötétebb órájában, van akinek megtudtuk a legnagyobb titkát, de mégis úgy érezzük, hogy még többet akarunk tudni. Egyfajta semmi nem elég érzés keletkezik, és bizony ez az amit Karen Marie Moning nyújtani tud az olvasóknak. Egyfajta egészséges függést. (Az egészséges kifejezés persze vitatható.:D)
A könyv a sorozat folyamán felvetett nagyon sok kérdést megválaszol, azonban ép eleget hagy nyitva, hogy azt érezzük van értelme folytatni, van létjogosultsága a folytatásoknak.
Nem fogok most kitérni a szereplőkre, vagy a történetvezetésre ebben a részben, mivel én magamnak értékelek. És egyébként is, aki olvasta, az tudja, hogy miről beszélek, és hát elég nehéz normálisan szavakba önteni, kerek értékelésbe foglalni ezt a részt, aki meg nem olvasta, hát annak irány az első könyvesbolt és ideje belekezdeni egy új sorozatba, mert ezt nem lehet nem olvasni. :)))

Nusejka_Sentellion>!
Karen Marie Moning: Shadowfever

Ez a rész főleg az elsőhöz képest überkirályállat! Azt hiszed, hogy választ kapsz a kérdéseidre, és tulajdonképpen kapsz is, de ezek sokkal több új kérdést szülnek, mint amit megmagyaráznak. Az olvasó meg csak ül, és a fejét kapkodja, valahogy így:
he?
wtf?
wow!
aaaaaww…
ahá!
Aztaqrva!
Most akkor mi van?
Rengeteg csavar és fordulat van benne, egy percre sem kiszámítható, de szerencsére azért a legeslegvégére kiderül, hogy kicsoda, micsoda, és miért? :) Nagyon tetszik, hogy nincs a dolgoknak egy egyenes, előrelátható folyamata és mindig meg tud lepni. Még új kedvenc szereplőim is lettek: Team UK és K'Vruk :D
Dude!

15 hozzászólás
Roni_olvas>!
Karen Marie Moning: Shadowfever

Leginkább csak annyit tudok mondani: Azta! Vagyis tudnék mondani, ha meglenne még az állam a helyén, mert annyiszor, de annyiszor kellett felszednem a földről, miközben olvastam, hogy úgy érzem, nincs is már állam!
Hát ez! Briliáns volt! Komolyan! A legvadabb álmaimban sem gondoltam ilyen megoldásokat arra a rengeteg nyitott kérdésre, ami a sorozat során felmerült. Arra meg végképp nem számítottam, hogy egyáltalán lesznek még ebben a részben is új titkok és új kérdések, amire választ kell kapnunk! És milyen válaszokat már!!!! Hűha! És hűha!
Az előző négy rész nem számít…csak előjátéka, előkészítése volt ennek a kötetnek. A legjobb sorozatlezáró rész, amit valaha is olvastam!
És a karakterek…erre a részre megértek, kiteljesedtek, olyan „emberekké” váltak, akik mellett nem lehet csak úgy elmenni! /Egyedül Dani van még mindig a bögyömben, az ő részeit legszívesebben átugrottam volna/
Nem tudok mást mondani…teljesen a hatása alatt vagyok még mindig, és zakatol az agyam ezeken a hihetetlen megoldásokon…tényleg fantasztikus!

12 hozzászólás
Natsu>!
Karen Marie Moning: Shadowfever

Atya. Úr. Isten.
Haver , ezt esküszöm, imádni fogod, ha elolvasod. És azt hiszem, legyen ennyi elég.
Egyelőre.

10 hozzászólás
Light P>!
Karen Marie Moning: Shadowfever

„You choose what you can live with. And what you can't live without.”
Átugornám a hűűűűű meg haaaa és aztaaaaaaa részt, már sokan megírták hogy mennyire jó ez a sorozat. De hogy milyen volt olvasni?
Akár ez a könyv is lehetne a Sinsar Dubh. Tele van sötétnél sötétebb varázslattal és úgy játszik az emberrel, mint macska az egérrel. Az hagyján, hogy a leglényegtelenebb jelenet is azonnal megjelenik színesfilmen, mint a moziban. Egy idő után már nem is csak a fejedben pörög a film, hanem ott állsz kettő méterre Barronstől, Mactől, a Rhyno fiúktól és a te fejedre is ráomlik a fal. Egyszer olvastam csak, azt is angolul, de teljes mondatok visszhangoznak a fejemben egész nap.
Azzal nem árulok el nagy titokot, hogy Rainbowgirl jött, látott és végül győzött. De szerencsére elég messze van a sztori az Arrogáns Félisten + Színesszagos Hosszúhajú = világmegmentés és rózsaszín felhő sablontól.
És a Constant Jackass… Hát bírnám ha egy hónapra valaki véletlenül bezárna Barronsszal abba a földalatti hálószoba azzal a hatalmas márványzuhanyzóval. Egye fene, a fekete selyem is jöhet, bár azt normális esetben ki nem állhatom. Azért kaját kérek. De egy Barronsszal együtt élni? Köszönöm, nem szeretnék.
Moning is legalább annyira veszélyes, mint Barrons. Úgy oda tud vágni a falhoz, hogy percekig tart, mire összekaparod magad. Aztán mikor végre feltápászkodsz, belevigyorog a képedbe és bevisz egy jól irányzott jobbegyenest.
Who the hell are you, Ms Moning?

1 hozzászólás
Eve_17>!
Karen Marie Moning: Shadowfever

Hol a többi csillag? Áááá ez nekem 10-es :) Csak kapkodtam a fejem, olyan csavarok voltak benne, hogy már a végén alig tudtam követni, imádom Moningot, alig várom, hogy megjelenjen, meg fogom venni, és akkor teljes lesz a sorozat a polcomon. Barrons az évszázad legjobb pasija…
Tökéletes befejezés, vagy tökéletes újrakezdés? Mindegy, az a lényeg, fantasztikus volt :)

9 hozzászólás
enechh>!
Karen Marie Moning: Shadowfever

Ez a nő még mindig nagyon tud – a körmeim lerágva, az állam már fáj, mert annyit koppant a földön.
Ebben a részben sok mindenre fény derül, azonban még több dolog bukkan fel, amire nem kapunk választ és az agyunk helyén csak köd és kérdések maradnak. Teljesen szétforgácsolódott a fejem tartalma a találgatások miatt, helyenként csak kapkodtam a fejem, hogy: mivaaaaaaaaaaan????mimimi?ez meg hoooogy/ki/miéééért???…

Ez lesz az a sorozat, amit meg fogok venni angolul és magyarul is, mert ebből nekem sosem elég.

Izgatottan várom majd a következő részeket, bár nem kedvelem túlzottan a „visszanyúlok a már lezárt sorozatomhoz” dolgot, de az tény hogy lenne még mit megmagyarázni :)


Népszerű idézetek

PuPilla>!

God said, Let there be light. I said, Say please.

398. oldal

Nusejka_Sentellion>!

„What do you eat?” I say carefully.
„None of your fucking business,” he says gently.

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons · MacKayla Lane
PuPilla>!

Evil isn’t a state of being. It’s a choice.

490. oldal

Nusejka_Sentellion>!

When I sit up, only the shell of my body moves. My heart is still lying on the ground next to Jericho Barrons. It beats one more time, then stops.

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons · MacKayla Lane
PuPilla>!

Family isn’t always born; sometimes it’s found.

103. oldal

enechh>!

I’d rather live a hard life of fact than a sweet life of lies.

Connie>!

I hate fate. I don't believe in her. Unfortunately, I think the bitch believes in me.


A sorozat következő kötete

Karen Marie Moning: Iced A Dani O'Malley Novel

Fever sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Jennifer L. Armentrout: Wicked
Sherrilyn Kenyon: Seize the Night
Holly Black: The Wicked King
Sarah J. Maas: Heir of Fire
Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)
Susan Ee: World After
Rick Riordan: The Hidden Oracle
Kresley Cole: Demon from the Dark