Bloodfever (Fever 2.) 27 csillagozás

Karen Marie Moning: Bloodfever Karen Marie Moning: Bloodfever Karen Marie Moning: Bloodfever Karen Marie Moning: Bloodfever

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

I ​used to think my sister and I were just two nice southern girls who'd get married in a few years and settle down to a quiet life. Then I discovered that Alina and I descend, not from good wholesome southern stock, but from an ancient Celtic bloodline of powerful sidhe-seers, people who can see the Fae. Not only can I see the terrifying otherworldly race, but I can sense the sacred Fae relics that hold the deadliest of their magic.

When my sister was found dead in a trash-filled alley in Dublin, I came over to get answers. Now all I want is revenge. And after everything I've learned about myself, I know I have the power to get it….

MacKayla Lane's ordinary life underwent a complete makeover when she landed on Ireland's shores and was plunged into a world of deadly sorcery and ancient secrets.

In her fight to stay alive, Mac must find the Sinsar Dubh – a million-year-old book of the blackest magic imaginable, which holds the key to power over both the… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Dell, New York, 2008
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780440240990
>!
338 oldal · ASIN: B000W967HO
>!
Dell, New York, 2007
270 oldal · ISBN: 9780440337225

1 további kiadás


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Jericho Barrons · MacKayla Lane · V'Lane

Helyszínek népszerűség szerint

Dublin


Kedvencelte 4

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

sztimi53>!
Karen Marie Moning: Bloodfever

Némileg jobb, mint az első. Sokkal többet izgultam, és mintha jellemfejlődést is tapasztalnék. A kíváncsiságom még nem határtalan, de egy tízes skálán elég magas pontszámot ér el. Jöhet a három, mert három legyen, ameddig számolsz, s ameddig számolsz, az háromig legyen.

11 hozzászólás
Tufuka>!
Karen Marie Moning: Bloodfever

Mint ahogy már korában is írtam, nehéz úgy értékelni egy könyvet, ha már olvastad, sőt az adott cselekményszálnak a kimenetelét is tudod. De azt hiszem mégis van egyfajta szépsége az újraolvasásnak, hiszen ilyenkor olyan apróságokat is észreveszel, amikor korábban elkerülték a figyelmed.
Nagyon szeretem ezt a sorozatot, aki olvasta, az tudja, hogy miről beszélek, aki pedig még nem, az gyorsan pótolja hiányosságát! :)
Bár ez a rész még mindig inkább csak az előkészítő fázisnak tekinthető, ami az egész sztorit illeti – hiszen itt kerülnek fel a táblára a végső játékosok –, azonban mégis sok mindent előre jelez és talán kissé sötétebb is, mint az első rész.
Mac részről részre erősebb lesz. Tisztán emlékszem, hogy mikor először olvastam ennek a könyvnek a végét, eléggé megdöbbentem azon, hogy mi mindent meg nem tesz, hogy túlélje. Akkor ez kissé elfordított tőle, azonban ezt mostanra teljesen máshogy gondolom. Inkább küzdjön valaki, mint feladja.
Barrons-ról ritka keveset sikerül összeszednie az olvasónak, azonban ez senkit nem tántorít el attól, hogy kedvelje őt. Persze lehet azért, mert már megedződtem az olyan hősök terén, akiket legtöbbször fültövön hajítanék, de nem hiszem… :)
Bár a sztori tekintetében, ahogy korábban is említettem inkább csak még mindig előkészítettünk, azonban ezen fázis is nagyon fontos, hiszen a következő könyvektől kezdve minden sötétebb és kegyetlenebb lesz. Ez volt az utolsó nagy levegőnk mielőtt a mély vízbe dobna bennünket Moning.

Izolda P>!
Karen Marie Moning: Bloodfever

What are you? – ez már érdekelne engem is. :)

Katamano>!
Karen Marie Moning: Bloodfever

Ez is fényévekkel élvezetesebb angolul. Imádom ezt a sorozatot nagyon na! Ez a lényeg :)

Juci P>!
Karen Marie Moning: Bloodfever

Beindult a pörgés rendesen, még eseménydúsabb volt, mint az első rész. Tök jó, hogy most olyan munkát csinálok, ami közben simán lehet hangoskönyvet hallgatni, így nem is unatkozom :) Egyvalami zavart csak: tök jó a csaj, aki a hangoskönyvet olvassa (Joyce Bean), de Barrons hangját nagyon elrontotta, nem annyira férfiasra sikerült, hanem inkább torzra, olyan, mint egy dühös törpe :D Pedig a többi férfi szereplő hangját jól megformálta, de ez nagyon nem jön be.
Jó a sorozat, jöhet a következő rész :)

Röfipingvin P>!
Karen Marie Moning: Bloodfever

Azt hiszem a falat kaparnám, ha nem lenne itt a folytatás. Pedig ez még nem is az a kötet, ami után tényleg nagyon sz@r, ha nincs nálad a következő.

2 hozzászólás
Light P>!
Karen Marie Moning: Bloodfever

Megvolt mind az öt angolul is. Sokkal jobb az eredeti mint a fordítás. El is cseréltem egy Árvácskára az egy szem magyar második kötetet. De angolul musthave! mikorjönmárfizu Nagyon bírom Missz Rainbow Girlt és monster muncher Savage Mac-ket is, és teljesen odavagyok a Constant Jackass kóbor lovagért. Már nem emlékszem mi volt a magyarban, de milyen jól hangzik már a knight-errant :DDD

7 hozzászólás
PuPilla>!
Karen Marie Moning: Bloodfever

"you give me fever
when you kiss me
fever when you hold me tight
Fever
In the morning
Fever all through the night

Sun lights up the day time
moon lights up the night…"

lálállálálá :D

Imádom! Még sok ilyen jól megírt, élvezetes és gördülékeny fantasyt a molyoknak! :)

Bővebb imádás: http://pupillaolvas.freeblog.hu/archives/2011/09/05/Kar…

ma_ya17>!
Karen Marie Moning: Bloodfever

Kezdenek komplikálódni a dolgok. Egyre több és több titokra kerül fény,miközben egyre több titok lesz. Ki Jericho Barrons? Mit akar? Mi a terve? Ki V'lane? Ő mit akar? Ki a többi játékos? Kiben bízhat Mac?
Moning minden egyes résszel érdekesebbé teszi a krónikákat. Sikerül felcsigázni az érdeklődésünk,és sikerül elérni,hogy ne tudjuk letenni a könyvet amíg be nem fejezzük.

blankaveronika IP>!
Karen Marie Moning: Bloodfever

Izgalmasabb volt, mint az első, de nekem még mindig nem az igazi. Egyelőre jobban bírom Maggie Stiefvater tündéres könyveit vagy LKH Merry Gentry sorozatát, mint ezt, de nem rossz. Elszórakoztatom magam vele, de nekem kicsit sötét.
Ideje vidámabb vizekre evezni, aztán majd folytatom, hátha :)


Népszerű idézetek

Tufuka>!

"[…] I’m sorry your pretty little world got all screwed up, but everybody’s does, and you go on. It’s how you go on that defines you.”

Chapter 12

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons
PuPilla>!

Dad says there are three kinds of people in the world: those who don’t know, and don’t know they don’t know; those who don’t know and do know they don’t know; and those who know and know how much they still don’t know. Heavy stuff, I know. I think I've finally graduated from the don't-knows that don't know the don't-knows that do.

54. oldal

2 hozzászólás
Tufuka>!

“One day you may kiss a man you can’t breathe without, and find breath is of little consequence.”
“Right, and one day my prince might come.”
“I doubt he’ll be a prince, Ms. Lane. Men rarely are.”

Chapter 7

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons · MacKayla Lane
Annie_Miller>!

One day I was going to write a book: How to Dictate to a Dictator and Evade an Evader, subtitled How to Handle Jericho Barrons.

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons
PuPilla>!

Words can be twisted into any shape. Promises can be made to lull the heart and seduce the soul. In the final analysis words mean nothing.

258. oldal

Annie_Miller>!

It’s our actions that define us. What we choose. What we resist. What we’re willing to die for.

Tufuka>!

“Why have you chosen to spare me?”
“I want us to be…what is your word? Friends.”
“Psychotic rapists don’t have friends.” “I was unaware you were a psychotic rapist or I would not have offered.”
“Ha.” I’d set myself up for that one.

Chapter 3

Kapcsolódó szócikkek: MacKayla Lane · V'Lane
Tufuka>!

Hope is a critical thing. Without it, we are nothing. Hope shapes the will. The will shapes the world.

Chapter 16

Tufuka>!

Lies roll off us. It’s the truths we work hardest to silence.

Chapter 17

PuPilla>!

Revenge is a dish best served cold. I never used to understand that saying, but I think I finally get it.

61. oldal


A sorozat következő kötete

Fever sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: The Wicked King
Kevin Hearne: Hounded
Gail Carriger: Soulless
Stephen King: Wolves of the Calla
Leigh Bardugo: Six of Crows
Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)
Ransom Riggs: Library of Souls
Justin Cronin: The Passage
Kendare Blake: Girl of Nightmares