Német ​nyelvtan a középiskolák számára 18 csillagozás

Karácsony Lajos – Tálasi Istvánné: Német nyelvtan a középiskolák számára Karácsony Lajos – Tálasi Istvánné: Német nyelvtan a középiskolák számára Karácsony Lajos – Tálasi Istvánné: Német nyelvtan a középiskolák számára

Ez a nyelvtankönyv tartalmazza a német leíró nyelvtan anyagát. Magyar nyelven, a kezdők számára is érthetően és világosan magyarázza el a nyelvtani szabályokat. Használatát ezért a kezdőtől a felsőfokon németül tanulókig ajánljuk. A szabályokat példamondatokkal illusztrálják a szerzők, melyeknek a magyar fordítását is megadják. Nagy erénye a nyelvtankönyvnek az áttekinthető szerkezet, a margón feltüntetett utalásos rendszer, a kontrasztív – a két nyelv közötti eltéréseket kiemelő – szemlélet, továbbá a középiskolai szókincs használata.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Nyelvtan a középiskolák számára Tankönyvkiadó

>!
Nemzeti Tankönyvkiadó, Budapest, 2012
462 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631947984
>!
Nemzeti Tankönyvkiadó, Budapest, 2009
462 oldal · ISBN: 9789631947984
>!
Nemzeti Tankönyvkiadó, Budapest, 2006
462 oldal · puhatáblás · ISBN: 963194798X

22 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Niko_oka>!
Karácsony Lajos – Tálasi Istvánné: Német nyelvtan a középiskolák számára

Sokat segített frissíteni a nyelvtudásomat, de egy kezdőnek egyáltalán nem ajánlanám. Véleményem szerint nehezen emészthető, és még mindig hiányolom, hogy nem említ meg több változatot, nyelvjárást. Tipikus esete annak, amikor valaki iskolában tanulja a nyelvet pl. ebből a könyvből, majd német nyelvterületen használva rádöbben, hogy alig értik vagy megmosolyogják, amit mond. Ergo „iskolaszagú” a tudás, amellyel felvértez, úgy tapasztalom, ez manapság már nem feltétlenül állja meg a helyét.

Droci P>!
Karácsony Lajos – Tálasi Istvánné: Német nyelvtan a középiskolák számára

Még mindig ott van nálam a top segédkönyvek között, hogy jobban meg tudjam érteni a német nyelv szépségét. Továbbra is teljes értékű műnek tartom ahhoz, hogy pontosan pontról pontra képbe kerüljünk a különféle ragozásokkal, nyelvtani szerkezetekkel. Biztosan fogom még forgatni később is, de úgy érzem, hogy két rágás után már valamennyit talán szívtam magamba belőle :))

Annyit használtam, hogy szegény lapjaira hullott. Bár nekem tényleg jól jött, mert volt pár dolog, amit muszáj voltam szokás szerint helyretenni. Bár azt nem mondom, hogy nyelvtanilag még most is tökéletes lennék (de mindig azt mondják, hogy nem a helyesség a fontos, hanem, hogy megértsenek :D), hatalmas segítséget nyújtott ez a könyv.
A felépítése nekem nagyon tetszik, hogy a kicsitől haladunk a nagy felé és jó alaposan körbejár mindent. A sok példamondat még inkább segíti az elmélyedést a tanultakban. Azt persze még mindig hozzáteszem, hogy a két mumust továbbra se tudtam megkedvelni :D
– feltételes mód
– szenvedő szerkezet

Remélem jól bevált eszközként szolgált és sikerre vezet :)

cemi>!
Karácsony Lajos – Tálasi Istvánné: Német nyelvtan a középiskolák számára

Ez egy tökéletes nyelvtankönyv az alapoktól egészen magasabb szintig (nem tudom elképzelni, hogy valaha mindent tudni fogok belőle).
Ha csak egy német nyelvkönyvet kellene választanom életeben túléléshez német nyelvterületen, ezt választanám. És túlélnék. :)

mosolytó>!
Karácsony Lajos – Tálasi Istvánné: Német nyelvtan a középiskolák számára

Ahh, a régi szép húsz német órával tűzdelt hetek! Régen volt, tán igaz sem volt.
Szeretem ezt a könyvet, jól megtanított németül, és otthon mindig szemezek is vele. Egyszer leveszem már és nosztalgiázom majd.
Mindenkinek ajánlom, aki szeretne németül tanulni, vagy fel akarja frissíteni a memóriáját. :)

sanni243>!
Karácsony Lajos – Tálasi Istvánné: Német nyelvtan a középiskolák számára

Bár megjelöltem befejezettként, mindig olvasgatni fogom. Kiváló ez a nyelvtan, nagyon jól hasznosítható a tanuláshoz.

langimari>!
Karácsony Lajos – Tálasi Istvánné: Német nyelvtan a középiskolák számára

Be fogok szerezni egy saját példányt előbb vagy utóbb, egyelőre a könyvtári példányt olvastam újra. Sokszoros német újrakezdőként, vagy újrahaladóként nem árt belenézegetni, megint átolvasni, hogy az ember képben legyen a nyelvtant illetően. Egyszer aztán majd tényleg megtanulom őseim nyelvét. Legalábbis remélem. Illene.

pelikanbence>!
Karácsony Lajos – Tálasi Istvánné: Német nyelvtan a középiskolák számára

Ma azaz 2020. Április 18-án azaz Szombaton találtam meg az előszobánkban lévő fali kosarunkban ! :) Még hasznosnak is bizonyul, mert, ha ki akarok valamikor menni Németországba, akkor nem fogok egy mondatot se elrontani. Amúgy tudok németül szerencsére, bár annyira nem, mint angolul, de azért megy a német is. :) IMÁDOM EZT A TANKÖNYVEMET !!!! :))))

Dana>!
Karácsony Lajos – Tálasi Istvánné: Német nyelvtan a középiskolák számára

A német nyelvtan még most is elbűvölő és ez a könyv még mindig nagyon jó, még akkor is, ha az én példányomban még orosz példamondatokkal igyekeznek segíteni megfogni a lényeget.
Így 8 év után újra elővenni és áttekinteni a német grammatikát már-már üdítő hétvégi program volt, majd 5 évnyi koreaizás után. Két dolog döbbentett meg: az egyik, hogy én valaha magabiztosan használtam ezt a most épp bonyolultak tűnő nyelvet, és hogy mennyivel átláthatóbb most a koreai, mint a német. Ennek ellenére most ez a könyv sokat fog járni a kezemben, míg újra visszatér az a bizonyos magabiztosság.


Hasonló könyvek címkék alapján

Maros Judit: Unterwegs – Német II. munkafüzet
Maros Judit: Unterwegs – Német II. – Tankönyv
Klaudy Kinga – Salánki Ágnes: Német-magyar fordítástechnika
Jürgen Weigmann – Karl Heinz Bieler – Sylvie Schenk – Kászony Rózsa – Müller József – Gyuris Anett: Deutsch international 1.
Kocsány Piroska – Liksay Mária: Pass auf! 1 Neu
Feld-Knapp Ilona – Gyergyádesz Zsuzsanna – Mester Ildikó – Szabó Éva: Entdeckungen
Szabó Katalin: Was? Wann? Womit? Wozu?
Maros Judit – Szitnyainé Gottlieb Éva: Start! – Német I. – Tankönyv
Maros Judit – Szitnyainé Gottlieb Éva: Start! – Német I. – Munkafüzet
Maklári Tamás: Lazán németül I.