Árnyak ​vonzásában (Cassandra Palmer 2.) 200 csillagozás

Karen Chance: Árnyak vonzásában

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Megérint ​a sötétségből megismert Cassandra Palmer, a hétköznapinak egyáltalán nem mondható lány. Különböző e világi és természetfeletti kalandjai nyomán a világ legbefolyásosabb jövőbelátója, azaz Pythia lett. Bár ezt a kiváltságot rendszerint csak hosszú évekig tartó felkészítés végén lehet elnyerni, de Cassie személyéhez fűződő, finoman szólva is szokatlan események és körülmények a jelen esetben felgyorsítják a folyamatokat. Ezáltal egyik pillanatról a másikra olyan hatalom birtokába jut, amelyet minden mágus, vámpír, sőt még az Erdők Népe is szeretne maga mellé állítani – vagy végleg eltörölni.
Cassie sorsa ilyenformán nemhogy rendeződne, inkább még bonyolultabbá és kiszámíthatatlanabbá válik. Szerencsére leghűbb segítőtársa, egy néha kifejezetten kóbor szellem támogatására és tanácsaira mindig számíthat, igaz, olykor erősen kétséges, hogy csakugyan akkor jár-e jobban, ha megfogadja a tanácsokat. A frissen posztjára került Pythia konfliktusokba keveredik… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Kelly, Budapest, 2010
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639943490 · Fordította: Bertalan György

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

John Pritkin · Cassandra Palmer · Mircea Basarab · Billy Joe · Casanova · Tomas


Kedvencelte 27

Most olvassa 8

Várólistára tette 57

Kívánságlistára tette 32

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

szandrabene>!
Karen Chance: Árnyak vonzásában

Annyira zsúfolt ez a történet, hogy teljes egy hónapomba telt, hogy elolvassam. Olyan érzésem van, mintha lemaradnék valamiről, mint, amikor valaki nem tud koktélt keverni, ezért mindenből löttyint bele egy csöppet, a végeredmény ugyan egy ütős kis itóka lesz, de az íze akkor is csak egy szirupos sz*r marad.
Maga a cselekmény érdekes, fordulatos (néha túlságosan is), de nem letehetetlen, a szereplők szimpatikusak, de annyira össze zavar a második rész, hogy már azt sem tudod eldönteni a végére, hogy kinek az oldalán akarsz állni, akit eddig kedveltem, most kételkedek benne, akit utáltam, az elindult egy olyan irányba, ami egyenesen a szívem felé tart….miiii aaa fraaanc ez?
Na jó, olvasom tovább, aztán meglátjuk, hogy a könyvet kell kidobnom az ablakon, vagy Karen Chance-t.

5 hozzászólás
meteoritastar>!
Karen Chance: Árnyak vonzásában

Ez a rész is tetszett :)):))
Ami igazán jellemzi ezt a könyvet / és merem kijelenteni, hogy a többit is/ az, amit Cassandra mondott:
„ Soha nem sikerült kimásznom egy slamasztikából úgy, hogy ne csöppentem volna rögtön egy következőbe.”
Ebből kiindúlva egyáltalán nem volt unalmas. Ez a csaj egy pohár vizet se tud úgy meginni, hogy ne történne valami :)):))
A szereplők hozták a formájukat és meg is lepett némelyikük:)):)) Pedig már lemondtam egyesekről :)):))
Amivel bajom volt az a varázslat, ami Cassandrán van. Nincs vele úgy bajom, tetszik a történet ilyen alakulása, csak picit az időutazás bekavart nem csak a szereplőknek, de nekem is. :)):)) Viszont, hamar összeállt a kép, így meg van bocsátva.
Az első résznél még nem említettem meg, mert ott ismerkedés volt úgy mindennel. De itt már nagyon sajnáltam, hogy az érzelmek nem jönnek át. Persze ha olyasmi történt, akkor együtt szomorkodtam a szereplőkkel vagy bosszankodtam. De nem forgatta fel a lelki világomat. Mint írtam mozgalmas a cselekmény. Talán kicsit több oldalt kellett volna szánni az érzelmes jelenetekre egy egy slamasztika között:)):)) Azt még véletlenül se mondom, hogy kevesebb gubancc kellett volna, mert nekem így nagyon bejött. Kész káosz volt néha. / Konyhai jelenet/
Szóval, hiába vannak hibái, nagyok is , kicsik is, de így is lekötött. Nagyon sokat mosolyogtam és nem tudok kevés csillagot adni neki, mert nekem nagyon jó kikapcsolódás volt és nagyon jót szorakoztam Cassandra kalandjain.
Már olvasom is a következő részt :)):))

Jaaa, ami megért egy csillagot, azok Mac tetoválásai voltak. Az a gyík, valami édes volt :)):))

nat>!
Karen Chance: Árnyak vonzásában

Ettől a sorozattól végre visszajött egy kicsit az olvasási kedvem. :)
Kényszerítenem kell magamat, hogy beiktassak pihenőt, legszívesebben azonnal folytatnám, de rettegek, hogy túl sok lesz…Lehet, nem kellene…
Egyértelműen jobb mint az előző rész, bár nekem azzal sem volt sok bajom. Most már „ismerős” vagy inkább ismerősebb vagyok a világban, úgyhogy csak úgy faltam a lapokat.
Ah! érzem, hogy hova fejlődünk! csodálatos lesz ez az egész! :D
@Shanara köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem!

7 hozzászólás
Shanara>!
Karen Chance: Árnyak vonzásában

"Van itt minden: megelevenedő tetoválások, kavarodás, őrült szenvedély és az ezzel együtt járó mérhetetlen fájdalom, rengeteg titok és összeesküvés, helyet változtató tetoválószalon, portálok, ősi rúnák és mágikus eszközök, többszörös időutazás, testek megszállása és természetesen rengeteg – az időn is átívelő – összefüggés és kapcsolat, amelyet élvezet kibogozni, bár alig lehet átlátni mindet.
A helyzet tehát láthatóan most sem egyszerűbb, mint az előző kötet esetében, az események összetettsége, illetve mozgalmassága sem ad okot arra, hogy kevésbé töménynek érezzem ezt a történetet, mint az előzmény esetében, mégis jól esett olvasni ezt a részt."

„A történet cselekményeivel és a háttérvilággal korábban megtapasztalt érzés, a rengeteg cselekmény ellenére is úgy érzem, hogy nagyon jól esett olvasni ezt a regényt – a YA könyvek nyavalygásai után pedig kifejezetten élmény volt a mozgalmassága. Persze tisztában vagyok vele, hogy Cassie is szokott nyavalyogni, de a tinilányok "hatalmas” gondjaival szemben úgy gondolom, hogy neki az oka is megvan rá."
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2015/04/karen-chance-arn…

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Karen Chance: Árnyak vonzásában

Cassandra Palmer 2

Ez a rész már jobb volt, nem volt olyan kaotikus. Tetszett.
Fejlődtek a karakterek, a helyszíneket is nagyon kedveltem. A szerelmi szálak még mindig kicsit kuszák, de már Palmer kisasszony nem egy rakás szerencsétlenségnek tűnik, mint az első részben.
Most már volt sok izgalom is, meg vicces párbeszédek. Szóval jól szórakoztam olvasás közben.

Angyalkaa P>!
Karen Chance: Árnyak vonzásában

Ez a rész is jó volt,habár egy kicsit lassabban olvastam…Cassie valahogy ebben a részben sokkal hisztisebb volt.. :/ Sajnos ebben a részben is fordítási hiba.. :( Remélem a következő rész jobb lesz :)

Xaveri>!
Karen Chance: Árnyak vonzásában

Lássuk be, az ember ezt a sorozatot főként Pritkin miatt olvassa. Imádom, ahogy egyik pillanatban egymás torkának esnek Cassie-vel, a másikban meg teljesen értelmes beszélgetést folytatnak, csak hogy valami életveszélyes harc kellős közepén találják magukat. Már megint. Ez a rész már kicsit lassabb, mint az első, ott nagyon ömlesztve, és kaotikusan kaptuk az infókat. Csak remélni tudom, hogy valamelyik kiadó felkarolja ezt a sorozatot, és kiadják a többi részt is magyarul.

Agatha>!
Karen Chance: Árnyak vonzásában

Igen, ez igazán nekem való sorozat – kikapcsol, szórakoztat, annyira elszakít a valóságtól, amennyire csak egy zsúfolt buszon ez lehetséges.
Jobban tetszett mint az első rész, én is „belelendültem”, és mindig könnyebb ismerős karakterekkel egy új történetet olvasni, mint nulláról indulni, ráadásul tempós, mozgalmas volt, kicsit talán túlzottan is, mint amikor egy búgócsiga túlpörög.
Nagyon sok jó ötlet volt benne, a mászkálós tetkókat egyszerűen imádtam, Pritkin is sokkal meggyőzőbb, Mirceát viszont hiányoltam.
Ami viszont biztos, hogy jöhet a következő.

Gaby33>!
Karen Chance: Árnyak vonzásában

Ahogy kezdem megszokni az írónő stílusát, egyre jobban élvezem ezt a sorozatot. Ez a könyv már sokkal izgalmasabbra sikerült mint az első rész, főként, hogy az olvasó sokkal inkább tisztába van vele, hogy ki kicsoda:D Ami továbbra is gondom viszont a könyvvel, hogy eléggé, nem igazán tudom más szóval kifejezni: csapongó, túlságosan szerteágazó időnként a történet. Sajnos időként nehéz követni, hogy mi is történik pontosan, mert annyira belemegy az írónő a részletekbe, néha úgy érzem teljesen felesleges információkkal ellátva az olvasót. Amiért nem tudok 5 csillagot adni erre a részre, az a Erdők Népe résznél történtek – konkrérataban a Tomas-os rész. Ez nekem így nagyon nem tetszett. Most komolyan lefekszik azzal, aki ilyen mértékben elárulta, majdhogynem megölte az első részben???? Ne már… Viszont érdekes és jó ötletnek érzem ezt a „geis”-féle összekötést, bár egy kicsit ezt is kezdik az írónő túlbonyolítani. Kíváncsi vagyok, hogy erre milyen megoldást fog kitalálni. Szóval továbbra is lelkes vagyok ezzel a sorozattal :D

ƨɔɴом P>!
Karen Chance: Árnyak vonzásában

Jo, jo de meg mindig hianyzik belole az az atuto ero, amire az ember gondolna egy ilyen vilag reven. Meg mindig nagyon sok dolog van, ami a tortenet rovasara megy, es itt sokszor ereztem, hogy a kevesebb tobb lenne. Cassien pedig neha valami irdatlan nagy elbutulast veltem felfedezni, amiket kesobb orvosolt, de azert ott maradt bennem. Oh es meg meg meg meg Pritkint legyszi:-D


Népszerű idézetek

K_Maria P>!

– Tudjátok mi a különbség egy ügyvéd és egy vámpír között? – kérdezte vidáman. Se Marlowe, se én nem méltattuk egyetlen pillantásra sem. – Az egyik egy vérszívó vadállat, a másik pedig denevérré tud változni.

304. oldal

3 hozzászólás
K_Maria P>!

– Beszélgetni akar velem? – pislogtam. Sosem beszéltünk egymással. Próbáltuk már megkéselni, lelőni és felrobbantani egymást, de a beszélgetésig még nem jutottunk el.

52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cassandra Palmer · John Pritkin
K_Maria P>!

– Hálátlan egy közönség – méltatlankodott a zsugorított fej. – Oké, de azt tudjátok, hogy milyen a klónozott szellem? Kísértetiesen hasonlít. Haha! Na ne mondjátok, hogy ez sem tetszik.

305. oldal

6 hozzászólás
Chriss>!

Pritkin egy pillanatig szokásos morcos tekintetével nézett rám, de aztán az arckifejezése megváltozott. Akkor már tudtam, hogy bajban vagyok.
– Ha megteszem, meg kell esküdnie, hogy leül velem beszélgetni, és válaszol az összes kérdésemre, anélkül hogy időutazásra vinne, megpróbálna megölni, átkot vagy egyéb varázslatot vetne ki rám. Rendben?
– Beszélgetni akar velem? – pislogtam. Sosem beszéltünk egymással. Próbáltuk már megkéselni, lelőni és felrobbantani egymást, de a beszélgetésig még nem jutottunk el.

52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cassandra Palmer · időutazás · John Pritkin
K_Maria P>!

– Milyen úton érhetünk el legkönnyebben egy vámpír szívéhez? – kérdezte, majd néhány másodperces hatásszünetet tartott. – A bordáin keresztül.

305. oldal

K_Maria P>!

Valamikor réges-régen, amikor még kislányként olvasgattam a meséket, annyira kívántam, hogy egyszer valami igazi kalandban lehessen részem. Nem holmi pityergő királykisasszony szerepére vágytam, aki a toronyban zárva várja, hogy megmentsék. Nem, én lovag akartam lenni, aki elsöprő túlerővel szemben is harcba indul, vagy az a szegénylegény, aki egy nagy varázsló inasául szegődik el. Ahogy felnőttem, a saját bőrömön tapasztalhattam, hogy a nagy kalandok egyáltalán nem olyanok, mint a mesekönyvekben. Az idő nagy részét halálos rémületben töltheted, a többi pedig unalmasan és sajgó végtagokkal telik. Lassan kezdtem ráébredni, hogy nem is vagyok olyan kalandvágyó típus.

194. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cassandra Palmer · mese
1 hozzászólás
Quiconque>!

Fogalma sem volt, mi az, ami ártalmatlan, és mi jelenthet fenyegetést. Nem tudtam, hogy a gólemek milyen érzékszerveket használnak, de annak alapján, ahogy felsikoltott, amikor egy csapat pitypangmagot fújt a mellkasának a szél, úgy véltem, biztos nem azt az ötöt, amit mi.

232. oldal

Shanara>!

Azok a napok, amelyek egy démonokkal teli, ráadásul már eleve is a pokolra emlékeztető bárban kezdődnek, ritkán végződnek jól.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: démon
szandrabene>!

Senki kezébe nem szabadna hatalmat adni, ha tudjuk, hogy vágyik rá.

Zsofcsi>!

Eszembe jutott a régi mondás, miszerint Don Juan és Casanova, a történelem két legnagyobb nőcsábásza között az egyetlen különbség az volt, hogy amikor Don Juan vetett véget egy kapcsolatának, a nők gyűlölték őt. Ha Casanova tette ugyanezt, szeretői továbbra is rajongtak érte.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Casanova · Don Juan

A sorozat következő kötete

Cassandra Palmer sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Szívtelen
Kim Harrison: A Fistful of Charms – Egy maréknyi bűbájért
Darynda Jones: Második sírhant
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Jeaniene Frost: Síri csendben
Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Nalini Singh: Angyalárny
Laurell K. Hamilton: Az alkony ölelése