Rend ​a lelke mindennek 18 csillagozás

Karen Kingston: Rend a lelke mindennek

Életterünk megtisztítása alapvető fontosságú. E könyv szerzője, Karen Kingston feng shui-szakértő kifejti, hogy miképp válhatunk tisztább gondolkodásúvá, és hogyan segít ebben a tér harmonizálása. Könyvéből kiderül, milyen sokféle módon gátolja életünket az elakadt energia, mi szerepe van ebben a rendetlenségnek és a fölösleges dolgok halmozásának. Az érzelmi ballasztok elengedése és a tér megtisztítása között szoros összefüggés van. Megtudhatjuk, miért és miként érdemes életünk új lehetőségeire kaput tárni. Példái az egyszerű élet örömeit és ígéretes távlatait tárják elénk.

>!
Édesvíz, Budapest, 2002
170 oldal · ISBN: 963528621x
>!
Édesvíz, Budapest, 1999
170 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635283571

Most olvassa 4

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Szivárvány>!
Karen Kingston: Rend a lelke mindennek

A legjobbkor találtam rá erre a könyvre. Vagy ő énrám, részletkérdés. :D
A nappaliban keresgéltem valamit a polcon, és amikor ezt megláttam, késztetést éreztem, hogy levegyem (anyu vette még régebben). 1-2 napig kerülgettem az asztalon, halogattam az olvasását, aztán végül belekezdtem, és szerintem helyesen tettem..

Csodás megerősítést kaptam, hogy rendbe kell tennem a dolgaimat: itthon (szobám, sulis cuccok, iratok, továbbadásra váró ruhák, stb.), a barátaimmal való kapcsolatomat, meg úgy mindent. :)
A rendrakás ragályos (apu is elkezdte rendezgetni a szerszámos ládáját, anya is a saját cuccait). :D
Nem számít, hány éves vagy, szerintem egyszer mindenképp megéri elolvasni ezt a könyvet! oké, azért 10 év alatti gyereket nem hiszem, hogy érdekel a téma, de ki tudja.. :) Én szívből ajánlom Neked (többek között a könyvben is említett példákkal élve):
– ha halogatós vagy,
– ha sosem találod a kulcsod/ pénztárcád/ papírjaid/ akármit, ami éppen kell,
– ha fölösleges, „majd jó lesz még valamire” dolgokat őrizgetsz,
– ha mindig beledobod a cuccokat a fiókba, hogy: „majd kiválogatom, ha lesz rá időm”,
– ha helyet akarsz csinálni új dolgoknak az életedben,
– ha valamilyen gyűjtő szenvedélyed van,
– ha egy kicsit érdekel a feng shui,
– ha sérelmeid vannak,
– ha többet akarsz kihozni az életedből,
– vagy ha csak szimplán elakarod olvasni a könyvet, mert miért ne…
Nem kell minden leírtakkal egyet érteni, de szerintem elgondolkodtató és hasznos dolgokat fogalmaz meg az írónő. :)

MisssBee P>!
Karen Kingston: Rend a lelke mindennek

Mindig, mindennek megvan a maga ideje. Talán ennek a könyvnek az elmúlt napokban elolvasása sem volt véletlen. Nem volt jó a nyáron, akkor még lakótársunk volt, akinek az energiáival osztoznunk kellett.

Alapvetően nagyon olvasmányos kis könyv volt, tetszett, cselekvésre buzdított. Az elején kicsit sok volt a lomról való fecsegés, de amikor már a feng shui-n keresztül mutatta be a dolgokat, ott már megtetszett – még bágua-térképet is készítettem. Na, meg persze listát azokról a helyekről a lakásban, ahol mindenképp rendet akarok rakni. :)
Furcsa volt, amikor a könyv háromnegyedénél hirtelen egyszer csak a belekről kezdett el mesélni az írónő, de aztán persze világossá vált, hogy csak a testünk karbantartására akarja felhívni a figyelmet. :)

Mindent összevetve nagyon hasznos kis útmutató volt ez, az írónő természetes elvakultságával. Mondjuk ha az év felében Balin élnék, csak is magamra koncentrálva, lehet, hogy én is ilyen lennék. (Egyébként erről annyira az Eat, Pray, Love jutott eszembe.)

Majdnem biztos, hogy még a kezembe fogom venni ezt a könyvet. De ha mégsem, akkor is bátran ajánlom mindenkinek!

lilla_csanyi>!
Karen Kingston: Rend a lelke mindennek

Nagyon hasznos kis könyv, komoly lelkierőt ad a lomtalanításhoz, a takarításhoz, meg úgy általában a rend megtartásához is. Ez a része megérne önmagában 10 csillagot az ötből, és teljesen el is voltam tőle ájulva…egészen az utolsó fejezetig, ahol az írónő sajnálatos módon belekontárkodott az egészségügybe is – vélhetőleg minden szakképzettség nélkül. Ez viszont igen nagy szívfájdalmam volt, mert bár többségében pofonegyszerű és működő dolgokat szed össze – pl. igyál, ha szomjas vagy, menjél el WC-re, ha kell, és ne tartogasd – azért voltak benne olyan dolgok is, amiktől égnek meredt a hajam. Szóval az utolsó fejezetet ne vegyétek készpénznek…
Ettől függetlenül bátran merem ajánlani bárkinek.

KoŁibri>!
Karen Kingston: Rend a lelke mindennek

Indonézia egy kicsit érdekes hatással van a szerzőre. Alapul véve az ott élőket úgy illeszti be hozzánk a meglátásait és tapasztalatait, hogy tarts meg egy konyhakést meg a ruháid 20%-át és szó szerint minden mást meg dobj ki vagy ajándékozz el. Persze ezt apránként adagolja, részletesen bemutatva, hogy ez és ez azért rossz mert, és azért dobd ki mert… a végére érve meg nem marad egy darab holmija se az embernek. Bár az én 25 éve át nem nézett cuccaimra ez bizony ráfért. A könyvekről hihetetlen agresszívan beszél. Szerinte azok többségének is mennie kell. Egyébként nagyon jókat mond, csak ezt egy kissé túlzásba viszi. Rajtam nagyon sokat segített, az óriás takarításomhoz olvastam segítségül és bevált.

eeszter>!
Karen Kingston: Rend a lelke mindennek

Azóta is szeretem a rendet, és mindig erre a könyvre hivatkozom, ha éppen idegesít a rendetlenség valahol :)

Mileva>!
Karen Kingston: Rend a lelke mindennek

Na, szerintem ez a feng shui lényege, nem a mütyürkék, tájolások meg a csí áramlása – persze azzal is jó lehet foglalkozni, de az ilyesmi nem teljesen oktalanul kelt fenntartásokat a körülöttünk lévőkben… ez viszont itten maga a józan paraszti ész. Mondjuk a címben foglalt szentenciáért nem is kell Kínáig menni. Viszont jó kis ösztönző/motiváció lehet takarításhoz, selejtezéshez a tudat, h ez mindenféle fejlődésednek is igen jót tesz… aki nem hiszi, járjon utána :)

grus>!
Karen Kingston: Rend a lelke mindennek

Olvasmányos, érdekes és rengeteg jól használható tanácsot tartalmaz. Megérte elolvasni.


Népszerű idézetek

MisssBee P>!

Felismerés kérdése, hogy a boldogságunk nem függhet a dolgok birtoklásától.

50. oldal

Mileva>!

A „minél több, annál jobb” hiedelméről
A nyugati konyhákban rakásnyi konyhai vágóeszköz található. […] Minden alkalomra gondosan kiválasztjuk a legmegfelelőbbet. Ehhez képest Bali szigete igazi érdekesség. Ugyanis csupán egyetlen kés van az egyes háztartásokban, viszont minden elképzelést felülmúlóan alkalmas bármire, és már az ötéves gyerek is ügyesebben bánik vele, mint a legtöbb nyugati szakács a sokféle vágóeszköz bármelyikével (kérjük csak meg a híres szakácsot errefelé, bontson fel számunkra egy ananászt!)

51. oldal 6.fejezet - Miért őrizget az ember lomokat?

MisssBee P>!

A kell vagy a kellene igénye a legkevésbé sem tesz képessé bármire. Ezek a szavak kötelességet és bűntudatot gerjesztenek. Töröljük tehát szótárunkból örökre, és használjuk helyette a bármire feljogosító lehetne szócskát!
Lássuk a különbséget: – Ma kell kezdenem a lomtalanítást. Vagy: – Ma el lehetne kezdeni a tértisztítást.
A lehetne feljogosít a választásra, de megenged egy kis halasztást is. A kell lehangoló, a hibáinkra figyelmeztet, és a kötelesség végrehajtásában nincs öröm.

120. oldal

MisssBee P>!

Minél inkább hisz az élet gondoskodásában, az annál jobban gondoskodik önről.

47. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Gina Lazenby: Feng shui és lakberendezés
Karen Farrington: Feng Shui
Lillian Too: Feng Shui – Út a sikerhez
Terah Kathryn Collins: Feng shui
N. Menyhárt Edit: A hálószobák Feng Shui-titkai
Berente Ági: Feng Shui az otthonomban
Kunczly Judit: Fény és Árnyék
Horváth Mária: Feng shui a konyhában
Simon Brown: Fengsuj a gyakorlatban
Richard Craze: Feng shui a gyakorlatban