A ​hajnal átka (Cassandra Palmer 4.) 121 csillagozás

Karen Chance: A hajnal átka

Noha Cassandra Palmer nagy hatalommal bíró Pythiává vált, ez egyáltalán nem készteti visszavonulásra azokat, akik a halálát kívánják. A természetfeletti lények világában kevesen örülnének annak, ha az önfejű Cassie foglalná el a legfőbb jövőbelátó posztját – és minden tőlük telhetőt el is követnek, hogy mielőbb eltegyék láb alól.
A vámpírok Szenátusa támogatja ugyan Cassie-t új tisztségében, ám az általuk biztosított védelemnek ára van: szövetségre kell lépnie a szexi vámpír nagymesterrel, Mirceával, aki saját tulajdonaként tekint a lányra.
Ám még a vámpíroknak is komoly gondot okozhat Cassie életének megóvása, hiszen Apollo, az önjelölt istenség, a Pythia hatalmának forrása az ellenfelük. Hogy megmentse saját életét – és mellesleg a világot – Cassie-nek szembe kell néznie teremtőjével…

„Karen Chance elfoglalta helyét Laurell K. Hamilton, Charlaine Harris, Mary Janice Davidson és J. D. Robb mellett.” (SF Revu)

Eredeti megjelenés éve: 2009

Cor Leonis, Budapest, 2013
460 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638957245 · Fordította: Bertalan György

John Pritkin · Cassandra Palmer · Mircea Basarab · Billy Joe · Jonas Marsden · Agnes Phemonoe

meteoritastar>!
Karen Chance: A hajnal átka

Ez a könyv…. Atya Ég!! Most törölgetem a szemem, annyira jót nevettem a végén:)):)) spoilerÉn imádom Mirceát, Pritkint, Cassandrát, Billyt és mindenkit, akikkel csak összetalálkoznak a sok sok sok slamasztika közepette :)):)) Már tényleg kezdem nagyon sajnálni Cassandra barátait….jaj és még mi vár rájuk?! :)):)) Már alig várom :)):))
A cselekmény itt is pörgött. Ember rablás, autós hajsza, robbanások, harcok, ide ugrás, oda ugrás, igaz kisebb nagyobb sikerekkel…:)):)) spoiler Ismét okozott pár meglepetést a történet alakulása és remélem a későbbiekben is megtartja ezt a szokását.
A szerelmi szál továbbra is …. gubancos. De mivel olyan lazán van kezelve én is tudom úgy kezelni. Továbbra se idegesít. :)):)) De nagyon drukkolok Pritkinnek. :)):))
Szóval tetszett. Ez is egy nagyon jó, szorakoztató stílusban megírt könyv volt, amiben a nevetés mellett azért a szívem is összeszorult párszor és pár körmömet is elveszítettem :)):))
KEDVENC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)):))
/Miért nincs több csillag?! :)):)) /

nat>!
Karen Chance: A hajnal átka

Oké, függő lettem. Nem tudom abbahagyni. Bár kénytelen leszek, mert egy rész van már csak vissza, aminek már neki is álltam…Nem tudom türtőztetni magam!
Minden olyan szépen helyreállt, sírni tudnék az örömtől, hogy mennyire összetett ez az egész sorozat.

Ja! És teljesen egyértelműen Pritkin! Ez nem lehet kérdés!

vargasz___>!
Karen Chance: A hajnal átka

Kettős érzések kavarognak bennem, a történet jó volt, ugyan nem éreztem minden porcikájában kiforrottnak, de azt leszámítva, hogy sokszor húzták az időt, olykor-olykor pedig tele zsúfoltak egy egy jelenetet rengeteg információval, meg voltam elégedve, viszont most már tényleg nem tudom mit akar tőlünk az írónő.
Csűri csavarja a szerelmi szálat, és már bocsánat, de négy rész sem volt neki elég, hogy valaki mellett elhatározza a főhősnőjét, holott, mi olvasók, már rég döntöttünk, és igencsak idegesítő, hogy Karen Chance, még mindig vacilál.
Öt csillagot is adtam volna, ha nem érezném úgy, hogy az írónő arra játszik, hogy minden szimpatikus karaktert egy helyen tartson, hogy mi rajongók mindenkit esélyesnek tartsunk, mert különben a rajongótábor fele elvész, nekem ez olyan biztonsági játszma szerű.
Nem szeretem a biztonsági játszmákat.
De szeretem az érdekes történeteket, viszont hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem Pritkinért olvasom ezt a sorozatot, mert csakis miatta.

Shanara>!
Karen Chance: A hajnal átka

„Minden kezdeti kétségem ellenére a történet szálai és a szinte követhetetlen fejetlenség mögött húzódó okok végül összeálltak és magyarázattal szolgáltak mindenre – bár volt, amit a nyakatekertsége miatt nem sikerült első olvasatra tökéletesen átlátnom és a megfelelő helyre kapcsolnom, de azért csak összejött a dolog. Az elégedettségemet talán csak az rontotta el, hogy a hatalmas probléma végső megoldása – a felvezetés bonyolultságával ellentétben – nagyon gyorsnak és egészen egyszerűnek tűnt. Hozzáteszem, hogy nekem – mert a szereplőink azért másként élték meg ugyanazt a helyzetet.

Mindent összevetve is ez a kötet is egy nagyon jó rész volt: még mindig tetszik a lendülete, kedvelem a legtöbb szereplőjét és nincs ellenemre az sem, ahogy a szerző a szálakat csavargatja, újabb lényeket és ragyogó ötleteket sző a történetbe. Határozottan bejön nekem, hogy nem kíméli a szereplőit – a végletekig ugyan nem megy el, de a lestrapált állapot tutira garantált.

Mindezek együttesen azt eredményezték, hogy én bizony nagyon megkedveltem ezt a sorozatot és nyugodt szívvel ajánlom azoknak, akik szívesen elmerülnének egy akcióban bővelkedő, jól felépített urban fantasy történetben. Folytatom is a következő résszel.”
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2015/05/karen-chance-haj…

rafaelo0824>!
Karen Chance: A hajnal átka

Hatalmas volt ez a rész, annyit nevettem, mint szinte még soha könyvön. A testcsere mindent vitt, és a zárójelenet fantasztikus volt. Hivatalosan is Pritkin a kedvencem, Mircea olyan gyanús hogy ennyire tökéletes. Tuti lesz valami gikszer vele. Cassie még mindig vicces és talpraesett, tetszik, hogy ezek mellett béna is. A versenyautós rész sem volt semmi, nagyon-nagyon bírtam az egészet. Előre sajnálom, hogy már csak egy rész van magyarul.

zsorzsi>!
Karen Chance: A hajnal átka

Ha az előző részek után azt hihette az ember, hogy kipukkadt az ötletlufi, akkor jó nagyot tévedett. Az írónő végre igazán magára talált az általa felépített világban és egy olyan történetet hozott össze, hogy abban az égvilágon semmi kivetnivalót nem lehet fellelni.
Annyi ötlet, annyi cselekmény, na és persze végre sok-sok Pritkin. :) A hadmágusért magáért külön érdemes olvasni, mert valami eszméletlen karakter.
Ez a rész kétségkívül a sorozat kimagasló darabja. Kedvenc lett. :)

Marinette>!
Karen Chance: A hajnal átka

Elég érdekesen alakult a kapcsolatom ezzel a sorozattal. Anno akkor hallottam először Cassie Palmerről, mikor a Cor Leonis Kiadó közvélemény kutatást végzett, mely Kellys sorozatokat vegyék át. Mivel nem ismertem, nem is szavaztam. Így utólag ezer hála és köszönet azoknak akik megtették, mert ennek köszönhetően megjelenhetett a 4.és 5. rész is. Ez persze akkor totál hidegen hagyott. Sőt! Mivel lépten-nyomon minden könyves fórumon, mással sem találkoztam csak Miss Palmerrel – illetve főleg Pritkinről szóló áradozásokkal, ez valahogy pont az ellenkezőjét váltotta ki belőlem: semmi kedvem nem volt elolvasni. Aztán egy könyvesboltban potom 500 Ft-ért árulták a Kelly által kiadott részeket, és egy kisördög nem hagyott nyugodni, hogy ennyi pénzért vétek lenne otthagyni. Most köszönettel tartozom ennek a kisördögnek is!
Ez a sorozat ledöntött a lábamról!
Esküszöm olyan, mint valami drog. Amikor elkezded, nem érted mire volt az a nagy áradozás, de hajt a kíváncsiság és folytatod, aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy rászoktál és még be sem fejezted az éppen olvasott részt, de már azon jár az agyad, mi lesz veled, ha elolvasod a következőt és utána nem fogsz tudni mit levenni a polcról, mert magyarul még meg sem jelent meg a 6. rész! TOTÁLIS KÉTSÉGBEESÉS azonnal írok a kiadónak a folytatás miatt Amúgy nehéz az egyes részekre külön-külön gondolni, mert annyira összetett és összefüggő az egész. Kötetről kötetre egyre jobb, főleg amiatt, hogy az egyes szereplőkről – és itt a Cassie-Mircea-Pritkin trióra gondolok – egyre több mindent tudunk meg.
Cassie, az a mázlista csaj! Hogy micsoda két pasi van mellette! Hát nem irigylem. Vagyis de. Irigylem. Nagyon.

Criala P>!
Karen Chance: A hajnal átka

Részről részre egyre szuperebb ez a sorozat, nagyon szeretem! :) spoiler A végén egy kicsit meglepődtem, nagyobb összecsapásra számítottam, de tisztában vagyok vele, hogy nem sok esélyük lett volna a kedvenc szereplőinknek egy komolyabb harc során.
Hiába olvastam már mind az öt kötetet, mindig nagy izgalommal és várakozással vágok bele az újabb részbe. Nem is értem, hogy miért nem jelentették meg a többi részét, hiszen ez egy fantasztikus sorozat!

Wee IP>!
Karen Chance: A hajnal átka

Hm… nem volt rossz. Sőt, kifejezetten tetszett, annak ellenére, hogy voltak benne részek, amiken nem egészen tudtam kiigazodni.
Alapvetően nem voltam soha nagy rajongója a sorozatnak, mégis van benne valami, ami arra késztet, hogy tovább olvassam. Az első két résznél a sikítófrász kerülgetett, a harmadik már határozottan jobb volt. Ez mostani nekem nagyjából a harmadik rész szintjét ütötte meg.
Kíváncsi leszek az ötödikre, mindenképp meg fogom venni azt is :)

Bővebben: http://vivianholloway.blogspot.hu/2013/05/karen-chance-…

Karen Chance: A hajnal átka

Kötetről kötetre jobb ez a sorozat. Annyit lehet rajta nevetni, hogy minden gondomat elfelejtem, amíg olvasom :) Cassie, Mircea, Pritkin, Marcó… mind zseniálisan kitalált karakterek. Az elején jelentkezett pár Pritkin-elvonási tünet, de aztán megkaptam a jól megérdemelt adagomat :)
Nem érdekel, hogy Mircea egy álompasi, nekem még mindig Pritkin a favorit <3

5/5*

nykyriana>!

– Honnan jöhet ez a hang? – értetlenkedett Pritkin.
– Ez Augustine egyik tréfája. Elvarázsolta a ruhámat – […]
– Vedd le.
– Micsoda?
– A varázslatot fel tudom használni arra, hogy megzavarjuk a védelmezőket.
[…]
– De hát… alatta nincs rajtam semmi.
– Semmi?
– Jó, talán egy bugyi.
Legalábbis úgy rémlett. De egy ilyen nap után már semmire sem mertem volna megesküdni. Pritkin megvakarta az orrnyergét.
– Az esetleg segítene, ha emlékeztetnélek, hogy én már mindent láttam?
– Egyszer! És nagyon régen volt! És egészen sötétben.
[…]
– Jó, akkor csak annyit kérek belőle, amivel még nem sértem meg a szemérmedet.
– De miért is kell neked?
– Ahhoz, hogy … Figyelj, add ide azt az átkozott ruhát, és megmutatom.
[…]
– Miért van az, hogy a te terveid miatt mindig meztelenül végzem?

Judyth3>!

Nem volt időm válaszolni, mert a bolt ajtaja kivágódott, és egy őrjöngő hadmágus vágtatott be rajta. Pritkin meglátott, és a szeme résnyire szűkült.
– Te leborotváltad a lábamat?!

K_Maria P>!

Az élet nem ajándék, Raffaello, hanem kihívás. Légy méltó hozzá!

Kapcsolódó szócikkek: Mircea Basarab
Judyth3>!

– Mit műveltél Marcóval? – kérdeztem a legjobb védekezés a támadás elvét követve.
– Kijelöltem őt állandó testőröddé – felelte, és általában meleg hangja most jeges acélként csengett.
– Úgy értettem, hogyan büntetted meg.
– Én is úgy értettem.

Kapcsolódó szócikkek: Cassandra Palmer · Mircea Basarab
nykyriana>!

– Ébresztő, nehogy itt meghaljon nekem.
[…]
– Komolyan mondom. Ne akarja, hogy megpróbáljam újraéleszteni. A tanfolyamon tizennégyszer nyírtam ki a bábut.

Kapcsolódó szócikkek: Cassandra Palmer
Tufuka>!

Nem is tudom, mit válaszoltam volna, ha Pritkin nem ezt a pillanatot szemeli ki arra, hogy lefejelje az asztalt. Némi küszködés után ott kötöttünk ki, hogy a feje a térdei közt lógott, én pedig mellette guggoltam, és a gerincét simogattam.
– Hányod kell? – kérdeztem tőle.
– Dehogy! – felelte felháborodottan, aztán elhányta magát.

kovaeva>!

– A benned támadt kétségeknek ugye nincs semmi közük ahhoz, hogy újabban miféle társaságba keveredtél?
Nem volt időm válaszolni, mert a bolt ajtaja kivágódott, és egy őrjöngő hadmágus vágtatott be rajta. Pritkin meglátott és a szeme résnyire szűkült.
– Te leborotváltad a lábamat?!
Mircea rám nézett, és összefűzte a karját a mellkasán. Az egyik dühös arcról a másikra néztem, és úgy döntöttem, hogy nagyon sürgős dolgom akadt valahol másutt.
– Tudjátok, Jonas már vár, mert kezdődik a tanítás – hadartam, és ugrottam.

Kapcsolódó szócikkek: Cassandra Palmer · John Pritkin · Mircea Basarab
nykyriana>!

Nem volt igazán jóképű, nagyjából annyira volt barátságos, mint egy ázott macska, és annyira türelmes, mint egy bekoffeinezett kolibri. Az őrült mutatványit és – ezt el kell ismerni – az életem többszöri megmentését leszámítva leginkább idegesítő alaknak tűnt. Közös munkánk kezdetén azon gondolkodtam, kibírjuk-e élve egymás mellett. De aztán az idiótán álló haja mosolygásra késztetett, időről időre végrehajtott hőstettei nyomán hevesebben dobogott a szívem, és folyamatos szidalmait hallgatva legszívesebben egy csókkal forrasztottam volna a torkára a szót. Egy szó mint száz, fontosabb lett számomra, mint azt megengedhettem volna.

Kapcsolódó szócikkek: John Pritkin

– Hé!
– Feléd nyúlt – mondta Marco, és erővel kinyitotta az eladó markát. Nem tudom, mire számított, de kicsit csalódottnak tűnt, mivel csak egy mérőszalag hevert a férfi tenyerén. Ez azért még nem volt elég arra, hogy el is engedje a pasast, aki egyre riasztóbb vörös színt öltött.
– Aha, és nyilván halálra kart mérni engem, igaz? – kérdeztem. Úgy láttam, komolyan el kell beszélgetnem Marcóval a „védelem biztosítása” és a „bunkó parasztság” közötti különbségről.

Kapcsolódó szócikkek: Cassandra Palmer
Tufuka>!

– Csak nyugalom – közölte Marsden, és a gázra lépett. – Három világbajnokságot nyertem ezzel a járgánnyal.
– Jonas régebben autóversenyző volt – magyarázta Pritkin.
– Ley-vonalakon versenyzett?
– Igen, de pár évvel ezelőtt abbahagytam.
– Úgy érted, hogy kitiltottak, igaz? – helyesbített Pritkin.
– Miért? – kérdeztem félve.
– Féltékenységből – mondta Marsden, és jókorát csapott a műszerfalra. – Ilyen egyszerű az egész.
– Azért, mert elképesztően veszélyes, még fiatal reflexekkel is – korrigált ismét Pritkin. – Nem akarták, hogy felrobbanj.
– Felrobbanjon?
– Nem kell berezelni – biztosított Marsden. – Van pajzsunk is.

Kapcsolódó szócikkek: Cassandra Palmer · John Pritkin · Jonas Marsden

Cassandra Palmer sorozat · Összehasonlítás