Tolvajtempó (Nózi nyomoz 2.) 21 csillagozás

Kántor Kata: Tolvajtempó

Fejtsd meg a rejtélyt!
Nózi bebizonyította, hogy apró kutyaként is sokat ér, amikor elfogta az ékszerrablókat. Ám neki és Huszár őrmesternek továbbra sincs könnyű dolga. A környéken sorozatos betörés zajlik, de őket nem hívják a kollégák a helyszínre. Nózi az egyik bizonyítéknál mégis kiszagol valamit. Lehet, hogy sikerül elcsípni az utolsó zsiványt, aki meglógott az ékszerrablók közül? Vajon van az egésznek köze a városba érkező cirkuszhoz? Lehet-e segíteni Elza szomszédján, Collyn, akit szégyen-szemre láncra kötöttek a gazdái?
Elza, Nózi lelkes jobb mancsa most is örömmel csatlakozik, sőt, még tovább bővül kutyacsapat, hogy nyakon csípjék a tolvajt.
Kedves Olvasó, vidd haza, és feledhetetlen élmény vár!
Beleszeretsz Nóziba, és talán az olvasásba is.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 9 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Olvasni jó! Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
110 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634572091 · Illusztrálta: Dudás Győző

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Könyvmolyocska1 P>!
Kántor Kata: Tolvajtempó

Ki ne szeretné Nózit a bátor, ügyes rendőrkutyát, aki kutyapajtásai segítségével oldja meg az izgalmasnál, izgalmasabb nyomozásokat, Huszár őrmester oldalán. Ebben a kötetben sorozat betörő után kutakodnak, aki a múltkori ékszerrablásból lógott még meg, s most újabb zsivány tetteket akar végrehajtani. Nózi és a kutyabarátok együtt, közösen mindent beleadnak, hogy az akció sikerrel záruljon.

Jaj, de jó kaland volt! Kutyaszemszögből milyen izgalmas a világ! Huszár őrmester a kutyák segítsége nélkül nem ment volna semmire a nyomozásban. Nekik köszöntheti az egészet. Dudás Győző most is annyira aranyos illusztrációkat készített a könyvhöz. Szívesen találkoznék Nózival. Collyn-t nagyon sajnáltam, mert gazdái láncra kötöttek. Sosem szabad ilyet csinálni. Ilyenkor mindig mérges vagyok. Hogy tehet ilyet valaki?! Minden kutyának megvan a joga ahhoz, hogy szabad legyen és futkározzon a kertben, s cserébe ő pedig őrzi a házat! Várom a következő izgalmas kalandot!

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
110 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634572091 · Illusztrálta: Dudás Győző
Molymacska P>!
Kántor Kata: Tolvajtempó

Érdekes volt Nózi újabb kalandja, hiszen megint több problémakör merült fel a könyvben. A kutyák helyzete, vagy inkább munkája számomra megdöbbentő volt, hogy ennyire jól le tudták írni, miközben mégis kicsit fanyar volt az egész (házőrző, akit kikötnek, vagy a cirkuszi kutya).
Most kicsit több nyomozómunka szakadt a kutyusokra, és emiatt egy picit nekem túllőtt azon a bizonyos célon, hiszen most az ember kb semmit sem csinált. Nem mondom, hogy a kutyusok nem ügyesek, de nekem ez így eléggé kurtán furcsa volt, néha megmagyarázhatatlan.
Amúgy aranyos, Nózi hozta a formáját.

dtk8 P>!
Kántor Kata: Tolvajtempó

Ez jó! Izgalmas, szövevényes, könnyen követhető.
A kutyák csapatban dolgoznak, és mindenkire szükség van, mindenki hozzátesz valamit az eredményhez. Nem úgy, mint a rendőröknél. (Mármint a könyvben. A valóságban biztos hasít a teamwork.) A nyomozás mellett eszükbe jut, hogy más, bajban lévő kutyán is segítsenek.
És szóba kerül az adatbiztonság fontossága, úgymint a célhoz kötöttség, szükségesség (tényleg meg kell adni egy nyereményjátékhoz, hogy az előadásra az egész család jön-e), adathordozhatóság (hogyan tároljuk a papírokat, ki fér hozzá).
Jóra tanít ez a könyv, lehet, hogy a GDPR-t a szerző nem értette bele, de én nem tudtam nem észrevenni így május 25. után.

Perly P>!
Kántor Kata: Tolvajtempó

Ez a rész is aranyos volt. Nózi és barátai imádni valóak. Colly megmentését végigizgultam. Egyetlen dolog zavart csak, hogy Huszár munkatársai nagyon negatívan állnak Nózihoz és a gazdijához, csúfolódnak és lenézik őket, ami már az első részben sem volt valami szép dolog tőlük. Megértem, ők az újoncok, akiknek bizonyítaniuk kell, amit az előző kötetben meg is tettek (a mostaniban meg aztán pláne!), de a kollégáknak akkor sincs joguk a külsőségek alapján ítélkezni felettük! Remélem, a következő részekben már nem lesznek elutasítóak velük szemben, mert egyáltalán nem szolgáltak rá!
Az illusztrációk itt is gyönyörűek. Kedvenceim a konyhás jeleneteket ábrázolóak és a fejezetek elején lévő mini Nózik.

AranyCsillag P>!
Kántor Kata: Tolvajtempó

Jobban tetszett, mint az első rész (sokkal), de a végét összecsapottnak éreztem. Ezért a fél pont levonás, egyébként nagyon aranyos kis nyomozó ez a Nózi! :)

dianna76 P>!
Kántor Kata: Tolvajtempó

Az első rész után nem vettem volna a kezembe, ha nincs benne a 2017-es gyermekkönyvek zsűrilistába. Jól tettem, hogy elolvastam, mert élmény volt. Az előző nyomozással ellentétben, ezúttal éreztem azt a kis izgalmat, ahogy haladt előre a cselekmény. Egy ponton túl kiszámítható volt a történet, de ez sem zavart. A kutyusok találtak egy újabb társat maguknak, és nem csak a nyomozásban jeleskedtek, hanem a segítőkészségben is példát mutattak. Az eszük pedig vág, mint a borotva!

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
110 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634572091 · Illusztrálta: Dudás Győző
berlin P>!
Kántor Kata: Tolvajtempó

Végigizgulták a gyerekek, teljesen lekötötte őket.

Shandrish P>!
Kántor Kata: Tolvajtempó

Mondhatni az előző rész bűnesete végleg lezárva, így igazságos, spoiler! Izgalmas történet volt, legjobban spoiler, de minden megoldódott.
Nagyon jó mese és a rajzok is nagyszerűek!

Pabanna P>!
Kántor Kata: Tolvajtempó

MELÁK = Cédulás Alajos
Azta… örülök hogy elfogták Melákot is de erre is csak azt tudom mondani (helyesbítek: megírni), amit az előző résznél is írtam. Vagyis hogy szuper a könyv 1 nap alatt kiolvastam nagyon izgalmas,kalandos,ha valaki kalandokra vágyik akkor ez pont neki való.
Nózi egy okos,ravasz,ügyes és barátságos kutya nincs olyan ember a földön aki ne szeretne egy ilyen kutyát.
Akinek van kutyája az örül hogy van,akinek nincs annak hamarosan lesz ha tetszett neki Nózi.


Népszerű idézetek

Perly P>!

– Nózi rendőrkutya – csaholta büszkén Elza.
Elinor szeme még jobban kikerekedett.
– Hűha – bólintott elismerően. – Sosem találkoztam még igazi rendőrkutyával! Minden tiszteletem a tiéd.
– Emiatt nem kell tisztelned – utasította vissza Nózi udvariasan –, hiszen mindketten az embert szolgáljuk. Te a szórakoztatásukért vagy felelős, én pedig a biztonságukért. Azt hiszem, mindkettőre ugyanúgy szükség van.
Elinor csak egy hálás pillantással válaszolt.

46-47. oldal, 5. fejezet (Könyvmolyképző, 2017)

Perly P>!

– (…) A nyomozásban csak egy dolog számít: hogy milyen gyorsan tudsz dönteni.

85. oldal, 11. fejezet (Könyvmolyképző, 2017)


A sorozat következő kötete

Nózi nyomoz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai
Walt Disney – Állatmesék
Lázár Ervin: Lovak, kutyák, madarak
Radnóti Blanka: Borisz, a szuperhős
Csapody Kinga – Lakatos Levente: Az első vakkantás
Walt Disney – A róka és a vadászkutya
Walt Disney – A róka és a kutya
Vlagyimir Szutyejev: Pif kalandjai
Gáll Viktória Emese: Borsi a kertben
Móra Ferenc: A nagyhatalmú sündisznócska