Álom ​és valóság (Tündérkrónikák 2.) 955 csillagozás

Karen Marie Moning: Álom és valóság

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Még ​csak néhány hét telt el azóta, hogy a sorozatunk első kötetéből megismert MacKayla Lane repülőgépe földet ért Dublinban, és az ír fővárosban máris fenekestül felfordult a világ. Mac erre alighanem csak annyit mondana: na és, az övé is felfordult, abban a pillanatban, amikor értesítették róla, hogy Írországban tanuló nővérének brutálisan megcsonkított holttestét megtalálták egy szeméttel borított sikátorban, Dublin északi részén.

Macet attól fogva a bosszú élteti. Pártfogója, a titokzatos Jericho Barrons segíti őt abban, hogy az ősi tündérvilágba vezető misztikus nyomokat követve, eljusson Alina gyilkosáig. A nyomozás során megismeri a város ódon falai között nyüzsgő ijesztő árnyfigurákat, szörnyeket, gengsztereket és gonosz tündéreket, megtanul káromkodni, lopni, hazudni és ölni. Egyetlen rövid hónap alatt sikerül a város minden mágikus erővel bíró lényének a tyúkszemére lépnie. Egyre több veszély leselkedik rá, de szerencséjére Barrons mindig kéznél van, hogy kimentse… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Kelly, Budapest, 2010
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639943810 · Fordította: Laskay Ildikó
>!
Kelly, Budapest, 2008
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639943810 · Fordította: Laskay Ildikó

Kapcsolódó zóna

!

Tündérkrónikák

331 tag · 150 karc · Utolsó karc: 2022. április 1., 21:03 · Bővebben


Enciklopédia 32

Szereplők népszerűség szerint

Jericho Barrons · MacKayla Lane · Lucifer · Ryodan · V'Lane · Derek O'Bannion · Jack Lane · Kahlil Gibran · Rowena

Helyszínek népszerűség szerint

Dublin · Írország


Kedvencelte 207

Most olvassa 20

Várólistára tette 144

Kívánságlistára tette 107

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Karen Marie Moning: Álom és valóság

„Akit Jericho Barrons kedveskedve megérint, az úgy érzi magát, mintha ő lenne a legkülönlegesebb ember a világon. Olyan ez, mint odamenni a dzsungel legnagyobb, legvérszomjasabb vadállatához, lefeküdni mellé, a szájába tenni a fejed, és ahelyett hogy megölne, megnyalogat és dorombol.”

Nem kicsit törtem a fejem, hogy anno miért is imádtam ennyire ezt a sorozatot.
Mert bár imádom a tünde létet, ebben a sorozatban pedig pont az a vonzó, hogy kiismerhetetlenek, hisztisek és pszichopaták.
Ez most is adott és természetesen ez tetszik, amiatt se szólhatok, hogy nem elég pörgős. Hisz a cselekményszál tágul, ahogy új karakterek színesítik a lapokat.
MacKayla Lane útnak indult a fejlődés útján, már kevésbé irritáló, bár azért hanyatt sem dobom magam miatta. Az a bizonyos rózsaszín tütü kezd lebomlani a popijáról, és halad a vérbeliség felé. Mondjuk le a kalappal, hogy eltudja viselni ezt a irritálóan bunkó Jericho Barronst.
Ha már róla van szó, egy megátalkodott popsifej, és dögös ide vagy oda, vele ütötték anno agyon a mamutot. Nem tudom anno mit ettem rajta, de most egyenesen arcon töröltem volna párszor…elviselhetetlen.

Ami a kis „szerelmi illetve szexuális” kapcsolatukat illeti, ez megint egy ki a domináns és ki az alattvaló kapcsolat. Sokszor homlokomat ráncoltam, hogy ebben semmi erotika nincs, de a lealázás, majd adok egy kis vágyat, majd újabb megalázás váltakozás engem untatott nem pedig feltüzelt.

Szóval akadnak gondjaim bőven vele, de az alaptörténet még mindig tetszik annyira, hogy érdekeljen a következő rész.
Remélem ez már tényleg sokkal jobb lesz.

Újraolvasás pipa!

8 hozzászólás
christine>!
Karen Marie Moning: Álom és valóság

Nem tudok kevesebbet adni. Bármennyire is próbálkozok, nem tudok hibát találni benne.
Fantasztikus volt. ♥
Mac karaktere hatalmas változáson ment keresztül ebben a kötetben, és van egy olyan érzésem, hogy nem fog itt megállni.
Barrons… Ó, istenem, Barrons, maga egy állat, de úgy szeretem! ♥
Alig várom, hogy elkezdhessem a következő részt. ♥

Nymeria96>!
Karen Marie Moning: Álom és valóság

Bár az első részét is szeretem, ez sokkal pörgősebb és izgalmasabb annál.
Mac karaktere kezd szépen lassan kibontakozni, új szereplők bukkannak fel és a tündérek világát is egyre jobban megismerjük.
A cselekmény nem áll meg egy pillanatra se, ugyanúgy szeretem az akciódúsabb részeket, mint azokat, amelyekben a tündérek múltja kerül előtérbe.
Az pedig külön piros pont számomra, hogy Barrons születésnapja október 31-én van, akárcsak nekem. :))) ❤

Naiva P>!
Karen Marie Moning: Álom és valóság

Majdnem elfelejtettem értékelni. Ez a sorozat egyre jobb és jobb. Mac-kel is így vagyok. Bár én őt az első kötettől fogva szeretem.
Imádom, ahogy egyre összetettebb a történet, és minél jobban bonyolódnak a szálak, annál érdekesebbé, izgalmasabbá válik az egész könyv. A nyomozós részek a kedvenceim és amikor a páros együtt van. Izgalmas, érdekes világ. Imádom Dublint de nem hiszem, hogy szeretnék élni egy ilyen Dublinban.
Barrons pedig….*sóhaj*
Egyáltalán létezik nála jobb, titokzatosabb, alfább könyves fickó? – Szerintem se.

2 hozzászólás
WindStorm>!
Karen Marie Moning: Álom és valóság

Jericho Barronsszel kapcsolatban csak az biztos, hogy vele kapcsolatban semmi sem biztos.

Egyre jobban imádom ezt a sorozatot! Karen által felépített világ egyszerűen lenyűgöző. Kevés fantasy-t szeretek, de ez eddig nagyon tetszik.
A történet továbbra sem lassú, inkább minnél több karaktert, szörnyet és lényt ismerünk meg, annál színesebb és gyorsabb az egész. Teljesen kíváncsivá tesz, csak úgy falom a lapokat.
Mac-et még mindig kedvelem, bár szemmel látható a bizonyos mértékben való változása. Csak remélni tudom, hogy nem fog átesni az érem túloldalára, mert annak nem lenne jó vége.
Barrons, huhuhuhuhuhu. Amikor csak rá gondolok semmi értelmes nem jut az eszembe. xD Igazából minden fejezetben szívesen olvasnám az ő eszmefuttatásait, mert amúgy nem sokat kapunk belőle. Telhetetlen vagyok, vállalom. :D

Összességében ez a rész is letehetetlen volt, bátran ajánlom mindenkinek.

>!
Kelly, Budapest, 2008
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639943810 · Fordította: Laskay Ildikó
GytAnett>!
Karen Marie Moning: Álom és valóság

Hm… annyira azért nem ragadott magával a történet, mutatja ezt az is, hogy egy hónapja olvastam, és már elég hiányosak az emlékeim a történettel kapcsolatban. Inkább a benyomásaim vannak meg.
Az első résznél megelőlegeztem a 4 csillagot, erre a részre bátran meg merem már adni a 4-et. :) Jobb volt, mint az előző, de azért szintet még nem lépett.
Egy dolog van ebben a sorozatban, amit nagyon nem tudok hová rakni: V'Lane. Fura nekem ez a szextündéreskedés. Valahogy nem illik bele számomra a cselekménybe. Meg kifejezetten irritál, de ez már legyen az én problémám. :)
Barronsba még mindig nem szerettem bele. Egy fokkal jobb volt, mint korábban, de még mindig nem értem a rajongást körülötte.
Annak örültem, hogy a cselekmény egy kicsit sűrűbb volt, elvégre már nem kellett a tündérek világát az alapjaitól bemutatni, ennek ellenére még mindig rengeteg, rengeteg kérdésem van. Azt hiszem, kénytelen leszek továbbolvasni, mert nagyon kíváncsi vagyok. :)

6 hozzászólás
ViveEe P>!
Karen Marie Moning: Álom és valóság

Nem adnék négy csillagot, de az előző is ennyit kapott, és ez a rész jobb volt. Egyébként messze nem egy jó könyv..
Igazából minden fáraszt. Hiába kezd Mac kinőni a rózsaszín tüncipóni énjéből persze más választása úgy sincs, hiába akciódúsabb, felcseszi az agyam a titkolózás. Semmi nem világosodik meg, ellenben még több lesz a rejtély.
Biztos sokan erre buknak, de ne már…
Barrons. Mit esznek rajta?? Konkrétan így képzelek el egy nem megegyezésen alapuló domináns-alárendelt viszonyt. Üti-veri, kiabál vele, fenyegeti, leláncolja, a „szexi jelenet” is egy erőszakolásra hajaz. Persze Mac dacolásával és Barrons által odadobott konc sikereivel próbálja ezt tompítani az írónő.
Komolyan vívódom, hogy mit csináljak.. szívem szerint valahonnan megtudakolnám milyen kelta tündérmanó is Barrons aztán pápá.. még meglátom.
De nem értem mire ez a sok rajongó. :(

28 hozzászólás
oldmoviegirl01>!
Karen Marie Moning: Álom és valóság

Hosszabb kihagyás után jó volt újra belemerülni Ms.Moning egyedi stílusába. Miközben szörnyű lényekről, harcról ír, olyan szépen fogalmazott, tartalmas mondatokba lehet botlani, hogy nem tudom megállni, hogy újra és újra el ne olvassam. Épp ez az, illetve az ’erős’, jól megírt (újraolvasós) jelenetek, amik miatt sem az első részt, sem ezt nem tudtam gyorsan kiolvasni. Ismét rengeteg idéznivaló sort gyűjtöttem össze.

A történet még nagyon az elején tart. Ahogy Mac, még mi is csak ismerkedünk a szereplőkkel, összefüggésekkel, lényekkel, ezzel a sötét világgal, a titkok és rejtélyek pedig csak sokasodnak. Úgy érzem egy hihetetlenül aprólékosan felépített világ csupán kis szeletébe kaphattunk eddig bepillantást.

Hiába volt itt mindenféle véres akció, izgalom, illúzióba ringató tündérek, hiába szerettem olvasni Mac belső monológjait, be kell ismernem, hogy leginkább arra vártam mikor látom meg egy oldalon azt a kifejezést: Ms. Lane. Ugyanis ez azt jelenti, hogy Barrons ’jelen van’. Nem tudok betelni a jól irányzott megjegyzéseivel, a sejtelmes bölcseleteivel, a hűvös távolságtartó (egy-két pillanat erejéig szerencsére ez már olvadozik) ugyanakkor „Az vagyok, aki soha nem hagyja magát meghalni” viselkedésével. Egyszerűen süt belőle, hogy tudja mit miért tesz.

Egyértelműen beigazolódni látom a sorozat magas százalékarányát.

8 hozzászólás
Vivi_>!
Karen Marie Moning: Álom és valóság

Fú. Tömören és röviden. Még mindig imádom, még mindig fantasztikus, még mindig eszméletlen, és még mindig Barrons a best.

Egyre jobb és jobb, több akció, pár dologról már azért tudomást szerezhetünk. Új szereplők jelennek meg, egyre jobban szerelmes vagyok Barronsba (megint). Ha már nem olvastam volna, most azt kérdezném (vagyis legelőször ennyi járt a fejemben): Ki vagy te Barrons, és miért nem létezel? És a többi, és a többi.

Hatalmas szerelem ez a sorozat, igazából most értékelést sem akartam írni, mert egyből el akartam kezdeni a harmadikat is, de félek, hogy minden összefolyik akkorra. Szóval, most már suhanok (igazából csak kinyúlok oldalra) a harmadik részért.

Gorkie P>!
Karen Marie Moning: Álom és valóság

Jobban tetszett, mint az első rész.
A szereplőkkel még mindig gondom van.
Időnként már nagyon utáltam Macet.
Barronsról még mindig alig tudni valamit. Nem érzem azt, amit eddig hallottam róla… Nekem már túl sok ez a titokzatoskodás…
Kifejezetten tetszik, hogy spoiler
Ez a kötet viszont izgalmasabbra sikerült, nagyon szerettem olvasni.
Ilyen se volt még velem: nem kedvelem a szereplőket, mégis beszippant a könyv világa.
Jöhet a következő! ^^


Népszerű idézetek

Dina01>!

– Azt szeretném, hogy… Hogy is mondjátok ti ezt… Legyünk barátok.
– Az elmebeteg erőszakoskodóknak nincsenek barátaik.
– Nem ajánlottam volna fel, ha tudom, hogy elmebeteg erőszakoskodó vagy.

37. oldal

Cheril>!

Jericho Barronsszel kapcsolatban csak az biztos, hogy vele kapcsolatban semmi sem biztos.

208. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons
Bagneso>!

– Egy nap majd könyvet írok azzal a címmel, hogy Hogyan diktáljunk egy diktátornak, és hogyan köntörfalazzunk egy köntörfalazóval. Az alcíme az lesz: Hogyan bánjunk Jericho Barronsszel.

134. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons
Kovtünci>!

– Azt hallottam, hogy nincsenek férfi sidhe-látók.
– Hol hallotta?
– Valahol.
– És melyikkel kapcsolatban vannak kétségei, Ms. Lane?
– Hogy érti ezt?
– Abban kételkedik, hogy látom a tündéreket, vagy hogy férfi vagyok? Azt hiszem, az elsővel kapcsolatban már meggyőztem, talán a másodikkal kapcsolatban oszlassam el a kétségeit? – Az öve felé nyúlt.
– Ó, kérem. – A szemem forgattam.

143. oldal

Bagneso>!

Akit Jericho Barrons kedveskedve megérint, az úgy érzi magát, mintha ő lenne a legkülönlegesebb ember a világon. Olyan ez, mint odamenni a dzsungel legnagyobb, legvérszomjasabb vadállatához, lefeküdni mellé, a szájába tenni a fejed, és ahelyett hogy megölne, megnyalogat és dorombol.

273. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons
Bagneso>!

– Kivel verekedett, amikor hívtam?
– Ryodannel.
– Miért?
– Mert olyan embereknek beszélt rólam, akiknek nem kellett volna.
– Kicsoda Ryodan?
– A férfi, akivel verekedtem.

143. oldal

MFKata>!

– Ó, elég a drámából, Csingiling, és szabadíts meg az Árnytól. Aztán majd beszélünk.

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Csingiling
1 hozzászólás
Bagneso>!

[…] amíg el nem veszítjük, csak nagyon ritkán értékeljük azt, amink van.

142. oldal

Belle_Maundrell >!

A remény kulcsfontosságú tényező. Nélküle semmik vagyunk. A remény formálja az akaratot, az akarat pedig a világot.

243. oldal

Kapcsolódó szócikkek: remény
Amadea>!

Azért választok rózsaszín ruhát, mert a jövőm minden, csak nem rózsás. […] Azért veszek fel rózsaszín ruhát, mert a szürkét utálom, a fehéret nem érdemlem meg, a feketével meg torkig vagyok.

290. oldal

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Tündérkrónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Stephen King: A Setét Torony – Callai farkasok
Justin Cronin: A szabadulás
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Rick Riordan: A vörös piramis
Derek Landy: Játék a tűzzel