Átölel ​az éjszaka (Cassandra Palmer 3.) 169 csillagozás

Karen Chance: Átölel az éjszaka

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Cassandra Palmer nemrég a világ első számú látnokává vált, ám ettől nem lett felhőtlenül boldog az élete. Mindaddig, míg Cassie-t és egy vámpír nagymestert – az őrjítően jóképű Mirceát – mágikus kapocs köti egymáshoz, a lány nem ura saját életének.
A varázslatot, mely összeköti őket, csupán egy ősi varázskönyvben, a Codex Merliniben pergamenre vetett igézettel lehet feloldani. A Codex hollétéről azonban manapság senki nem tud semmit, így Cassie-nek ott kell kutatnia utána, ahol még fellelhető volt – a múltban.
A fiatal lány hamar rájön, hogy a Codexet nem véletlenül rejtették el ilyen gondosan. A legendák szerint a könyv olyan varázsigéket is tartalmaz, amelyek az egész világot veszélybe sodorhatják. Ha sikerül felkutatni, az talán megoldást jelenthet Cassie és Mircea helyzetére, de romlást hozhat az egész emberiségnek…

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Kelly, Budapest, 2010
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639943964 · Fordította: Bertalan György

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

John Pritkin · Cassandra Palmer · Mircea Basarab


Kedvencelte 27

Most olvassa 4

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 31


Kiemelt értékelések

vargasz___>!
Karen Chance: Átölel az éjszaka

Hihetetlenül pozitív változásokat tapasztaltam ezzel a résszel kapcsolatban, fordulatos volt, pörgős és megdöbbentő.
Viszont a legkedveltebb karakter címét számomra Mircea a vámpír testesítette meg, egészen eddig, most kapott ez a sorozat egy vérfrissítést, egy lökést, valami új irányába, nagyon okos húzás volt, hogy Pritkin mágus múltjával, családjával, és titkaival többet foglalkozott az írónő, mert ezzel a kiváló ötlettel úgy a szívembe lopta magát a mindig szúrós, de ultradögös mágus, hogy szabály szerűen úgy ugrott a képzeletbeli ranglétra első helyére, hogy Mirceát úgy fenébe billentette, hogy csórikám már sosem lesz ott, ahol az elején.
Örültem, hogy lezáródik a könyv végén egy nagy cselekmény, így újult erővel vethetem bele magam a következő részbe.
Még több Pritkin, sőt, inkább még több félmeztelen Pritkin!!! (Bár ha jobban belegondolok, lehet teljesen meztelen is)

2 hozzászólás
meteoritastar>!
Karen Chance: Átölel az éjszaka

Ez a rész valami eszméletlen volt!!!!!
Ha valakinek netán kétejei vannak, az azonnal dobja ki az összeset jó nagy ívben és olvassa el ezt a részt. Megéri!!!! Ez egyre jobb és jobb lesz :)):))
Aki megkedvelt Pritkint , itt se fog csalódni benne. Basszus azaz alak …. le a kalappal.. …..megint meglepett. Na nem a viselkedésével. Az továbbra is idegesitően imádnivaló volt:)):)) Titkok Titkok Titkok :)):))
Fülig érő szájjal, néha hangosan nevetve olvastam a jeleneteiket. Különösen, mikor időutazás volt:)):))
Igen, időutazás…. Őszintén, Cassandrából kiindulva, kicsit megijedtem, mikor elkezdett ugrálgatni az időben. Féltem, hogy a dolgokba nem csak én fogok belezavarodni, és kész káosz lesz az egész, rossz értelemben. Az időutazás nagyon jó téma, szeretem, de lássuk be, nagyon egyszerű elrontani. Szoval, nem volt alaptalan a félelmem. De határozottan felesleges volt. Nagyon jól ki lett találva és nagyon tetszett, ahogy néha visszatértünk egy egy már ismert időpontba is és sok mindenre fény derült :)):))
A cselekmény itt is állandóan pörgött. Egy perc nyugta se volt Cassandrának. De bátran állta a sarat. Továbbra is hiteles a karaktere, mivel hiába volt nagy hatalma, nem csettintésre működött és a hatását is megérezte, valamint nem lett egyből profi harcos. Amire látok esélyt, de nem a közel jövőben…..:)):))
Már hamar rájöttem ennél a történetnél, hogy csak sodrodjak az árral. Például hamarabb kitudnék rakni egy 3000 darabos puzzlet, csukott szemmel, mint hogy kitudnám bogozni Cassandra szerelmi életét :)):))
Ez egyébként mindig az örületbe kerget, ha egy történetben ilyen „sok szögesdi ” van. Nem tudom minek nevezzem. De itt nem zavar és nem is bosszant. / ez írtó meglepő/ Csak arra tudok gondolni, hogy annyira tetszik a könyv, az egész sorozat laza stílusa, meg persze az összes pasit is nagyon kedvelem, hogy majdnem mindegy, hogy ki lesz a befutó. Najó, azért lenne ötletem :)):))De kinézem, hogy itt is fog érni még meglepetés a későbbiekben:)):)) Szóval nem fogadnék….
Az előző résznél bajom volt, hogy nem jöttek át az érzelmek. Itt meg se fordult a fejemben.
Minden a helyén volt. Jajj Mircea és Pritkin :)):))
Biztos vannak hibái ennek a könyvnek, de én egyet se tudok írni. Nekem így tetszett, ahogy volt stílusával, humorával, pörgösségével, szereplőivel, káoszával együtt :)):)) Határozottan kedvenc lett és csak ajánlani tudom :)):))

Shanara>!
Karen Chance: Átölel az éjszaka

„Határozottan jól tettem, hogy egymáshoz viszonylag közeli időpontokban olvastam a sorozat első három részét, mert így jobban átláttam a kapcsolódási pontokat és összefüggéseket. Mindezek birtokában pedig nyugodtan kijelenthetem, hogy a szerző biztosan nem vaktában írta meg ezeket a történeteket és nem időközben találta ki a cselekmények alakulását, hanem jó előre megtervezett mindent – és jó előre összekuszált mindent.”

„Pritkin rajongói imádni fogják ezt a részt – én is így jártam –, de a Mircea fanok sem fognak semmiben hiányt szenvedni. Részemről én Pritkin drukker lennék. :) Már csak ezért is, mert a hadmágus nem egy sötét titkára, köztük a származására és jó néhány múltbeli ténykedésére is fény derül az események viharos történései közepette.”

„Agyalós egy könyv volt ez, az biztos és ahogy az előzményei, úgy ez a rész sem tartozik a könnyed limonádé kategóriába – oda kell figyelni rá. Volt olyan jelenet, a részleteket kifejtő beszélgetés vagy történés, amelyet újra el kellett olvasnom, hogy minden a helyére kerüljön – közben pedig meg kellett birkóznom az időugrások miatt összekuszálódott, az egymással párhuzamosan zajló cselekményekkel, múltbeli és jelenben létező személyiségekkel. De jó volt, nagyon jó. Az első három rész egészen kereknek hat így, akár trilógiának is beillene. Rengeteg lehetőség van még a világban és a szereplőkben (…). Kíváncsian várom a következő részt.”
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2015/04/karen-chance-ato…

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Karen Chance: Átölel az éjszaka

Cassandra Palmer 3

Ez a rész is izgalmas és fordulatos volt, tetszett.
Bonyolódnak tovább a dolgok, Cassandra mindenféle galibába keveredik, miközben rajta van az egész varázsvilág szeme. Egy veszélyes varázskönyvet keresnek, amit talán jobb lenne nem megtalálni.
Nagyon fantáziadús a ley vonalakon való utazgatás, egyáltalán nem veszélytelen, de nekem nagyon tetszett a dolog.

rafaelo0824>!
Karen Chance: Átölel az éjszaka

Nagyon tetszett, ahogy a végén összeállt az egész történet, ez az időutazgatás okos dolog az írónő részéről. Nem tudom, mi lesz még itt Mircea és Pritkin nagy kedvencek, imádtam Pritkint a múltban, illetve a története is nagyon érdekes. Cassie még mindig jófej, és olyan poénok vannak a könyvben, hogy sokszor percekig nevettem. Billy hatalmas arc, tetszettek a gyerekek is, teljesen beszippantott mostanra ez a sorozat.

nat>!
Karen Chance: Átölel az éjszaka

Néha kicsit bizonytalan vagyok, hogy nálam van a hiba, vagy a fordításban, vagy magában a történetben vannak zavaros pontok.Ahogy haladok előre összeáll a dolog, de vannak részek, amiket – bevallom őszintén- elsőre nem sikerül felfognom. Ennek ellenére vagy pont ezért nagyon tetszik a sorozat.
Egyre jobb és jobb :)

Elhaym>!
Karen Chance: Átölel az éjszaka

Első két kötet nem tetszett ( 5 és 6 pontra értékeltem őket). Novemberben jelent meg a 3. kötet. Megrendeltem, de nem volt kedvem elkezdeni olvasni. Azt hittem, hogy ez a rész is olyan lesz mint az első kettő. Tévedtem, ez a rész ugyanis sokkal jobb. Nem volt tömör, hangulata is más mint az előzőeknek. Tele volt párbeszéddel, amik olyan fantasztikusak voltak mint a Fekete Tőr testvériség sorozatban, tele volt sok élvezetes jelenettel, izgalommal és nem várt fordulatokkal.
Karen Chance is példa rá, hogy egy sorozatot nem szabad megítélni egy-két kötet alapján. Sokszor csak a 3.-nál lehet megszeretni a szereplőket és a sztorit. Most először várom a folytatást. :)
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2011/02/26/karen-chance-ato…

33 hozzászólás
Timi>!
Karen Chance: Átölel az éjszaka

Ez a kötet már jobban tetszett, mint az első kettő. Csak úgy követték egymást az események. Az biztos, hogy nem unatkoztam, kikapcsolódáshoz tökéletes és megint jó néhány új szereplővel megismerkedtünk. Néha azt se tudtam, hogy ki kivel mikor és hol van. De azért csak eligazodtam valahogy. Annak nagyon örültem, hogy Pritkin egyre többet szerepel. Kíváncsi vagyok a folyatásra.

Agatha>!
Karen Chance: Átölel az éjszaka

Határozottan megfontolás tárgyává teszem, hogy elkezdek jegyzetelni, mert így a 3. rész végénél, bár egymás után olvastam a történeteket, lassan elveszek a sok-sok faj, lény, szereplő, és azok múltjában történt események között, hogy az időben való ugrabugrálást már ne is említsem. (Reménykedem, hogy mindez a végstádiumban lévő tavaszi fáradtságom és a munkámnak köszönhető teljes agyzsibbadás következménye, és persze, hogy mindez csak átmeneti.)
Izgalmas és fordulatos volt ez a rész, talán a legjobb a 3 közül, különösen élveztem, hogy több volt a párbeszéd mint Cassie megszokott monológjai.
Az biztos, hogy egyre jobban tetszik a sorozat, választani sem bírok a kedvenc szereplőim közül, bár továbbra is inkább hajlok Mircea felé, Pritkin nekem még mindig egy kicsit sötét ló.

Dóra_Nagy_6>!
Karen Chance: Átölel az éjszaka

Nagy dilemmában vagyok ezzel a sorozattal. A világ tetszik, a legtöbb szereplő tetszik, pörgős az egész, DE Cassie az idegeimre megy. A könyv felénél már azt kívántam bárcsak kinyírná már valaki, úgyhogy szerintem tartok egy kis szünetet az olvasásban.


Népszerű idézetek

Cheril>!

– Én nem futok szórakozásból. Épp elégszer csinálom akkor, amikor fegyverrel kergetnek.
– Az is megoldható – mormogta Pritkin, miközben kivonszolt a szobából.

Kapcsolódó szócikkek: Cassandra Palmer · John Pritkin
K_Maria>!

– Ha nem tűnt volna fel, meg akarnak ölni téged.
– Ó, engem állandóan meg akarnak ölni – közöltem ingerülten.
– Az egyetlen módja annak, hogy ma este meghalj, ha én öllek meg – tájékoztatott a kilátásokról Pritkin.
– Nekem is volt ilyen kapcsolatom – mondta együtt érzően a szellem.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cassandra Palmer · John Pritkin
Chriss P>!

– Hé! – kiáltott valaki, és felnézve a fiatalabbik szellemet pillantottam meg. – Ha nem tűnt volna fel, meg akarnak ölni téged.
– Ó, engem állandóan meg akarnak ölni – közöltem ingerülten.
– Az egyetlen módja annak, hogy ma este meghalj, ha én öllek meg – tájékoztatott a kilátásokról Pritkin.
– Nekem is volt ilyen kapcsolatom – mondta együtt érzően a szellem.
– Mi nem vagyunk együtt – morogtam.
– Elvakult, őrült… Micsoda? – akadt meg a szidalmazásomban Pritkin, amire egyébként sem figyeltem oda.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cassandra Palmer · John Pritkin
Shanara>!

– Öltözz át, és gyere.
– Miért? – kérdeztem, de sajnos már sejtettem. Eljött a reggel, az edzés ideje, csak mivel egész éjszaka fenn voltam, észre sem vettem.
– Mert futni megyünk.
– Én nem futok szórakozásból. Épp elégszer csinálom akkor, amikor fegyverrel kergetnek.
– Az is megoldható – morogta Pritkin, miközben kivonszolt a szobából.

229. oldal (Kelly Kiadó)

Kapcsolódó szócikkek: Cassandra Palmer · John Pritkin
Shanara>!

– Azt hiszem, tudom hogy csinálhatnánk – mondtam. Casanova hörgő hangokat hallatott a telefonban. Először azt hittem, fojtogatják, de feltehetően nem így volt, mert kisvártatva ő szólalt meg.
– Oké, most már biztos. Őrült vagy. Ez sok mindent megmagyaráz.
– Őrült vagyok, és a főnök barátnője – emlékeztettem kedvesen.
Azt hiszem, jól jártam, hogy nem tudok spanyolul.

224. oldal (Kelly Kiadó)

nykyriana>!

NE VÍGY ENGEM A KÍSÉRTÉSBE; MEGOLDOM EGYMAGAM IS.

Kapcsolódó szócikkek: Cassandra Palmer
K_Maria>!

Fölöttünk mindkét oldalon hosszúkás, festett üvegablakok sorakoztak, amelyeken át a bent égő többtucatnyi gyertya halvány fénye szűrődött ki. Nem lepődtem meg rajta, hogy sokkal hitelesebbnek tűntek azoknál, amelyek a kaszinó falait díszítették. Az üveg keskeny csíkokban haladt a táblák alsó széle felé, ahol némiképp vastagabb volt, mint felül. Már kétszáz évvel a mi korunk előtt is látszott rajtuk az idő okozta kopás. Hasonló mesterművek helyezkedtek el a falak mentén, melyeket további gyertyák világítottak meg, félhomályba borítva az előteret. Melynek közepén ott állt Mircea, és épp egy szenteltvíztartóban mosakodott.
– Ez lehetetlen – meredt rá Pritkin valóban hitetlenkedő tekintettel.Valószínűleg akkor sem döbbent volna meg jobban, ha Mircea vért szürcsöl egy áldozókehelyből.
Mircea minden bizonnyal hallotta, amikor beléptünk, de zavartalanul folytatta a tisztálkodást. Háttal állt nekünk, a bőrén megcsillanó gyertyafény kiemelte izmai domborulatait. Kimosta hajából a folyóban beletapadt mocskot, majd hátravetette a fejét. A tincseiről lehulló vízcseppek apró szikrákként hullottak szerteszét. A jelenet pontosan olyan volt, amit egy igazán jó, romantikus regény borítóján is el tudtam volna képzelni. Sóhajtottam, mire Pritkin rám nézett.
– Ő egy vámpír – mondta, mintha én nem tudtam volna.
– Igen. És?
– Azt hiszem, a mágus azon lepődött meg, hogy nem kaptam lángra a szenteltvíztől – szólalt meg Mircea, megtörülközve valamiben, ami gyanúsan hasonlított egy oltárterítőre. Én magam is furán méregettem, hisz tudtam, hogy katolikus. De aztán, ahogy körülnéztem, megállapítottam, hogy a terítő, akárcsak a templom maga, látott már szebb napokat is.
[…]
– Hát persze! – kiáltott fel Pritkin. – Az ott nem szenteltvíz. A jakobinusok mindet kiöntötték.

325. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cassandra Palmer · John Pritkin · Mircea Basarab
K_Maria>!

Pritkin már csak ilyen… Pritkines.

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: John Pritkin
K_Maria>!

Két napja kértem meg Mirandát arra, hogy a sűrű fekete szirupot, amit Pritkin kávénak nevezett, cserélje valami kicsit kevésbé gyilkos anyagra. Amikor ugyanis a mágus feltankolta a koffeint, rendszerint leharapta a fejemet. Biztos voltam benne, hogy csal de nem kaptam rajta. Kizárt volt, hogy túlélje a napi adagja nélkül. Jobban mondva senki más nem élné túl, ha nem jutna hozzá.

97. oldal

Kapcsolódó szócikkek: John Pritkin
MFKata>!

– Ő? Szóval akkor Merlin tényleg létezett?
– Nem, biztos azért hívják Codex Merlininek, mert egy Ralph nevű pasas írta – fortyant fel Saleh türelmetlenül.

114. oldal


A sorozat következő kötete

Cassandra Palmer sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Deborah Harkness: Az élet könyve
Cassandra Clare: Éjsötét Királynő
Kresley Cole: A sötétség démona
Csóti Lili: Hetedvérig
Nora Roberts: Vérmágia
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Patricia Briggs: Megszólít a hold
Gaura Ágnes: Attila koporsója