Megérint ​a sötétség (Cassandra Palmer 1.) 329 csillagozás

Karen Chance: Megérint a sötétség

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​Megérint a sötétség a világhírű Cassandra Palmer-sorozat első része. Karen Chance írónő ebben a kötetben kalauzol el minket először Cassie különleges világába, ahol otthonosan mozognak a természetfeletti lények, a görög mitológia álomszerű alakjai pedig a középkori Európa szörnyeivel és modern korunk rémlényeivel csatáznak.
Az olvasót az első oldaltól foglyul ejti a különleges világ, ahol bármelyik pillanatban megtörténhet a legmeglepőbb fordulat is…

Cassandra Palmer élete koránt sem átlagos. Látomásai véletlenszerűen felvillantják neki a múlt vagy a jövő fontos pillanatait. Emiatt figyel fel rá és rabolja el Tony, a több száz éves vámpír. Hatalmat akar Cassie látomásaiból – mindent tudni akar üzletfeleiről, pedig azt még nem is sejti, hogy a szellemek szintén kapcsolatot tudnak teremteni a lánnyal. Két évvel Tonytól való szökése után Cassandra halálos fenyegetést kap. Ezzel véget érnek az unalmas hétköznapok, menekülnie kell a vámpírok elől. De nem csak nevelője… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Kelly, Budapest, 2010
330 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639943476 · Fordította: Bertalan György

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

John Pritkin · Cassandra Palmer · Mircea Basarab


Kedvencelte 40

Most olvassa 12

Várólistára tette 218

Kívánságlistára tette 117

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Sippancs P
Karen Chance: Megérint a sötétség

Ó, hát nem is volt ez olyan rossz, mint amire számítottam! 76%, egy rakat fanyalgó értékelés, alacsony olvasottság… a fenéket! Szerintem egy szuper kis sorozatindító kötet volt ez! Azt elismerem ugyan, hogy néhol sok volt a leírás, és pont a legjobb részeknél jutott eszébe az írónőnek, hogy benyomjon 2-3 oldalnyi feleslegesnek tűnő infót, de ezeket leszámítva nekem tetszett a történet. Volt benne akció, izgalom, humor és némi erotika is, na de a világ, amit Karen megalkotott, az mindent vitt! Vámpírok, mágusok, gólemek, boszorkányok, szatírok, szellemek és még sorolhatnám… Ennyire sokrétű és ennyiféle paranormális jelenséggel és lénnyel teli világot én már nagyon régen nem láttam!
Ami a szereplőket illeti, egyelőre senkit sem tudok hova tenni. Cassie szimpatikus volt, ahogy Mircea is, de nagyon idegenkedtem a közöttük levő érzelmektől. Rafe-ből és Louis-Césarból nekem kevés volt, alig tudtam meg róluk valamit, Tomasban viszont hatalmasat csalódtam. Billy Joe-t szerettem, nagyon szimpatikus volt az „öreg”, Pritkin karaktere pedig úgy érzem, hogy tartogat még meglepetéseket a jövőben.
Kíváncsian várom a következő részt!

2 hozzászólás
>!
szandrabene
Karen Chance: Megérint a sötétség

Minden benne van, ami egy jó fantasyhoz kell, ki kövezte a további részek útját, csak azok olvassák el, akik hajlandóak a vámpír-szexi- pasi útvonalon haladni, mert ugyan tele van a könyv görög mitológiai alakokkal, szellemekel, varázslókkal, de már most érezhető, hogy a vámpírok adják meg a történet ízét.
Kicsit túlzsúfolt volt ez az első rész, picit azt éreztem, mint amikor egy buliban bemutatnak 10 embernek, és nekem azonnal memorizálnom kell a neveket. (rossz a névmemóriám) Néhol úgy éreztem, hogy egy káosz kellős közepén állok, túl sok információt között, túl kevés idő alatt, és tudom, hogy fontos, hogy nyitva tartsam a szemem, mert minden leírt betünek jelentősége van/lesz a továbbiakban. Viszont amilyen gyorsan zajlott az elképzelt világ bemutatása, annál nyögvenyelősebben haladt a cselekmény. Ennek ellenére nagy reményeket fűzök a további részekhez.
A főszereplőről annyit, hogy, NEM UTÁLLAK, KISLÁNY…és ez több mint ami általában történni szokott.

11 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly P
Karen Chance: Megérint a sötétség

A könyv alacsony százalékát nem értem, ennyire azért nem rossz…. Sőt, sorozatindító kötetként elérte, hogy biztosan folytatni fogom a következő résszel.
Nem volt tökéletes persze (túl sok a leírás és néhol összefüggéseket keresve sem találni), de a benne lévő humor, maga a történet és a megteremtett világ kárpótolt valamennyire. Fantasy-nak fantasy, de YA-nek nem igazán nevezném és thriller-nek (hogy került ide a címke, nem is értem…) pedig egyáltalán nem mondanám.

7 hozzászólás
>!
deen
Karen Chance: Megérint a sötétség

Az írónő a könyv utolsó harmadával mentette meg ezt a könyvet és egy jó kis csavarral és néhány jól irányzott humoros megszólalással hozta fel nálam négy csillagra. A cselekménnyel nem lett volna bajom, mert önmagában érdekes és izgalmas… lehetett volna, ha nem ölte volna meg folyton a belerázódást az a rengeteg információ, ami mindig a legrosszabbkor, értsd az akció közepén, érkezett volna hosszú oldalakon keresztül. Mire átrágtam és megemésztettem azt a rengeteg oda nem illő dolgot, már elvesztettem a lelkesedésemet a korábbi cselekménnyel szemben. Az írónő által életre keltett világ tetszett, csak azt a hirtelen felbukkanó rengeteg szereplőt nem tudtam hirtelen mindig a megfelelő helyre tenni. Cassie egy kicsit talán bugyuta főszereplő az elején, többnyire fogalma sincs arról mi zajlik körülötte, csoda hogy túléli azt a rengeted támadást, de végül azért megcsillantja az agyát is, és reményt kelt, hogy a folytatás sokkal jobb lesz, úgyhogy állok elébe a folytatásoknak. Mert nem volt rossz ez a könyv sem, de ha nem lenne meg a többi rész, most nem rohannék megvenni, az biztos.

>!
Tamlilla
Karen Chance: Megérint a sötétség

Nem is volt ez olyan rossz…
Halogattam ezt a sorozatot, de most eljött az ideje. Az értékelések alapján valami ilyesmire számítottam és remélem, hogy igaz az is, hogy egyre csak jobb lesz.
Olyan vegyes felvágott érzésem van, egy picit Anita Blake, egy csöpp Kate Daniels, olyan kellemesen összegyúrva és nekem ez eléggé bejött. Most pedig nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra…

>!
meteoritastar
Karen Chance: Megérint a sötétség

Ezt a konyvet az elsok kozott tettem varolistara. Nem most volt, az mar biztos es az is, hogy ez a konyv alul van ertekelve. Igen, most jon a szokasos felkialtas: miert nem olvastam el hamarabb?!
Nagyon tetszett. A szereploket egybol megkedveltem. A cselekmeny mozgalmas volt. A konyv stilusa laza volt es szorakoztato. ..neha. Hisz meg is csak vampirok es kulonbozo fajok is voltak benne, akik nem voltak epp kedvesnek mondhatok.
A fulszovegen kivul nem tudtam mast a tortenetrol. Igy igencsak meglepodtem az esemenyek alakulasan. Basszus le is esett egyszer az allam… szivesen felpofoztam volna Cassiet, aztan kiderult, hogy engem kellett volna… na ilyen se volt meg:)):))
Egy dolog miatt nem tudok neki max csillagot adni. Ahogy masok is irtak, az elejen tul sok informaciot zuditott rank. Picit nehez volt kovetni. De miutan elkaptam a fonalat… huuuu… alig varom, hogy folytathassam :)):))

/ Egy kis kiegészíts: Most fejeztem be az 5. részt. Eszméletelen ez a sorozat. De vigyázz könnyen függőséget okozhat!! :)):)) /

>!
Marcsi P
Karen Chance: Megérint a sötétség

Csak azért fogom folytatni ezt a sorozatot, mert Férj kedvence, és esküdözik, hogy jobb lesz… sokkal!
Cassie szörnyen zavart végig, nagyon nem tetszett a viselkedése és az eleje totál zavaros is volt. Éljenek a kihívások, mert így nem hagyhattam abba. :D Végül is azt mondom, nem baj, hisz a végére már jobban tetszett, de azért nem az igazi… :S

17 hozzászólás
>!
Annie04
Karen Chance: Megérint a sötétség

Ez nehéz szülés volt. Annyira nem tudott magával ragadni a történet, hogy az nem igaz… jó, néha igen. Úgy éreztem magam olvasás közben, mint amikor a szekrény alól próbálom kihalászni a macskám labdáját. Nyújtózkodom ameddig bírok, az ujjbegyemmel már majdnem hozzáérek a labdához, meg is érintem, ami még beljebb gurul… -.- Ez a történet is ilyen volt nekem, elakartam kapni az érdekes részeket, mert ott voltak, megvolt a potenciál meg minden, aztán huss, jött a Szenátus és az agyhalál, az unalmas részek tömkelege. Kaptam némi akciót, meg mindenféle lényt vámpírtól megkezdve hadmágusig, továbbá időutazást ami a végére egy adag pikáns részt is tartogatott, valamint egy jó főszereplőt, de ezzel a kezdőkötettel mégis nehéz meccsem volt.
Talán a folytatással belépek a rajongói klubba.

38 hozzászólás
>!
MonikaR
Karen Chance: Megérint a sötétség

„Ha gyakorlatilag bárkivel el tudod hitetni, hogy te vagy Marilyn Monroe, vagy éppen Brad Pitt, csupán a szuggesztió erejével, akkor a sminkelés joggal tűnik felesleges pénzkidobásnak.”

Hmm. Nagyon ellentmondásos érzéseket táplálok a könyv felé.
A történet alap ötlete nagyon érdekes. Megint, egy új vámpíros történetet kapunk, ami más mint a többi. Az egész történet és a világ amiben játszódik érdekes és jól kigondolt. Nagyon sok az izgalmas rész, valamikor tényleg nehéz volt letenni a könyvet.

A szereplők is szerethetők, egyik sem volt idegesítő vagy unalmas. Jól ki van alakítva a személyiségük és a szerepük is.

Viszont. Csak a végén (de szó szoros értelemben csak a végén) tudtam összetenni a kirakós darabjait, hogy ki kinek a kije és ki kit miért és hova kivel hogyan stb.
Kb. 7x megtörtént, hogy összevont szemöldökkel néztem, hogy „most mi vaaan?” mert annyira kusza volt az egész. Hirtelen történtek események, melyek egyáltalán nem lettek jól bemutatva, egyáltalán nem volt világos, hogy mi történik éppen és pl. ki kivel harcol, vagy ki kivel beszél. Nem tudom, hogy ez most az írónő hibája, vagy a fordítóé, de ez így nagyon össze kuszált lett.

A történetben azért voltak szép logikai bakik is, de jól van, az már megszokott. Eléggé idegesítettek a hosszú monológok. Valaki feltesz valakinek egy kérdést, erre ő elkezd gondolkodni valamin 5 oldalon keresztül ami nem is kötődik a kérdéshez. Utána meg válaszol a kérdésre – szintén semmi köze ahhoz amiről 5 oldalon át „gondolkodott”. Persze, addigra már az ember (vagyis én) elfelejti, hogy mi is volt a kérdés…

Hasfelmetsző Jack, Raszputyin és még sorolhatnám a rossz fiúk/vámpírok kilétét. Már csak azt vártam, mikor dobja be az írónő Hitlert vagy Kim Jong Un-t. Persze Drakula és a Vasálarcos sem maradhattak ki. Azért nem kellett volna így össze írni így mindenkit egy könyvbe. Túl sok.

De végtére érdekes volt, befejezetlen, enyhe függővéggel. Elolvasom majd a következő részt is, mert érdekel a fojtatás.

>!
Kelly, Budapest, 2010
330 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639943476 · Fordította: Bertalan György
>!
nat
Karen Chance: Megérint a sötétség

Annyi értékelésben írtátok, hogy rengeteg információra kell számítani, azt hittem, felkészültem… De nem igazán sikerült :):)
Mellbevágó volt, amit rám zúdított az írónő. A könyv felét ledaráltam, de akkor be kellett iktatnom egy kis szünetet, hogy tovább tudjak lépni.
Mindenképpen folytatni fogom, minél előbb, hogy eljuthassak azokhoz a részekhez, amik már mindenkiből egyértelmű lelkesedést váltottak ki :)


Népszerű idézetek

>!
Quiconque

– Legyél óvatos – szólalt meg mellettem Rafe. – Győződj meg róla, hogy teljesen fegyvertelen.
– Ő egy hadmágus – válaszolt Mircea szárazon. – Soha nem fegyvertelen.
– Csak ha halott – tette hozzá Tomas…

229. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mircea Basarab
>!
Makai_Kata

„Úgy éreztem, a fejemet a falra szögelve szeretné látni, hogy kitehesse alá a feliratot: PROBLÉMA MEGOLDVA.”

>!
Annie04

– Hadd foglaljam össze. Először valami démonnak nézett egy olyan erő miatt, amire nem vágytam, és amit még csak nem is értek. Aztán, amikor ez nem jött össze, kitalálja, hogy bukott szibilla és ribanc vagyok. Tényleg bennem van a hiba, vagy szimplán ennyire rühelli a képemet?

Kapcsolódó szócikkek: Cassandra Palmer
>!
kávésbögre P

Valahányszor megbíztam valakiben, elárultak.

1. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cassandra Palmer
>!
Zsofcsi

Elég fárasztó lehet ekkora önbizalommal járni–kelni a világban.

>!
Quiconque

– … Ha esetleg kaphatnék egy percet, amíg senki nem próbál megölni engem, akkor mesélnék Francoise-ról, legalábbis annyit, amennyit tudok.

234. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cassandra Palmer
>!
Mano707

Sejtenem kellett volna, hogy valami ehhez hasonló fog történni. Valahányszor megbíztam valakiben, elárultak. Akikbe beleszerettem, mind meghaltak. Mivel ő már amúgy is halott volt, a sorsom ezúttal sem lesz más."

Kapcsolódó szócikkek: Cassandra Palmer
>!
Annie04

Aki olyan régóta él a Földön, hogy már Michelangelót is az asztal alá itta, annak lehet egy-két jó kapcsolata.

>!
Annie04

Nem a főbejáraton távoztam, a mosdó hátsó ablakát választottam. A tévében mindig olyan könnyűnek tűnik az ilyen mutatvány. Nekem sikerült lehorzsolnom a combomat, elszakadt a harisnyám, és az ajkamat is elharaptam, nehogy hangosan elkáromkodjam magam.

Kapcsolódó szócikkek: Cassandra Palmer
>!
Madama_Butterfly P

Ha gyakorlatilag bárkivel el tudod hitetni, hogy te vagy Marilyn Monroe, vagy éppen Brad Pitt, csupán a szuggesztió erejével, akkor a sminkelés joggal tűnik felesleges pénzkidobásnak.


A sorozat következő kötete

Cassandra Palmer sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sylvia Day: Megigézve
Gail Carriger: Soulless – Lélektelen
Gena Showalter: Éjsötét titkok
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Charlaine Harris: Vörös telihold
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
J. R. Ward: Felszabadított szerető