Karácsony ​Baxteréknél (A Baxter család 24.) 11 csillagozás

Karen Kingsbury: Karácsony Baxteréknél

Karácsony közeledtével John Baxter merész lépésre szánja el magát: meghív egy vadidegent a közös karácsonyi családi vacsorájukra. Ám kétségek gyötrik: hogyan hat majd vajon a gyerekeire és unokáira annak a nőnek a jelenléte, aki Erin halálával kapott új esélyt az életre?
Maddie West színházi munkája során megismerkedik egy fantasztikus sráccal, akit azonban muszáj távol tartania magától, nehogy kiderüljön évek óta féltve őrzött titka. Elkeseredett imában kér égi segítséget, és a válasz ámulattal tölti el nemcsak őt, hanem az egész Baxter családot is.
A Karácsony Baxteréknél igazi ünnepi klasszikus. Ez a szívet melengető történet emlékezteti az olvasókat arra, hogy Isten megváltó szeretete minden helyzetben, még a legnagyobb veszteség közepette is elérhet bennünket.

Eredeti cím: A Baxter Family Christmas

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
268 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155246913

Kedvencelte 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
csucsorka P
Karen Kingsbury: Karácsony Baxteréknél

Hogy ismertem-e Baxteréket ezelőtt? Nem.
Féltem a találkozástól? Igen. Voltak döccenők a fordításban? Voltak. Hihetetlenül nyálas volt? Naná!

De mégis, tudtam, abban a pillanatban, hogy megérkezett a munkahelyemre: ezzel a könyvvel akarom megismerni Karen Kingsbury-t, és most, hogy minden szelet kis karácsonyért sóvárog a szívem.
Ebben pedig minden benne volt, ami a hangolódáshoz kell: család, könnyekig hatódás, egy pici szerelem, sok hálaadás, karácsony és persze az Ünnepelt.

És most már tudom, hogy meg akarom ismerni a Baxter család történetét!

1 hozzászólás
>!
Saleszter24
Karen Kingsbury: Karácsony Baxteréknél

Nem rossz könyv, hamar el lehet olvasni. Sok történés nincs benne, de erdekes, ahogy végigkövethetjük Connor és Meddie kapcsolatát, valamint a Baxter család más problémáit, hitéletét. Láthattuk, ahogy (töbször is) beigazolódott Isten létezése, és az, hogy ő meghallgatja az imáinkat, gondoskodik rólunk. A könyv rávilágít arra, hogy az Istentől kapott legnagyobb ajándék a család.
Ami nem tetszett annyira az az, hogy az írónő néhol (szerintem) túl dramaira/tragikura irta le a tortenteket, és a könyv vége kissé nyálas, "rozsaszín"lett. Ami persze nem rossz, csak… nem az igazság. Amit azért egy keresztény könyvtől elvárnánk. Az is fura volt egy kicsit, hogy az írónő a Baxter családot olyan valóságosnak állítja be. Mármint a könyv elején elmondja ki hány éves, a könyv végén pedig, hogy mik a Bester család szokásai hálaadáskor (teendők listája, kedvelt játékaik, a specialitásuk receptje, stb.). Arra lennék kíváncsi, hogy mégis miről írt az előző 23 kötetében!
Mindezek ellenére tenyleg jó könyv volt, nem bántam meg, hogy elolvastam.

1 hozzászólás
>!
Athéna
Karen Kingsbury: Karácsony Baxteréknél

Karácsonyra kaptam a férjemtől ezt a könyvet, mert tudja, hogy ilyenkor szeretek valami ünnepi hangulatút olvasni. Eddig az írónő egyik könyvét sem olvastam, de szerintem ez ezután is így marad.
A történet elég egyszerű, igazából semmi bonyodalom, igazi cukormázas szeretetet teljes karácsonyi hangulat. Néha már kicsit túlzásba is esett az írónő. Ami nekem még sok volt az a vallási téma. Ne értsetek félre, magam vallásos vagyok, de még így is sok volt, hogy tényleg minden oldalon legalább egyszer szóba került Jézus, Isten vagy az imádság. Értem én, hogy keresztény romantikus könyv de akkor is, a romantika például fele ennyit se szerepelt.
Ennek ellenére aranyos regény, így ünnepek körül belefér.


Népszerű idézetek

>!
csucsorka P

Connor azt mondta, ő megkérdezné, miért nem kaphatnak ablakot a jövőre.
– Csak hogy biztosan tudjuk, hogy minden jól fog alakulni. Hogy megtaláljuk a megfelelő lányt és a megfelelő munkahelyet; az összes ilyen fontos részletet.
Nyilván tudta, miért nem enged meg Isten ilyesmit. Az Úrral maga az út az úti cél. Minden reggel, minden este, minden egyes lépés addig hitben járás. Máskülönben nem lenne szükség a Jézussal való kapcsolatra.

176. oldal

>!
csucsorka P

– A végén úgy döntöttem, hogy kérek valamit Istentől – már, ha van egyáltalán. Hogy meglássam, hogy valóságos-e, vagy csak a nagyon rendes emberek képzeletének szüleménye. – Ashley-re pillantott. – Hát nem szörnyűséges?
– Egyáltalán nem! – Ashley arcán sokatmondó mosoly ült. – Egy nap majd elmesélem az én történetemet. Én is keresztülmentem egy olyan időszakon, amikor nem hittem Istenben. Megkértem Őt, hogy mutassa meg magát, hogy bizonyítsa be: tényleg létezik. – Halk nevetéséből érződött, hogy még mindig ámulatba ejto, ami ezután történt. – Elég annyi, hogy Istennek nem jelent gondot a bizonyítás.

181. oldal

>!
Papírtigris 

Istennek más a terve veled, mint velem. De tökéletes lesz rád nézve.

77. oldal (Immanuel, 2017)


Hasonló könyvek címkék alapján

Agatha Christie: Hercule Poirot karácsonya
Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
Holly Webb: Cica a hóban
Holden Rose: Az ellopott karácsony
Alan Bradley: Elég már az árnyakból!
Terry Pratchett: Vadkanapó
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
J. D. Robb: Halálos ünnep
Thomas Brezina: Viharos karácsony
Leisa Rayven: Szívtiprók karácsonya