Beyond ​The Story: A BTS tízéves története 59 csillagozás

Kang Myeongseok: Beyond The Story: A BTS tízéves története Kang Myeongseok: Beyond The Story: A BTS tízéves története

– ​AZ ELSŐ HIVATALOS KÖNYV –
amely a BTS tizedik születésnapjára jelenik meg, olyan történetekkel, amelyek túlmutatnak azon, ami már tudható a BTS-ről, köztük korábban nem látott fotókkal, videók QR kódjaival és minden információval az albumokról.

A BTS 2013. június 13-án kilépett a nagyvilágba, és most, 2023 júniusában a tizedik évfordulóját ünnepli. Azóta ikonikus, nemzetközi előadókká váltak és a csúcsra jutottak, ebben a jelentőségteljes pillanatban az első hivatalos könyvben visszatekintenek az idáig vezető eseményekre. Ennek során a BTS tovább táplálja a fényesebb napokhoz vezető erőt, és újabb lépést tesz meg az úton, amelyen senki más nem járt előtte.

A BTS eddigi utazásának személyes, színfalak mögötti történeteit interjúkon és Kang Myengseok – aki a több médiafelületen írt a K-popról és a koreai popkultúráról – több mint három éven át írt mélyreható riportjain keresztül meséli el. Hét – kronológiai sorrendbe rendezett – fejezetben, a BTS debütálását… (tovább)

>!
GABO, Budapest, 2023
520 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635665600 · Fordította: Heinisch Mónika, Novák Gábor, Sziklai István

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

BTS


Kedvencelte 16

Most olvassa 32

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

ShedowCat8>!
Kang Myeongseok: Beyond The Story: A BTS tízéves története

Koherens véleményt alkotni egy olyan csapat könyvéröl aki részben megmentette az életedet nagyon nehéz.
Több mint öt éve ARMY-ként ez a könyv olyan volt mint egy meleg ölelés. Hol ríttam mint a fene, hol hangosan nevettem és néhol fogtam a fejem.
Itt szeretném megköszönni a @gabokiado-nak amiért vállalták ennek a kötetnek a kiadását és ilyen gyönyörüen és gondosan szerkesztették és fordították a kötetet. Valami fenomenális volt.
Azt gondolom, hogyha szereted a K-Popot és még ha nem is vagy ARMY akkor is érdemes elolvasni a kötetet, mert elképesztö élmény és a K-Pop világába is nagyon jó betekintést enged amellett, hogy a tagok és a csapat alakulását meséli el.
A QR kódok pedig amik a plusz tartalmakhoz vezettek meg még egy hatalmas pluszt adtak ennek a könyvnek.
Nehezen tudom ezt a könyvet értékelni, mert számomra egy olyan dolgot adott, amit kevés könyv tud. Ez az évem olvasmánya és végig fog kísérni még sokáig.
Abszolút csak ajánlani tudom, ARMY-knak meg kötelezö. Tessék olvasni és imádni!
Nekem ilyen a tökéletesség. <3
방탄소년단, 사랑해요.

2 hozzászólás
klaratakacs P>!
Kang Myeongseok: Beyond The Story: A BTS tízéves története

Az értékelés nem a BTS-nek, hanem a könyvnek szól, mélységesen tisztelem és szeretem a fiúkat mindazért a munkáért, amivel a jelenlegi státuszukat elérték, sokat hallgatom a zenéjüket, (szinte) mindegyikük szóló produkcióit ugyanúgy, mint a közös munkákat.

A könyvnek – mint 5+ éve rajongónak – természetesen a polcomon volt a helye, de az olvasásával nagyon lassan haladtam. Jó ötlet a QR kódos kikacsintás a könyvből, de nem éltem vele, mert ha olvasok nincs előttem képernyő, rajtam füles, így ezeket majd egyszer megnézem, a többségét amúgy is láttam.
Hogy mit tudtam meg róluk többet, mint eddig? Szinte semmit. Nagyon kevés helyen éreztem, hogy őszinték, közvetlenek lennének, vagy olyan történeteket hallanék, ami esetleg új, vagy más megközelítésbe helyez dalokat, helyzeteket. Egy ilyen volt, amikor V arról beszélt, hogy milyen nehéz volt együtt forgatni a Hwarangot és készíteni a Wings albumot, illetve amikor J-Hope beszélt arról, hogy mennyivel felszabadultabbak Amerikában. A többi rész vagy olyan magas szintű zenealkotási, elemzési rész volt, amit egyszerű fogyasztóként nem értek, vagy a szokásos, idolos: "Igen, nehéz volt, de az Armyért mindent! szöveg.
A képanyag is a régi fotósorozatokból állt össze, az ide készített fejenként három fotó viszont gyönyörű róluk.

szabina_books>!
Kang Myeongseok: Beyond The Story: A BTS tízéves története

Hogyan írjunk értékelést egy életrajzi könyvhöz ami számodra olyan , mint egy csepp víz a sivatagba?
Válasz nehezen.
Életrajzi könyvről amúgy is nehéz értékelést írni nekem legalább is , mert általában azokról olvasunk ilyen típusú kiadványt akik valamilyen úton módon megérintenek , inspirálnak minket vagy valamilyen hatással vannak ránk.
Ez a könyv is ilyen és amennyire vártam annyira nehezen szedem össze róla a gondolataimat.

A könyv 7 csodálatos ember életútját mutatja be röviden. Igen nekem kevés volt ez az 520 oldal annak ellenére , hogy sok újdonságot nem tartogatott. De mégis nehéz volt újra átélni néhány pillanatot spoiler főleg amiknél , már úgymond én is jelen voltam. Nem kevés zsepit fogyasztottam már el mióta ismerem őket , de ennél több boldog pillanattal is megajándékoztak.

Ez a könyv tele van fájdalommal , verítékkel , boldogsággal és reménnyel. Fájdalmas volt olvasni mivel kellett megküzdeniük , hogy mind azt ami bennük van megtudják mutatni.
Ezzel nem azt akarom , mondani , hogy más bandák akik a kpop rögös útjára lépnek nem érdemelnék meg ugyan ezt a sikert és elismerést mint ők , sőt. És akár a könyv első két fejezet ezekről a bandákról is szólhatna, hogy mikkel kell szembesülniük a gyakornoki idejük alatt, mennyi hegyet kellett meg mászniuk és megtalálni a sikerhez vezető utat.
Persze ez az egész szakma igazán lutri ,de ez a könyv megmutatja nem elég , hogy szeresd amit csinálsz , kitartónak is kell lenned és elviselni ami a nyakadba szakad , mert lehet összenyom.

A fotók és a QR kódok még teljesebbé teszik az olvasás élményét , mert jó volt vissza nézni egy- egy videót ami már a homályba veszett. Látni , hogy a kis 14 éves JK off, hogyan nőtt ebben a környezetben távol a családtól és vált azzá az arany ifjúvá akit ismerünk. Hogyan csiszolódott össze ez a 7 különböző személyiség egy családdá. Még nagyobb rálátást enged a tagok gondolataiba és mi is zajlott le bennük azáltal , hogy a saját szavaikkal mesélték el az eseményeket.

„Én is szeretem a régiönmagam. Mert amin akkor átmentem, amiatt vagyok ma az , aki vagyok.„ – V

Sajnálom , hogy „csak úgy„ vége lett a könyvnek , mert még annyi mindenről lehetett volna mesélni velük kapcsolatba. Megannyi pillanat ami mosolyra fakaszt vagy éppen megsirat.
Büszke vagyok a fiúkra arra amit elértek és habár most egy időre búcsút kell vennünk tőlük ez a kiadvány szerves része lesz az életemnek , könyvespolcomnak és Örökre hálás leszek a @gabokiado -nak , hogy elhozták nekünk rajongónak ezt a kiadványt

Ráadásul , ha ezek után bárki megkérdezi miért szereted őket csak add a kezébe és kívánj jó olvasást hozzá.

아포방포

cserepes_virág>!
Kang Myeongseok: Beyond The Story: A BTS tízéves története

(lehet egyszer írok egy hosszú értékelést, de elolvastam vagy 450 oldalt egy nap alatt so)
Röviden: ez a könyv $@!% jó.
Hosszabban: Ez a könyv rettentő jó, mert több éven át íródott, legalább 40%-át a tagok saját kommentárjai, élményei, elmesélései teszik ki, és csapat történetének kiemelkedő ívet objektíven mutatja be. Lehet az olvasó ARMY (aki előre rettegve készül a nehéz periódusok olvasására) vagy mezei érdeklődő, a könyv nem akar senki érzelmeire játszani és a tagok sem ezt tolmácsolják. Voltak nehézségek, voltak még nagyobb boldogságok, de a csapat csapat, a munka munka, a zene iránti szeretet mindig az lesz, ami vezetni fogja őket. Nem terjengős, érdekes, tényfeltáró, izgalmas, eredeti, jó.
A fordításról: kövezzenek meg, negyedik éve tanulok koreaiul így teljes váll szélességgel bele állok abba, hogy JÓ! A KOREAI SZAVAK MAGYAR ÁTÍRÁSA JÓ. Néhol előfordulnak kisebb következetlenségek (egyszer csak Tegu, Degu lesz, és nem értem teljesen, hogy a vegyes koreai-angol szövegrészletekből az angol miért nincs lefordítva), de összességében az olvasási élményből és flowból semmit nem vesz el.
Ajánlom: mindenkinek, aki szereti és annak is, aki nem, fogyasztásra mellé egy kis lilát és BTS Mcmenüt javaslok.

8 hozzászólás
M_Z_Chapelle IP>!
Kang Myeongseok: Beyond The Story: A BTS tízéves története

Még folyamatban az olvasása, de annyira imádom! Szeretem a kis háttérinfókat, kulisszatitkokat és minden történetet a fiúkról. Elképesztően motiváló az egész út, amit végigjárnak, maga a könyv is az, rajongóknak kötelező, meg azoknak is ajánlom, akik kíváncsiak, miért lettek ennyire „felkapva”, mit jártak végig, hogy oda jussanak, ahol most vannak. Még csak az első harmadnál tartok, de szerintem nagyon erős olvasmány, legalábbis nekem elég egy-egy mondat és érzelmileg teljesen be tud rántani. ^^ Ha még nem mondtam volna: kötelező! <3

Miután végeztem a könyvvel sem változott a véleményem, sőt, annál jobban imádom <33

2 hozzászólás
Currie P>!
Kang Myeongseok: Beyond The Story: A BTS tízéves története

Ez egy hatalmas utazás volt. Emelem kalapom a kiadvány előtt!
Régen – vagy tán még nem is – olvastam ennyire interaktív könyvet. off Nagyon tetszett a QR-kódos megoldás, ami elrepített egy-egy koncert, klip, beszélgetés helyszínére. A könyv olvasását megelőzően szinte semmit sem tudtam a BTS-ről (a legnyilvánvalóbbakon kívül) és megsúgom még most is bébi szinten vagyok, de nagy élmény volt megismerkedni a fiúkkal ♥ off
Annyira más ez a világ és iparág, hogy csak kapkodtam a fejemet. Ugyan imádom a vicces, romantikus k-drámák világát, és mostmár egyre több k-pop slágert is, de ez a fajta kirakat-kultúra és perfekcionizmus nagyon könnyen tönkreteheti az embereket. A könyv több részében is féltettem a fiúkat, hogy hogyan bírják ki ezt a hatalmas nyomást. És mindemellett kedves, szerethető, érző szívű emberek is maradtak off. Összességében nekem egy izgalmas utazás volt a könyv, az eddigiekhez képest sokkal jobban beleláttam a koreai zeneipar és egy folyamatosan rekordokat döntő, világszezáció idol-csapat működésébe.

1 hozzászólás
liagalgoczi>!
Kang Myeongseok: Beyond The Story: A BTS tízéves története

Nagyon igényes, jól felépített kötet. A QR-kódok nagyot dobtak rajta, jó volt velük régi videókat is megnézni. Egy icipicit több olyan háttérsztorit reméltem, amit korábban nem, vagy csak felületesen ismertünk. off De a történetük összefoglalójának tökéletes. Ahogy teltek az évek, már néha összekeveredett a fejemben, hogy kivel mikor mi történt, de ez a kötet ezt tényleg szépen helyre tette. A fordításért pedig nagy köszönet, bárcsak mindig ilyen igényesség jellemezné az ázsiai könyvek fordítását. Bármilyen tartalmat nézek tőlük, szinte mindenhez angol felirat párosul a fejemben, ezért tartottam tőle, hogy furcsa lesz magyarra átírva minden név például, de nekem ez nagyon kellemes csalódás lett, mert inkább a rajongók igényeihez igazodott, ami szerintem nagyon pozitív hozzáállás.

1 hozzászólás
Pink_dinosaur P>!
Kang Myeongseok: Beyond The Story: A BTS tízéves története

Ez a könyv, egy igazi hiánypótló olvasmány! Legyen szó arról, hogy már a kezdetektől követed a srácok karrierjét, vagy még olyan baby Army vagy, mint én, biztosan élvezni fogod az olvasását.
Sokkal különlegesebb volt ez, mint az átlagos önéletrajzi regények, hiszen nem csak száraz tényeket lehet benne olvasni, hanem a fiúk is elmesélték személyes tapasztalataikat egy-egy eseménnyel vagy helyzettel kapcsolatban. Emiatt is volt fájdalmas olvasni némelyik részt a küzdelmeikről, a lelki problémáikról.
A QR kódok még különlegesebbé tették az olvasás élményét, szívmelengető volt látni a fejlődésüket az évek során.
Minden elfogultság nélkül állíthatom, hogy a banda joggal érdemli meg azt a világszintű sikert, elismerést és szeretetet, amit a rajongóktól kapnak!
Egyetlen negatívum, amit meg tudnék említeni az, hogy hiányoltam az angol dalszöveg részletek magyarra való fordítását.

„ A korábbi hibák és botlások is hozzám tartoznak, én vagyok az életem csillagképének legfényesebb csillaga.” ~ Namjoon

1 hozzászólás
Nikike_k>!
Kang Myeongseok: Beyond The Story: A BTS tízéves története

Tény és való, hogy nem vagyok oda meg vissza ezért az együttesért, de érdekelt, hogy hogyan jutottak el odáig, ahová eljutottak és ezt meg is tudtam.
Elégedett vagyok ezzel a könyvvel, ritka jól összeszedett kiadás lett.
A sok képpel, a felépítéssel, a videókhoz vezető QR kódokkal, az album oldalakkal, a tagok megszólalásaival, a végén levő kronológiával, a borítójával, a mindenével együtt a rajongók imádni fogják!


Népszerű idézetek

Mollii>!

Tizenöt éves voltam és nem volt semmim
A világ túl nagy volt, én pedig kicsi

243. oldal

Mollii>!

Rossz dolgoknak kellett történni, hogy jó dolgok történhessenek.

124. oldal

Mollii>!

„Ott volt SUGA alsónadrágban (nevet). A mosogatóban ételmaradékok, a padlón szennyes ruhák szétszórva, és mindenki alsónadrágban mászkált. »Ilyen lenne a kollégiumi élet?« – gondoltam.”

42. oldal

1 hozzászólás
Mollii>!

Két álmom van, az egyik, hogy öreg, ősz hajú férfi legyek, aki még mindig a színpadon gitározik és énekel, a másik pedig, hogy okleveles pszichológus-terapeuta legyek. Mert segíteni akarok az utánam jövőknek, azoknak, akik hasonló munkát végeznek, mint mi.

424. oldal

Mollii>!

„Egyszerűen fogalmazva, olyan csapat voltunk, amelyik »csak a rajongói bázisnak, az ARMY-nak köszönhetően van életben«. Csak azért léteztünk, mert a rajongók hallgattak minket. Csak nekik köszönhetően tudtuk megjelentetni a lemezt.”

141. oldal

Kapcsolódó szócikkek: rajongó
Mollii>!

„Egész éjjel próbáltunk, majd reggel verejtékben úszva tértünk vissza a szállásra, de úgy túlhevültünk, hogy a testünkből pára szállt fel. Valaki felkiáltott: »Azt nézd! A srác füstöl!«”

139. oldal

Mollii>!

„Egyetlen dologhoz értettem, a zenéléshez. Azért jöttem ebbe a csapatba, hogy zenéljek, és mert hittem, hogy a rendeltetésem alapvetően ez. És mivel én voltam ott a legrégebben, nekem volt a legtöbb mondanivalóm. Igazság szerint ez megkönnyítette a feladatomat vezetőként. És rengeteg tiszteletet kaptam a többiektől. Azt hiszem, ezek a srácok példásan elismerik és elfogadják egymást. Nagyon jól bántak velem."

79. oldal

Kollár_Betti I>!

„Eszembe sem jutott, hogy egy csapatba kerülök velük. Azok hárman imádták a zenét, és benne voltak a hiphopban, én pedig úgy gondoltam magamra, mint valakire, aki csak ott lakik velük.”
V


Hasonló könyvek címkék alapján

Presser Gábor: Presser könyve
Mary Gabriel: Madonna
Britney Spears: A bennem lévő nő
Jávor Bence – Csapody Kinga – Gelencsér Milán: Na még mit nem?!
Måns Mosesson: Tim
Lévai Balázs: Lovasi
Matt Richards – Mark Langthorne: Bohém rapszódia
Christian „Flake” Lorenz: Villanycigány
J. Randy Taraborrelli: Madonna hiteles története
Tóth Júlia Éva: Borikönyv