Burned (Fever World 2.) (Fever 7.) 85 csillagozás

Karen Marie Moning: Burned Karen Marie Moning: Burned Karen Marie Moning: Burned

Sidhe-seer MacKayla Lane may have finally managed to locate and bury the Sinsar Dubh, an ancient book of deadly black magic, but its hold on her has never been stronger. As it threatens to destroy the worlds of man and fae alike. Meanwhile, a whole new breed of evil is being unleashed in Dublin, and the city is fast becoming a war zone. The only thing keeping Mac grounded is the unshakable, undestroyable Jericho Barrons, until a secret about their relationship forces her to question who she can trust if not the man she loves.

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Random House USA, New York, United States, 2015
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780440246428
>!
Delacorte Books, New York, 2015
512 oldal · ISBN: 9780440339816 · ASIN: B00G8ELS62
>!
Delacorte Books, New York, 2015
512 oldal · ISBN: 9780385344418

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Jericho Barrons · MacKayla Lane · Ryodan · Dani O'Malley · Christian MacKeltar · Lor · Dancer / Táncos · Fade · Green Camo · Jada · Jo · Kat

Helyszínek népszerűség szerint

Skót Felföld


Kedvencelte 6

Most olvassa 5

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 23


Kiemelt értékelések

ƨɔɴом P>!
Karen Marie Moning: Burned

Tartom magam ahhoz, hogy KMM egy zseni, egy nagyon szadista kis zseni.
A magam reszerol orulok, hogy olvashattam ujra Mac-rol, ugyanakkor elegge meglepodtem a narracioin, mert ez a Mac, ujfent nem az a Mac, aki az Uj nap virrad vegen volt. Valahol ertheto, hogy ilyen lett, de en sajnalom az effele visszafejlodeset.
Tetszett az ICED kisse borongos stilusa megfuszerezve Dani humoraval, amit itt rettentoen hianyoltam. Egyelore nem latom Moning ezen megoldasanak a celjat, de merem remelni, hogy valamilyen uton modon visszakapom majd ezt.
Ryo es Lor mar az elozo reszekben is nagy kedvenceimme valtak, de valahogy mig elobbirol tobbet olvastam volna, addig utobbirol ugy gondolom, hogy TSI-t kaptam, baaaar… nos mindegy. Es nekem senki ne mondja, hogy Ryo nem… mert DE. Szemmel lathato, meg ha O nem is latja. Brr.
Barrons… oh egek! En minden egyes sornak orulok vele kapcsolatban, de azert lassuk be, hogy 500+ oldalba tobb sor is belefert volna, nem?! DE!
A tortenet maga engem meg mindig lenyugoz es elvarazsol, ugy ahogyan a vilag is, amit az irono felepitett, a fene se tudja, hogy mi, de nekem itt hianyzott valami. Talan az, hogy egy kicsivel jobban usson, vagy a humor vagy vagy vagy… nem tudom igazabol magam sem megfogalmazni, de annyi szent, hogy iszonyatosan varom a folytatast, mert hat a vege jo indulattal is: http://i.imgur.com/T81Ltam.jpg

13 hozzászólás
perpetua P>!
Karen Marie Moning: Burned

Se többet, se kevesebbet nem tudok adni ennek a könyvnek. Többet nem, mert azért akadtak problémáim most a történettel, de kevesebbet se, mert annyira hiányzott már Mac és Barrons, hogy csak na, és öröm volt újra velük lenni. :)
Szerencsére Moning fantasztikus írásmódja megmaradt. Hiába futottam bele spoiler-es értékelésekbe, ugyanúgy meglepett minden fordulat, mintha tudatlan lettem volna. Viszont, azért az események alakulásával nem vagyok teljesen kibékülve. Kicsit mintha egy helyben toporogtunk volna. Hiába történtek újabb dolgok, igazán nagy előrelépést nem érzek a világ megmentéséért folyatott harcban. A bevezető fejezetnek örültem a legjobban. :) Korábban olvastam már ezt a szösszenetet, de nem gondoltam, hogy ez tényleg könyvbe is bele fog kerülni. Most is ugyanúgy élveztem, szeretnék még több fejeztet olvasni Barrons szemszögéből is. :) Legviccesebbek Mac kísérői voltak. :) Sajnos nem nagyon derült ki, hogy mik is ők, de nagyon mulatságos volt a jelenlétük. :) Dani „nagy fordulata” nagyon meglepett. Kíváncsian várom, hogy mit fog még ebből kihozni az írónő. Egyelőre még szoknom kell a dolgot, de el tudok képzelni olyan folytatást, ahol már teljesen meg tudok barátkozni a szituációval. :)
Örülök, hogy egyre több „állandó” szereplőnk van. Nagyon kíváncsi vagyok a Kilencek többi tagjára is, biztos, hogy mindet imádni fogom. Most Lor fejébe láthattunk többször bele, és hát… mulatságos volt. :D Várom, hogy igazán megváltoztassa majd egy nő. :D
Úgy érzem az Új nap virrad, tényleg eszméletlenül magasra tette a lécet, és nagyon nehéz újra visszahozni azt a színvonalat. Biztos, hogy sose fogom elveszíteni a rajongásomat a sorozat iránt, de azért szeretnék ennél kicsit jobb részt legközelebb. :)

2 hozzászólás
Toffy_Sentellion>!
Karen Marie Moning: Burned

*kapkodja a fejét*
Ez mi volt! Úristen! Aztán vége lett! Mi ez a vég?!
Szóval nagyon tetszett a könyv és meglepődtem, mert a párosból Moning még tudott kihozni! Moaaar! MÉG!

10 hozzászólás
nat>!
Karen Marie Moning: Burned

Holy strawberries…
Olyat teszek amit nem nagyon szoktam: felcsillagozom ötre (holott csak kb négy lenne), hogy felhúzzam a százalékot. Mert ha igazságos akarok lenni, akkor a hasonló könyvek között ez a rész nem is öt, de inkább hat csillagos. A sorozaton belül viszont sajnos négy körül vagyunk…
Nem mondom, hogy mindent kristálytisztán értettem, de azért a lényeg bőven átjött. Valaki írta az értékelések között, hogy ő már elengedte Mac-et és Barronst, és azt hiszem, ez az, ami velem is történt. Én imádtam Dani kötetét, úgyhogy nekem sajnos ez olyan volt, mintha Mac ellopta volna tőle a saját második részét, ráadásul még végig is rinyálta az egészet. Sőt, a rinyálásának felé a szex utáni ácsingózás tette ki, ami nekem totál visszafejlődést jelentett a rózsaszín Mac felé. Szóval Dani kevés volt, nagyon-nagyon kevés…
Bizonyos fordulatok előre láthatók voltak, valamelyik értékelésnél még beszéltük is, hogy mit hogyan történhet, úgyhogy nekem nagy meglepetéseket nem igazán okozott a könyv, de igazából ezt nem is vártam. Moning nagyon jól ír, de ezzel a könyvvel egyértelműen a Dani „elleneseknek” kedvezett, amit nagyon sajnálok. A Mac szemszöget is értem, értem az okát, de ettől még ez akkor is KI*ASZÁS Danivel és velem is!
Remélem, hogy ez a könyv inkább bevezetést jelentett a harmadik Danis könyvhöz és nem visszavonulót, hogy Macet végleg visszahozza főszereplőnek.

3 hozzászólás
sztimi53>!
Karen Marie Moning: Burned

Moaning sokáig húzta, megváratta a sorozatra kíváncsi tömegeket. Írta hogy nagyon oda akarja ezt tenni, hát szerintem annyira jól nem sikerült. A legnagyobb probléma, hogy kiherélte a főszereplőnőket. Macből kivette az akciót, Daniből pedig a lelket, az élni akarást. A másik meg, hogy tudni kell abbahagyni. Mac és Barom történetéből elég lett volna kevesebb, és több szemszögből írt könyvet ígért, de ez csak macmacmekmekmekmekmek mekeg. Persze vannak nagyon vicces történetei a Rainbow Girlnek, Lor is nagyon szórakoztató, de az Iced után engem Dani érdekelt, amúgy is jobb karakternek tartom. Kiherélte a csaj szókincsét is. Ki ez a karót nyelt, ékesen beszélő liba? Hol vannak a Dude-ok, feckek? Kár érte, mert míg az Icedban a sztori gyenge volt, kárpótoltak a karakterek. Itt a történet sem volt nagyon izgi, és a szereplők is vesztettek a bájukból. Szerettem volna nagyon sokra értékelni, de csak három csillag jár. Remélem az utolsónak többet adhatok.

16 hozzászólás
CsepAdri >!
Karen Marie Moning: Burned

Voltak itt nagy meglepetések minden téren (azért sikerült néha szájtátva olvasnom), csak úgy faltam az oldalakat. Az olvasómat úgy kellett hajnal1kor kioperálnom a kezemből. Ami bajom volt, hogy Mac belső monológjai kissé hosszúra nyúltak, azoknál a részeknél untam magam. Bár voltak mikor jókat nevettem a sok hülyeségen amit gondolt vagy azok a szócsaták Barrons-szal. Több Barrons-t biztosan elviseltem volna ;) Ellenben Ryodan egyre nagyobb meglepetés. Azért az tetszik, h mintha többet tudnánk meg a Kilencekről, de azért nem viszi túlzásba az információ megosztást az írónő.

4 hozzászólás
eSsZ P>!
Karen Marie Moning: Burned

szent illetlenség bat… ööö akarom mondani Moning néni! szabad így a gyanútlan olvasónak szívritmus zavart okozni?? mi volt ez Ryo-ékkal?? még többet és többet.. jó lenne már egy Istenverte Ryo ♡ szemszög mondjuk úgy 58473 oldalon :D

uhhhh, szóval.. egyik részem örül a másik részem veri a fejét a falba.
mondtam már, hogy nem tetszik már ez a Mac -et hozzuk vissza narrátornak. hiányzott Dani, hiányzott az icedben tapasztalt lendület, poénosság és úgy egyáltalán az egész ott érzettek. valahogy itt nem volt meg az a fajta hangulat és azt gondoltam, hogy kimaradok valamiből. Mac szemén át látni .. mintha külső szemlélődő lennék, amikor Dani mesélt ott voltam, velük.

maga a történet és a cselekményszál vezetése szerintem hibátlan pláne, hogy már olvastam a feverbornt is, és rálátást kaptam dolgokra csak nem Mac-nek kellett volna navigálni.
eltudjátok képzelni az irodai jelenetet Dani/Jada vagy Ryodan szemszögéből? így is ütött akkorát, de úgy… felrobbant volna a chester-s :D
apropó!ha még egyszer valaki azt mondja, hogy Barrons a főnök… fejbe verem.
de komolyan! tegyük már tisztába, attól, hogy Barrons-nak meg van engedve sok minden, mert Ryo átlátja, hogy felesleges lenne egy vadállattal szembe menni, attól még nem lesz Barrons főnök! nem értem, hogy Mac minek hajtogatja egyfolytában?! hogy engem bosszantson. egyébként Ryodan nagggyon durván tolja! pofán leszakadt vagy kétszer :D imádom! nem adom senkinek! eenyééééééééémm! :D 1-2 dologra kapunk választ. mondjuk a kilencekről így sem tudunk sokkalta többet, mondanám, hogy elejtett morzsák csupán.
Lor!Lor! Lor! :D :D édes szíve! tudod mit? jobb vagy mint a főnök. na :D sokat kaptunk belőle. túl sokat. túl intimet. de hatalmas figura. :D szeretem és Ryo kapott egy taslit miatta. pasik és az a fránya tesztoszteron..
Moning nagyon nagy. ha úgy nézem akkor fordulatos volt és tele meglepetéssel.
ha meg nem úgy nézem akkor hiányzott belőle valami…
mindenesetre valahol az olyan jelenetek mint pl. B és R beszélgetése kicsit kárpótol.. csak kevés.. több ilyen kellene.
ettől függetlenül rajongásom határtalan e sorozat iránt :) ui.: bocs minden B rajongótól„ én is szeretem„ csak na… :)

22 hozzászólás
Ancsúr>!
Karen Marie Moning: Burned

Nekem ez a könyv hozta az Iced hangulatát, ami nem lett volna baj. Viszont a szereplők annál több változáson mentek keresztül! Már a végén nekem egy kicsit talán túl cukormázasra is sikeredett. A Kilencek… Dani… Jo… Mac… Egyszerűen nem tudnék olyan szereplőt mondani, aki ne lágyult volna el ebben a részben. Pedig nekem annyival jobban tetszett a kemény, kérlelhetetlen Kilencek Ryordannal és Barronsszal az élen.
Ugyanakkor úgy érzem, hogy a könyv visszavett a „misztikusságából", vagyis már nem az Olvasó az, aki levegőt kapkodva próbálja kifundálni, hogy vajon mi történhetett a két szereplő között, hanem az írónő már Mac szemén keresztül minden cselekményt végignézhetünk, ami így egy kicsit megöli a varázst.
Aztán vannak számomra olyan lehetőségek a könyvben, amiket nem tudom, hogy miért nem játszotta meg az írónő. Pl., hogy a Kilencek egyikét miért nem változtatta Pri-yá-vá. Vagy a Hercegnőt miért nem keverte bele jobban a történetbe. Kicsit bosszantó volt, hogy egy ilyen magas labdát ne üssenek le egy könyvben.
Tudom, most sok negatív dolgot elmondtam a könyvről, de amúgy nem volt ez olyan rossz. Még mindig nagyon tetszik az írónő által elképzelt Dublin, és a benne élő szereplők, és alig várom, hogy elolvashassam a következő részt!

Nusejka_Sentellion>!
Karen Marie Moning: Burned

Há innye Babi néni, nem is annyira bitangpusztulatosan fostos ez, csak éppen egy kicsit ergya…

Vagy hogy másképp mondjam, nem ezt vártam, nem ezt a lovat akartam. Nincs nagy baj a regénnyel, szerintem sokaknak tetszeni is fog, csak nekem ez most túlságosan passzív volt, pont annyira, mint amennyire Mac. Idiotically passive, Ms Lane.

Bővebben: http://angelikablogja.blogspot.hu/2015/01/vendegblog-eg…

8 hozzászólás
andie88_Sentellion>!
Karen Marie Moning: Burned

Hát…
Fogalmam sincs hogyan értékeljem.
Igazából két oldalról tudnám megfogni, A.) az alap Tündérkrónikák (Mac&Barrons) rajongóké, és B.) az ICED (Dani, Ryo, Christan) fanatikusoké.

A: Mac visszatért, mint főszereplő, és bár Moning ígért nekünk jó pár különböző szemszöget, 90%-ban (Van egy kis szenvedő Christian, egy minimális Dani, Unseeli Király és elvétve Lor is) Mac kalauzol minket, úgyhogy aki nem szerette Danit, az megnyugodhat. Érdekes fordulat, hogy Barrons kevesebbet volt reflektorfényben, mint az előző könyveikben, de azért visszatért a dinamikus páros, és emlékeztettek miért is szerettük őket (na meg arra is, miért is verjük a fejünket a falba Mac hülyeségeitől). A könyv hangulata is visszatér a gyökerekhez, cselekménye viszont az ICED és a többi TK közt mozog. Nem csak Mac és Barrons vívódását látjuk, hanem szorosan összedolgozik az egész csapat, sőt Macnek lehetősége van bepillantani a Chester's falai mögé, így mi is megtudunk jó pár izgalmas új infót. A problémám ott kezdődik, hogy Mac igazából csak egy néző, mint mi is. Annyira nem csinál semmit, nincs valós szerepe, hogy nem is értem mi a fészkes fenének kellett visszatérnünk hozzá. El van a saját kis problémáival, miközben körülötte folyik a nagyobb akció, ő áll egyhelyben és a szerelmi életén morfondírozik. Már amikor nem épp, azon, hogy ki milyen szexi, meghogy ő mennyire ki van éhezve. Ezért a valódi háttérben történő cselekményekből, a valódi izgalmakból mi sem látunk semmit, mert hiába szól jó helyre a jegyünk, beült elénk egy léghajó fejű Mac, aki ugyangy a sötétben tapogatózik, mint a sorozat elején.

A cselekmény sok kis mellékszálból áll össze, nem igazán van egy olyan főszál, mint például az ICED-ben. spoiler Szóval az eredeti TK sorozat részei között egy gyenge lábakon álló 4-es csillagot kapna.

B: Aki viszont annyira imádta az ICED-et, mint én, az valamilyen szinten csalódni fog. Én legalábbis csalódtam és mérges is vagyok. Ahogy említettem, egyrészt azért, mert nem Dani a főszereplő és ettől egyből egy 10-es „vicces-skálán” 5 fokkal lejjebb kerül. Én bizony hiányoltam azt a Danit, aki az Icedben kalauzolt minket, és sajnálom nagyon, hogy végül így döntött Moning. Valamilyen szinten meg tudom érteni, mert félig megkaptuk azt, amire vártunk spoiler, és jesszusúristen de nagyon badass és nagyon várom, hogy a következő részben lássuk (mondom LÁSSUK, ne csak meséljenek róla), kapjunk magyarázatot a miértre és a hogyanra és a holra!! DE belőle is csak nagyon minimálisat, és ahogy Lor, Ryo és Mac sem, még én sem állok készen elengedni a Danit, akit valamilyen csoda folytán mégis megszerettem. Tudtam, hogy nehéz lesz visszazökken Mac idegenvezető stílusához, és borzalmasan fog hiányozni Dani, de azt nem sejtettem, hogy ennyire.

Annak azért örülök, hogy nem volt ez annyira kihegyezve Mac és Barrons kapcsolatára, mint amennyire a fülszöveg mutatja, és amitől féltem. Megmondom őszintén jó volt, érdekes volt őket 5 részen keresztül követni, de nekem elég volt, én elengedtem őket, és a Burned ezen nem változtatott. Simán lehettek volna egy mellékszál, amennyi szerepet kapott az igazi problémájuk, nem igazán értem Moning ezen döntését, azon kívül, hogy így be tudta hozni már most azt a fordulat, amire Dani karakterének előbb utóbb szüksége lett volna.

Összegezve, az alapsorozat szempontjából és a Shadowfever után egy „jó” könyv volt, az Iced után viszont csalódtam. Bár gondolom ezzel nem sokan lesznek így. Amitől én féltem és amiért mások izgatottan várták ezt a részt az bekövetkezett. A fordulatok miatt, és a nem Machez kötődő szálak miatt élveztem, de szerintem sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle még ezekkel a változtatásokkal is.

És most megyek és bánatomat az ICED-be folytom :D

34 hozzászólás

Népszerű idézetek

andie88_Sentellion>!

Ryodan says softly, “Holy strawberries, Dani, we’re in a jam.”
I look at him like he’s sprouted two heads. Holy strawberries? In a jam? Even Barrons looks stumped.
He continues, “But don’t worry. Holy priceless collection of Etruscan snoods—you really butchered that one, by the way—I’ve got it in the bag. How about this one: holy borrowing bibliophile, let’s book.”

2 hozzászólás
Nusejka_Sentellion>!

Barrons is the taciturn, primal leader of their small immortal army, the one to whom they all answer. He usually lets Ryodan do his talking. Probably because Barrons knows he would lose patience the moment one of his orders isn’t instantly obeyed and butcher everyone in sight. Ryodan excels at chess, crushes his opposition in five or fewer moves. Barrons eats the board, with blood for ketchup.

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons · Ryodan
14 hozzászólás
Cicu>!

Fire to his ice, frost to her flame.

(első mondat)

andie88_Sentellion>!

“Can’t you two find a better fucking moment for this,” Ryodan says tightly.
“Really,” Green Camo agrees.
“Stay the hell out of my business,” I snap at both of them.
“Don’t decorate the goddamn room with it,” Ryodan fires back.
“As if you’re not doing some decorating of your own. You’re just pissed that my argument with Barrons derailed your argument with Dani.”
“Mac can decorate anything she bloody well pleases. With anything she pleases,” Barrons says tightly. “Her business, your blood, half your fucking face, who gives a fuck.”

andie88_Sentellion>!

A better person might even cooperate a little out of guilt and remorse. I’m not a better person. I wake up every day with a single imperative: live. By any means necessary. The only way Death will ever get his slimy bastard hands on me is over my dead body.

Meggie>!

“You’re pissing me off.”
“You’d be surprised how easy it is for me to live with that.”

Kapcsolódó szócikkek: MacKayla Lane · Ryodan
Cicu>!

I just thought of Jericho Barrons as my “boyfriend.” I doubt that cataclysm was ever a boy and he certainly can’t be called friendly.

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons · MacKayla Lane
Cicu>!

I’m obsessed and addicted and ripped-down-raw in love with Jericho Barrons.

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons · MacKayla Lane
Cicu>!

“Don’t mock me.”

“Don’t make it so easy.”

Kapcsolódó szócikkek: Kat · Ryodan

A sorozat következő kötete

Fever World sorozat · Összehasonlítás
Fever sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: End of Days
Kresley Cole: Poison Princess
Kevin Hearne: Hounded
Holly Black: The Cruel Prince
Kiersten White: Endlessly
Laura Thalassa: Dark Harmony
Justin Cronin: The Passage
Brenna Yovanoff: The Replacement
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Laurell K. Hamilton: Swallowing Darkness