Az ​Őrző hajnala 11 csillagozás

Kaponay Réka: Az Őrző hajnala

A ​látszólag csendes, andalúz kisváros, Arcos de la Frontera megdöbbentő titkot rejt. Olyan titkot, amelynek napvilágra kerülése alapjaiban változtathatja meg mindazt, amit eddig a világunkról tudni véltünk.
A rejtély kulcsa Füko, a két és fél éves patterdale terrier, akit különleges feladata és szerepe más világokon átívelő kalandokba sodor: meg kell védenie a világot a rémálmok igájába hajtó, ősi, gonosz erőktől.
Az Őrző hajnala hátborzongatóan izgalmas utazásra hív a fantázia birodalmába.

Kaponay Réka valóra váltotta mindazt, amiről a vele egykorúak álmodni is alig mernek: 16 éves korára 6 kontinens több mint 35 országában járt, és már egy saját regénnyel is büszkélkedhet. A magyar származású ausztrál lány útja során rengeteg emberrel találkozott: meghallgatta a történetüket, megismerte, hogyan látják a világot. Élményei hatására írta meg első regényét, Az Őrző hajnalát, amellyel arra szeretné bátorítani a fiatalokat, hogy merjenek kilépni megszokott… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2017
576 oldal · ISBN: 9789634371786
>!
Kolibri, Budapest, 2017
576 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634370734 · Fordította: Sepsi László

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 18

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

majtpetra>!
Kaponay Réka: Az Őrző hajnala

Jó könyv, szerethető karakterekkel, jól felépített izgalmas cselekménnyel. A jellemfejlődések nem villámcsapásszerűek, ezért valóságosak. Tetszett, hogy nem rózsaszín gyerekmese, ahol csak a gonoszok halnak meg… A fél csillag levonást az olyan bakik miatt csak, amik lehet, hogy csak nekem zavaróak, de azok néha el tudták venni a hangulatot. Pl.: mikor az egyik kutya vígasztalóan vállonveregeti a másikat. Nem a cselekményben van a gebasz csak kicsi logikai bakik… Elég jó könyv, az írója élete biztosan nagyon izgalmas lehet. Arról is szívesen olvasnék…

3 hozzászólás
Calypso>!
Kaponay Réka: Az Őrző hajnala

Én tényleg őszintén szerettem volna szeretni ezt a könyvet.
Ez egy gyerek könyv akart volna lenni, ha jól tudom, viszont a „misztikus” kifejezések, megfogalmazás néha nagyon nem erre utal. Van benne egy hajlás a minőségi írás felé (ezzel nem azt mondom, hogy a szlenget tartalmazó könyvek nem lehetnek minőségiek, csak éppen ebbe nem illettek szerintem) ezt megcáfolja a „minden oke?” "ummmmm" és társai. Maga az alaptörténet szintén arra utal, hogy nem feltétlenül a 7-8-9 éves korosztálynak íródott, de a cselekmény kibontakoztatása, a nagyon hősies, tipikus mesebeli karakterek és mondatok viszont erre utalnak. Sajnos nekem akkor sem volt élvezhető, ha egy aranyos, de izgalmas meseként tekintettem rá (pedig 100%-ban mesemániás vagyok).
Ja, és még egy fél gondolat. Az írónő egy igazi világutazó, ami egy csodálatos dolog, és az, hogy azt a sok tapasztalatot, kultúrát, amit látott és átélt, meg akarja mutatni a regényeiben, még csodálatosabb. Azonban az, amikor egy spanyol mondat után valami francia név jön, majd Róma, mitológia, vissza spanyolországba, ide-oda… Ennek én nem látom értelmét, és ez a vonal is teljesen élvezhetetlen, főleg, ha például a kisebb korosztály veszi kezébe, még megtévesztő is néha ( sokszor nem csak nekik)
Biztos van, akinek tetszik, mindenkinek más az ízlése, nekem ez most nem jött be.


Népszerű idézetek

Wombo>!

„Nem kockáztathatod a saját életed. (…) Ne feledd, szüksége van rád! Nélküled nincs senkije. Nem feledkezhetsz meg önmagad védelméről, mielőtt őt kezdenéd védeni…”

191. oldal

Wombo>!

Csend köszöntött be, mikor Fúko elhallgatott. Nem tört ki egyetértő üvöltés vagy fülsüketítő éljenzés. Nem volt ujjongó virtuskodás, nem kapott vastapsot. De Fúko mindezek ellenére elmosolyodott, mert azonnal tudta, hogy a csend mögött mélységes elszántság, tántoríthatatlan ellenállás, elpusztíthatatlan szívósság rejlik, és tisztában volt vele, hogy mindegyikük, elsőtől az utolsóig, mellette áll.

205. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Réka Kaponay: Dawn of The Guardian
Rick Riordan: Neptunus fia
Jessica Townsend: Csudamíves
Elisabetta Gnone: Ég veled, Fairy Oak!
John Flanagan: A Tölgylevelesek
Marie Lu: Az Örökfa
Roald Dahl: Charlie és a csokigyár
J. R. R. Tolkien: Karácsonyi levelek
Soman Chainani: Az én váram
Dunajcsik Mátyás: A Szemüveges Szirén