Holdvadász (Cassandra Palmer 5.) 103 csillagozás

Karen Chance: Holdvadász

Cassandra Palmer nemrég győzelmet aratott egy kíméletlen istenség felett. Joggal hihetnénk, hogy ezután megérdemel egy kis pihenőt. Ám annak, aki a világ első számú látnoka, azaz a Pythia tisztségét tölti be, nem ilyen könnyű a helyzete. Cassie napirendje zsúfoltabb, mint valaha: meg kell ismerkednie erejével, miközben saját koronázási ceremóniájára készül, és persze szeretné rendezni végre viszonyát a vonzó és jóképű vámpír nagymesterrel, Mirceával is.

Akad azonban valaki, aki nem szeretné Cassie-t a Pythia trónján látni. Bármire képes lenne azért, hogy a felavatási szertartásra soha ne kerüljön sor. Még arra is, hogy levadássza Cassie anyját a lány születése előtt.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Cor Leonis, 2013
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638957252 · Fordította: Bertalan György

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

John Pritkin · Cassandra Palmer · Mircea Basarab · Billy Joe · Marco


Kedvencelte 29

Most olvassa 2

Várólistára tette 60

Kívánságlistára tette 57

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

nat>!
Karen Chance: Holdvadász

Nem igazán tudok mit mondani, legszívesebben csak keseregnék, hogy miért nem adták ki még a folytatást? Nem is fogják????
Nekem elérte a Tündérkrónikák színvonalát.
A végére számítottam, igaz, azt hittem egy részt még megtölt a történés, ami ide vezet.
Most ez így elég szomorú, hogy nem tudom folytatni.
Sajnálom, hogy nem olvassák elegen ezt a sorozatot. Nekem visszahozta az olvasási kedvemet és ezért nagyon hálás vagyok. :)

15 hozzászólás
vargasz___>!
Karen Chance: Holdvadász

Nem őszinte a 3.5 csillag, csak a történet alakulása miatt, hogy még mindig tudott újat kihozni Karen Chance, ebből a sorozatból, csak amiatt adtam meg a 3.5-et.
Ha lecsupaszította volna, ha nem kellett volna fejezeteken keresztül olvasni egy menekülésről, vagy üldözésről, akkor talán nem kalandozott volna el a gondolatom 20 percenként (olyan érzésem van, hogy az írónő a macskasz*r színéről és állagáról is ódákat tudna zengeni, ha a cél az időhúzás lenne), annyi felesleges információt közöl, hogy néhol emészthetetlen maszlagnak éreztem ezt az egészet.
Szánalmas volt, hogy minden akció jelenetben a mi kedves főhősnőnk mesztelen.
Folyamatosan éhes/fáradt/kaka-pisi, és rohadtul pucér. Ha elképzelem a csatajelenetekben egy szál p*nában, nekem a meghökkentő helyett inkább a szánalomra méltó jut az eszembe.
És, hogy még mindig nem tudott dönteni a két férfi között…fúú, de pancser.
Egyedül Pritkin miatt olvastam végig ezt az egészet, csak és kifejezetten a jáde zöld szemekért, a mindig tüskés hadmágusért, akinek olyan háttérsztorija van, hogy a folytatás akkor is tökéletes lenne, ha ez a sok kidolgozatlan karakter benne sem lenne, csak a hadmágus egyedül.
Bocsánat Cassy rajongók, de én az első szimpátia után teljesen kiábrándultam.
Jó, hogy vége.

6 hozzászólás
meteoritastar>!
Karen Chance: Holdvadász

Én nem tudok mit írni. Ezt is imádtam. Minden benne volt, ami egy jó könyvben lennie kell, ahogy az elöző részekben is. Pörgés, üldözés, varázslás, időutazás, családi titkok, humor, dráma, romantika. De ebben a részben több volt az érzelem. Olyan jó volt, hogy Pritkin és Mircea is jobban megnyílt Cassandra előtt. De bármennyire is kedvelem Mirceát, én Pritkinnek drukkolok…..Jajj nekem…. úgy tudtam, hogy mi lesz a végén. De reménykedtem :((:(( Basszus.!!!!!! Eddig olyan jó volt, hogy nem volt függő vég. De itt!!!! Mi volt ez?! Az biztos, hogy hatásos volt, sziven ütött. De Könyörüljön rajtam valaki: Hol a következő rész???????

7 hozzászólás
Shanara>!
Karen Chance: Holdvadász

„Hihetetlen, de a szerző még mindig talált lehetőséget – méghozzá milyen módon! – a világ bővítésére, színesítésére – leírás, törvények és lények szintjén is. A legjobb az egészben, hogy bármennyire is akartam, egyszerűen képtelenség kitalálni a cselekmények káosza mögött húzódó összefüggéseket, a kapcsolatokat – legfeljebb már csak akkor, amikor maguk a szereplők is rájönnek mindarra, amin az olvasó agya is folyamatosan kattog. (…) A lényeg, hogy olyan frenetikus befejezése van ennek a résznek, amelytől bizony tökéletesen padlót fogtam. (…) részegítően hatott rám a regény, amelynek meg is lett az eredménye, mert bizony a befejezést követő napokban szörnyű könyvmásnaposságban szenvedtem (…).”

„Mit is tudnék még ezek után mondani? Azt hiszem nem sok mindent, de annyit mindenképpen, hogy OLVASSÁTOK EL EZT A SOROZATOT, MERT ELKÉPESZTŐEN JÓ! Nem félek megtenni azt a kijelentést, hogy nekem jobban tetszik, mint Karen Marie Moning Tündérkrónikák sorozata, mert legalább olyan izgalmas, összetett, viszont sokkal jobb a humora. Szóval Tündérkrónikák rajongók, de legalább kicsit is kedvelők, hajrá, ismerkedjetek meg Cassie Palmer kalandjaival! (…) Nem sokszor szoktam ilyet tenni, de most nem tartom vissza magam: könyörgök, hogy valaki jelentesse meg a folytatást!”
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2015/05/karen-chance-hol…

4 hozzászólás
Marinette>!
Karen Chance: Holdvadász

Kicsit olyan volt, mint a hullámvasút. Voltak benne jó és még jobb részek. :)
Azon túl, hogy ez volt a legizgalmasabb kötet, számomra egy mérföldkő is a sorozatban. Ugyanis szerelmes lettem.
Menthetetlenül.
Végérvényesen.
Beleszerettem John Pritkinbe.

4 hozzászólás
rafaelo0824>!
Karen Chance: Holdvadász

Őszinte részvétem azoknak, akik nem olvasnak idegen nyelven, és itt abba kellett hagyniuk, botrányos ez a függővég. Megint nagyon jó rész volt, sajnálom, hogy elkaszálták ezt a sorozatot itthon. Tetszik a szerelmi háromszög, mindkét pasast kedvelem, Cassie jófej, bár most ebben a részben Billie-ből keveset kaptunk, azért jó sok volt a történés. Tudom, nem sok rá az esély, de azért reménykedem, hogy itthon is folytatják a sorozat kiadását.

ErikaGirl>!
Karen Chance: Holdvadász

Na erre nem számítottam. Az írónőnek sikerült meglepnie a végén.
Mircea még mindig zavar. Aranyos, szimpatikus fickó, de lássuk be, Pritkinnel nem veheti fel a versenyt. Fogalmam sincs, Cassie miért pattog ide-oda köztük érzelmileg. Egyik percben még Mircea a minden, de jó vele, utána találkozik a mágussal és pakk, rögtön tőle olvadozik.
Kicsit zavaró, hogy mindig meztelenül végzi.
Cselekmények terén viszont zseniális volt! Imádtam!
Hol a következő?????

Zsazsóó>!
Karen Chance: Holdvadász

ÓÓÓÓ hogy az a….. Hogy lehet így vége!?!?! És amilyen szerencsés vagyok, persze a kiadó pont itt hagyta abba a sorozat kiadását ://// (mérges, naaaagyon aaaaz….)
Igazából ha azt nézzük, normális befejezése volt. Megoldották az aktuális problémát, eggyel kevesebb. DE HÁT AKKOR IS!!! Még csak most jönnének az igazi izgalmak. Végre kiderült Cassie származása. Kezdik elfogadni, mint Pythia. Mircea kezd végre megnyílni, ahogy Pritkin is… És most Pritkin……. Arghh……
Eléggé egyben volt a könyv. Mondjuk az aluljárós résznél voltak pillanatok, amikor azt se tudtam mi van. JAJ, most akkor marad az angol, úgy látszik:))
Mindenképpen érdemes belekezdeni ebbe a sorozatba:))) (csak úgy mondom:P)

könyv_imádó99>!
Karen Chance: Holdvadász

WOW . Nagyon jó volt.Fordulatos humoros és akciódús. Már nagyon várom a folytatást.

evé>!
Karen Chance: Holdvadász

Száz oldallal a vége előtt jöttem rá, hogy ezzel a kötettel nincs vége a sorozatnak. És annyira tudtam, hogy iszonyat nagy függővége lesz, én meg kaparhatom a falat, amíg valami csoda folytán megjelenik a következő rész…
Nagyon megszerettem ezt a sorozatot, az első rész után ezt nem gondoltam volna. Izgalmas, pörgős, imádom!


Népszerű idézetek

nykyriana>!

– Szemetest – nyögtem halkan.
– Micsoda? – nézett rám Caleb.
– Szemetest!
Pritkin káromkodott, és felkapott egyet, épp akkor, amikor minden, amit aznap este elfogyasztottam, retúrjegyet váltott. Whisky, pizza, tejshake, sör és egy magányos, félig megrágott gumimaci. Ez utóbbin elcsodálkoztam, mert nem is emlékeztem, hogy ilyet is ettem volna. Meglepi.

nykyriana>!

Átnéztem a pólókat, és találtam egyet, melyről egy kiguvadt szemű rajzfilmfigura meredt rám. A felirat szerint „Túl sok vér van a koffeinkeringésemben”. Megvettem Pritkinnek. Tudtam, hogy sose venné fel, de kíváncsi voltam az arcára, amikor átadom.

Tufuka>!

A férfi, aki néha barát, néha ellenség, de egyfolytában az agyamra megy, vagyis John Pritkin […]

Kapcsolódó szócikkek: John Pritkin
nykyriana>!

– Nem emlékszem arra, hogy kineveztelek volna a lelkiismeretemnek.
– Neked nem lelkiismeretre van szükséged, hanem egy kevéske józan észre! Régebben még szorult beléd valamennyi, emlékszel? Te meséltél nekem arról, hogy mikre képesek ezek a lények, és…
– Mircea nem csak egy lény.
– Ó, szóval hirtelen már nem is olyan szörnyűséges? Valami nagy változáson esett át? Azt hiszem, erről lemaradtam. […] – Oké, tehát többé már nem szörny – folytatta Billy kilépve a falból. – Akkor mostantól hogyan szólítod? Cukorfalat? Viharmókus? Angyalka?

Kapcsolódó szócikkek: Billy Joe · Cassandra Palmer
Judyth3>!

– Csak nyugi – paskolta meg a vállamat. – Nem vagy az esetem.
– Hát ki a te eseted?
– Bárki, aki kevesebbszer kerül zűrbe – felelte, miközben egy újabb üvegdarabot ejtett bele a szilánkgyűjtőnek kinevezett hamutálba. – Be kell látnom, hogy tévedtem. Nem való nekem a vad élet. Az erőnlétem nem olyan jó, mint a mesteré.
– Hozzám nem kell nagy erőnlét.
– Drágám, hozzád egy tank ereje sem elég.

Kapcsolódó szócikkek: Cassandra Palmer · Marco
nykyriana>!

– Hossenfeffer. Ez a ház egyik specialitása.
– Hossenfeffer? – kérdeztem vissza. Valahonnan ismerősen hangzott, de…
– Nyúlpaprikás.
Világvégét idéző arckifejezéssel néztem rá.
– Ezzel mi a gond? – érdeklődött Mircea aggodalmasan.
– Egyszer volt egy saját nyulam – feleltem neki, és lelki szemeim előtt azonnal megjelent Nyuszmusz, amint vádlón tekint rám.
[…]
Mircea lehajolt, és amint felemelte a tetőt, csodás illatorgia csapta meg az orromat. De már nem kergettem hiú álmokat, hisz úgyis kiderül, hogy mogyoróhagymás Bambi vagy édesköményes Nemo lapul odabenn.

Kapcsolódó szócikkek: Bambi · Cassandra Palmer · Mircea Basarab
Tufuka>!

– Velem semmi nem fog történni – ismételte. – És ha mégis, neked nincs szükséged rám. Nincs szükséged…
– Ez nem igaz!
– Dehogynem – nézett rám ismét, és az ajka mosolyra húzódott. –Bár egy fikarcnyit sem értesz a lőfegyverekhez. Úgy ütsz, mint egy kislány. A tudásod a mágiáról nagy jóindulattal is kezdetlegesnek mondható. És úgy panaszkodsz, mintha kínoználak, ha többet kell futnod egy mérföldnél.
Csak pislogtam rá.
– Ugyanakkor sok olyan hadmágust ismerek, aki sosem lenne ennyire állhatatos, ennyire bátor, és aki nem… – egy pillanatra elfordította a fejét, és amikor visszanézett rám, a zöld szempár szinte égetett. – Te vagy a legerősebb ember, akit ismerek. Nem lesz semmi bajod.

Kapcsolódó szócikkek: Cassandra Palmer · John Pritkin
kovaeva>!

– Te utolsó szemét gazember!
Pritkin felpillantott az étlapnak csúfolt zsírfoltos papírról, és megpróbált ártatlan szemekkel nézni rám. Nem sikerült, Gondolom azért, mert ilyen szavakat viszonylag ritkán vágnak a fejéhez.
– Van valami gond?
– Tofuval tömsz engem, miközben te ilyesmiket eszel?- mutattam körbe a repedezett dekorlemezekkel burkolt, narancssárga műbőr bútorokkal berendezett, koszos ablakokkal ellátott teremben, amely minden kétséget kizárólag Vegas legzsírosabb ételeit kínáló bisztrójának adott otthont.
– Senki sem étkezhet állandóan egészségesen.
– Érdekes, máskor nem ezt szoktad mondani.
– Nem mintha odafigyelnél arra, amit mondok.
– De odafigyelek!- csattantam fel, ám ő csak nézett rám figyelmesen. – Néha.
– Épp erről van szó. Ha azt mondom neked, hogy mindig egészségesen kell táplálkoznod, akkor legalább néha úgy is fogsz tenni. Vissza akartam vágni valamivel, aztán rájöttem, hogy nem nagyon menne.
– Oké, és miért hoztál most ide?
– Mert időről időre mindenkinek szüksége van egy pizzára.

256-257. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cassandra Palmer · John Pritkin
nykyriana>!

– És mi a baj azzal, ha valaki huszonnégy?
– Semmi. Hacsak nem olyasvalakivel szívózik, aki jóval elmúlt már ezer.
– Kicsoda? – pislogtam.
– Marco – […] – Hogy mást ne mondjak, látta Róma bukását.
– Róma bukását… – meredtem rá bambán. – Gladiátorok, Colosseum, a miniszoknyában masírozó fickók. Erről a Rómáról beszélünk?
– Eltaláltad.
– A miniszoknyát én kihagynám – tanácsolta Rico. – Marco is a seregben szolgált.
– Nem igazán értem, hogyan vehette őket bárki is komolyan – mondta Jules.
– Hát úgy, hogy aki kinevette őket, annak levágták a golyóit.
[…]
– Aha, akkor már értem.


Hasonló könyvek címkék alapján

Deborah Harkness: Az éjszaka árnyai
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Kresley Cole: A sötétség démona
Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma
Csóti Lili: Hetedvérig
Chloe Neill: Ha eljön a péntek
Nora Roberts: Vérmágia
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Leda D'Rasi: Új nemzedék