Anonymus ​diplomatatáskával 34 csillagozás

Kántor Zsuzsa: Anonymus diplomatatáskával

„Figyelj, most történni fog valami!” – szól le unokájához Őrgrófné portréja a falról. Rozalinda Őrgrófhoz költözik egy időre. Őrgróf nem túl vidám. Rossz a közérzete. Rozalinda ezt hamar észreveszi. Egy nap berepül hozzájuk egy kis tarka papagáj. Nem akarják megtartani, ezért jó helyet keresnek neki. E helykeresés bonyodalmakkal jár, melynek során világossá válik, hogy a legkisebb élőlénnyel is sok a gond, ha azt akarjuk, hogy jó legyen a közérzete. Végül sikerül – elhelyezik a madarat a lehető legjobb gazdánál. És sikerül ezzel összefüggésben Őrgrófot is kilendíteni a holtvágányról. Ki irányította így a dolgokat? Ők ketten? Vagy maga a papagáj? Vagy az Őrgrófné portréja a falon?

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Pöttyös könyvek Móra

>!
Madách, Bratislava, 1984
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631137929
>!
Móra, Budapest, 1984
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631137295 · Illusztrálta: Zsoldos Vera

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Kántor Zsuzsa: Anonymus diplomatatáskával

Nehéz volt megbarátkoznom ezzel a könyvvel, furcsa, csapongó, és kissé nyakatekert gondolatai miatt, szerintem komolyabbak voltak ezek a gondolatok, mint egy 12-13 éves lány gondolatai, az események kuszák, ködösek, végig találgatnom kellett, amivel úgy általában még nincs is bajom, ha a végére kiderül minden. De itt még akkor is elég ködösek maradtak a dolgok, nem kaptam egy szép, megnyugtató lezárást.

Gondolom én, hogy a fiatal lány csapongó gondolatait követte a könyv történetmenete, de a vége hagyott bennem hiányérzetet, pedig a furcsa, szokatlan stílusát a végére már sikerült megkedvelnem.
Bővebben: http://www.konyvutca.hu/2022/12/pottyos-olvasmanyok.html

konyvolvaso>!
Kántor Zsuzsa: Anonymus diplomatatáskával

Elég különösre sikerült ez a vakáció. Ez nem annyira pöttyös jellegű inkább valami más. Elég furcsa az Őrgróf, őrgrófné történet pedig még magyar az írója is, Olvastam Kántor Zsuzsától korábban már emiatt választottam ezt az olvasmányt. Most erre nem tudnék ajánlást adni, sajnálom.

csucsorka I>!
Kántor Zsuzsa: Anonymus diplomatatáskával

Nagyon szeretem a pöttyös könyvek (és úgy általában az ifjúsági irodalmunk) locsi-fecsi szereplőit, elmesélőit, de a kaland(osabb)regényekkel nem tud mit kezdeni a szervezetem, márpedig ebben a regényben olyan mértékben áll a bál, hogy örültem, hogy túlestem rajta. Nem írta be magát az igazán emlékezetes olvasmányaim közé – már kis idő elteltével is kezdi homály fedni, pontosan kikkel és mi is történt itt.

anitha P>!
Kántor Zsuzsa: Anonymus diplomatatáskával

Nagyon imádtam. :)
Zseniálisak voltak az álnevek, Őrgróf, Kétlotti, Nizsi, Milédi. :)
Az első egy oldal volt kicsit fura a maga kuszaságával, de hamar belerázódtam. Ugyan később sem kapcsoltam mindig azonnal, hogy most álmodik, képzelődik, vagy tényleg megtörtént egy-egy esemény Rozalindával, de pont ettől volt olyan, mintha tényleg egy tizenéves lány magnóra mondott szavait hallgatnám.
Azonkívül, hogy élveztem Rozalinda stílusát, túl sok mindent nem vártam a történettől. Talán ezért is tetszett végül, hogy milyen szépen kikerekedett és összeállt a sztori.
Minél inkább haladt a történet, annál kevésbe reméltem, hogy valaha is kiderül, hogy ki is az az Anonymus. De érdemes volt kivárni, még ha nem is igazán nagy durranás, na de hát nem is a személye volt a lényeg, igaz? ;)
spoiler
Nem emlékszem, hogy a könyvben elhangzott-e a „szeretlek” bármelyik féltől bármelyik fél felé, de mégis ezzel volt tele a könyv. A tettekben csupa-csupa szeretet, ha a szavak néha mást is jelentettek. „Mostál már fogat?” :)
A történet már csak azért is megérne egy lányhangon felolvasott hangoskönyvet, mert hát az, „hangnapló”. :)

Szelén>!
Kántor Zsuzsa: Anonymus diplomatatáskával

Szerintem bájos történet, valamikor olvastam, talán 30 éve is annak. Nem sokra emlékeztem belőle, a papagájra viszont igen. Fél csillagot azért vontam le, mert egy kicsit kusza, és nem is értem mire a jó a sok titkolózás, főleg egy naplónak megfelelő magnókazettára beszélés esetén.
De a végén minden jóra fordul, nyár van, szerelem, és senki lesz a könyv végére magányos :)

2 hozzászólás
Lahara IP>!
Kántor Zsuzsa: Anonymus diplomatatáskával

Eléggé zavaros. Nem mondom, hogy nem tetszik, kicsit emlékeztet a későbbi G. Szabó Judit könyvekre.
Egész jó kutyulmány animációt lehetne belőle készíteni.

Lornka>!
Kántor Zsuzsa: Anonymus diplomatatáskával

Barátok,napló „írás”, vakáció a papánál,kicsit beleütni más orrába az orrunk, úszótábor, egy berepülő papagáj, egy kicsi szerelem. Mindez egy jó kis pöttyös könyvet eredményezett. :)


Népszerű idézetek

Bea_Könyvutca P>!

[…] ne mondj semmit, ami nem igaz, de amiről nem muszáj, arról ne beszélj. A sok szó csak elrontja a dolgokat.

92. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Van ilyen: az ember gondol valamire és akkor ráhajt.

16. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Mi megy a világban? Sokszor elképesztő, mi megy. Kik csinálják a sok észbontó dolgot, gyerekek? Felnőttek. Akik azt hiszik, okosak. Hogy mindent jobban tudnak, a legjobban. És akkor mi van? Zűr, zűr a köbön. Nagyban és kicsiben.

96. oldal

konyvolvaso>!

Otthon: hogy miért szereltem szét a rádiót? Hát rossz volt, azért. Mert szeretem szétszerelni, és össze is rakom hibátlanul.Sőt. Akkor lesz jó igazán. Értek hozzá. A hobbim.

51. oldal

konyvolvaso>!

Erre a kivül szép, de belül gonosz hölgy azonnal felállt, és merev lett, mint egy jégcsap.

53. oldal

konyvolvaso>!

Mielőtt egy szót szólt volna, tudtam: ő Milédi, a kivül szép és belül gonosz.

45. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Lehetsz halaskofa, hétfejű sárkány, reklámoszlop, tigris, macska, vagy amit akarsz […]

141. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Egyszer
Szabó Magda: Abigél
Leiner Laura: Bízz bennem
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Ég veled
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Leiner Laura: Bábel
Bakó Liza: Csíííz!
Baróthy Borbála: Napos oldalad
Ennie Smith: Kisasszonyképző