Faefever (Fever 3.) 38 csillagozás

Karen Marie Moning: Faefever Karen Marie Moning: Faefever Karen Marie Moning: Faefever Karen Marie Moning: Faefever

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Karen ​Marie Moning's 'Fever' series is a coast-to-coast hit! The first two titles in this national bestselling series, Darkfever and Bloodfever, appeared on the New York Times, USA Today, and Publishers Weekly bestseller lists.

In FAEFEVER, Karen Marie Moning returns to the shadowy Dublin Otherworld in an undeniably sexy novel her fans are feverish for.

Changed by the choices she made in order to survive, Mac no longer is the naïve, idealistic, and glamorous girl newly arrived in Dublin. Now, on a quest to find her sister's killer, she is a major player in a deadly game, but with one great advantage: she knows how to find the one thing Fae and human alike are willing to kill for – the Sinsar Dubh, an ancient book of magic so dark it corrupts anyone who touches it.

What Mac soon discovers, however, is worse than she had imagined. Surrounded by treachery, her enemies indistinguishable from her allies, she can be certain of only one thing – as All Hallows' Eve… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Dell, New York, 2009
398 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780440244394
>!
418 oldal · ASIN: B0013TPUSO
>!
352 oldal · ISBN: 9780385341639

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Jericho Barrons · MacKayla Lane · Dani O'Malley · V'Lane · Rowena


Kedvencelte 5

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Tufuka>!
Karen Marie Moning: Faefever

Ez a rész vízválasztó a sorozat tekintetében, nemcsak a borzasztó lezárás miatt, hanem mert olyan jelenetek vannak benne, amik azonnal az eszembe jutnak, ha csak a Fever Series szóba kerül. Itt elsősorban a MacHalo kipróbálására és a tortás epizódra gondolok. ;)
Moning nagyon tud, ezt szerintem senki nem vitathatja, ahogy azt sem, hogy roppant érdekes szereplőket alkotott.
Én nagyon szeretem Mac-et, kedveltem rózsaszín Mac-ként és Mac 4.0-ként is. Mert folyamatosan változik, fejlődik és nem nyugszik. Persze csinál hülyeségeket, de ki nem?
Barrons egy CJ, vagy magyarul ÁS, de már ebben a részben is vannak olyan jelenetek, amik megmutatják, amit nyíltan csak az 5. részben vállal fel. Bár élvezem mikor megizzasztják, és ebben a részben ez Mac-nak is sikerült, de attól én önmagaként is kedvelem.
Dani kissé idegesítő tini, de valahogy van a személyiségének egyfajta bája, ami nem nagyon engedi, hogy különösebben ne kedveljük.
Rowena viszont egy álnok boszorkány, és bár utálatomhoz sokban hozzájárul, hogy tudom, hogy miket tett/fog tenni, de emlékszem, hogy már első olvasósként sem voltam nagy rajongója.
V'lane ebben a részben nagyon bedobja magát. Azt hiszem sokan ebben a részben kezdenek elpártolni Barrons-tól és fordulnak V'lane felé. Hát én nem…
A cselekmény tekintetében ebben a részben nem igazán történik sok minden, egyfajta vihar előtti csend van, ami szépen le is csap a könyv végén, olyannyira, hogy nem győzzük összeszedni a darabkáinkat. Legalábbis én így éreztem. És hát jobb is ha felcsatoljuk a védőfelszerelést, mert a következő részekben egy még vadabb menet jön, sok titokkal, sok félreértéssel és még több izgalommal.

Juci P>!
Karen Marie Moning: Faefever

Holy fuck!
Itt az ideje bevallani, hogy ez a sorozat iszonyú addiktív* :)) Tényleg nem gondoltam volna az első résznél, hogy ennyire be fog durvulni. Tényleg nem gondoltam, hogy ennyire őrjítő lesz, hogy ki vagy mi is Barrons valójában :D És elképzelésem sincs, hogy mi miért történik, mik az erőviszonyok, és hogy mi lesz itt még. Teljesen kiszámíthatatlan. Ez a nő nagyon ért a mesterségéhez, az biztos! Nagyon meggyőző és logikus a világ, amit felépített, a BST** csak úgy füstölög Mac és Barrons között, és Mac karakterfejlődése szépen alakul. Olyan jó, hogy van még két kötet, és annak még jobban örülök, hogy már megírta az egész sorozatot, mert megőrülnék, ha nem érnék a végére hamarosan! :))
* Talán elég annyit mondanom, hogy a minap felébredtem éjjel, mert a kicsinek pisilni kellett, és utána egy órán keresztül forgolódtam az ágyban, a könyvön agyalva, és legszívesebben olvastam volna tovább, de éreztem, hogy másnap megbánnám, mondjuk így se aludtam, de ha elkezdek olvasni, akkor meg nem aludtam volna reggelig. :D Na ennyire addiktív.
** http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/BelligerentS…

4 hozzászólás
Röfipingvin P>!
Karen Marie Moning: Faefever

Az a baj, hogy elkezdtem castingolni fejben egy sorozathoz. De tudom, hogy sosem lesz sorozat. És ez most elszomorít…

4 hozzászólás
Izolda P>!
Karen Marie Moning: Faefever

Muszáj hallgatni, muszáj. A hímzéssel jól haladok, szerintem a negyedik végére kész is leszek a nagy kék-fehér szobrommal. :D
Na, de a könyvről: ha egyben nyomja le az ember, kicsit sok az ismétlés benne az előző részekből, de továbbra is izgalmas, és az önkéntelen vetkőzős részeken még mindig nagyon jól szórakozom. Még nincs háromnegyed egy, szóval izzítom is a köv. részt.

1 hozzászólás
Connie>!
Karen Marie Moning: Faefever

Négy és fél csillag, de csak azért, mert úgy érzem, még ennél is jobb kötetek jönnek a továbbiakban.

Light P>!
Karen Marie Moning: Faefever

Most csak annyit tudok írni hogy hűűű, meg haaaaa! És tűkön ülök! Teljesen függő lettem. Mit fogok én olvasni ha befejeztem a maradék két kötetet? (köszi öcskös az e-bookokat :-). A végével nem nagyon vagyok kibékülve, de meglátjuk hogyan folytatódik, eddig mindig volt valami váratlan államleesik csavar. Mindenesetre megelőlegeztem az 5 csillagot.
Barrons meg nem egy álompasi, hanem egy constant jackass!!!

1 hozzászólás
PuPilla>!
Karen Marie Moning: Faefever

Mindenféle betűszó-rövidítések jutnak eszembe, pl.: WTF és OMG!!!
Imádom ezt a könyvet is, teljesen és menthetetlenül függő lettem! Mac egyre érdekesebb, az izgalom változatlan és óóóótejóég!

Részletek itt ni: http://pupillaolvas.freeblog.hu/archives/2011/09/13/Kar…

lustica>!
Karen Marie Moning: Faefever

Nagyon tetszett!

De ilyen szar helyen félbehagyni könyvet…

Katamano>!
Karen Marie Moning: Faefever

Nem tudok mást mondani, csak annyit h annyira jóóóóó. Függő vagyok… Imádom!

v_bence>!
Karen Marie Moning: Faefever

Imádom ezt a sorozatot! :D Az utóbbi időben ez volt a legjobb amit olvastam. Először kicsit féltem tőle, de nem bánom, hogy belevágtam. Mac az egyik legjobban megírt karakter és Moning elképesztően bánik a szálakkal. És az a függővég… :D


Népszerű idézetek

PuPilla>!

You can't change an unpleasant reality if you won't acknowledge it, Mac. You can only control what you're willing to face. Truth hurts. But lies can kill.

195. oldal

PuPilla>!

The most confused we ever get is when we're trying to convince our heads of something our heart knows is a lie.

231. oldal

Light P>!

CJ
It took me a moment to figure out the initials. Constant Jackass. I smiled. “Apology accepted, Barrons,
if it’s the Ferrari.”
It was.

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons
PuPilla>!

I've begun to understand that you can only play nice when there's not much at stake.

56. oldal

blankaveronika IP>!

If I can't save the world, I sure can make it pretty.

Erica_M>!

Nobody looks good in their darkest hour. But it’s those hours that make us what we are. We stand strong, or we cower. We emerge victorious, tempered by our trials, or fractured by a permanent, damning fault line.

Tufuka>!

You want to know somebody? I mean, really know somebody? Take away their comfort zone and see what happens.

Chapter 4

PuPilla>!

It's not the hand you're dealt that matters. It's how you play the cards

100. oldal

PuPilla>!

Depression gets you nowhere but tangled in an overgrown garden that can choke the life out of you.

151. oldal

sztimi53>!

“Bless the saints, no. I wouldn’t get anything done. Most of the time it’s just background music, you know, sex-sex-sex-find-in-it-before-more-perfectly-good-sperm-die, playing in my head, to an easy, sensuous beat, then somebody like you walks in and it ratchets up to that Nine Inch Nails song my uncle plays all the time for his wife.” He grimaced. “We leave the castle and go somewhere else when he does that.”
“Your uncle listens to Trent Reznor?” I blinked. “You live in a castle?”


A sorozat következő kötete

Fever sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Laura Thalassa: Dark Harmony
Laurell K. Hamilton: Swallowing Darkness
Holly Black: The Cruel Prince
Jennifer L. Armentrout: Wicked
Richelle Mead: Bloodlines
Chloe Neill: Hard Bitten
Susan Ee: World After
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Sarah J. Maas: House of Earth and Blood