Karácsony ​Baxteréknél (A Baxter család 24.) 30 csillagozás

Karen Kingsbury: Karácsony Baxteréknél

Karácsony közeledtével John Baxter merész lépésre szánja el magát: meghív egy vadidegent a közös karácsonyi családi vacsorájukra. Ám kétségek gyötrik: hogyan hat majd vajon a gyerekeire és unokáira annak a nőnek a jelenléte, aki Erin halálával kapott új esélyt az életre?
Maddie West színházi munkája során megismerkedik egy fantasztikus sráccal, akit azonban muszáj távol tartania magától, nehogy kiderüljön évek óta féltve őrzött titka. Elkeseredett imában kér égi segítséget, és a válasz ámulattal tölti el nemcsak őt, hanem az egész Baxter családot is.
A Karácsony Baxteréknél igazi ünnepi klasszikus. Ez a szívet melengető történet emlékezteti az olvasókat arra, hogy Isten megváltó szeretete minden helyzetben, még a legnagyobb veszteség közepette is elérhet bennünket.

Eredeti cím: A Baxter Family Christmas

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Immanuel Alapítvány, Budapest, 2017
268 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155246913

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

dontforgettosmileandread P>!
Karen Kingsbury: Karácsony Baxteréknél

✨️Az új csodára egy évig várni kell?✨️ Karen Kingsbury és a Baxter család története újdonság erejével hatott rám és bombaként robbant be az olvasói életembe. A gyönyörű borítót szúrtam ki először, nem máshol mint a kedvenc kávézóm(Karakter1517 könyvesbolt és kávézó- Debrecen) egyik polcán. 2021-ben, télen. Akkor a karácsonyi időszakban viszont nem vettem elő. Ott volt a fa alatt, mégis ezidáig megvárt engem.
Csodálatos könyv.Tökéletes regény az igazi lelassuláshoz. Mégis pihentető, szívetmelengető írás.Azt hiszem igaza volt: igazi ünnepi klasszikus. Bár szerintem az év bármelyik pillanatában tud adni. A maga egyszerűségéből. A világlátásából.
A Baxter család atyja, John Baxter merész lépésre szánja el magát:meghív egy vadidegent a közös karácsonyi családi vacsorájukra. Ám nem akárkit! Kendrát. Azt a nőt, aki megkapta John lányának, Erinnek a szívét azután a tragikus baleset után.
Hogyan hat ez a családra? A népes családban(olyannyira, hogy ez volt az első könyv, melynél az elején lejegyzeteltem a szereplőket, bár alaptalan volt az aggódás, hihetetlen hamar zárod a szívedbe és ismered meg a karaktereket) mindenki másképp reagál.
✨️
Sokszor gyermeki őszinteséggel, hittel fordul a legbonyolultabbnak tűnő dolgokhoz.
„- Miért, neki a Mennyben nincs szüksége a szívére?- kérdezte Devin a homlokát ráncolva.”
Felnőttkori megkérdőjelezésekkel, IGAZI csodákkal és megtapasztalásokkal.
A szív addig el, amíg csodál. Megtanít:a szív sosem felejt.
Továbbá: a megváltó szeretete minden helyzetben, még a legnagyobb veszteség közepette is elérhet bennünket.
Keresztény könyv. Ezt talán fontos hangsúlyoznom.
✨️
Mégis ajánlom mindenkinek! Akkor is ha könnyen beszélsz Istenről. Akkor is, ha még keresed Őt, sőt akkor is, ha egyáltalán nem. Meg fogja találni a könyv az utat hozzád, ha adsz neki alkalmat és nyitott vagy!

A következő olvasmányom pedig A karácsony ígérete volt, mellyel már a találkozás is mesébe illő volt. Igaz, Réka?
Ezzel zártam az évet, hála telt szívvel, nevetve nézve a holnap elé!♥

Katica_98 P>!
Karen Kingsbury: Karácsony Baxteréknél

Ez a könyv a hitről szólt. Semmi kétség, hogy az írónő nagyon vallásos, (megjegyzem én is az vagyok) és még ennek ellenére így is sok volt. Nem hiszem, hogy két fiatal ha találkozik, a bibliába keresik kérdésükre a választ! Ami pedig nem tetszett, hogy Istennek minden esetbe meg kell mutatkoznia, mert csak akkor hiszem, hogy létezik Isten. Hát ilyen nincs! Ezektől eltekintve egy kedves karácsonyi történet volt. Semmi különös, mégis olvastatta magát a könyv.

csucsorka IP>!
Karen Kingsbury: Karácsony Baxteréknél

Hogy ismertem-e Baxteréket ezelőtt? Nem.
Féltem a találkozástól? Igen. Voltak döccenők a fordításban? Voltak. Hihetetlenül nyálas volt? Naná!

De mégis, tudtam, abban a pillanatban, hogy megérkezett a munkahelyemre: ezzel a könyvvel akarom megismerni Karen Kingsbury-t, és most, hogy minden szelet kis karácsonyért sóvárog a szívem.
Ebben pedig minden benne volt, ami a hangolódáshoz kell: család, könnyekig hatódás, egy pici szerelem, sok hálaadás, karácsony és persze az Ünnepelt.

És most már tudom, hogy meg akarom ismerni a Baxter család történetét!

1 hozzászólás
Berike>!
Karen Kingsbury: Karácsony Baxteréknél

Karen Kingsbury az egyik kedvenc írónőm. Elolvastam a Baxter családról szóló regényeit – összesen 14 könyvet. Nagyon szeretem a történeteit – a Baxter család már szinte kedves ismerősként köszönt vissza most karácsony Baxteréknél című könyvben. A 14 kötet megírása után úgy döntött, befejezi a családregényt – de nagy örömömre megírta ezt a regényét.
Keresztény emberként nagyon jó látni azt, ahogyan Isten jelen van a mindennapjainkban, akát felismerjük akár nem. Nem lehetünk ezért eléggé hálásak.

PöttyösPanni>!
Karen Kingsbury: Karácsony Baxteréknél

Hát igen, eléggé sziruposra sikeredett regény lett. (Kíváncsi lennék, hogy a valóságban az írónő családjában tényleg így telnek a napok, ahogy itt leírta? Mert azt érzem, mintha csak a saját történetét írta volna meg, kicsit kiszínezve off).
De azért kedves történet, szerethető szereplőkkel. Főleg így ünnep előtt igazán léleksimogató. Amy és Kendra találkozása pedig nagyon megható volt off.

Pölcz_Fanni>!
Karen Kingsbury: Karácsony Baxteréknél

Nekem ez túl tündermesére sikeresett. Sok volt számomra az ima, hogy folyton mindenért Istenhez folyamondtak. Ennyi mindent kérni, nem is tudom, nekem furcsa. Maga a könyv aranyos, csak nem az én világom. Viszont kedves családról szólt, és ebben valóban volt karácsony

Saleszter24>!
Karen Kingsbury: Karácsony Baxteréknél

Nem rossz könyv, hamar el lehet olvasni. Sok történés nincs benne, de erdekes, ahogy végigkövethetjük Connor és Meddie kapcsolatát, valamint a Baxter család más problémáit, hitéletét. Láthattuk, ahogy (töbször is) beigazolódott Isten létezése, és az, hogy ő meghallgatja az imáinkat, gondoskodik rólunk. A könyv rávilágít arra, hogy az Istentől kapott legnagyobb ajándék a család.
Ami nem tetszett annyira az az, hogy az írónő néhol (szerintem) túl dramaira/tragikura irta le a tortenteket, és a könyv vége kissé nyálas, "rozsaszín"lett. Ami persze nem rossz, csak… nem az igazság. Amit azért egy keresztény könyvtől elvárnánk. Az is fura volt egy kicsit, hogy az írónő a Baxter családot olyan valóságosnak állítja be. Mármint a könyv elején elmondja ki hány éves, a könyv végén pedig, hogy mik a Bester család szokásai hálaadáskor (teendők listája, kedvelt játékaik, a specialitásuk receptje, stb.). Arra lennék kíváncsi, hogy mégis miről írt az előző 23 kötetében!
Mindezek ellenére tenyleg jó könyv volt, nem bántam meg, hogy elolvastam.

1 hozzászólás
Sáron_Rózsája>!
Karen Kingsbury: Karácsony Baxteréknél

Különleges, rég várt élmény volt karácsonykor olvasni ezt a könyvet. Voltak olyan dolgok, amelyeket előre sejtettem, más fordulatok viszont nagyon megleptek. Szeretem, ahogy Karen Kingsbury bemutatja az életet. Őszintén, nem rejtegetve az emberek hibáit, bemutatva azt is, ahogy megbánják a rosszat, és elindulnak, csetlenek-botlanak a jó úton.

Athéna>!
Karen Kingsbury: Karácsony Baxteréknél

Karácsonyra kaptam a férjemtől ezt a könyvet, mert tudja, hogy ilyenkor szeretek valami ünnepi hangulatút olvasni. Eddig az írónő egyik könyvét sem olvastam, de szerintem ez ezután is így marad.
A történet elég egyszerű, igazából semmi bonyodalom, igazi cukormázas szeretetet teljes karácsonyi hangulat. Néha már kicsit túlzásba is esett az írónő. Ami nekem még sok volt az a vallási téma. Ne értsetek félre, magam vallásos vagyok, de még így is sok volt, hogy tényleg minden oldalon legalább egyszer szóba került Jézus, Isten vagy az imádság. Értem én, hogy keresztény romantikus könyv de akkor is, a romantika például fele ennyit se szerepelt.
Ennek ellenére aranyos regény, így ünnepek körül belefér.


Népszerű idézetek

dontforgettosmileandread P>!

Isten megváltó szeretete minden helyzetben, még a legnagyobb veszteség közepette is elérhet bennünket.

dontforgettosmileandread P>!

– Erről a Grincs-mese jut az eszembe! – suttogta Devin elég hangosan ahhoz, hogy a legtöbben meghallják.
– „A karácsony itt van karnyújtásnyira… csak kezet kell nyújtani egymásnak.”

dontforgettosmileandread P>!

– Miért, neki a Mennyben nincs szüksége a szívére? – kérdezte Devin a homlokát ráncolva.

dontforgettosmileandread P>!

És a szentestéért, amely kétségkívül nehéz lesz. De – talán – olyan is lesz, amilyennek Amy mondta.
A legeslegjobb karácsony.

>!

Connor azt mondta, ő megkérdezné, miért nem kaphatnak ablakot a jövőre.
– Csak hogy biztosan tudjuk, hogy minden jól fog alakulni. Hogy megtaláljuk a megfelelő lányt és a megfelelő munkahelyet; az összes ilyen fontos részletet.
Nyilván tudta, miért nem enged meg Isten ilyesmit. Az Úrral maga az út az úti cél. Minden reggel, minden este, minden egyes lépés addig hitben járás. Máskülönben nem lenne szükség a Jézussal való kapcsolatra.

176. oldal

>!

– A végén úgy döntöttem, hogy kérek valamit Istentől – már, ha van egyáltalán. Hogy meglássam, hogy valóságos-e, vagy csak a nagyon rendes emberek képzeletének szüleménye. – Ashley-re pillantott. – Hát nem szörnyűséges?
– Egyáltalán nem! – Ashley arcán sokatmondó mosoly ült. – Egy nap majd elmesélem az én történetemet. Én is keresztülmentem egy olyan időszakon, amikor nem hittem Istenben. Megkértem Őt, hogy mutassa meg magát, hogy bizonyítsa be: tényleg létezik. – Halk nevetéséből érződött, hogy még mindig ámulatba ejto, ami ezután történt. – Elég annyi, hogy Istennek nem jelent gondot a bizonyítás.

181. oldal

Papírtigris>!

Istennek más a terve veled, mint velem. De tökéletes lesz rád nézve.

77. oldal (Immanuel, 2017)


Hasonló könyvek címkék alapján

Debbie Macomber: Karácsonyi kívánság
Sarah Morgan: Hóvarázs
Chris Fabry – Gary Chapman: Parázs a hó alatt
Donna VanLiere: A karácsony ígérete
Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra
Melody Carlson: Karácsonyi meglepetés
Richard Paul Evans: Kegyelem
Abby Jimenez: Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne merj szeretni
Sarah Morgan: Megtalállak karácsonykor
Lisa Kleypas: Karácsonyéj a Péntek kikötőben