A ​Wolf for a Spell 4 csillagozás

Karah Sutton: A Wolf for a Spell

The ​Girl Who Drank the Moon meets Pax in this fantastical tale of a wolf who forms an unlikely alliance with Baba Yaga to save the forest from a wicked tsar. Since she was a pup, Zima has been taught to fear humans--especially witches--but when her family is threatened, she has no choice but to seek help from the witch Baba Yaga. Baba Yaga never does magic for free, but it just so happens that she needs a wolf's keen nose for a secret plan she's brewing . . . Before Zima knows what's happening, the witch has cast a switching spell and run off into the woods, while Zima is left behind in Baba Yaga's hut--and Baba Yaga's body! Meanwhile, a young village girl named Nadya is also seeking the witch's help, and when she meets Zima (in Baba Yaga's form), they discover that they face a common enemy. With danger closing in, Zima must unite the wolves, the witches and the villagers against an evil that threatens them all. „Karah Sutton has crafted a vivid and rollicking adventure that… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Random House, New York, United States, 2020
244 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780593121658 · Illusztrálta: Pauliina Hannuniemi

Kedvencelte 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

FélszipókásŐsmoly >!
Karah Sutton: A Wolf for a Spell

Borító: ☆☆☆☆☆ Rögtön bevonzó és képzeletet beindító
Szereplők: ☆☆☆☆☆ Főleg a főszereplő farkas és a holló.
Történet: ☆☆☆☆★ Átlagos mese, de egyáltalán nem unalmas, hamar bevon.
Hangulat: ☆☆☆☆☆ Orosz folklór, mágiával, állatszereplőkkel, érzékletes leírásokkal

A fülszöveg a Pax rókamesét emlegeti, de mivel azt még nem olvastam, számomra inkább a Wolfwalkers animációs film link (aki még nem látta, nézze meg tüstént :)) és A boszorkány éjszakája legjobb elemeit ötvözte. Csodálatos hangulatú, farkasszemszögből írt, orosz népi mondák és babonák ihlette rege ez. Sajátos stílusú, de kifejező illusztrációkkal kísért rövid fejezetei, nem túl meglepő fordulatokkal, inkább a meséket idéző, képzeletserkentő történetvezetése folytán egyértelműen gyerekeknek szól, de nekem felnőttként is határozottan élvezetes élmény volt!

Szépen mesél az írónő, szavai egyáltalán nem szorulnak a rajzok segítségére a hangulat felébresztésében és a jelenetek szemléltetésében. A szereplők érdekesek, kezdve azzal, hogy Nadja, a Piroskára emlékeztető kislány felkeresi a közeli erdőben élő boszorkányt, Baba Yagát, aki valójában már Zima, a farkas, mert egy varázslattal testet cseréltek, hogy mindketten megvédhessék az erdőt, illetve a falkájukat a „gonosz” cártól. Fejezetenként váltogatja a nézőpontot a három női főszereplő között, néhol túl rövid egy szakasz, de azért kellemesen összetett az ábrázolás, érthető mozgatórúgókkal, árnyalt viselkedéssel.

littlelinda P>!
Karah Sutton: A Wolf for a Spell

Annyira váratlanul fantasztikus volt ez a könyv, hogy rögtön be is kerül a kedvenceim közé. Ha gyerekkönyvek kellenek ahhoz, hogy érdekes és varázslatos történetet olvashassak az orosz mitológiáról, akkor örömmel fogadom őket – ez a könyv ugyanis játszi könnyedséggel váltotta ki a csalódottságot, amit a The Bear and the Nightingale okozott. Abszolút lenyűgözött, milyen könnyen és gyorsan haladtam vele, a történet ugyanis végig nagyon érdekes és izgalmas, hiszen három szálon fut, három karakter szemszögéből, akiknek összességében ugyanaz a célja, de más-más utat választanak, hogy elérjék azt. Zima, a farkas, bizonyítani akar a falkájának, hogy egy nap jó alfa válik belőle, de amikor Leto, a testvére, megsebesül, kénytelen Baba Yaga segítségét kérni, hogy életben maradjon. Baba Yaga egy szívességért cserébe meggyógyítja Letot, ám a saját célja az, hogy farkas formájában felkutassa az igaz cárt, és visszaállítsa az ő családjának hatalmát. Nadya, egy árvaházban nevelkedett lány, akinek választania kell, hova akar tartozni: az emberek világához és az árvaházhoz, ahol Katerina (egy tinédzser korú árvalány) mindig gondoskodott róla és vigyázott rá, vagy az erdőhöz, ahol érzi a varázslat és a gondtalan, felelősségek és kötelezettségek nélküli élet vonzását. Olyan könnyű volt megszeretni az összes karaktert – még Baba Yaga varjúját is imádtam –, szinte sajnálom, hogy ilyen hamar vége lett a könyvnek, és nincs belőle több rész. Ráadásul a könyv tele van szépséges illusztrációkkal, amik még jobbá teszik az olvasási élményt. Csak remélni tudom, hogy az írónőnek jelenik majd meg könyve a jövőben, és, hogy ez a könyv nagyobb elismerést kap majd, mert megérdemli, hogy még többen olvassák.


Népszerű idézetek

FélszipókásŐsmoly >!

Zima glanced around the circle at the family she was born into, and the family she’d found. Tonight they were together, both sides of her at once. Her heart swelled with pride and love. This was her pack. And she was home.

utolsó bekezdés

FélszipókásŐsmoly >!

Baba Yaga looked among them, and her gaze fell on Zima as she said her final words. “I am the forest. It flows through me. And now, I will flow through it. And in this way, I’ll always be here, surrounding you, a part of you.”


Hasonló könyvek címkék alapján

L. Frank Baum: The Wizard of Oz
Chris Colfer: A Tale of Magic
Cressida Cowell: Knock Three Times
Gail Carson Levine: Ella Enchanted
Angie Sage: Magyk
Matt Haig: A Boy Called Christmas
Stephanie Burgis: The Dragon with a Chocolate Heart
Anika Fajardo: A Tale of Three Sisters
Lewis Carroll: Through the Looking-Glass
Cressida Cowell: How to Fight a Dragon's Fury