Határtalan ​szerelem (MacLean átok 4.) 94 csillagozás

Karen Hawkins: Határtalan szerelem Karen Hawkins: Határtalan szerelem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​londoni társasági évad közepén a meggondolatlan és csélcsap ifjú hölgy, Caitlyn Hurst komoly zűrzavarba keveredik: csapdát akar állítani a vagyonos és jóképű Alexander MacLane-nek, hogy a férfinek feleségül kelljen kérnie őt. Tervéről azonban értesül ikertestvére, Caitriona, valamint Alexander öccse, Hugh MacLane is, és egymásról mit sem sejtve, mindketten próbálják megakadályozni a tervet. A sors fintora, hogy végül ők keverednek botrányba, amelynek vége kényszerű házasságkötésük lesz. A gyors londoni esküvőt követően Triona és Hugh a férfi skóciai birtokán kezdi meg titkokkal és nehézségekkel teljes közös életét. Vajon sikerül-e érzelmileg is közel kerülniük egymáshoz? Elég erős lesz-e a szerelmük, hogy megtörjön a MacLeaneket évtizedek óta sújtó átok? Vajon Triona elszántsága rábírja-e Hugh-t, hogy teljes mértékig bevonja a lányt az életébe, és megossza vele minden titkát?

Karen Hawkins (Kalandor, Viharos szerelem, Kockázatos szerelem) új műve a viharos szenvedélyek… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények General Press

>!
General Press, Budapest, 2012
312 oldal · ISBN: 9789636434274 · Fordította: Balogh Edina

Kedvencelte 9

Most olvassa 2

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Karen Hawkins: Határtalan szerelem

Hugh MacLeanről eddig nem sokat tudtunk, csak, hogy része a MacLean klánnak, és ő is „átokkal súlytott”. Caitriona Hurst kisasszony pedig most először bukkant fel a sorozatban. Emiatt a regény tulajdonképpen az újdonság varázsával hatott, az előző részek nem vezeték fel. (Bár ha jobban jobban belegondolok a többit sem). Érdekes kapocs a kötetek közt, hogy a fejezeteket felvezető narrátor Nora ebben a részben testesül meg először.
Az írásmód a „Kalandor” óta sokat javult, de kicsit még mindig sietős. Ebben talán Eloisa James-re hasonlít legjobban a szerző, de a történet maga szerintem a Julia Quinn rajongóknak is érdekes lehet.
Caitriona karaktere kifejezetten szimpatikus, Hugh talán kevésbé az. A motivációi érthetőek, de a cselekedetei időnként ostobának tűnnek. A lányokat alig ismerjük meg, ezen a téren is lett volna még mit írni.
A történet szórakoztató, és tökéletes kikapcsolódást nyújt.

Sippancs P>!
Karen Hawkins: Határtalan szerelem

Ha valaki azt mondja nekem néhány hónappal ezelőtt, hogy egy 4 csillagosra értékelt Kalandor és egy 2 csillagosra értékelt Viharos szerelem után kedvenccé avatom a MacLean átok sorozatot, garantáltan körberöhögöm. Ha ez a valaki viszont ma azt kérné, hogy soroljam fel a legkedvesebb történelmi romantikus sorozataimat, a MacLean átok biztosan a legjobb 6-7 között sorakozna.

Egyszerűen imádtam ezt a részt is! Hawkins annyira jól ír, és annyira szépen szövi a szálakat, hogy arra nincsenek szavak! Talán nem olyan humorosak a könyvei, mint Quinnek, és nem olyan izgalmasak a cselekményei, mint Lindsey-nek, de a történeteiben a szereplők ugyanúgy élnek, a fordulatok ugyanúgy ötletesek, a romantika és a szenvedély ugyanúgy garantált, a családi kötődés ugyanolyan hangsúlyt élvez és az érzelmeknek – legyen szó pozitívról vagy negatívról – ugyanúgy megvan a maga szerepe.

Nem tudok mást mondani, mint hogy Triona és Hugh története (is) tökéletes.

2 hozzászólás
Cintia_ P>!
Karen Hawkins: Határtalan szerelem

Eddig a sorozat: nagyon jó volt, nem volt túl jó, jó volt és most egy újabb nem túl jóhoz érkeztem.

Az eleje igazán tetszett, az egész megismerkedése Caitrionának és Hugh-nak. Imádom a drámát.
Izgalmas volt, majd a könyv későbbi részeiben is volt ebből az izgalomból bőven, spoiler.
A könyv rendkívül hasonlít Julia Quinn: Sir Philipnek szeretettel c. könyvére. Olyanannyira, hogy egy ideig azt hittem, lehet, azt olvasom.
A lányok spoiler és ahogy Hugh kezelte a helyzetet abszolút nem tetszett. Bár egyrészről érthető a tettük, szörnyű, amit át kellett élniük.
Hugh nem nyert meg magának, nem túl különleges, viszont Trionát igazán kedvelem. Kedves, odaadó, egyszerűen jó karakter.
Az egyértelmű kedvenc karakterem, akinek elképesztően örültem a történetben, a már jól ismert: Nora of Loch Lomond.
Jó volt végre személyesen is találkozni vele, feldobta az egész könyvet.
És azt hiszem, én is ilyen nagymama szeretnék majd lenni.

Most pedig alig várom, hogy olvashassam az oly' régóta várt, Alexander történetét.

wallery>!
Karen Hawkins: Határtalan szerelem

Az előző részek miatt, úgy álltam a könyvhöz: jobb ha nem várok semmit. S örülök, hogy ez a kötet messzemenőkig túl szárnyalja az előzőeket (legalábbis számomra.) Ez egy nagyon szép családi történet. Hugh és Triona nagyszerű karakterrel van felruházva, amelyet tökéletesen kiegészít a három kislány.

kiruu>!
Karen Hawkins: Határtalan szerelem

Öm, hát ez egy picit jobb volt, mint az előző, de a zárjuk el a gyerekeket dolog nagyon nem tetszett. Triona kitartása szuper. Hugh tiszta hülye. Tipikus pasi. Azért kellemes olvasmány volt.

Sünike>!
Karen Hawkins: Határtalan szerelem

A MacLean átok sorozat negyedik kötete ismét hozta az első és második könyv színvonalát.
Könnyen megszerettem a főszereplőket, és élveztem a fordulatokat. Hugh esetében a jótétemény is megvan: a három kislány felnevelése.
Ha jól rémlik, most már csak a legidősebb MacLean nem nősült meg. Remélem, hogy őt nem Triona hebehurgya ikertestvérével, Caitlynnal párosítja össze az írónő, mert szerintem ő nem illene egy olyan komoly férfihoz, mint Alexander.

Veress_Éva>!
Karen Hawkins: Határtalan szerelem

Majdnem annyira tetszett mint az első kötet. Caitlynt az előző kötet miatt egy felelőtlen kiállhatatlan libának tartottam, de ebben a könyvben csak egy életet szerető, felszabadult kissé merész ifjú hölgyet láttam.

Dianka>!
Karen Hawkins: Határtalan szerelem

Nem volt rossz, de nem is ájultam el tőle, laza kikapcsolódásnak tökéletes. Kicsit hiányoltam Triona és Hugh kapcsolatából a spontaneitást, és hevességet, mindketten racionális, higgadt természetűek és inkább a józan ésszel és logikával érvelnek, mint a szenvedély hajtaná őket. Hugh és Triona karaktere sem „bontakozott” ki teljesen, a lány nagyon gyakorlatias, és egy kicsit anyáskodó természet, ami abból fakad, hogy ő a legidősebb Hurst testvér. Hugh az átok és a spoiler miatt nagyon visszafogott és józan gondolkodású, egyszerű férfi, aki kerüli az érzelmi csatározásokat, és a „bonyodalmakat”. Mivel a két főhős nagyon hasonló jellem, így kapcsolatuk nem igazán tartogatott meglepetést és izgalmakat. A történetben a bonyodalmakat inkább a 3 lány okozta, akik ki akarták közösíteni Trionát, mert féltek, hogy az „új asszony” elveszi tőlük az spoiler és visszakerülnek a nyomorba és félelembe…

eper29>!
Karen Hawkins: Határtalan szerelem

Tévedések sorozata ez a könyv. Hugh és Triona azt hiszik meg tudják védeni testvéreiket, de végül ő maguk kerülnek bajba. Aztán Hugh előáll azzal az érthetetlen kéréssel, hogy a felesége néhány hónap múlva hagyja el, de addig is tartsa távol magát a férje dolgaitól. Ez egyértelműen nevetséges, hiszen ugyanakkor a férj csepet sem kíván távol maradni a közös ágytól. Mindez tényleg kacagtató vígjáték is lehetne, ha a szereplők nem hordoznának olyan mély sebeket, ami miatt falakat építenek maguk köré. A történet azért is szomorú, mert Hugh három kislánya is érintett a kapcsolatban. A jó azonban, hogy a végén a szeretet mindent legyőz. Addig is aranyosan „harcoltak” Hugh figyelméért a lányok és Triona.

Aquarius P>!
Karen Hawkins: Határtalan szerelem

Nekem ez a MacLean-történet tetszett eddig a legjobban.
Nincs benne fölösleges mellékszál. Ötletes a kerettörténet, a karakterek is kidolgozottak. Szerelem, humor, és a múlt sötét árnyai is jelen vannak a regényben. El lehet képzelni, mit tesz három gyerek, hogy féltékenységből elűzzék mostohájukat. Üdítőleg hatott a régebbi szereplők felbukkanása, közülük Nora volt a legmulattatóbb. Azt nyújtotta, amiért íródott. Kellemes kikapcsolódás volt. Jár az öt csillag!


Népszerű idézetek

Sippancs P>!

A társadalom kegyetlen zsarnok. A kapcsolatok alapján éppoly gyorsan elítél bárkit, mint a valódi történések alapján […].

85-86. oldal

krisztin1>!

Nincs rosszabb egy olyan férfinál, aki azt hiszi magáról, hogy mindig igaza van – kivéve egy olyan nőt, akinek mindig igaza is van.

Első fejezet

Sippancs P>!

– […] A nők olyan fájdalmasak! Dougal, ha téged házasságba kényszerítenének, és hazahoznád újdonsült feleségedet, én nem lennék feldúlt. Szívesen látnám a házban, és úgy tennék, mint máskor. Bármi is történt, minden kettőtök közt maradna, s cseppet sem érdekelne, mert ilyenek a férfiak. De a nők… – rázta meg a fejét.
– Ó, a nők nagyon mások. Az nem érdekel, ha te elfelejted a születésnapomat; magam is alig tudom, mikor van. De Sophia soha nem felejti el. És hogy mi van, ha én állandóan elfelejtem az övét? – Dougal megborzongott. – Inkább kenjenek be szurokkal, és forgassanak meg tollban.

152-153. oldal

Sippancs P>!

– Mondd meg nekem – és ez most nagyon fontos, kislányom –, szereted?
Jó isten, miért kérdez ilyeneket?
– Nem! Persze, hogy nem. Úgy értem, kedvelem, de… – felelte pislogva, végül lassan azt mondta: – Azt hiszem, lehet. De bízom benne, hogy nem.
– Miért?
– Mert nem akarok egyedül maradni ezzel az érzéssel – felelte halkan Triona.

247-248. oldal

Aquarius P>!

Amikor kislány voltam, minden reggel mindenáron vizet akartam hozni a hegy lábánál lévő forrásból a hegytetőn álló kunyhónkba. Amíg cipeltem a vizet, megtanultam, hogy mindegy, egy lépést vagy húszat kell megtenni, egyszerre csak egyet lehet lépni.

14. fejezet

Aquarius P>!

Ha kialszik a fény, és túl sötét van meglátni az utad, kövesd a szíved. A szeretet olyan fény, amelyet senki nem tud kioltani.

19. fejezet

Aquarius P>!

A legtöbb férfi végül megéri a fáradságot, hiszen mindnyájunknak szükségünk van kihívásokra, hogy erősek maradjunk.

7. fejezet

Aquarius P>!

Minden alkalommal, amikor csapás ért, és áldást reméltem, a sors a kezemre ütött és kinevetett. Ha akarsz valamit, ragadd torkon a sorsot, és rázd ki belőle!

8. fejezet

Araragat_Kasztór_Polüdeukész>!

könnyebb dolgunk lesz, mivel nem
szerelemből házasodtunk össze.
– Ez az, amiben tévedsz. A szerelem olajozza meg a
szekeret.

Cintia_ P>!

Ha akarsz valamit, ragadd torkon a sorsot, és rázd ki belőle!


A sorozat következő kötete

MacLean átok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Szívtelen
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár
Robin LaFevers: Sötét diadal
Karen Marie Moning: A Felföld ködén túl
Cassandra Clare: A hercegnő
Deborah Harkness: Az éjszaka árnyai
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Maryrose Wood: Méregnaplók
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz