Történetek ​a Szent Grálról és a Kerek Asztal lovagjairól 2 csillagozás

Kaposi Tamás: Történetek a Szent Grálról és a Kerek Asztal lovagjairól Kaposi Tamás: Történetek a Szent Grálról és a Kerek Asztal lovagjairól

Nagyon-nagyon ​régi legenda szerint, amikor az Úr Jézust keresztre feszítették, és a római százados lándzsája nyomán vér és víz csordult ki az oldalából, Arimatheai József egy kristálykehelyben felfogta a kicsorduló vért. József kénytelen volt elhagyni Palesztinát. Vándorlása során elvetődött a mai Franciaország földjére, majd áthajózott Anglába. Végül Carbonek várában telepedett le. A kelyhet Jézus vérével mindenhova magával vitte. Erről a legendás „szent edényről”, amelyet Szent Grál néven ismernek, számtalan csodás dolgot meséltek a régiek: őrzőinek táplálékot és hosszú életet ajándékozott, de csak a legtisztább lelkű emberek kerülhettek a közelébe. A Szent Grál megkeresésére induló lovagok történetei nem csak a lovagi eszményt méltatják, hanem a belső ember vívódásait, Isten felé törekvését is érzékeltetik, és az örök emberi értékek újrafelfedezésére ösztönöznek. A legendát a szerző tulajdonképpen átmesélte a mai fiataloknak is érthető nyelven, hogy felfigyeljenek üzenetére: a… (tovább)

>!
Agapé, Novi Sad, 1998
126 oldal · ISBN: 963458117x


Kiemelt értékelések

>!
Gombos_Niki
Kaposi Tamás: Történetek a Szent Grálról és a Kerek Asztal lovagjairól

Kedves kis történetek, amiket élénk fantázia szült (valószínűleg). Persze vannak benne értékelhető részek, aminek van valóságalapja, csak annyira körül lett színezve, hogy inkább meséskönyvnek nevezném.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sz. A. Tokarev (szerk.): Mitológiai enciklopédia I-II.
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva
Vivien Holloway: Moira
Anthony Sheenard: Az Excalibur keresése II. – A kard lovagjai
Hricsovinyi Tamás: Kelta vihar
Sioned Davies (szerk.): Mabinogion
Michael Foss: Kelta mítoszok és legendák
Mary Mackie: A ló népe
Dömötör Tekla (szerk.): Germán, kelta regék és mondák
Nick M. Leslie – Kevin S. Raab: A fehér kristály legendája