Egy évvel az FLU, vagyis A Fal Leomlása után a tündérek szabadon vadásznak, az egész világ háborús övezet, és nem telik el nap békességben.
Dani O'Malley ezekben a vészterhes időkben immár egyedül járja Dublin káosszal teli, sötét utcáit, és egyedül saját szabályát követi: Tedd, amit tenned kell a túlélésért!
Különleges képességek és a Fény Kardjának birtokában, Dani több mint felkészült a feladatra. Sőt, egyike azon ritka embereknek, akik meg tudják védeni magukat az Unseeliekkel szemben.
Mindez mégis kevésnek látszik, hiszen egykori barátja, MacKayla Lane holtan akarja látni, az Unseelie hercegek vérdíjat tűztek ki a fejére, és az emberek vezetője, Jayne felügyelő a fegyverére pályázik. Ráadásul Dublinban az emberek rejtélyes módon halálra fagynak, egy fagypont alatti jégtablót hagyva maguk után.
Amikor Dublin legcsábítóbb klubját is dér borítja el, Dani a klub kegyetlen és halhatatlan tulajdonosának, Ryodannak kiszolgáltatva találja magát, akinek… (tovább)
Iced – Megnyílik az ég (Tündérkrónikák 6.) 376 csillagozás

Eredeti megjelenés éve: 2012
Jericho Barrons · MacKayla Lane · Ryodan · Dani O'Malley · Christian MacKeltar · Lor · Dancer / Táncos · Jo

Haver… Néha tényleg csak ennyit mondhatunk.
Utálom, hogy vége lett! Mégmégmég! Kedves Moning néni, tessék gyorsan, lehetőleg turbósebességgel írni a Burned-et, mert én egészen biztosan begolyózok, ha nem tetszik sietni!
Imádom Danit, Imádom Ryodant… Imádom LORt!
Bizonyos részeken, és párbeszédeken hangosan nevettem – még szerencse, hogy senki sem hallotta hajnali kettőkor.
Nagyon féltem tőle, hogy az egész Fever világ Mac narrálása nélkül már nem lesz az igazi, de nem kellett csalódnom. Sem Moningban, sem pedig Daniben. Igen, Dani tipikusan az a karakter, aki képes elvinni a hátán egy regényt, sőt egy három részes trilógiát is. Persze a dolog mit sem ért volna Ryodan, Lor, Táncos és a többiek nélkül (Christianról még nem igazán tudom, mit gondoljak…).
Minden egyes sorát imádtam, és azt hiszem megint újra fogom olvasni Tündérkrónikákat – az elejétől a végéig. Kell ez a világ, mégmégmég!
Részletesebben, de nem kevésbé összefüggéstelenül itt: http://vivianholloway.blogspot.hu/2013/06/karen-marie-m…

Haver! Miért nincs már 2014?
A következő részt akarom! MOST! :D
Kövezzetek meg, de nekem ez tetszett majdhogynem a legjobban! Baromi felüdülés volt, hogy nem kell minden egyes momentumot újra elolvasni, úgy, hogy magyarázva van, mint az eddigi részeknél!
Moning egy Zseni! Űberelhetetlen, ahogy befejezi a könyvet…Nyitott véget akarsz?! Hát akkor olvasd Öcsém..! :D
Körülbelül úgy faltam a történetet, mint Mega a csokit! (Öhm..ami azt illeti, ennyi csokit rég ettem, mint ezalatt a pár nap alatt! Kösz Dani a plusz kilókat! :) )
Hé Táncos! Haver! Te vagy a Király! Táncos egy zseni..bár ezt nem kell mondanom, mindenki tudja aki ismeri! :D Személy szerint engem zavart, hogy így fordították le a nevét..valahogy nálam nem illett a karakterhez :(
Ryodan mit látsz Jo-ban? De most komolyan…?! Nem lepődök meg hogy Ryo-ért is elolvadtunk, hisz Barrons se volt más…Mit vártunk?! Hisz ugyanolyan „állatok„ mindketten, a különbség csak annyi, hogy Ryo belemegy olyan szócsatákba amikbe Barrons sose menne! :D
Christian egész jó karakter lett volna, ha nem nyavajog ennyit! Hibáztatni azt tud rendesen….De és hatalmas DE! plusz pontot mindenképp megérdemel, hogy feláldozta magát a Banyának! Kíváncsian várom mi lesz vele azért!

Nos, igen. Jól látjátok. Végre elérte a sorozat az ötödik részre a teljes, öt csillagot, erre most csak négyet adok. Miért? Mert ennél többet nem érdekel ez a kíngörcs Dani.
Ne haragudjatok meg rám, de Danit sokkal jobban szerettem, amikor csak peremszereplő volt és nem minden gondolatát ismertük. Haver, ez rohadt sok volt már.
A többi karakterrel viszont semmi bajom nem volt, Ryordan egy köcsög, de Barronsnál már hozzáedződtünk, Christian egy hatalmas kérdőjel, pláne ezzel a feltámadt hatalmas érdeklődéssel. Táncos egy zseni, ezt is megtanultuk ebben a részben, de Dani annyira idegesítően naiv és béna, ahogy csak egy 14 éves, idióta kamasz tud. Valóban jobban tetszene a sorozat, ha legalább 16 éves lenne, addigra már hozzászokott volna a hormonokhoz, és nem csodálkozna rá, hogy a pasik, akik körbeveszik egyébként arra várnak, hogy végre 18+ legyen és NŐ.
Most, hogy kirinyáltam a karaktereket, jöjjön a történet: az még mindig 10/10. Ez a nő hihetetlen világot alkotott, amiben még mindig következetesen viszi tovább az apokalipszist és imádom. Kicsit megint úgy éreztem, hogy egy-egy jelenet felesleges és túlbeszélt, aztán később, pár oldallal arrébb rájöttem, hogy rohadtul nem, itt mindennek megvan a maga helye. Engem ez a sorozat 2019 végén ért el, erre sok értékelésben a 2014-et várták, hogy jöjjön a folytatás. Azóta 2020-at írunk és sehol semmi magyarul. *megsebzett szív hangja*

Hát HAVER! Nekem ez is kínszenvedésre sikeredett. Aki esetleg megnézi az adatlapomat láthatja, nem osztogatom a kedvenc könyv és sorozat kategóriát. A Tündérkrónikák van ott/volt ott egyedül, de elgondolkodtam hogy leveszem. Én Barronsékat akarom vissza, ez a Danikácska istenem de idegesítő volt haveeeeer…… Lehet az is probléma hogy feküdtem étvágytalanul, ez meg állandóan megazabált? ……… Nem szeretnék többet mondani, hatalmas csalódás, és már kezdem érteni miért nincs folytatás…….

Tartottam ettől a résztől. Már csak Dani miatt is, nem sikerült megkedvelnem a sorozatban.
Itt sem lett kedvenc, de nem dühített annyira, mint Mac viselkedése.
Nehéz volt azonosulni egy 14 évessel, pláne egy ilyen beképzelt karakterrel. Szerintem jobb lett volna, ha pár évvel idősebb, amikor a történet játszódik.
A váltott szemszög is zavart kicsit ebben a könyvben, pedig általában szeretem.
A sztori viszont nagyon tetszett, érdekes volt. A Vörös Banya nem volt semmi! :D
A vége igencsak függővéges lett és rengeteg kérdés maradt megválaszolatlan. :/

Ha valaki azt kérné, mondjak egy okot, miért ajánlom ezt a könyvet, kapásból egy szó jutna eszembe: Ryodan ♥. Imádtam, imádom, hihetetlen egy fazon (részemről már csaknem Barronsi magasságokba emeltetett :D).
Aztán ott van Dani. Gyakorlatilag Mac ellentéte. Ha Mac a víz, Dani a tűz. Ha Mac rózsaszín, Dani fekete. A boldog és sanyarú gyerekkor két mintapéldája. Elvették a gyerekkorát, sosem lehetett igazi gyerek. Dani korához képest hihetetlenül intelligens, okos és olykor bölcs. Szegénynek volt min megedződnie és mégis optimistán és humorral képes a világhoz állni. Néha idegesítő, beképzelt, nagyképű, de igazság szerint nem alaptalanul.
Christian, te kis hülye, amikor már azt hittem, hogy fogalmam sincs mit is gondoljak rólad, csinálsz egy ilyet???
A történet most is izgalmas volt. Tipikus Karen Marie Moning stílusban. Csak annyit mondhatok, hogy az írónő még mindig zseniális.

MI A JÓ BÜDÖS FRANC VAN?
Ez valami hihetetlen, lenyűgöző mégis lehetetlen volt. Ha eddig atttól féltem, volna, hogy nem adja vissza a Tündérkrónikákra jellemző hangulatot és stílust, akkor most már semmi kétségem afelől, hogy az írónő nem csak folytatta a zsenialitását, de talán még jobbra is fejlesztette.
Danit imádtam az összes hibájával együtt (ami van bőven). Őszintén ki ne szeretné? Hisz ő a Mega Tojás páros egyik fele…(a másik Mac).
Ryodan teljesen levett a lábamról, annak ellenére ami. Christiant néha fejbe csapta volna egy serpenyővel, néha meg csak a nyakába ugrottam volna. Táncos viszont tuti rejteget valamit… Összeségében kapunk három szuperszexi, egyedi pasit, akik közül fogalmam sincs, hogy ki lesz a nyertes. Kíváncsi vagyok, hogy fogja a szerelmi szálat az írónő megoldani.
Cselekményileg pedig egyszerűen fenomenális. Mindig pörög, mindig ad avalami újat, így sose lankad az olvasó figyelme. A vége egyszerűen halálosan nagy függővég. Most komolyan? Megszokhattuk már az írónő kegyetlen függővégre hajazó stílusát, de ez akkor is fájdalmas volt. A kíváncsi jelző nem tudja leírni, amit most érzek. Remélem hamar kiadják a kövi részeket, de valamiért mégsem látok erre nagy esélyt.

Haveeer!
Ennek a világnak a függője lettem! De nagyon!
Nagyon jó volt ismét visszacsöppenni ebbe a világba, ahol képes vagyok elhinni, hogy Dublin elesett…
Kicsit furcsa volt az elején Dani szemszöge, de mivel az előző részekben sem volt bajom vele, könnyen ráálltam. Kicsit lassú folyásúnak éreztem, zavart, hogy Dani nem lát át nagyon sok dolgot, még önmagával kapcsolatban sem.
Ryodan…. felkerültél a Top 20-as Sármos Seggfej listámra :D elképesztő ez a fickó :D ahogy kérdőjel nélkül kérdezett, mindenhol ott volt, és védelmezett, szótlanul…
Christian-ban csalódtam, valahogy nem illett hozzá ez a stílus.
Táncosra kíváncsi lennék, mi az a sötét dolog, amire Kat sem jött rá…
Tetszettek az események, a történések, és ahogy Dani-nek az utolsó pillanatban jöttek az ötletei. A vége pedig?! Mit akarhat most Mac Dani-től???

Lehet nem lesz kiadva a sorozat többi része, de én így is örülök, hogy ezt a részt olvashattam.
Igaz, kicsit nehezen rázodtam bele és kellett jó pár oldal, mire megtudtam kedvelni Danit. Nem vagyok hozzászokva, hogy ilyen korú legyen a főszereplő. Néha zavart a viselkedése, néha tetszett, míg végül megkedveltem minden gondolatával együtt.
A pasik?! :D :D Jajj nekem. Nem kérdés, hogy Ryodan egyből szimpi lett. Később Lor is csatlakozott hozzá és Christian is. Viszont, mikor mindenki egy helyen volt….Imádtam azokat a részeket. Olyan jókat nevettem. spoiler
Jo-val nem tudtam megbarátkozni….. ;D ;D
Nem most volt, mikor elöször találkoztam Macel és Barronssal, de így se sokat felejtettem a történetükből. Hiába, ez a világ felejthetetlen. Így nem okozott gondot újra Dublin utcáira, a tündérek közé kerülni.
A cselekmény is érdekes volt. Bár másképp képzeltem el ennek a résznek a végét spoiler és nyílván Dani kora miatt ez lightosabb történet volt, mint az előzőek. De így is tetszett.
Ez a könyv nagyon nagyon bevezetőnek tünt nekem. Danitól sok mindent várhatunk még. Hiába nem volt nagy függő vége, egész jól lelett zárva egy része a történetnek, de ha itt lenne a folytatása egyből olvasnám is, mert Így akkor se kellett volna befejezni és elég sok kérdésre nem kaptam választ.
Nagyon nagyon reménykedek, hogy ki lesz adva a sorozat többi része is. Még ha csak e-könyvben, úgy is örülnék neki. Oltári nagy hiba a kiadótól, hogy nem foglalkozik vele :(( :((

A történet ott folytatódik, ahol az előző véget ért, de annyi különbséggel, hogy Dani a főszereplő. Dani tizennégy éves, mondhatni, hogy kemény élete volt, ami meg is látszik az egész személyiségén. Hirtelen természete van, nem szereti, ha parancsolgatnak neki és általában inkább a saját feje után megy. Nagyon fél attól, hogy milyen lesz újra Mac szeme elé kerülni, miután kiderült féltve őrzött titka Mac nővérének halálát illetően. Barrons egyik társa, Ryodan a lány segítségét követeli. Dani nem hajlandó erre, ezért a férfi lelkileg zsarolja őt, hogy rávegye. Egy ismeretlen, különös jelenség miatt több helyen is megfagynak az emberek. Ha nem sikerül megállítani, mindenki meghal. Ryodan-nak sikerül az, ami másnak nem, irányítani tudja a lányt és tudja mire van szüksége.
Egy kissé soknak találtam Dani néhány gondolatát, ami már tizedszerre olvasva, kicsit unalmas volt. Sajnáltam kicsit, hogy Mac és Barrons csak párszor tűnt fel, de ennek ellenére izgalmas rész volt ez is.

Ha elgyengülsz, én erős leszek. Ha elveszel, leszek a hazafele vezető utad. Ha elcsüggedsz, felvidítalak. Az idők végezetéig szeretni foglak.

Barrons fejeket tör össze. Ryodan kifordítja az embereket önmagukból. Barrons összezavar. Ryodan eléri, hogy önmagadat zavard össze.

– Ha azt akarod, hogy eláruljam, hogyan teheted ezt a helyet biztonságossá – figyelmeztetem – ajánlom, hogy vigyázz a biztonságukra.
– Azt hittem, undorítónak találod a klubomba járó embereket.
– Akkor is emberek.
Megint megnyomja a gombot.
– Aki kimegy, meghal. Aki zajt csap, kiküldöm. Ne bosszantsatok fel.

– […] Ráadásul én is csak ember vagyok.
Ryodan hirtelen pár centire van tőlem, az állam alá nyúl, és az arcához vonja az arcom.
– Sohasem leszel csak valami. A szökőár soha nem lehet „csak” egy hullám.
– Engedd el az állam.
– Ezt szeretem benned. A hullámok banálisak. A cunamik viszont átformálják a Föld felszínét. Kedvező körülmények között akár egész civilizációkat is.
Pislogok.
– Egy nap pokoli nő lesz belőled, Dani.

– Ügyetlen, Mega – dünnyögöm. Még most sem látok. A ruhám ujjába törlöm vérző orrom, és kinyújtom a kezem, hogy megtudjam, minek mentem neki.
– Az a farkam – hallom Ryodan hangját.
Elrántom a kezem.
– Bááá! – fuldoklom. Újra érzem az arcom… ugyanis lángol.
Milyen univerzum teszi ezt velem: pontosan abban az átkozott magasságban nyújtom ki a kezem, hogy megtapogassak valamit, amit falnak hiszek, és ehelyett egy péniszre vezeti a kezem? Aztán eszembe jut, hogy Ryodan az, és dühbe gurulok.
– Direkt csináltad! – vádolom. – Láttad, hová nyúlok, és elém léptél!

– Nem. Győztél. Meg.
A könnyeimen keresztül haragos pillantást vetek rá.
– Nem is akarlak. Én senkit sem győzök meg semmiről. Elfogadsz így, vagy békén hagysz! De nem változom meg sem miattad, sem senki másért, és nem is tettetem magam, és ha azt hiszed, hogy bármit elérsz azzal, hogy egyesével eltöröd a csontjaimat, azon kívül, hogy eltöröd őket, hát sok szerencsét hozzá!

Szerintem a halogatás a hármas számú tétel a hülyeségek listáján. Így is pontosan ugyanott köt ki az ember, ahol nem akar, pontosan ugyanazt teszi, amit nem akar, csak annyi a különbség, hogy közben elfecsérli azt a sok időt, ami alatt valami élvezeteset tehetett volna. És ami még rosszabb: valószínűleg egész idő alatt stresszeli magát és szar a hangulata. Ha tudjuk, hogy valami elkerülhetetlen, gyürkőzzünk neki, és legyünk túl rajta. Lépjünk tovább. Az élet rövid.