Darkfever (Fever 1.) 38 csillagozás

Karen Marie Moning: Darkfever Karen Marie Moning: Darkfever Karen Marie Moning: Darkfever Karen Marie Moning: Darkfever Karen Marie Moning: Darkfever Karen Marie Moning: Darkfever

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

MacKayla ​Lane's life is good. She has great friends, a decent job, and a car that breaks down only every other week or so. In other words, she's your perfectly ordinary twenty-first-century woman. Or so she thinks…until something extraordinary happens.

When her sister is murdered, leaving a single clue to her death – a cryptic message on Mac's cell phone – Mac journeys to Ireland in search of answers. The quest to find her sister's killer draws her into a shadowy realm where nothing is as it seems, where good and evil wear the same treacherously seductive mask. She is soon faced with an even greater challenge: staying alive long enough to learn how to handle a power she had no idea she possessed – a gift that allows her to see beyond the world of man, into the dangerous realm of the Fae….

As Mac delves deeper into the mystery of her sister's death, her every move is shadowed by the dark, mysterious Jericho, a man with no past and only mockery for a future. As she… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Dell, New York, 2007
342 oldal · ISBN: 9780440240983
>!
310 oldal · ISBN: 0385339151
>!
Dell, New York, 2006
256 oldal · ISBN: 9780440336358

1 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Jericho Barrons · MacKayla Lane

Helyszínek népszerűség szerint

Dublin


Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Karen Marie Moning: Darkfever

Bocs skacok, de ez most nem az én könyvem volt.. :((
És…légyszi mondja már el valaki, hogy pontosan miről is szólt ez a könyv? :DD Konkrétan annyira nem tudott lekötni, hogy volt, hogy csak hallgattam-hallgattam, de percek estek ki, és egy idő után, még csak arra sem vettem a fáradságot, hogy visszatekerjem. Főleg, mivel általában csak olyan nagyvolumenű párbeszédeket hagytam ki, hogy Mac-nek milyen színű a körme, vagy hogy Barrons századjára is beszól neki az idióta akcentusával, hogy maradjon a rózsaszínű, Barbi fenekén, és ne pattogjon már mindig, mint egy nikkelbolha. Komolyan, ahányszor visszatekertem, mindig kb. ezek voltak… :DD Viszont valószínűleg mégis megérte volna néhányszor visszaugrani egy-egy részre, mert totál nem vágom az egészet. :DD Szóval ez egy lányról szól, aki spoiler
Egyébként egyáltalán nem kedveltem meg a szereplőket, a köztük lévő kémia szerintem a nullával egyenlő, és sajnos számomra kicsit uncsi is volt ez a könyv… A vége pedig szimplán gagyesz volt… Bocsi.

12 hozzászólás
Tufuka>!
Karen Marie Moning: Darkfever

Ez az az a sorozat, aminek olvasása közben mindig talál az ember valami különlegeset.
Mikor először olvassa az izgalom és kíváncsiság, hogy vajon mi is fog következni, majd mikor már újraolvassa, akkor felfedezi, hogy mennyi apró utalást tartalmaz, amit először észre sem vett, vagy nem tulajdonított neki jelentőséget.

Nagyon sajnálom, hogy mikor először olvastam nem értékeltem, mert érdekes lenne visszaolvasni, hogy mit gondoltam róla akkor, mikor még nem tudtam, hogy hova is jutunk el ettől a kezdettől. Arra biztosan emlékszem, hogy nem nyűgözött le annyira, mint most második olvasásra, ugyanis nem figyeltem oda az akkor még semmitmondónak tűnő utalásokra, amik bizony most előjöttek, és megsokszorozták az élményt.

Mivel újraolvasás, így nem nagyon tudom azzal a szemmel értékelni a könyvet, mint egy első-olvasásos sztorit. De azért igyekszem. :)

Mac a sorozat folyamán hatalmas változáson megy keresztül, megszenvedi azt a változást, ami folyamán Mac 1.0-ból Mac 5.0 lesz.
Mac 1.0 egy kisvárosi amerikai lány (kis barbie-baba életérzéssel), akinek semmi gondja nincs a világra, élete nyugodt mederben halad, mindaddig, még a testvérét meg nem gyilkolják Dublinban. Ennek következtében odautazik, hogy igazságot szolgáltasson. Azonban a kis magánnyomozása közben rájön, hogy semmi sem az aminek hitte, beleértve a világot és önmagát is.
Itt keresztezi életét Barrons(aki szerintem a világ legnagyobb anti-hőse, de egyszerűen nem lehet nem imádni), ami elvezet Mac 2.0-hoz. Ez a Mac már tapasztaltabb, felnyílt a szeme a világra és kezdi megérteni, hogy mennyi önfeláldozással és változással kell majd szembenéznie, ha életben akar maradni.

Barrons-ról ebben a részben semmit nem tudunk meg. De tényleg. Legalábbis az, aki először elolvassa, biztos, hogy ezt érzi. Ez nem teljesen így van, mert van pár részlet, ami elárul dolgokat, de ha nem tudjuk mit keressünk, úgy nehéz ezeket kiszűrni.

A cselekmény kifejezetten jó, persze a következő részekhez hasonlítva csak átlagosnak mondható. És azt hiszem ez az egyik fő probléma-forrás. Mikor áradozunk valakinek a sorozatról (mert most komolyan, erről csak áradozni lehet:D), akkor az illető mikor neki kezd, már rögtön azt várná, hogy olyan lesz, amilyennek mi leírtuk. De valljuk be, az igazán nagy bumm a 3. rész végén következik be, én is onnan kezdtem el szuperlatívuszokban beszélni róla. Így tehát, ha egy friss olvasó belekezd és a végére ér az első résznek, sokszor az a reakciója, hogy Erre volt ez a nagy felhajtás? Ez nem is olyan nagy cucc. Persze miután folytatja, rájön, hogy mire is van ez a fene nagy rajongás, de először meglepő lehet az átlagosnak tűnő kezdés.

Ami még feltűnt az újraolvasás alkalmával, hogy ennek a résznek viszonylag nyugodt lezárása van. Persze egy kérdésére sem kap választ az ember (ne is várja az 5. részig, sőt még abban sem mindre), de azért sokkal nyugisabb, mint az elkövetkező részekben.

Nagyon találónak tartom a Publishers Weekly ajánlását, ugyanis tényleg hasonló játszódik le az olvasóban a sorozat közben:

Feel the heat, catch the fever …

ma_ya17>!
Karen Marie Moning: Darkfever

Moning nagyon tud. Nem először olvasom,és biztosan nem is utoljára,de még mindig sikerül meglepnie. Könnyű így,hogy tudom mi lesz,viszont az is felejthetetlen élmény mikor először olvasod. És végig kísérheted miként lesz rózsaszín Mac-ból egy kemény,talpraesett nő.
Emlékszem mikor legelőször olvastam,azt mondtam hogy utálom ezt a könyvet,alig akartam elolvasni a folytatást. Aztán csak nem hagyott nyugodni a sok megválaszolatlan kérdés,így kénytelen voltam folytatni. A második már kezdett érdekelni,a harmadik egész jó volt. A negyediktől meg már le sem tudtam tenni.
Minden egyes rész,tele van váratlan meglepetéssel,váratlan szituációkkal,és csattanó párbeszédekkel. Mac és Barrons mellet sosem unatkozol. Danit nagyon szeretem. Mindenek ellenére. Ő csak egy kislány,aki kénytelen szembenézni a kegyetlen élettel és mindezt legtöbbször egyedül.
Barrons az a fajta szociopata akitől mindenki óvna, sosem mosolyog,ha mégis,akkor jobb fedezékbe menekülni. Nem kedves,nem aranyos,nem figyelmes. Nem gyengéd,viszont hihetetlenül férfias. Powerfull, kegyetlen,kíméletlen és szexi. Mindezek ellenére mindenki érte sóhajtozik. Hogy miért? Mert van valami benne,amit egyetlen más hősben sem találsz meg. Ami mágnesként vonz,aminek nem tudsz ellenállni. Barrons az igazi,tagadhatatlan alpha him.

Moning egy olyan világot mutat be,amivel korábban nem találkoztál.És olyan szereplöket teremt,akiket sosem fogsz elfelejteni.

FitzwilliamDarcy667>!
Karen Marie Moning: Darkfever

Ez a két csillag az alapötletnek és a világnak szól, mert más értékelhető dolog nincs ebben a könyvben. A főszereplő nekifutásból idióta, idegesítő és egyébként is miért ó miért kell leírni, hogy éppen milyen ruha van rajta minden egyes alkalommal. Meg teljesen összefüggéstelen a karaktere, egyszer kitalálja, hogy hű de okos lesz felvesz baseball sapkát, szemüveget, meg az apja pólóját, meg koptatott farmert, valami szétgányolt edzőcipővel, hogy ne keltsen feltűnést. Majd találkozik V'lane-nel akitől annyira begerjed, hogy ledobja a rózsaszín push-up meltartóját. Most akkor mit is akart elérni? Illetve V'lane a szexisten tündér már beparancsolta Macet kutyapózba egy múzeum közepén és már majdnem ő is pozícióban volt amikor hirtelen a halott nővér emléke megtörte a varázslatot. HOGY MI?!? Utána meg otthon a zuhanyzóban levezette megát, az első találkozáskor az utcán tette ezt Mac. A másik főszereplő Jericho egy fokkal jobb, de ő meg simán paraszt és semmit se mond el Mac-nek. Az alapötlet viszont nagyon jó, és még a világ is jól van összerakva mellé, de a karakterek nagyon elvették tőle a kedvemet. Az hogy Moningnak lövése sincs mi az a Spidey-sense az csak hab a tortán.

3 hozzászólás
Katamano>!
Karen Marie Moning: Darkfever

Jaj nagyon jól esett. Angolul ezerszer jobb, mint magyarul. Jó volt újra belesüllyedni a Fever világába. :)

7 hozzászólás
Röfipingvin P>!
Karen Marie Moning: Darkfever

A történet nem ismeretlen előttem, mert magyarul már háromszor olvastam. Most pusztán megint kedvet éreztem hozzá – ill. nem rég jelent meg a spin-off sorozat következő kötete, ami magyarul nem valószínű, hogy egyhamar napvilágot fog látni –, és úgy döntöttem belevágok angolul.
Az egyértelmű, hogy nem az első kötet a legjobb a sorozatból, ahogy az is, hogy a többi kötet cselekményének ismeretében el lehet mondani, hogy kötetről kötetre jobb lesz, hogy jó a világfelépítés és ötös a karakterfejlesztés.
És igen: mindent visz a körömlakkozás!!

PuPilla>!
Karen Marie Moning: Darkfever

Nem hittem volna hogy lesz még olyan könyv a Harry Pottereken kívül, aminél így beszippant egy teremtett világ. Aminél pont olyan pergőn, minden oldalon történik valami, minden fejezetben rakhatunk még egy fontos részt a puzzle-ba. Aminél lesznek olyan jelenetek amiket örökre az emlékezetembe vés a fantázia színesen, mozgalmasan, látványosan.
Minden fejezet meglepetéseket tartogat és gondolkodni sincs időd, kitalálni meg esélyed sincs. A párbeszédek peregnek, rendkívül humorosak, könnyedek, ironikusak, nagyon jó a stílus. A karakterek élnek. Mindenkinek van személyisége, egységesek és következetesek a döntéseik, stílusuk, beszédük. Szuperlatívuszokban tudok csak beszélni a könyvről. :)
Kedvenc.

Bővebb nyálcsorgatás és lelkendezés az alábbi linken: http://pupillaolvas.freeblog.hu/archives/2011/09/04/Kar…

Juci P>!
Karen Marie Moning: Darkfever

Nekem kicsit sok ez a rózsaszínű amerikai Barbie-lány, jobban csípem a kékharisnya főhősnőket, értem, hogy kontrasztos azzal, amibe belecsöppent, de akkor is túl van lihegve. És őszintén, melyik nő mond olyat magáról, hogy „a necklace hung between my full breasts”? Ettől eltekintve – és remélve, hogy némi jellemfejlődés keretében a főszereplő majd levedli ezeket a dolgokat – szórakoztató, fordulatos sztori, bár a könyvet övező rajongást egyelőre nem értem/érzem. (Egyébként kezdem úgy érezni, hogy a titokzatos, domináló alfahímekkel kapcsolatban már nem sok újat tudnak nekem mondani, ideje lesz műfajt váltanom.) :)

13 hozzászólás
Adrikaaa>!
Karen Marie Moning: Darkfever

Ez jó sorozat veszi kezdetét..
Karen alkotott egy új világot, amely eddig rejtve volt a kíváncsiskodó szemek elől. Megmutatta mi is rejtőzik Dublin sötét – és nem a sűrű eső miatti – sötét oldalát. Létrehozott olyan lényeket amelyek nem a sablon lények egy fantasyban, mint a vérfarkas pl. Csodásan mutatja be eleinte Dublin mindennapi világát amiben nincs természetfeletti. Amikor leírta a könyvesboltot, az jutott az eszembe, hogy ebbe a könyvesboltba én is bármikor betérnék és eltöltenék nem kevés időt. És ha mondhatjuk ezt itt kezdődik el minden..
Mac nem egy tipikus szivárvány lány. Ő más. Sok benne az energia és az erő, és nem csak a természetfeletti. Elvesztette a nővérét, elkerült egy új helyre, egy új világba amit eddig nem ismert és nem is hitte, hogy létezik. Úgy gondolom eddig egész jól vette az akadályokat. Elutazott 6500 kilóméterre a hazájától, hogy kiderítse mi folyik itt. Aztán összetalálkozik egy különleges, irritáló, arrogáns petúniával, aki mégis vonzó, csábító és ellen állhatatlan kisugárzással rendelkező férfival. Ó igen.. Ő Jericho Barrons. Izgalmas kalandokba kezdenek valamit valami alapon. Megkapó a civakodásuk és az ellenségeskedésük eleinte.
Én nem unatkoztam. Fenn tartotta az érdeklődésemet a mindig levegőben lógó újabb kimondatlan kérdések, a sok titok amit ki kell deríteni. Egy puzzle darabjai szanaszét hevernek Dublin különböző részein és csak arra várnak, hogy összerakják őket, és így megkapjuk a kész sztorit.
Én nagyon kíváncsi ezekre a darabok, milyen titkok kell még megfejtenünk. :)

Izolda P>!
Karen Marie Moning: Darkfever

Autómániás Barbie? Ezt sokkal nehezebben fogadom el, mint az összes többi dolgot, amit a fikciós egyezménybe beletuszkolt Moning. De szórakoztató, és hangoskönyv, szóval folytatom, mert mostanában csupa olyan dolgot csinálok, amihez kell a két kezem, de a fülem nem.
(A férfihangok elég furák. Amin viszont kifejezetten jól szórakozom: [hwat], [hwer])

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

PuPilla>!

There are really only two positions one can take toward anything in life: hope or fear. Hope strengthens, fear kills.

154. oldal

Kapcsolódó szócikkek: MacKayla Lane
Tufuka>!

"(…) There are two kinds of people in this world, Ms. Lane: those who survive no matter the cost, and those who are walking victims.”

60. oldal, 4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons
PuPilla>!

(…) personally I'd never had any desire to save the world. Decorate it? Yes. Save it? No.

128. oldal

PuPilla>!

The single greatest advantage anyone can take into any battle is hope.

p.153

Kapcsolódó szócikkek: MacKayla Lane
PuPilla>!

My philosophy is pretty simple—any day nobody's trying to kill me is a good day in my book.

(első mondat)

Tufuka>!

He didn’t just occupy space; he saturated it. The room had been full of books before, now it was full of him.

43. oldal, 3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons
Annie_Miller>!

„Sometimes, (…) one must break with one's past to embrace one's future. It is never an easy thing to do. It is one of the distinguishing characteristics between survivors and victims. Letting go of what was, to survive what is.”

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons
Annie_Miller>!

Werewolves? Oh please, just plain stupid. Who wants to get it on with a man who's ruled by his inner dog? As if all men aren't anyway, even without the lycanthrope gene.

Tufuka>!

"(…) The power of thought is far greater than most people ever realize.”

215. oldal, 16. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons
Xavér>!

My imagination has always topped anything a movie could come up with. Case in point, those darned Harry Potter movies. That was so not what that part-Veela-chick, Fleur Delacour, looked like.

Kapcsolódó szócikkek: Fleur Delacour

A sorozat következő kötete

Fever sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Heartless
Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Kevin Hearne: Hounded
Ilona Andrews: Magic Burns
Justin Cronin: The Passage
Cassandra Clare: City of Glass
Kim Harrington: Clarity
Darynda Jones: First Grave on the Right
Kendare Blake: Girl of Nightmares