Az ​Őrző hajnala 15 csillagozás

Kaponay Réka: Az Őrző hajnala

A ​látszólag csendes, andalúz kisváros, Arcos de la Frontera megdöbbentő titkot rejt. Olyan titkot, amelynek napvilágra kerülése alapjaiban változtathatja meg mindazt, amit eddig a világunkról tudni véltünk.
A rejtély kulcsa Füko, a két és fél éves patterdale terrier, akit különleges feladata és szerepe más világokon átívelő kalandokba sodor: meg kell védenie a világot a rémálmok igájába hajtó, ősi, gonosz erőktől.
Az Őrző hajnala hátborzongatóan izgalmas utazásra hív a fantázia birodalmába.

Kaponay Réka valóra váltotta mindazt, amiről a vele egykorúak álmodni is alig mernek: 16 éves korára 6 kontinens több mint 35 országában járt, és már egy saját regénnyel is büszkélkedhet. A magyar származású ausztrál lány útja során rengeteg emberrel találkozott: meghallgatta a történetüket, megismerte, hogyan látják a világot. Élményei hatására írta meg első regényét, Az Őrző hajnalát, amellyel arra szeretné bátorítani a fiatalokat, hogy merjenek kilépni megszokott… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2017
576 oldal · ISBN: 9789634371786
>!
Kolibri, Budapest, 2017
576 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634370734 · Fordította: Sepsi László

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 24

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

KKincső>!
Kaponay Réka: Az Őrző hajnala

Kaponay Réka első könyvének egyik, dedikált példánya 2017 szeptembere óta várakozik a polcomon. Többször is elkezdtem, de egyszer sem sikerült túljutni az első tíz-tizenkét oldalon. Tartottam tőle, hogy nem fog tetszeni, pedig a fülszöveg és a könyvbemutatón hallottak nagyon megfogtak. Egy kihívás miatt végre-valahára sort kerítettem rá. Nagyon-nagyon tetszett! Rendkívül hálás vagyok a lehetőségért, hogy olvashattam❤ Réka nagyon gördülékenyen ír, csak úgy faltam a sorokat. Teljesen magába szippantott.
A karakterek többsége nagyon szimpatikus volt, szerettem Füko-t, Marcia-t és a gyermekeit, Füko gazdáit, a fiatalabb férfi kedvesét (Marciának, Lulunak és Bongónak a gazdáját). spoiler Nagyon várom a folytatását. Lesz, ugye?

off

majtpetra>!
Kaponay Réka: Az Őrző hajnala

Jó könyv, szerethető karakterekkel, jól felépített izgalmas cselekménnyel. A jellemfejlődések nem villámcsapásszerűek, ezért valóságosak. Tetszett, hogy nem rózsaszín gyerekmese, ahol csak a gonoszok halnak meg… A fél csillag levonást az olyan bakik miatt csak, amik lehet, hogy csak nekem zavaróak, de azok néha el tudták venni a hangulatot. Pl.: mikor az egyik kutya vígasztalóan vállonveregeti a másikat. Nem a cselekményben van a gebasz csak kicsi logikai bakik… Elég jó könyv, az írója élete biztosan nagyon izgalmas lehet. Arról is szívesen olvasnék…

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

KKincső>!

Egyetlen nehéz akadály, és mi máris elveszítjük a hitünket? Nem! Nem adhatjuk fel a reményt! Hinnünk kell! Bíznunk kell!

392. oldal, 25. Belle

KKincső>!

– A valóság a börtönöm.

264. oldal, 16. Róma sírjai

KKincső>!

– Ne feledd… Az életben semmitől sem szabad félni, hanem mindent meg kell érteni. Nézz szembe félelmeiddel! Nem igaziak. Nem irányíthatnak téged. Semmi sem győzhet le, csak te önmagadat. Ha egyszer szembenéztél a félelmeiddel, hatalmad lesz felettük.

417. oldal, 28. Szembenézni a félelmekkel

KKincső>!

– Nincs jövő, és nincs múlt. Mindezek csak a képzeleted szüleményei. Csak a most létezik. Koncentrálj a jelenre, tudatosan éld át a pillanatot! Ez lesz majd a legnagyobb erősséged.

417. oldal, 28. Szembenézni a félelmekkel

Wombo>!

„Nem kockáztathatod a saját életed. […] Ne feledd, szüksége van rád! Nélküled nincs senkije. Nem feledkezhetsz meg önmagad védelméről, mielőtt őt kezdenéd védeni…”

191. oldal

Wombo>!

Csend köszöntött be, mikor Fúko elhallgatott. Nem tört ki egyetértő üvöltés vagy fülsüketítő éljenzés. Nem volt ujjongó virtuskodás, nem kapott vastapsot. De Fúko mindezek ellenére elmosolyodott, mert azonnal tudta, hogy a csend mögött mélységes elszántság, tántoríthatatlan ellenállás, elpusztíthatatlan szívósság rejlik, és tisztában volt vele, hogy mindegyikük, elsőtől az utolsóig, mellette áll.

205. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Réka Kaponay: Dawn of The Guardian
Rick Riordan: Neptunus fia
Jessica Townsend: Csudamíves
Elisabetta Gnone: Ég veled, Fairy Oak!
John Flanagan: A Tölgylevelesek
Marie Lu: Az Örökfa
Roald Dahl: Charlie és a csokigyár
J. R. R. Tolkien: Karácsonyi levelek
Soman Chainani: Az én váram
Dunajcsik Mátyás: A Szemüveges Szirén