A ​hajnalra várva (Tündérkrónikák 3.) 864 csillagozás

Karen Marie Moning: A hajnalra várva Karen Marie Moning: A hajnalra várva

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„És ​mutatok neked valamit, ami egészen más,
Mint árnyad, amely reggel lép mögötted,
Vagy árnyad, amely este kél előtted:
Egy marék porban az iszonyatot megmutatom neked.”

MacKayla Lane már nem az a naiv, idealista, divatbolond lány, aki Írország földjére tette gondosan pedikűrözött lábát. A Dublinban töltött néhány hónap megváltoztatta, de még mindig hajtja a bosszúvágy. Tudja, hogy a nővére gyilkosa közel van, de a gonosz még közelebb.

Macnek van egy nagy előnye. Tudja, hogyan találhatja meg a Sinsar Dubh-t, amelyért tündérek és emberek egyaránt készek gyilkolni, de ez az ősi, mágikus könyv annyira gonosz, hogy mindenkit megront, aki csak hozzáér. Az árulás légkörében már nem tudni, ki az ellenség és ki a barát. Veszélyes háromszög alakul ki Mac, egy kielégíthetetlen étvágyú, halált hozó szextündér és a titokzatos Jericho Barrons között.

Barrons megtanítja használni újonnan felfedezett adottságát: látja a tündéreket, sőt akár megölni is… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Cor Leonis, Budapest, 2019
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155893339 · Fordította: Laskay Ildikó
>!
Kelly, Budapest, 2011
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633350140 · Fordította: Laskay Ildikó

Kapcsolódó zóna

!

Tündérkrónikák

330 tag · 147 karc · Utolsó karc: 2022. április 1., 21:03 · Bővebben


Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Jericho Barrons · MacKayla Lane · Dani O'Malley · V'Lane · Christian MacKeltar · Jack Lane · Rowena

Helyszínek népszerűség szerint

Dublin · Cancún


Kedvencelte 219

Most olvassa 16

Várólistára tette 122

Kívánságlistára tette 156

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Karen Marie Moning: A hajnalra várva

„Ha nem veszel tudomást egy kellemetlen helyzetről, azzal nem tudsz változtatni rajta, Mac. Csak azt tudod befolyásolni, amivel hajlandó vagy szembenézni. Az igazság fáj, de a hazugság ölhet.”

Na jó, most van elegem.
Mi a jó fene volt ez és mégis, hogy lehet így vége?

Erős rész azt meg kell hagyni, pedig már azt hittem nem fog meglepetést okozni.
Tévedtem.

Macnek kijutott rendesen, mondjuk várható volt, hogy nem lesz egyszerű sorsa.
Fejlődött határozottan, jobban tudtam vele azonosulni, eldobni nem fogom az agyam tőle, de fejlődére képes, ezt pedig nagyon tudom értékelni.

Barrons továbbra is egy „popsifej”, de ezen már nincs mit csodálkozni, eddig sem volt jobb.
Néha beletudtam volna rúgni, ( ez van, kicsit dühös hangulatban vagyok), szóval még mindig nem a szívem csücske, de nélküle meg nincs könyv ugye…

Na mindegy, még jó, hogy megvan a többi kötet, mert morcos lettem volna.

Nagyon hamar folytatni fogom.

Természetesen, megy a kedvencek közé! ♥

5 hozzászólás
Nymeria96>!
Karen Marie Moning: A hajnalra várva

Brutális ez a rész, és nem csak a vége miatt.
Annyi új kérdés vetődik fel, pedig még az előző részekben feltett kérdésekre is csak alig kapunk válaszokat.
A szereplők egyre kidolgozottabbak lesznek, nemcsak Dani, Christian, de Jayne felügyelő karakterét is kezdem egyre jobban megkedvelni.
V’lane-t továbbra sem szeretem, Rowenát meg egyenesen utálom és tudom, hogy a 4. részben ez csak rosszabb lesz.
Mac nagyon megváltozott az előző részekhez képest, már egyáltalán nem az a lány, aki a Keserű ébredésben volt.
De ez a függővég… o.O

WindStorm>!
Karen Marie Moning: A hajnalra várva

A félelem nagyon jó motiváció.

Azt aaaa, hát milyen rész volt ez könyörgöm?! Egész végig csak kapkodtam a fejem, meg minden fejezetnél nagyokat pislogtam. Húú, ez egy igazán kiemelkedő vízválasztó rész volt, teljesen oda meg vissza vagyok!

A történetről nem kell sokat beszélni. Minden lapon volt valami váratlan fordulat, az unalom szó -e könyv mellett nem létezik. Az új információkat meg csak úgy habzsoltam, mint a nutellás fánkokat.
Számomra felpezsdítő volt, hogy egyre többet ismerünk meg az ellenségről, és az apátságról is. Dani nagyon nagy arc, örülök az ő fiatalságának és vagányságának. Természetesen Rowena-án nem tudok elmenni, de egyértelműen egy boszorkány. :D
Kifejezetten örültem és boldog voltam azoknál a részeknél amikor Jericho tanítja Mac-et a Hang ellen. Olyan édesek, nem veszik észre a valóságot egymással kapcsolatban.. Barrons.<3

A vége, hát csak hápogtam. :D Számítottam erre, na de mi ez a függővég?! Könyörgöööm!!

>!
Kelly, Budapest, 2011
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633350140 · Fordította: Laskay Ildikó
Naiva P>!
Karen Marie Moning: A hajnalra várva

Jesszusom az a vég!!! Teljesen elvesztem a történetben. Úgy értem; teljesen átadtam magam a könyvnek és a hatása alá kerültem. Nem értem, mit nem lehet szeretni Mac-en. Én annyira bírom, amikor szócsatáznak Barrons-szel. A tortás jelenet minden vitt. Azt szeretem még, hogy úgy tűnik, semmi nincs közöttük, és mégis mindent érzek, ami lehetne közöttük. Igaz, kicsit sokkal többet is szerepelhetett volna Barrons, mert belőle a sok is kevés.

Vivi_>!
Karen Marie Moning: A hajnalra várva

Ez a nő kikészít!:D Hogy lehet így könyvet befejezni? Ilyen függővéggel, meg akar ölni? A hajnalra várva tényleg pontos leírás, mert este fejeztem be a könyvet, és alig vártam, hogy reggel legyen és olvashassam tovább, csak már picit frissebben a következő részt. Komolyan brutális vég. Ha nem lenne a közelemben a következő, nem is tudom mit csinálnék.

Az írónő mindig tartogat számunkra meglepetést. Az eddigi szálak folytatódnak tovább, Mac több mindent megtud pár dologról. Igazából ebben a részben V'Lane nem is volt rossz szereplő, de a későbbiekben megint változni fog róla a véleményem, ezt tudom. Barrons még mindig, mondjuk ebben a részben néhol elég bunkón viselkedik, de nem zavar. Rowenát nem kedvelem, azonban Katet és Danit igen. Fionáról is megtudunk egy pici morzsát, hogy mi történ vele a kirúgás után.

Mac és mindenki arra törekszik, hogy ne omoljanak le a falak. Hát, hogy mi fog történni, azt nem árulom el, de a könyv nagy része e köré épül. A legidegesítőbb a könyvben, hogy a gerince eltér az előző két résztől, így olyan mintha nem is a sorozathoz tartozna. Pedig olyan szép lenne egyforma gerinccel a polcomon.

oldmoviegirl01>!
Karen Marie Moning: A hajnalra várva

Haladunk, haladunk…
Igaz, hogy elég lassú a tempó, de ennél a sorozatnál valahogy nem tud zavarni. Hiába kapjuk továbbra is kis adagokban az információkat, mégis amint elkezdtem ezt a részt, rögtön jött az érzés: milyen jó újra Tündérkrónikákat olvasni. Megszerettem az írónő stílusát, a mondanivalókkal tűzdelt mondatait, és örülök, hogy hagyott időt Macnek a változásra, a tapasztalásra, az erősödésre mind testileg, mind lelkileg, mert amivel a kötet végén szembe kell néznie, az bizony nem „Szivárványlánynak” való.
Negatívumként szeretném megemlíteni, sőt sérelmezem a ’Ms. Lane’-t tartalmazó mondatok előfordulásának alacsony számát. Tűrhetetlen.

5 hozzászólás
Fancsee>!
Karen Marie Moning: A hajnalra várva

Ez meg mi a fene volt?
Én, kis hitetlen, naiv lány azt mertem feltételezni, hogy ezúttal mindent megértek? Minden darabka a helyére kerül? A nagy francokat! Karen még az eddigieknél is jobban összekuszálta a szálakat. Ha valamelyik kérdésre választ adott, rögtön felmerült újabb négy, amik persze, hogy megválaszolatlanok maradtak. És akkor a végét még meg sem említettem. Hogy lehet így befejezni egy könyvet?
Most azt sem tudom, hogyan vélekedjek Barrons-ről és V'Lane-ről. Nem tudom, micsoda Barrons. Nem tudom, miért nem jött V'Lane, amikor Mac hívta. Nem tudom, hogy akkor most mi is történt Dublinnal. Nem tudom, hogy mi történt az apátságban. Nem tudom, mi lesz Mac-kel, ki jön őt megmenteni. ha egyáltalán jön valaki Tehát… van valami, amit egyáltalán tudok? Azt hiszem van…:kell a folytatás!

Lunèa_Charlotté>!
Karen Marie Moning: A hajnalra várva

MI A FRANC! O.o Ez meg mi a csuda volt?! Így végetvetni egy könyvnek? O.o De… OMG!
Szerintem eddig ez a legjobb rész. Sokkal eseménydúsabb, a szereplők érdekesebbek, a történet csavaros… Sokszor pattanásig feszültek az idegeim, valamikor csorogtak a könnyek a tevetéstől.. És most a végén? O.o Soha ebben a büdös életben sem gondoltam volna, hogy egy ilyen k***a érdekes vége lesz! Mindjárt valakit petunián rugok, ha nem kapom meg a folytatást nagyon hamar!
Kedvea Karen Marie Moning…. Te aztán most nagyon meglepél és hihetetlenül megdöbbentettél!

50 hozzászólás
Cs_N_Kinga>!
Karen Marie Moning: A hajnalra várva

Hát ezt is nagyon gyorsan elolvastam, ez az a kategória már amit egyszerűen nem lehet letenni. Borzasztó, hogy nem hogy válaszokat alig kapunk megint még több kérdés még több csavar van benne, eddig ez volt a legjobb rész. A fél csillagot dühömben vontam le a függővég miatt. Mac most már egész szimpatikus szereplő lett, rengeteget fejlődött a karaktere, ez tetszett, Barrons pedig, hát na…. Szerintem nagyon jó pasi még mindig a …. itt egy nagyon negatív jelzőt használnék:D, ellenére is. Szerintem szereti Mac-et, mondhat akármit is, megbújt az a sorok között. Ez a sok jó pasi e körül a csaj körül, és mégis mind rossz, hááááát ember legyen a talpán aki választani tudna az ő helyében, de én bármi lenne is Barrons mellett maradnék. Örök szerelem:)))))


Népszerű idézetek

inka0507>!

Sírni kezdtem.
Barrons rémültnek tűnt.
– Ezt azonnal hagyja abba, Ms. Lane.
– Képtelen vagyok rá. – A bögrém fölött szipogtam, hogy ne lássa az arcomat.
– Próbálja meg erősebben!
Egy nagyot szipogtam, megrázkódtam, majd abbahagytam.
– Már egy ideje… nem voltunk szeretők – vallotta be, s közben figyelmesen nézett.
– Ó, ne legyen már ennyire beképzelt! Nem ezért sírtam.

253. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons · MacKayla Lane
inka0507>!

– Egy bizonyos autóra gondolt, Ms. Lane?
Ma éjjel színtiszta erőre vágytam.
– A Viperre.
– Miért kellene kölcsönadnom?
– Mert az adósom.
– Miért?
– Mert elviselem magát.
Ekkor elmosolyodott. Igazi mosoly jelent meg az arcán. Felhorkantam, és elfordultam.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons · MacKayla Lane
3 hozzászólás
mockerybird>!

Nem mintha érdekelt volna, hogy nézek ki Barrons jelenlétében, de hát odalent Délen a nők fiatalon megtanulják, hogy amikor darabokra hullik körülöttük a világ, akkor itt az ideje levenni a függönyöket, és új ruhát varrni belőlük.

135. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons · MacKayla Lane
1 hozzászólás
Natsu>!

Ha nem veszel tudomást egy kellemetlen helyzetről, azzal nem tudsz változtatni rajta, Mac. Csak azt tudod befolyásolni, amivel hajlandó vagy szembenézni. Az igazság fáj, de a hazugság ölhet.

213. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jack Lane
Timus>!

Barrons pontosan azt teszi, és csakis azt, ami neki a legjobb. Pont. Most az a legjobb neki, ha segít életben maradnom. Pont. De lehet, hogy egy nap már nem így lesz. Felkiáltójel.

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons
inka0507>!

– Megint verekedett? Nem is, hadd találgassak, megint megmentett egy sérült kutyát? – kérdeztem fanyarul. Legutóbb ezzel magyarázta a kezén lévő vért.
– Vérzett az orrom.
– Na persze, petúniafej.
– Petúniafej?
– Seggfej, Barrons. Maga egy seggfej.

85. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons · MacKayla Lane
Shanara>!

Akkor zavarodunk össze a leginkább, amikor megpróbáljuk meggyőzni az eszünket valamiről, amiről a szívünk tudja, hogy az hazugság.

251. oldal

inka0507>!

Szivárvány kisasszony és Éjszaka úr. Így festünk egymás mellett.

176. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons · MacKayla Lane
AgiVega IP>!

– Úgy érti, tamponra van szüksége? Ezt akarja mondani? Épp most hajtottunk el jó néhány nonstop üzlet mellett.
[…]
– Igen – kiáltottam. – Pontosan! De speciális fajtát használok, és azt itt nem lehet kapni.
– Érzem az illatát, Ms. Lane – mondta még halkabban. – Csak az ereiben folyik vér, a méhéből nem.
Balra rántottam a fejem, és Barronsre meredtem. Oké, ez volt az egyik legfelkavaróbb dolog, amit valaha mondott nekem.

248. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons · MacKayla Lane
1 hozzászólás
brabiviki>!

– Mikor jön haza? – kérdeztem.
– Haza, Ms. Lane?
– Valahogy csak hívnom kell.

265. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons · MacKayla Lane

A sorozat következő kötete

Tündérkrónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: The Cruel Prince – A kegyetlen herceg
Jennifer L. Armentrout: Wicked – Megveszekedett
Jeaniene Frost: Síri csendben
Kresley Cole: Az álmok sötét harcosa
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Joss Stirling: Misty
Richelle Mead: Vérvonalak
Chloe Neill: Ha eljön a péntek
J. R. Ward: A tolvaj