Tudnom ​kell 4 csillagozás

Karen Cleveland: Tudnom kell

Vivian ​Miller mindenre elkötelezett kémelhárító elemzőként dolgozik a CIA-nél. A feladata, hogy orosz alvó sejtek vezetőit fedje fel az USA-ban. Az előléptetése felé haladva sikeresen kifejleszt egy rendszert, melynek segítségével hétköznapinak tűnő állampolgárokról képes megállapítani, hogy valójában orosz ügynökök.

Egy nap rendkívül kényes információk birtokába jut egy feltételezett kém számítógépének átvizsgálása során. Olyan ügynökök lepleződnek le, akik a korábbiaktól eltérően sokkal mélyebbre épültek be és sokkal nagyobb szereppel bírnak. Ráadásul, néhány kattintással később minden, ami Viviannek eddig fontos volt – a munkája, a férje és négy gyerekük – veszélybe kerül.

Vivian felesküdött rá, hogy hazáját minden ellenségtől védeni fogja, határokon belül vagy kívül. De most lehetetlen kihívással néz szembe. Hűség és hűtlenség, állampolgári kötelezettség és hazaárulás, szeretet és gyanakvás közepette kiben bízhat meg? És mi a jó döntés egy ilyen rémálomszerű… (tovább)

Eredeti mű: Karen Cleveland: Need to Know

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2018
304 oldal · ISBN: 9789634193968 · Fordította: Ballai Mária
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2018
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634193951 · Fordította: Ballai Mária

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 63

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Baráth_Zsuzsanna P
Karen Cleveland: Tudnom kell

Kémregényekkel Dunát lehet rekeszteni, azonban ha a CIA volt elemzője veti papírra a sztorit, arra érdemes felkapni a fejünket, hiszen nála bennfentesebb infókkal biztosan nem rendelkezik senki arról, hogyan is zajlik az ultramodern kémelhárítás napjainkban. Karen Cleveland könyvének jogait már a megjelenés előtt eladták több országban is, a filmváltozat már az előkészületek fázisában tart az Universalnál, nem kisebb névvel a főszerepben, mint Charlize Theron. A kérdés az, hogy vajon tényleg megérdemli-e ez a regény azt a hype-ot, ami körülveszi? Nos, alapvetően igen, hiszen egy fordulatos kémsztorit kapunk, de a műfajtól merőben szokatlan módon érzelmes felütésekkel. Hiszen a főszereplő egy négygyermekes családanya, akinek nemcsak az országa védelme fontos, hanem a szeretteié is, melynek eredményeként az érzelmek és az elemzői szaktudás olyan erősen fűződnek össze, hogy mindvégig fenn tudják tartani az érdeklődést, és a végére is tartogat az írónő egy olyan csavart, hogy a fal adja a másikat. Mindezzel együtt nem éri el a Le Carré-i szépirodalmi szintet a szerző, azonban tökéletesen szórakoztatja az olvasót és el is gondolkodtatja, miközben megfűszerezi a történetet a szürke hírszerzési hétköznapok bemutatásával. Meglepően kevés az akció a történetben, a pisztoly csak a végén kerül elő, és annak a kezében sül el, akitől nem várnánk, azonban olyan jól fel van építve a férj-feleség konfltikus, és olyan jól keveri az írónő a szálakat, hogy ahogyan haladunk előre az eseményekben, már mi is mindenkire gyanakszunk a főszereplővel együtt. Egy izgalmas thriller, amelyben egy okos, ámde férje által nem kicsit befolyásolt feleség a gyermekei védelmében öntudatra ébred, és bátran szembenéz egy megoldhatatlannak látszó helyzettel.
A teljes kritika itt olvasható:
http://smokingbarrels.blog.hu/2018/02/12/konyvkritika_k…

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jason Matthews: Red Sparrow
Jeff Abbott: Öntörvény
Don Winslow: Drogháború
Jeff Abbott: The First Order
David Baldacci: Isteni igazság
Jason Matthews: Vörös veréb
David Baldacci: Divine Justice
Vince Flynn: Gyilkos lövés
Vince Flynn: Amerikai bérgyilkos
Vince Flynn: A hatalom korlátai