Kalandor (MacLean átok 1.) 149 csillagozás

Karen Hawkins: Kalandor

A vad skót tájakon Fiona névleges házasságot köt Black Jack Kincaiddel, a csinos senkiházival, és ezzel háborút robbant ki a klánok között. Sorsuk mégis elválaszthatatlan marad…

Fiona MacLean nem épp ilyen esküvőről álmodott. Nem volt jelen a családja, nem volt ünneplő vendégsereg, csak a vőlegény, Black Jack Kincaid, akit szó szerint az oltár elé vonszoltak. Pedig Fiona évekkel korábban megesküdött, hogy soha többé nem találkozik a jóképű kalandorral, de ha ez a házasság megállíthatja a klánjaik között folyó véres háborút, ám legyen. Meg fogja osztani vele az ágyát, anélkül, hogy összetörne a szíve…
Jack Kincaid jól ismert szoknyavadász, aki eddigi életében gyakran keveredett zűrös helyzetekbe, na de… házasság? Fionával? Egykor fiatalos hévvel szerették egymást, most a szenvedélyes, érzéki lány újra az övé lett.

Karen Hawkins első, magyar nyelven megjelenő romantikus regényének főhősei viszállyal lépnek házasságra, ám a mindent elsöprő szerelem megváltoztatja sorsukat.

Eredeti megjelenés éve: 2007

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények General Press

>!
General Press, Budapest, 2011
280 oldal · ISBN: 9789636432867 · Fordította: Balog Edina

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Fiona MacLean · Jack Kincaid


Kedvencelte 12

Várólistára tette 94

Kívánságlistára tette 35

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Karen Hawkins: Kalandor

Jóformán egy szuszra kiolvastam. Bájos történelmi romantikus kedvelhető szereplőkkel és könnyed történetvezetéssel.
Nagyon sok megmosolyogtató jelenet volt benne, már maga az esküvő a könyv elején hihetetlenül szórakoztató volt. :D De tényleg, ilyenről még egy könyvben sem olvastam, hogy a menyasszony vőlegényt spoiler :)))
Nagyon tetszett a könyvnek az átokról szóló része, miszerint a MacLean család befolyásolni tudja az időjárást. Lehet, hogy ez egy kicsit fantasy elem volt, de tény, hogy ez is sok vicces pillanatot eredményezett a könyvben.
A végét egy kicsit kidolgozatlannak éreztem, szerintem még néhány oldalt elbírt volna.

nicosia P>!
Karen Hawkins: Kalandor

Mozgalmas, gyorsan olvasható történelmi romantikus regény. A karakterek kedvelhetők és érdekesek, ráadásul skótok, ami nálam mindenképp plusz. Sorozat nyitókötetként több felütést ad a későbbiekre, de nem spoilerezi elő a következő részt. Ugyanakkor, nem tudok eltekinteni tőle: a cselekmény annyira kidolgozatlan, hogy csupán vázlatos. A konfliktusok nincsenek megalapozva, a cselekményszálak nem igazán záródnak le, és a megoldások is túl gyorsak. Minden magától értetődően történik, a szereplők egyik pillanatról a másikra változtatják meg hozzáállásukat, de ez nem a személyiségükből adódik, sokkal inkább a kapkodós történetmesélésből. Érzéseim szerint jó lesz ez, de van még hova fejlődnie.

B_Kittina P>!
Karen Hawkins: Kalandor

Haladós kis történtet volt, egy kis fantasy elemmel megspékelve.
Elég furcsa volt számomra Jack viselkedése. Nem akar segíteni Fionanak, de aztán mégis. Aztán segít, de mégsem…olyan, mintha két személyisége lett volna :)
Kicsit többet vártam ettől a könyvtől, sajnos van egy olyan érzésem, hogy nem fogom folytatni ezt a sorozatot…

turanett P>!
Karen Hawkins: Kalandor

Egy picit csalódott vagyok, mert a fantasy címke alapján nem erre számítottam. Ha nem lett volna ott az a címke, akkor egész jó lett volna, de még így is voltak hibái.
Fiona erős lány, minden áron megakarja védeni a családját. Még az sem rettenti vissza, hogy férjhez mennyen egy szoknyapecérhez. Az esküvő is elég érdekesre sikeredett. Meg is értettem, hogy Jack miért is van kiakadva. Ő aztán az egészet nem is akarta. Miért is változtatná meg az életét? Hát Fiona bátyjai miatt. Ők nem lacafacáztak :) Egész jól alakultak a dolgaik, bár Fiona sokszor idegesítő volt, mégis volt hiányérzetem. Nekem valami még hiányzott. Főleg a végéből. Azért jó lett volna tudni, hogy Fionának sikerült e mspoiler, illetve azért még egy epilógust elbírt volna a történet. Annyira hirtelen ért véget.

EditVagyok>!
Karen Hawkins: Kalandor

Izgalmas, szórakoztató, kalandos és szenvedélyes.
Tökéletes egyveleg. Fűszerezve egy kis perzselő erotikával, egy jóképű és pimasz skót férfival és egy tűzről pattant és heves MacLean lánnyal! Kell ennél több?
Nem.
Köszönöm! :))))

Vanessza_Dénes>!
Karen Hawkins: Kalandor

Nyakatekert kis történet volt csöppnyi bonyodalommal, de annál több bájjal. Kedves, kiszámítható végkifejlettel, ami pár órás kikapcsolódást nyújtott.
Ettől függetlenül hiteltelennek tartottam sok helyen.

Sippancs P>!
Karen Hawkins: Kalandor

Nem volt ez rossz könyv, egyáltalán nem, csak nem éppen erre számítottam. Úgy gondoltam, hogy kapok egy izgalmas, kalandokkal és romantikával teli skót történetet, ami a maga módján puritán, és vad tájakon játszódik, ezzel szemben Londonban találtam magam arisztokratákkal körülvéve, hatalmas házakban, bálokon és játéktermekben.
Ezt leszámítva azonban tetszett a könyv. Az eleje picit döcögősen indult, szoknom kellett a stílust és a „bele a közepébe” történetet, de miután ráéreztem az ízére, képtelen voltam letenni. Igazi történelmi romantikus, minden szükséges alapanyaggal ellátva.
Jöhetnek a MacLean férfiak!

3 hozzászólás
Sabinomi>!
Karen Hawkins: Kalandor

Ki akartam kapcsolódni, és úgy gondoltam egy kis történelmi romantikus ezt meg fogja adni. Nagyon is igazam lett… A regény története nem a legszínvonalasabb, de egy estés olvasásnak nagyon is megfelelő… Kicsit kikapcsol, szórakoztat. Az alap történet nagyon érdekes, sajnálom, hogy nem tölöttünk több időt Skóciában. De a házasság mindent vitt :D

baba03 P>!
Karen Hawkins: Kalandor

Hogy ez nekem mennyire tetszett! Nem nagyon olvastam még az írónőtől, azokat is régebben. Gondoltam belekezdek, aztán meglátjuk. Milyen jól tettem.
Már az eleje sem indul szokványosan. Bár sem Fiona-ban, sem Jack-ben sincs semmi szokványos. :-) Jack igazi szoknyavadász, egyik nőtől a másikig tart. Fiona pedig egy igencsak talpraesett és makacs leányzó, aki ráadásul esőt is tud generálni, ha mérges. Na most Jack azért ad elég alkalmat arra, hogy hulljon az eső. :-)
Nagyon tetszett, ahogy Fiona a sarkára állt és Jack saját fegyverét fordította ellene. Hiszen, ha Jacknek mindent szabad, akkor Fonan-nak is, nem? Élveztem az évődéseiket, ahogy Jack rádöbben, hogy mennyire fontos neki a lány, Fiona tesóit, mindent. Egyetlen pici gondom van, mégpedig a vége. Olyan hirtelen, annyira jó lett volna még olvasni róluk. Illetve a vérszomjas lelkem kicsit jobban meggyötörte volna spoiler, többet érdemelt volna a gonoszságáért.

Odilia>!
Karen Hawkins: Kalandor

Nekem nagyon tetszett :) Könnyed, vicces, pörgős, kikapcsol – ezt várom ettől a műfajtól, és meg is kaptam :))))
Fiona egy igazi tüzes skót nő, aki nem hagyja magát! Ilyen feleség kell minden nőcsábász, léha, részeges kurafinak :))))


Népszerű idézetek

SzAngelika>!

Gyakran hallottam, hogy azt mondják, férfiak és a nők különböző nyelvet beszélnek, de ez nem igaz. Ugyanazt a nyelvet beszélik, csak nem ugyanazzal a füllel hallgatják.

149. oldal

Catronia>!

– Jó ég! Ez aztán hatalmas!
Jack egy pillanatra megállt az utolsó lépcsőn.
– Bárcsak megtartanád ezeket a megjegyzéseidet, amíg ágyba nem kerülünk, kedves! Ott sokkal jobban örülnék nekik.

Catronia>!

Az a legrosszabb a MacLeanekben, hogy amikor gondolkoznak, általában igazuk van.

Rika>!

– Leányom, nem vezethetsz oltárhoz egy öntudatlan férfit.
– Miért nem?
– Mert… mert ilyet nem teszünk, azért!

Első fejezet

Sippancs P>!

– Miattam nem fog megsérülni a méltósága – mondta Jack.
– Nem csak erről van szó, hanem az áldott jó szívéről. Én amiatt aggódom – felelte Alexander.
– Ő egy érzékeny leány – tette hozzá Hugh.
– Igen – csatlakozott Gregor. – Egy igaz skót rózsa.
– A ti áldott jó, érzékeny rózsátok elrabolt engem, leütött, és kényszerített, hogy feleségül vegyem – tört fel Jackből a keserűség. – Ezeket a tényeket is mind tudjátok, ha beszéltetek Hamishsel.
Dougal, fehér fogait kivillantva vigyorgott.
– A mi Fionánknak is megvan a saját ördögi természete.

119-120. oldal

Aquarius P>!

Legyetek biztosak abban, hogy határozott, gyors és jó döntéseket hoztok! Akik nem tudják, mit akarnak, azt kapják, amit megérdemelnek.

15. fejezet, 190. oldal

Aquarius P>!

A nők gyakran éreznek vágyat arra, hogy megváltoztassák a férfiakat, pláne azt, akit szeretnek. […] Ami furcsa, ha meggondolod. Mert ha nem tetszik úgy az a férfi, ahogy van, akkor minek kötötted hozzá az életedet?

15. fejezet, 193-194. oldal

Aquarius P>!

Nem kifizetődő egy olyan férfi fölött uralkodni, aki szabad akar maradni. Csak egy üres ágyat és egy összetört szívet nyerhetsz vele.

10. fejezet, 136. oldal

Cintia_ >!

Szinte annyira kedvelte már a férfi illatát, amennyire a csokoládét szerette.

Kapcsolódó szócikkek: Fiona MacLean · Jack Kincaid
EditVagyok>!

– Egy öntudatos nő. Milyen lenyűgöző.
– Egy téves címen udvarló férfi. Milyen unalmas.

161. oldal


A sorozat következő kötete

MacLean átok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Changeless – Változatlan
Cassandra Clare: Aranylánc
M. G. Brown: Csak egy pillantás volt
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak
Kerstin Gier: Zafírkék
Rick Riordan: A vörös piramis
Brodi Ashton – Cynthia Hand – Jodi Meadows: Lady Jane
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve