51. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
80. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Rossz ​hold kelt fel (Tündérkrónikák 4.) 702 csillagozás

Karen Marie Moning: Rossz hold kelt fel

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

"Ki ​a fene maga?
Itt, a padlón, az utolsó pillanataimban, MacKayla Lane utolsó nagy mámorában, már látom, hogy erre a kérdésre az a válasz, hogy az vagyok, aki mindig is voltam.
Egy senki."

Elvesztette a nővérét, távol került a családjától, az otthonától, a régi, gondtalan életétől. Egy új, veszélyes helyen, két világ között üldözi testvére gyilkosát, ám őt még többen akarják kiiktatni.
MacKayla Lane azt hitte, készen áll, hogy szembenézzen a pokollal is, ám rá kell döbbennie, hogy sokkal rosszabb is van, mint a halál.
A Rossz hold kelt fel ott folytatódik, ahol a Hajnalra várva vége szakadt.
Amikor a világok közötti kapu kinyílt, a Dublinra szabaduló szörnyű hercegek Prí-yát csináltak Macből, aki így immár a szabad akaratától is megfosztatott.
Meztelenül fekszik egy templom kőpadlóján, kiszolgáltatva a lelket is porrá zúzó szexuális éhségtől, s immár nem az a kérdés, hogy a sidhe-látó véghez tudja-e… (tovább)

Eredeti mű: Karen Marie Moning: Dreamfever

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Cor Leonis, 2012
398 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638957207 · Fordította: Laskay Ildikó

Kapcsolódó zóna

!

Tündérkrónikák

314 tag · 140 karc · Utolsó karc: 2019. január 30., 07:19 · Bővebben


Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Jericho Barrons · MacKayla Lane · Ryodan · Dani O'Malley · V'Lane · Jack Lane · Rowena

Helyszínek népszerűség szerint

Dublin


Kedvencelte 223

Most olvassa 16

Várólistára tette 108

Kívánságlistára tette 157

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Nymeria96 
Karen Marie Moning: Rossz hold kelt fel

„Mindegy, hány ember vesz körül minket, mindegy, mennyi barátunk és családtagunk szeret bennünket, és mindegy, hányan szeretnek viszont, a születésünk és a halálunk pillanatában egyedül vagyunk. Senki sem jön velünk, és senki sem megy velünk. Ez egyszemélyes utazás.”

Nemcsak Mac ment át óriási változásokon, de maga a sorozat is az első rész óta.
Olyan dolgok történnek meg benne, amelyekre egyáltalán nem lehet számítani, és csak csodálkozol, hogy ez most komoly? Moning ezt tényleg meg merte tenni?
Dani karakterét ebben a részben szerettem meg igazán, nagyon tetszett az a néhány fejezet, ahol az ő szemszögéből ismertük meg a történetet. Nagyon jól áll neki ez a fiatalos, pimasz stílus.
Mac egyre erősebb főszereplő lesz, Barrons pedig továbbra is kedvenc. ❤

„Te hagysz el engem, Szivárványlány.”

A cselekmény egyre ütősebbé válik, egy pillanatra sem lehet unalmasnak nevezni.

"Korábban azt hittem, mindent elvesztettem.
Nem így volt.
Az emberre meredtem, aki holtan feküdt előttem az erdő talaján. Arra az emberre, akit segítettem megölni.
Most vesztettem el mindent."

És nem számít, hányszor fogom újraolvasni, a vége mindig a padlóra fog küldeni.

>!
Naiva P
Karen Marie Moning: Rossz hold kelt fel

Az a vég! Teljesen kikészít. Úgy szeretem Mac és Barrons évődéseit, noha ebben a részben abból sokkal kevesebbet kaptam. Mac személyiségének változása nagyon látványos, de én már akkor nagyon bírtam, amikor még „rózsaszín” volt. Barrons, pedig *heart eyes* Az ő karaktere nagyon jól ki lett találva, és a legjobb az egészben az, hogy amikor végre megtudod, hogy kicsoda/micsoda, az egy újabb rakás kérdést és megoldhatatlan rejtélyt vet fel.
Ez a sorozat függőséget okoz! Még valami!
„Don't go around tonight,
Well, it's bound to take your life,
There's a bad moon on the rise.
All right!”
Hivatalos Mac himnusz. Ezt a dalt akármikor meghallom, mindig Mac jut róla az eszembe.

>!
Vivi_
Karen Marie Moning: Rossz hold kelt fel

Az eddigi értékeléseimben a sorozatról kifejtetettem mennyire szeretem, és hogy az írónő is egy zseni. Ezek után mit lehetne még mondani? Hogy egész nap csak a sztorin jár az eszem? Hogy majd ha végzek szeretnék még többet és többet? Igazából igen. Ha nem is az egész nap, de néha-néha eszembe jut Mac és Barrons.

Shame on me, amiért nem tudtam egyből végezni vele, de a pár nap alatt elég elfoglalt voltam, és más is közbejött, szóval sajnos nem volt annyi időm olvasni. De ez az egyik kedvenc részem. Főleg az eleje. Imádtam Macet és Barronsot. Miután megtörténik a baj, és Mac is felépül, megkapjuk a Mac 4.0-t. „Immúnis” lesz egyes dolgokra, és még mindig a Sinsar Dubh– t akarja elkapni. Dani is sokkal több szerepet kap, együtt öldösik az Unseelie tündéreket. Hát továbbra is imádom. És nem akarom, hogy vége legyen.

7 hozzászólás
>!
oldmoviegirl01 P
Karen Marie Moning: Rossz hold kelt fel

Ismét egy olyan rész, ahol maga a történet és a szereplők kapcsolata csiga tempóban halad előre, mégis olyan jeleneteket kapunk, amik miatt egyszerűen nem lehet unatkozni. Sok új információval lettünk gazdagabbak: közelebb kerültünk a Sinsar Dubh-hoz, láttuk miket rejthetnek a Teleportáló Ezüstök, járhattunk a félelmetesen reménytelen Minden Napok Termében, megtudhattuk kit rejt az IYD telefonszám.
Elérkeztünk Mac 4.0-hoz, aki testben és lélekben ugyan erősebb, mint Mac 1.0, átélte a pri-ya létet is, mégis döntéseiben és választásaiban sokszor hibát hibára halmoz.
Ezek után remélem sok minden a helyére kerül a befejező kötetben, és a szereplők kilétével kapcsolatban sem kell már sokáig a sötétben tapogatózni.

”- Ne hagyj el.”
” – Te hagysz el engem, Szivárványlány.”

>!
Lunèa_Charlotté
Karen Marie Moning: Rossz hold kelt fel

MI A FRANC?! O.o
Ez most komoly? Ilyen véget gyerekek! Hogy az a….
Milyen vég ez már? O.o
És a történet! Te jószagú Szűz Mária! Eddig ez a legjobb rész! Az nem kifejezés, hogy imádtam! Csak úgy faltam a sorokat! Anyira jó cselekménydús volt minden, Mac-et végre igazán megkedveltem és a többi szereplőt is… De a vége! Van egy két tippem… De most halnék meg a folytatásért!
KELL KELL KELL KEEEEEEEEEELL!!

4 hozzászólás
>!
Wee IP
Karen Marie Moning: Rossz hold kelt fel

Először is el kell mondanom, hogy hatalmas köszönet a @Cor_Leonis -nak, amiért a könyv ennyire illeszkedik a sorozat többi részéhez! Ugyanolyan a mérete, mint az első három könyvnek, és a gerince is épp olyan, mint amilyen az első két könyvé (a harmadik rész sokkal kevésbé passzol a többihez, pedig azok még ugyanattól a kiadótól vannak, de no comment).
Másodszor:
Barrons *-* Még mindig nem tudunk róla semmit, de én még mindig imádom! Amit Mac-ért tett… Még mindig homályosak az indokai, nem tudni, pontosan mit miért tesz, de valahogy mindig ott van, ahol lennie kell, és hiába is tagadja, azért mégis csak van benne egy kis emberség.
Dani-t most nagyon megszerettem! Eddig is szimpatikus volt, de ebben a részben nagyon a szívembe zártam.
Rowena-t minden egyes alkalommal agyonütöttem volna, amint kinyitotta a száját, de Kat-ben pozitívan csalódtam.
V'lane számomra még mindig elég semleges. Nem szeretem, nem is utálom, alkalmanként bosszant, de néha jól jön a közreműködése – de azért az életemet nem bíznám rá, az is biztos.
Mac még mindig fejlődik és változik. Az egyik, ha nem a legszimpatikusabb női főszereplő, akivel eddig találkoztam. Nem kezd hisztizni, nem omlik össze, annak ellenére, hogy miken ment keresztül, és az esetek 80%-ban fogalma sincs róla, mi is történik körülötte. De mindig feláll, mindig harcol, és megpróbálja a kezébe kaparintani az irányítást.
És a vége… a vége… Bakker, utálom – ismétlem – UTÁLOM a függővégeket! Komolyan! Ötödik részt akarok! Most! Azonnal!
Ezek után ajánlom, hogy nagyon ütős legyen a finálé, különben megkeresem Moningot, és szépen az orra alá tolom a dilidoki számláját, mert ha felrobban az agyam a feszültségtől, az az ő hibája lesz! Kizárólagosan!

Hosszadalmasabb fejtegetés a linkeknél.

4 hozzászólás
>!
Gorkie P
Karen Marie Moning: Rossz hold kelt fel

Nem ismételném magam. Az előző kötetnél szinte mindent leírtam.
Mac karaktere teljesen tönkre tette a könyv olvasásának élményét számomra.
Ha nem lenne ennyire jó a cselekmény, nem is olvastam volna tovább.
Nagy kár ezért a sorozatért. Nagy kedvencem lenne, ha nem MacBorzalom lenne a főszereplő vagy legalább nem az ő szemszögéből kellene olvasni.
Barronst is meghagyom a rajongóinak. :)

18 hozzászólás
>!
Trudiz
Karen Marie Moning: Rossz hold kelt fel

Itt aztán volt minden és mindenféle szerzet. Ebbe belecsöppentem. Mivel ez a negyedik rész, s még nem olvastam az előző részeket, de egy kihívás végett ezt most igen. Tetszett a mozgalmassága, a szereplők és a sok misztikum. Lehet el kellene kezdenem az elsőtől? Hm!

1 hozzászólás
>!
Beatrix_Farkas
Karen Marie Moning: Rossz hold kelt fel

@koviki!! Hogy merészeltél belerángatni ebbe??!!! Kész vagyok :) Ezer éve nem folytattam rögtön a folytatással sorozatot, minden más, beütemezett olvasnivalót hátrahagyva! (Utolsó az Időtlen szerelem trilógia volt, s ha jól emlékszem arra is te vettél rá :)))
Nem térek magamhoz: veszély, erotika, humor, kaland, szenvedély! Faltam az oldalakat, eddig ez volt a legizgalmasabb, a legösszetettebb.
Egyre többet megtudunk a rémes Unseeliekről meg a kevésbé (???) rémes Seeliekről, de a káosz is egyre nagyobb a fejemben, így megnyugtató, hogy egy kötet van már csak hátra.
Mac ebben a részben nagyon szerethető, végre, sőt, sokszor úgy érzem, indokolatlanul bántják. Persze van, amikor meggondolatlan, vagy elhamarkodott, vagy nem lát át a szitán: de nehéz úgy helyesen cselekedni, ha valakit folyton a sötétben tartanak, s csak fél, netán negyed igazságokat árulnak el neki.
Jericho, ahhhh, hát én spoiler
A könyv vége pedig akkora cliffhanger, hogy azonnal bele kellett kezdenem a befejező kötetbe, legyen vége, jó vége, spoiler. Kapják el azt a Könyvet, s állítsák már vissza a falakat, mert kezdek nagyon kikészülni! S a legfontosabb: spoiler ne válaszoljatok:) nem is biztos, hogy akarom tudni

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Wee IP

Mindegy, hány ember vesz körül minket, mindegy, mennyi barátunk és családtagunk szeret bennünket, és mindegy, hányan szeretnek viszont, a születésünk és a halálunk pillanatában egyedül vagyunk. Senki sem jön velünk, és senki sem megy velünk. Ez egyszemélyes utazás.

347. oldal

>!
Vivi_

Férfiak.
Haver, csak a baj van velük.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dani O'Malley
>!
Cor_Leonis_Kiadó KU

Ki a fene maga?
Itt, a padlón, az utolsó pillanataimban, MacKayla Lane utolsó nagy mámorában, már látom, hogy erre a kérdésre az a válasz, hogy az vagyok, aki mindig is voltam.
Egy senki.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: MacKayla Lane
1 hozzászólás
>!
Vivi_

– Elvitte a cica a nyelved? És milyen bájos kis nyelv! Én már csak tudom. Minden porcikámat végignyalogatta. Újra meg újra. Hónapokon keresztül – dorombolta, de tudtam, hogy nagyon dühös.

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons
>!
Belle_Maundrell 

– Az emberi boldogság mintaképe. Ő a padlón, maga meg fölötte tornyosul. Megütött, MacKayla? Csak egy szavadba kerül, és megölöm.
(…)
– Mintha képes lenne rá – szólt Barrons.
– Talán nem sikerülne, de örömmel fantáziálok róla.
– Akkor lássuk, Csingiling.

139-140. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons · V'Lane
>!
bbabri

– Nézze, Barrons, maga több ismeretet tömött a fejembe az életről, mint eddig bárki más, apát kivéve. Ha kettejük segítségével nem élem túl, hát lőjenek le. Senkinek sem akarok problémát okozni.
– Most köszönetet mondott, Ms. Lane?
Elgondolkodtam, majd vállat vontam.
– Igen.
Különös hangot hallatott mögöttem.
– Oké, nem megy sehová.
– Mert megköszöntem? Miféle logika ez?
– Aki másnak köszönetet mond, az soha nem marad életben.

300. oldal

>!
Anitaaa

A fájdalom nem szerelem, Mac. A szerelemtől jól érzed magad.

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fájdalom · szerelem
>!
Marinette

Az erő nem egyenlő azzal, hogy képesek vagyunk egyedül megbirkózni mindennel. Az erő az, hogy tudjuk, mikor kérjünk segítséget, és ne legyünk túl büszkék megtenni.

169. oldal


A sorozat következő kötete

Tündérkrónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: The Cruel Prince – A kegyetlen herceg
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Richelle Mead: Véreskü
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség
Joe Hill: Locke & Key luxuskiadás 1.
Karen Chance: Árnyak vonzásában
Darynda Jones: Első sírhant
Max Gladstone: Nagyrészt halott