43. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

A ​hajnalra várva (Tündérkrónikák 3.) 767 csillagozás

Karen Marie Moning: A hajnalra várva

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„És ​mutatok neked valamit, ami egészen más,
Mint árnyad, amely reggel lép mögötted,
Vagy árnyad, amely este kél előtted:
Egy marék porban az iszonyatot megmutatom neked.”

MacKayla Lane már nem az a naiv, idealista, divatbolond lány, aki Írország földjére tette gondosan pedikűrözött lábát. A Dublinban töltött néhány hónap megváltoztatta, de még mindig hajtja a bosszúvágy. Tudja, hogy a nővére gyilkosa közel van, de a gonosz még közelebb.

Macnek van egy nagy előnye. Tudja, hogyan találhatja meg a Sinsar Dubh-t, amelyért tündérek és emberek egyaránt készek gyilkolni, de ez az ősi, mágikus könyv annyira gonosz, hogy mindenkit megront, aki csak hozzáér. Az árulás légkörében már nem tudni, ki az ellenség és ki a barát. Veszélyes háromszög alakul ki Mac, egy kielégíthetetlen étvágyú, halált hozó szextündér és a titokzatos Jericho Barrons között.

Barrons megtanítja használni újonnan felfedezett adottságát: látja a tündéreket, sőt akár megölni is… (tovább)

Eredeti mű: Karen Marie Moning: Faefever

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Kelly, Budapest, 2011
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633350140 · Fordította: Laskay Ildikó

Kapcsolódó zóna

!

Tündérkrónikák

308 tag · 120 karc · Utolsó karc: 2018. október 30., 12:18 · Bővebben


Enciklopédia 21

Szereplők népszerűség szerint

Jericho Barrons · MacKayla Lane · Dani O'Malley · V'Lane · Christian MacKeltar · Jack Lane · Rowena

Helyszínek népszerűség szerint

Dublin


Kedvencelte 228

Most olvassa 13

Várólistára tette 120

Kívánságlistára tette 163

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Nymeria96
Karen Marie Moning: A hajnalra várva

Brutális ez a rész, és nem csak a vége miatt.
Annyi új kérdés vetődik fel, pedig még az előző részekben feltett kérdésekre is csak alig kapunk válaszokat.
A szereplők egyre kidolgozottabbak lesznek, nemcsak Dani, Christian, de Jayne felügyelő karakterét is kezdem egyre jobban megkedvelni.
V’lane-t továbbra sem szeretem, Rowenát meg egyenesen utálom és tudom, hogy a 4. részben ez csak rosszabb lesz.
Mac nagyon megváltozott az előző részekhez képest, már egyáltalán nem az a lány, aki a Keserű ébredésben volt.
De ez a függővég… o.O

>!
Naiva P
Karen Marie Moning: A hajnalra várva

Jesszusom az a vég!!! Teljesen elvesztem a történetben. Úgy értem; teljesen átadtam magam a könyvnek és a hatása alá kerültem. Nem értem, mit nem lehet szeretni Mac-en. Én annyira bírom, amikor szócsatáznak Barrons-szel. A tortás jelenet minden vitt. Azt szeretem még, hogy úgy tűnik, semmi nincs közöttük, és mégis mindent érzek, ami lehetne közöttük. Igaz, kicsit sokkal többet is szerepelhetett volna Barrons, mert belőle a sok is kevés.

>!
Vivi_
Karen Marie Moning: A hajnalra várva

Ez a nő kikészít!:D Hogy lehet így könyvet befejezni? Ilyen függővéggel, meg akar ölni? A hajnalra várva tényleg pontos leírás, mert este fejeztem be a könyvet, és alig vártam, hogy reggel legyen és olvashassam tovább, csak már picit frissebben a következő részt. Komolyan brutális vég. Ha nem lenne a közelemben a következő, nem is tudom mit csinálnék.

Az írónő mindig tartogat számunkra meglepetést. Az eddigi szálak folytatódnak tovább, Mac több mindent megtud pár dologról. Igazából ebben a részben V'Lane nem is volt rossz szereplő, de a későbbiekben megint változni fog róla a véleményem, ezt tudom. Barrons még mindig, mondjuk ebben a részben néhol elég bunkón viselkedik, de nem zavar. Rowenát nem kedvelem, azonban Katet és Danit igen. Fionáról is megtudunk egy pici morzsát, hogy mi történ vele a kirúgás után.

Mac és mindenki arra törekszik, hogy ne omoljanak le a falak. Hát, hogy mi fog történni, azt nem árulom el, de a könyv nagy része e köré épül. A legidegesítőbb a könyvben, hogy a gerince eltér az előző két résztől, így olyan mintha nem is a sorozathoz tartozna. Pedig olyan szép lenne egyforma gerinccel a polcomon.

>!
oldmoviegirl01 P
Karen Marie Moning: A hajnalra várva

Haladunk, haladunk…
Igaz, hogy elég lassú a tempó, de ennél a sorozatnál valahogy nem tud zavarni. Hiába kapjuk továbbra is kis adagokban az információkat, mégis amint elkezdtem ezt a részt, rögtön jött az érzés: milyen jó újra Tündérkrónikákat olvasni. Megszerettem az írónő stílusát, a mondanivalókkal tűzdelt mondatait, és örülök, hogy hagyott időt Macnek a változásra, a tapasztalásra, az erősödésre mind testileg, mind lelkileg, mert amivel a kötet végén szembe kell néznie, az bizony nem „Szivárványlánynak” való.
Negatívumként szeretném megemlíteni, sőt sérelmezem a ’Ms. Lane’-t tartalmazó mondatok előfordulásának alacsony számát. Tűrhetetlen.

5 hozzászólás
>!
Fancsee P
Karen Marie Moning: A hajnalra várva

Ez meg mi a fene volt?
Én, kis hitetlen, naiv lány azt mertem feltételezni, hogy ezúttal mindent megértek? Minden darabka a helyére kerül? A nagy francokat! Karen még az eddigieknél is jobban összekuszálta a szálakat. Ha valamelyik kérdésre választ adott, rögtön felmerült újabb négy, amik persze, hogy megválaszolatlanok maradtak. És akkor a végét még meg sem említettem. Hogy lehet így befejezni egy könyvet?
Most azt sem tudom, hogyan vélekedjek Barrons-ről és V'Lane-ről. Nem tudom, micsoda Barrons. Nem tudom, miért nem jött V'Lane, amikor Mac hívta. Nem tudom, hogy akkor most mi is történt Dublinnal. Nem tudom, hogy mi történt az apátságban. Nem tudom, mi lesz Mac-kel, ki jön őt megmenteni. ha egyáltalán jön valaki Tehát… van valami, amit egyáltalán tudok? Azt hiszem van…:kell a folytatás!

>!
christine
Karen Marie Moning: A hajnalra várva

Óriási csalódás volt ez a rész.
Esemênytelen, vontatott, unalmas, többször is le akartam tenni.
Ha nem lett volna az utolsó 100 oldal, valószínűleg meg is teszem.
Pedig annyira akartam szeretni… :(

4 hozzászólás
>!
Lunèa_Charlotté
Karen Marie Moning: A hajnalra várva

MI A FRANC! O.o Ez meg mi a csuda volt?! Így végetvetni egy könyvnek? O.o De… OMG!
Szerintem eddig ez a legjobb rész. Sokkal eseménydúsabb, a szereplők érdekesebbek, a történet csavaros… Sokszor pattanásig feszültek az idegeim, valamikor csorogtak a könnyek a tevetéstől.. És most a végén? O.o Soha ebben a büdös életben sem gondoltam volna, hogy egy ilyen k***a érdekes vége lesz! Mindjárt valakit petunián rugok, ha nem kapom meg a folytatást nagyon hamar!
Kedvea Karen Marie Moning…. Te aztán most nagyon meglepél és hihetetlenül megdöbbentettél!

50 hozzászólás
>!
Nita_Könyvgalaxis
Karen Marie Moning: A hajnalra várva

Hajnal előtt a legnagyobb a sötétség.
Nehezen találom a szavakat ezzel a résszel kapcsolatban. Mac akkora változáson megy át, hogy az hihetetlen, őt is és a többi szereplőt is egyre inkább megszeretem. A mitológia továbbra is csillagos ötös nálam, Barronsre meg Christianra pedig szavakat sem találok. :)
A végére meg csak annyit tudok mondani: azt a leborult szivarvégit…
Ráadásul a könyvnek üzenete is van: mindig ragaszkodj a reményhez, még ha minden össze is omlik körülötted. Maradj a fényben.

11 hozzászólás
>!
CsepAdri 
Karen Marie Moning: A hajnalra várva

Ótejóég!!
1. Én miért nem előbb találtam erre a sorozatra??
2. Megint elkövettem a legnagyobb hibát…hajnalban fejezetem be… butabutaAdri …persze, h rögtön kezdtem a következő részt!
Az első kettő az bemelegítés volt ehhez képest! :O Imádtam minden pillanatát! Pörgös volt, csak úgy faltam az oldalakat! Mennyire szerettem Barrons és Mac évődéseit! Már egész jól hozzászoktam, h Mac folyamat dumál :D, azért változott az első könyvhöz képest. Ellenben Jericho Barrons… már nagyon kíváncsi vagyok a titkaira, csak az a baj ahogy Mac fogy ki a kérdésekből úgy én is. A vége!!! Ajjj a vége! A többi része se semmi, de a vége!!

12 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
inka0507

– Egy bizonyos autóra gondolt, Ms. Lane?
Ma éjjel színtiszta erőre vágytam.
– A Viperre.
– Miért kellene kölcsönadnom?
– Mert az adósom.
– Miért?
– Mert elviselem magát.
Ekkor elmosolyodott. Igazi mosoly jelent meg az arcán. Felhorkantam, és elfordultam.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons · MacKayla Lane
3 hozzászólás
>!
inka0507

Sírni kezdtem.
Barrons rémültnek tűnt.
– Ezt azonnal hagyja abba, Ms. Lane.
– Képtelen vagyok rá. – A bögrém fölött szipogtam, hogy ne lássa az arcomat.
– Próbálja meg erősebben!
Egy nagyot szipogtam, megrázkódtam, majd abbahagytam.
– Már egy ideje… nem voltunk szeretők – vallotta be, s közben figyelmesen nézett.
– Ó, ne legyen már ennyire beképzelt! Nem ezért sírtam.

253. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons · MacKayla Lane
>!
Natsu

Ha nem veszel tudomást egy kellemetlen helyzetről, azzal nem tudsz változtatni rajta, Mac. Csak azt tudod befolyásolni, amivel hajlandó vagy szembenézni. Az igazság fáj, de a hazugság ölhet.

213. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jack Lane
>!
kishalavizben

Nem mintha érdekelt volna, hogy nézek ki Barrons jelenlétében, de hát odalent Délen a nők fiatalon megtanulják, hogy amikor darabokra hullik körülöttük a világ, akkor itt az ideje levenni a függönyöket, és új ruhát varrni belőlük.

135. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons · MacKayla Lane
1 hozzászólás
>!
Timus

Barrons pontosan azt teszi, és csakis azt, ami neki a legjobb. Pont. Most az a legjobb neki, ha segít életben maradnom. Pont. De lehet, hogy egy nap már nem így lesz. Felkiáltójel.

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons
>!
inka0507

– Megint verekedett? Nem is, hadd találgassak, megint megmentett egy sérült kutyát? – kérdeztem fanyarul. Legutóbb ezzel magyarázta a kezén lévő vért.
– Vérzett az orrom.
– Na persze, petúniafej.
– Petúniafej?
– Seggfej, Barrons. Maga egy seggfej.

85. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons · MacKayla Lane
>!
Shanara

Akkor zavarodunk össze a leginkább, amikor megpróbáljuk meggyőzni az eszünket valamiről, amiről a szívünk tudja, hogy az hazugság.

251. oldal

>!
AgiVega IP

– Úgy érti, tamponra van szüksége? Ezt akarja mondani? Épp most hajtottunk el jó néhány nonstop üzlet mellett.
(…)
– Igen – kiáltottam. – Pontosan! De speciális fajtát használok, és azt itt nem lehet kapni.
– Érzem az illatát, Ms. Lane – mondta még halkabban. – Csak az ereiben folyik vér, a méhéből nem.
Balra rántottam a fejem, és Barronsre meredtem. Oké, ez volt az egyik legfelkavaróbb dolog, amit valaha mondott nekem.

248. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons · MacKayla Lane
>!
inka0507

Szivárvány kisasszony és Éjszaka úr. Így festünk egymás mellett.

176. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons · MacKayla Lane
>!
brabiviki

– Mikor jön haza? – kérdeztem.
– Haza, Ms. Lane?
– Valahogy csak hívnom kell.

265. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons · MacKayla Lane

A sorozat következő kötete

Tündérkrónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Vincent: Rogue – Latrok
Charlaine Harris: Por és hamu
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Laurell K. Hamilton: A Harlekin
Chuck Wendig: Vészmadarak
Nalini Singh: Angyalárny
Amanda Stevens: Örök kísértés
J. R. Ward: Éjsötét szerető
Darynda Jones: Harmadik sírhant