Kardos Gábor (szerk.) · Lattmann Tamás (szerk.)

Nemzetközi ​jog 7 csillagozás

Kardos Gábor – Lattmann Tamás (szerk.): Nemzetközi jog

Ez ​a tankönyv a politológiát, a nemzetközi kapcsolatokat, a biztonság- és védelempolitikát, valamint a hadtudományt hallgatók részére készült. Tehát az olyan tudományterületeket tanulmányozók számára, amelyek jobb megértéséhez a nemzetközi közjoggal is komolyan foglalkozni kell. Közös ezekben a tudományokban, hogy hallgatóiknak a nemzetközi jog bizonyos technikai kérdései, mint például a belső jog és a nemzetközi jog viszonya, talán kevésbé érdekesek, mint a jövendő jogászok számára, ugyanakkor a politikai problémák, például az erőszak tilalmával összefüggő kérdések, nagyon is fontosak. Ez a megfontolás erősen befolyásolta a kötet belső arányait, csakúgy, mint az államközi konfliktusok szempontjából jelentős és egyúttal gyorsan fejlődő területek – ilyen például az emberi jogok és a kisebbségi jogok nemzetközi védelme, a környezet megóvására vonatkozó nemzetközi jogi normák vagy az államfelelősség – részletes kifejtése. Természetesen a nemzetközi kapcsolatok intézése szempontjából… (tovább)

>!
ELTE Eötvös, Budapest, 2010
494 oldal · ISBN: 9789633120224

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Kovács_Heni>!
Kardos Gábor – Lattmann Tamás (szerk.): Nemzetközi jog

Úgy rémlik – és mily meglepő! – a nemzetközi jog nevű tárgyam kapcsán merült fel ez a könyv az egyetemen, nem mintha kötelező lett volna elolvasni, a tematika olvasmánylistájában bukkantam rá, ebből szemelvényezett a tanár a vizsgákhoz. A szakdogámhoz is felhasználtam később, szóval addig-addig forgott a kezem ügyében, amíg el nem olvastam az elejétől a végéig, mert nagyon érdekes kérdéseket feszeget ( az állami legitimációtól kezdve egészen a menekültpolitikai jogokig). A titka valószínűleg az, hogy az átlagos egyetemi tankönyvektől eltérően elég olvasmányos, példákkal alátámasztva sok-sok esetet, az ember nem unja el a felénél a száraz anyagot, persze nem árt, ha alapvetően érdekel valakit a nemzetközi jog, egyébként nyilván ez sem más, mint egy vizsga után sarokba vágható könyv.

Habár kár lenne érte, mert úgy látom, elég borsos az ára, okos ember nem hajít a sarokba négy-öt ezer forintot ezekben az ínséges időkben, akkor sem, ha örül a kettesnek. spoiler

2 hozzászólás
mcborzaska>!
Kardos Gábor – Lattmann Tamás (szerk.): Nemzetközi jog

Alapjáraton nagyon jó kis könyv, jól össze vannak foglalva benne a dolgok. A könyv első fele könnyen tanulható, a második fele már kevésbé izgalmas, kevésbé érdekes szerintem.

kangakusha>!
Kardos Gábor – Lattmann Tamás (szerk.): Nemzetközi jog

Precíz nyelvezet, a normaszövegek idézésében igényes formai kivitel és megértést segítő párhuzamok jellemzik a tankönyvet. Bátran ajánlom biztonsági tanulmányokat, jogot vagy politológiát hallgatók és a téma iránt érdeklődők számára.


Hasonló könyvek címkék alapján

N. Rózsa Erzsébet – Péczeli Anna (szerk.): Egy békésebb világ eszközei
Földes Gábor: Pénzügyi jog II.
Sipos Attila: Nemzetközi légijog
Csatlós Erzsébet: Az Arktisz nemzetközi jogi helyzete
Bruhács János: Nemzetközi jog I.
Bruhács János: Nemzetközi jog II.
Burián László: Nemzetközi magánjog
Nagy Károly: Nemzetközi jog
Majtényi Balázs: Nemzetközi jog
Kisteleki Károly – Lövétei István – Nagyné Szegvári Katalin – Pomogyi László – Rácz Lajos: Egyetemes állam- és jogtörténet – Polgári kor