One ​of Us Is Lying (One of Us Is Lying 1.) 53 csillagozás

Karen M. McManus: One of Us Is Lying Karen M. McManus: One of Us Is Lying Karen M. McManus: One of Us Is Lying

The ​Breakfast Club meets Pretty Little Liars, One of Us Is Lying is the story of what happens when five strangers walk into detention and only four walk out alive. Everyone is a suspect, and everyone has something to hide.
Pay close attention and you might solve this.
On Monday afternoon, five students at Bayview High walk into detention.
Bronwyn, the brain, is Yale-bound and never breaks a rule.
Addy, the beauty, is the picture-perfect homecoming princess.
Nate, the criminal, is already on probation for dealing.
Cooper, the athlete, is the all-star baseball pitcher.
And Simon, the outcast, is the creator of Bayview High’s notorious gossip app.
Only, Simon never makes it out of that classroom. Before the end of detention Simon's dead. And according to investigators, his death wasn’t an accident. On Monday, he died. But on Tuesday, he’d planned to post juicy reveals about all four of his high-profile classmates, which makes all four… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

>!
368 oldal · ASIN: B01M98J44U
>!
Penguin, London, 2017
362 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780141375632
>!
358 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781524764722

1 további kiadás


Kedvencelte 8

Most olvassa 3

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

FairyDust P>!
Karen M. McManus: One of Us Is Lying

Hm, a könyvet hirtelen felindulásból olvastam el. Lehet több spontán választásra lenne szükségem? :)
Nagyon tetszett az egész koncepció, tipikus „ki tehette” olvasmány középiskolai berkekben.
Adott öt szereplő, akik büntetés miatt tanítás utáni elzárásban részesülnek. Azonban egyikük már sosem sétál ki a teremből. Vajon mi történt, hogy történt? Az életben maradt négy diák a gyanúsított, ki hazudik, és ki mond igazat?
A karakterek egyenként egy létező „klisét” testesítenek meg. Van a jól ismert népszerű csaj, a stréber, a sportos atléta, és a rossz fiú. Hiába kapták meg a jól ismert sémákat, ennek ellenére volt személyiségük, nem voltak unalmasak, és láss csodát, még a karakterfejlődésre is jutott idő!
Olvasás közben sokat gyanúsítgattam, de végül nem sikerült eltalálnom mi is történt valójában. spoiler
Tetszett, hogy nem csak a filózáson volt a hangsúly, hanem több apróbb elem is elfért a cselekményben. Például kaptunk egy románcot, amit én személy szerint shippeltem, ezen felül betekinthettünk a családi körülményekbe is: voltak csapnivalóan rossz kapcsolatok, ellenben akadt nagyon szép testvéri összetartás is.
A történetvezetés nagyon pörgös, egy pillanatra sem unatkoztam, ez igazi fellélegzés volt az elmúlt olvasási élményeim után.
Ami mosolyt csalt az arcomra, az az egyik rendőr neve volt. Képzeljétek Hank Budapest-nek hívták ami szerintem nagyon jópofa, főleg hogy egy angol könyvről van szó. Először azt hittem félreolvastam, de nem. :D Ez csak nekem tetszik ennyire? :D

Szórakoztató gimis könyv egy kis rejtéllyel fűszerezve. Senki ne várjon tőle bűnügyi mélységeket, tipikus tinikönyv, de igen is kellemes olvasmány.

Magyarul is megjelent: Karen M. McManus: Lehull a lepel

pveronika>!
Karen M. McManus: One of Us Is Lying

Az eleje izgalmasan indult, így nagyon érdekelt, hogy mi fog kisülni a történetből, ezért nem adtam fel akkor sem, mikor a könyv közepe számomra egy picit döcögőssé vált. Végül nagyon tetszett, „okos” kis könyv volt, ezért megadtam rá az 5 csillagot, részben elismerésem jeléül is, hogy nekem sem sikerült kitalálnom, hogy pontosan mi történt. Érdekes volt a sok szemszög, és ahogy végül elkezdtek összeérni a szálak, holott az elején úgy tűnt, hogy semmilyen összefüggés nincs a szereplők és a titkaik között. Érdemes elolvasni, igazi kis agytorna az olvasó számára kitalálni, hogy ki az, aki – ahogy a cím is indikálja – hazudik.
A cím egyébként nagyon tetszik, nem értem, hogy magyarul miért nem lehetett megtartani. A „Lehull a lepel” szerintem sokkal gyengébb cím, mint „Az egyikünk hazudik”, ami eleve gondolkodásra ösztönzi az olvasót…

Beatrice8>!
Karen M. McManus: One of Us Is Lying

Barátnőm adta kölcsön. Tetszett. Elején csak szünetekben tudtam olvasni, annyit tanultam a héten, de aztán normálisan nekiálltam hétvégén. Előszőr a Riverdale aztán ez és közben a Tizenkét dühös embert is megnéztem… tiszta bűnügyi hangulatba kerültem :D.
Voltak tippjeim ki a gyilkos, de nem találtam ki. A magyarázat ötletes, nem éppen szörnyen megdöbbentő, de nem is kiszámítható.
A színes lapszél nagyon jó!
A váltott szemszög is tetszett, bár ahogy az megszokott szinte mindig a legizgalmasabb pillanatban vált egyikről a másikra.
Kedvenc párjaim: spoiler és spoiler
Tetszett a stílus, a történet és a hangulat. Voltak benne szerintem irreális dolgok, de túlléptem rajtuk. Az angolja se volt nehéz különösebben aszó amit emlékszem, hogy ebből tanultam/találtam ki a sober. (Vezetek fejben egy milyen szót tanultam az angolul olvasott könyveimből listát.)
A legmegdöbbentőbb az egészben Officer Hank Budapest volt. Igen, egy rendőrtiszt neve ebben a semmilyen magyar vonatkozással nem rendelkező, magyarra még csak le sem fordított könyvben az volt, hogy Budapest. Nem hallucináltam, több osztálytársam is bizonyította. Ha valaki talál rá bármilyen magyarázatot kérem jelezze!

LuciaBane>!
Karen M. McManus: One of Us Is Lying

Nagyon szeretem én a tini thrillereket, de olvasni keveset olvastam, de ez jó választás volt. Izgalmas, feszültségkeltő, nehezen abbahagyós. A szereplők annak ellenére, hogy könnyen kategorizálhatók érdekesek, kellemesek.
A stílust, a szereplők különb hangját is kedveltem. Jó volt így olvasni. Bronwyn és Natevolt a kedvencem, illetve Maeve.
A történet pedig, sejtetem valamit, de azért mégiscsak egy jól megírt csavaros, ha tini is, de remek rejtély. Könnyen bevont és kellően izgalmas.
Jó kis olvasmány!

pubbancs I>!
Karen M. McManus: One of Us Is Lying

Értem én, hogy miért lett ez bestseller. Korrekt kis YA könyv, bár a közepén leül. És a karakterek se lettek olyan mélyen kibontva, mint azt a regény szerkezete elbírta volna. A háromnegyedénél pedig kitaláltam ki a gyilkos, pedig én suta vagyok, a legegyszerűbb csavarokhoz is.

mrsp>!
Karen M. McManus: One of Us Is Lying

Nagyon szimpatikus a borító, a fülszöveg, és az is, hogy a Pretty Little Liars-höz hasonlítják. Viszont nekem nem igazán jött be.

Vagyis az alapötlet tetszett, és a kezdés is. Viszonylag hamar bedobták a nagy bonyodalmat, hogy utána a könyv hátralévő részében azon rugózzunk, hogy vajon mi is történt, viszont nagyon hamar el is vesztettem az érdeklődésemet. Túl sok szereplőt zsúfolt bele, minden szereplő kapott 2-3 családtagot, így annyi ember nevét és tulajdonságait kellett megjegyezni, hogy már zsongott a fejem, azt sem tudtam, ki kivel van, így nem fejeztem be.

Sajnálom, pedig nagyon jó történetnek indult, és kíváncsi lennék, ki lett a gyilkos a végére.

Sabinomi>!
Karen M. McManus: One of Us Is Lying

Ebben az évben szinte csak fantasykat olvastam, így amikor olvasmányt választottam, akkor reálisok közül válogattam. Már régóta érdekel ez a könyv, és úgy gondoltam, hogy akkor már ideje belevágni.
Amikor elkezdtem olvasni, kicsit megijedtem. Sem a történet, sem a szereplők nem tetszett túlzottan. Ez az érzés kb a 1/3-ig tartott, de szerencsére, ahogy haladtam tovább a könyvvel úgy szerettem meg jobban és jobban, mint a szereplőket, mint a történetet. A karakterek leinte eléggé sablonosak voltak, de ahogy haladtam a könyvvel minél többet megtudtam róluk, és a végén már szerintem képtelenség volt nem szeretni őket. A rejtély is izgalmasabb lett az újabb fejlemények kikerülésével. Bár voltak dolgok, amiket várhatóak voltak spoiler.
A vége nem lepett meg túlzottan. Gondoltam már rá, csak voltak dolgok, amik megzavartak. spoiler
Talán azért is szerettem meg ennyire a könyvet, mert számomra eszembe jutatta a Pretty Little Liars sorozatot. Igen, már a fülszövegben benne van, hogy hasonlít rá, de nem vártam, hogy a hangulata ugyanolyan legyen. De az volt, és számomra ez egy plusz pont.
A vége, hiába nem lepett meg, nagyon tetszett. És nagyon jó volt, hogy egy kis romantikus szálat is kapunk :) A könyv számomra happy enddel fejeződik be, és nagyon cuki volt. Imádtam :)
Az biztos, hogy az írónő következő kötetét is el fogom olvasni, sőt keresni fogok hasonló misztikus, krimi YA könyveket. Következőnek talán a másik nagyon várt könyvet, a Truly Devioust veszem elő :)

2 hozzászólás
edka P>!
Karen M. McManus: One of Us Is Lying

Teljesen véletlenül bukkantam rá erre a könyvre, mert átvert a címe. Amikor megláttam a boltban, szent meggyőződésem volt, hogy az egyébként kívánságlistás Egyikünk hazudik című regény eredeti változata, ezért nem is nézegettem tovább, rohantam vele a pénztárhoz. Aztán hazaérve persze kiderült, hogy a két kötetnek semmi köze nincs egymáshoz, de most, hogy elolvastam kijelenthetem, hogy nem bánom ezt a „tévedést”, ugyanis a történet kellemes meglepetés volt számomra.
Nem vagyok különösképpen rajongója a tinikönyveknek, ez viszont már szinte az első oldalon megfogott. Egy középiskolában nyitunk, ahol öt diák épp büntetésben van, közülük pedig egy, Simon – aki egy olyan blogot üzemeltet, amin szaftos pletykákat oszt meg az iskola diákjairól – különös körülmények között meghal, így természetesen azonnal a másik négy diákot gyanúsítják meg a gyilkossággal, akik, mint kiderül, mind őriznek egy titkot Simon blogja elől.
A váltott szemszögeket általában nem szoktam szeretni, itt pedig ugyebár rögtön négy nézőpontkarakterünk is van, de a szerzőnek sikerült olyannyira jól elkülöníthetően megalkotnia őket, hogy egyáltalán nem zavart, sőt, kifejezetten élveztem mindegyiket. Amellett, hogy mind a négy főszereplő egy szépen végigkövethető jellemfejlődésen megy keresztül, mindannyiuk története és titka érdekes, ezért alig tudtam leállni az olvasással, mert azonnal tudni akartam, mi lesz a sorsuk.
Én vagyok az az ember, aki általában a legnyilvánvalóbb jelekből sem képes kikövetkeztetni a könyvek és filmek végét, itt viszont úgy gondolom, egyértelmű volt, mi az ábra Simon halála körül, büszke is voltam magamra, hogy milyen hamar levágtam, mi lesz a megoldás. Éppen ezért nekem a csattanó nem csattant akkorát, de ez nem vont le sokat az élményből.
Igazából szerintem a roppantmód hitelesen megírt karakterek viszik el a hátukon a sztorit, mert maga a „nyomozós” rész elég lagymatag, a rendőrség pedig mintha komplett idiótákból állna, ezért is a levonás. spoiler Nagyon sok érdekes kérdés kerül terítékre a könyvben, a homoszexualitás, az iskolai kiközösítés, a családi problémák, olyanok, amik bármelyik középiskolás diák életét megnehezíthetik.
Sokkal többet adott, mint vártam, röviden egy jól felépített, hiteles könyv volt, lekötött, szerettem.

fannipfeiffer P>!
Karen M. McManus: One of Us Is Lying

Ez a könyv nem hagy nyugodni. Biztos, hogy van ennél összetettebb „suspense” regény, de az tuti, hogy egyfolytában arra késztet majd, hogy megkérdőjelezz mindent és mindenkit. Nem hagyja, hogy bárkiben is bízz, vagy bármit is biztosra vegyél. Szerintem nagyon jól eltalálta az írónő azt a tempót, amiben az új információt adagolja, miközben olyan kanyarokat vesz a történet, amire nem számítasz. Én legalább is nem egy alkalommal pislogtam nagyokat, és nem egy ohmygod hagyta el a számat. Többen kiszámíthatónak találták a végkifejletet, de nekem a csúcspontig még mindig fogalmam sem volt arról, ki is a gyilkos valójában.
Az egyetlen dolog, amit hiányoltam a regényből az annyi, hogy az elkövető előélete nem igazán lett kifejtve. Még hatásosabb lett volna a csattanó, ha kicsivel több nyomatékot kap az, hogy mi is áll Simon halálának hátterében. Ettől eltekintve a karakterek kidolgozottak és hús-vér emberek, akik sokat fejlődnek a regény során. Láttam, honnan indultak és hová jutottak. Ez nagyon szép ívet adott a történetnek.
Számomra az elmúlt időszak egyik legszórakoztatóbb olvasása volt.

Bővebben…
https://mymoonlightlibrary.blogspot.hu/2017/10/karen-m-…

tthbrg_>!
Karen M. McManus: One of Us Is Lying

Nem feltétlenül kiszámítható a vége, nekem valahogy mégis volt egy sejtésem, hogy ez lesz. Ettől függetlenül élveztem a könyvet, ezt pedig az idő, ami alatt elolvastam is bizonyítja.


Népszerű idézetek

Nikola9>!

Unless one of us is lying. Which is always a possibility.

edka P>!

Are we friends or just a couple of people without better options?

246. oldal

mrsp>!

„I hope you doused yourself in Lysol after getting off his motorcycle,” Kate adds. „He's a total man-whore.”
I glare at her. „You realize it's sexist to say man-whore, right? If you have to use the term you should at least be gener-neutral about it.”
„Whatever,” Kate says dismissively. „Point is, he's a walking STD.”

edka P>!

Things'll get worse before they get better.

142. oldal

mrsp>!

I collapse into his arms, and for a second, everything's okay.

mrsp>!

I wait until Jake opens my door to climp out of the car, fitting myself under his arm like always. My older sister, Ashton, likes to joke that I'm one of those barnacles that would die without its host.

edka P>!

If you say no too much, pretty soon someone else will say yes.

45-46. oldal


A sorozat következő kötete

One of Us Is Lying sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Dot Hutchison: The Butterfly Garden
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer
Justin Cronin: The Passage
Marni Bates: Dial Em for Murder
Kim Harrington: Perception
Jodi Picoult: Nineteen Minutes
Jennifer Niven: All the Bright Places
Sara B. Elfgren – Mats Strandberg: Fire
Simone Elkeles: Perfect Chemistry