Unmarked ​– Jelöletlen (Légió 2.) 88 csillagozás

Kami Garcia: Unmarked – Jelöletlen

Közöttünk jár… és bárki lehet az.

Kennedy Waters világában bosszúszellemek gyilkolnak, a szellemek titkokat őriznek, és egy gonosz démon jár az emberek között – amit ő engedett véletlenül szabadjára.

Kennedynek és a Légió többi tagjának – Alarának, Csuhásnak, Lukasnak és Jarednek – le kell vadásznia ezt a démont. Miközben egyre többet tudnak meg a Légió és az Illuminátus Rend múltjáról, Kennedy rádöbben, hogy a legnagyobb rejtély nem titkos társaságokhoz, hanem a saját családjához fűződik. Fogy az idő, és egy Kennedy szívéhez közel álló ember élete veszélyben forog, így a lánynak szembe kell néznie a legfélelmetesebb kérdéssel: mégis, mi történhetett a múltban, ami miatt ő jelöletlen maradt?

Védd magad! Amiről nem tudsz, az igenis fájhat.

Eredeti mű: Kami Garcia: Unmarked

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994153 · Fordította: Szabó Krisztina

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Jared Lockhart · Kennedy Waters · Csuhás · Alara · Gabriel


Kedvencelte 15

Most olvassa 5

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 73

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
deen
Kami Garcia: Unmarked – Jelöletlen

Nagyon mozgalmas volt ez a könyv. Kennedy kiengedte Andrast a börtönéből, elvesztette a többieket és a nagynénje Diane nem akar vele foglalkozni, ezért egy problémás lányoknak fenntartott bentlakásos iskolába küldi. Kennedy azonban nincs biztonságban. Mióta Andras kiszabadult elszabadultak az indulatok, az emberek gyilkolnak, lányok tűnnek el minden nap, madara hullnak az égből és folyton esik az eső. A Légió feladata, hogy elpusztítsa a démont, de lehet, hogy ezúttal kevésnek bizonyulnak ehhez. Kennedy továbbra is jelöletlen, és nem is sejti, hogy miért. Mikor kiderül, hogy spoiler a kis csapat, Elle-el kiegészülve felkerekedik, hogy kiderítsék, mi történt a korábbi Légióval.
A történet végig izgalmas, fordulatos, borzongató és feszültséggel teli, helyenként szívet tépő. A szereplők kemény próbán mennek át, melyben felszínre kerülnek a múltbéli hazugságok, sérelmek, és megkérdőjeleződik köztük nem csak a bizalom, de a korábban tanultak is az illuminátusokról, a Légióról. Kennedy, aki kétségbeesetten szeretne tartozni valahová, miután mindenkit elveszített, is lassan összerakja, hogy ki is ő, és hogyan illik a képbe. Persze a cselekmény függővéggel zárul, mégpedig úgy hogy tudjuk, a csapat lassan kifut az időből. Most nagyon kéne a folytatás.

>!
Szami81
Kami Garcia: Unmarked – Jelöletlen

Sokkal jobban tetszett, mint az elso resz. Levetkozte az ordito horrorfilmes kliseket (nem mondom, hogy egy se volt, csak epp nem volt zavaro) es hatrahagytuk a benacska szerelmi haromszoget. Helyette a cselekmenyre, misztikumra koncentral, fordulatos es akciodus.
Jo volt.
Egy komoly szemoldokfelhuzasom volt: Lucas az elozo reszben meg spoiler

>!
petuka16 P
Kami Garcia: Unmarked – Jelöletlen

Hát mit is mondjak…………..nagyjából hozta az első rész szintjét. Igaz kicsit lassan indultak be az események. Valószínű azért tartott eddig elolvasni meg persze az érettségi miatt is. Ettől függetlenül alig várom már a következő részt. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki ebből a lehetetlen helyzetből. Okosak ők egytől egyig az biztos, de ehhez lehet, hogy már nem elég okosak/ügyesek. De majd kiderül. Én szurkolok nekik. :)
http://addicted-to-the-books.blogspot.com/2016/07/kami-…

>!
AnitaHhh P
Kami Garcia: Unmarked – Jelöletlen

Ez a rész már sokkal pörgősebben kezdődött. Végig lehetett érezni a feszültséget, tudni lehetett, hogy közeledünk valami rossz felé.
Örülök, hogy megtalálták Faith-t, de nem volt igazán szimpatikus. Értem én, hogy titkok, meg menekülj, meg jobb ha nem tudod. De most őszintén, ha nem tudod mitől kell félni, mire készülj, akkor hogy a fenébe vagy biztonságba??!! Legalább egész sok mindent megtudtunk a Légióról és Medve is kedvenc lett.
Lehullott a lepel Kennedy családjáról, végleg. Csalódtam az édesanyjában, teljes tudatlanságban hagyta a lányát, akit állítólag mindennél jobban szeretett. Igazából tele volt nekem csalódásokkal az egész. Csuhás és Alara, Lukas… Ha már valami nem úgy van ahogy gondoltuk, akkor ellökjük a barátainkat? Mert a nagyanyám azt mondta… Biztos ismerete is Kennedyt… Lukas meg csessze meg, hagyta, hogy egyedül Jared vigye elé a balhét, holott tudott mindenről. És még hibáztatta is őt.
Gabriel és Dimitri érdekes szálakat hozott, sok fontos dologra fény derült általuk. Nekem nem is utálatosak.
Alex hirtelen apa akar lenni. Komolyan, majd ennyi év után egy sajnálom mindent megold?
Örülök, hogy végre Kennedy rájött mi is a sorsa és nem hagyta Jaredet. Őt tényleg nagyon sajnálom.
Várom a folytatást!

4 hozzászólás
>!
Navi P
Kami Garcia: Unmarked – Jelöletlen

Nem volt rossz, de annyira kiemelkedően jó sem. Vagy csak nem az ACOMAF-fal párhuzamosan kellett volna olvasnom :D
Kiderül néhány családi titok: anya, apa, rokonok. Előkerülnek az illuminátusok és Andrastól sem lehet megszabadulni. Vagyis azt az áldozatot senki nem akarja meghozni.
Kicsit soknak éreztem az én-szeretlek-jobban-nem-én-szeretlek-jobban és nem-érdemellek-meg huzavonát. Mindegyik páros részéről!!
Sajnálatot még nem érzek, hogy jelenleg nincs folytatása. Most kevés volt egy picit.

>!
ViveEe P
Kami Garcia: Unmarked – Jelöletlen

Egyszerűen nem tudom szeretni ez a sorozatot.
Még mindig gyengék a karakterek, ez a nagy démonűzés sem köt le, még mindig nagyon kezdetleges a felkészültség bármire is.
A „nagy” lelepleződések és titkok végén meg szinte hallottam: tatataradá! -.-'
Gyenge, és túl hosszú volt ez az egész. Az egyes tinidrámák meg csak súlyosbítottak rajta. Gondolom nem véletlen, hogy még mindig nem született meg a következő rész.

>!
Démonika
Kami Garcia: Unmarked – Jelöletlen

Odaát új köntösben.
Tini módra.
De én akkor is szeretem.
A benne lévő, rejtélyeket, Bibliai utalásokat, és a Légió, és az Illuminátusok összefonódását.
borzalmas függővéggel zárult, szóval remélem, a harmadik rész hamarosan megjelenik, mert ez egy olyan sorozat amit érdemes folytatni, még ha néhol klisés is

>!
Paulina_Sándorné
Kami Garcia: Unmarked – Jelöletlen

Egyre több érdekes dolgot tudtam meg ebből a könyvből. Pörögtek az események. Sajnáltam Kennedy-t, annyira görcsösen akarja. Remélem Jared-del minden rendben lesz. Andras próba tesz mindenkit, de fájt olvasni mikor Kennedy-nek beszélt dolgokat. Remélem spoiler lesznek.

>!
swa_z
Kami Garcia: Unmarked – Jelöletlen

Az első rész után,nagy reményekkel fogtam bele a másodikba,de valamilyen szinten csalódtam. Az első rész sokkal jobban tetszett. Igaz,hogy ez a rész sokkal eseménydúsabb és érdekesebb volt,de a szereplők viselkedése elég sokszor idegesített. Eléggé megfordult az egész történet a sok titok kiderülése után. A két új szereplő Gabriel és Dimitrij szimpatikus. A végén kiderült dolgok után azért várom a harmadik részt is. A borító pedig még borzalmasabb mint az első részé.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994153 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Sylvie23 P
Kami Garcia: Unmarked – Jelöletlen

Nem volt rossz, de nem is volt 5 csillagos én jobbat vártam. Végig az volt az érzésem, hogy hiányzik belőle egy ütős nagy csavar, méghozzá azért, mert a szerzőhöz nagyon hozzánőttek a könyv szereplői, és ezért gyakorlatilag annyira félti őket, hogy nem is történik velük igazából semmi. Kennedy nyavalygása amiatt, hogy nem Légió tag egyre jobban idegesített, bár a különleges képességei még mindig nagyon érdekesek, ahogy a többieké is, és ez úgy általában a könyvben lévő rejtélyekre is igaz, engem legalábbis eléggé lekötöttek, kár, hogy nem volt benne egy kicsit még több misztikum, vagy nem is tudom, hogy írjam le mire gondolok. Elle szerintem nem hiányzott 6.ként a csapatba, remélem a következő részre eltűnik, bár tudom, hogy ennek igen kicsi az esélye. Jared sorsa érdekesre fordult, de már látom magam előtt a Happy Ende-t nem hiszem, hogy bármi rossz történne vele, így ez a szál engem nem igazán kötött le, ahogy az sem, hogy folyamatosan egymásnak bizonygatták, mennyire nagyon szeretik egymást… Talán ehelyett több rejtély, és több másik szereplő kéne. pl. Alara, mert érzésem szerint neki még vannak titkai, és akkor újra egyensúlyba kerülne az egész, de még így is 4 csillag, mert, mint írtam nem volt rossz folytatásnak, talán nem véletlen, hogy a gyerek részlegre lett besorolva a könyvtárban. :D


Népszerű idézetek

>!
Eryka93 P

Jared végigsimított az ujjával az arcomon, majd megállapodott az ajkamnál. Csukva tartottam a szemem, miközben a hamu égette őt. Meg sem rezzent. Aztán visszahúzta a kezét a rácson belülre, és feltartotta a tenyerét.
Én is felemeltem a sajátomat, és végül már majdnem összeért a kezünk – akár életünk törött tükrének két oldala.
Tenyerünk a vasrácsnál találkozott, és Jared megszorította a kezemet.
– Mindenkinek van valamije, ami meghatározza. Olyasmi, amiben mindennél jobban bízik. Számomra te vagy az.

289-290. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jared Lockhart · Kennedy Waters
>!
Eryka93 P

– Vannak (…) olyan csaták, amiket nem nyerhetsz meg.
Nem így lesz vége ennek, és neki sem!
– De harcolhatsz. Remélhetsz. Mert lehet, hogy nyerni fogsz! És még ha veszítesz is… akkor is harcolhatsz azokért, akiket szeretsz, főleg akkor, ha ők maguk képtelenek rá.

356. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jared Lockhart · Kennedy Waters
>!
Eryka93 P

– Sosem fog megbocsátani nekünk, igaz? – nyeltem nagyot, ám a torkomba nőtt gombóc a helyén maradt.
– A soha elég hosszú idő.
– Annyira sajnálom, Alara! Ha visszacsinálhatnám…
Megérintette a nyakamban lógó medált, azt, amit ő adott nekem.
– Mayára emlékeztetsz. Mondtam már?
Megráztam a fejem.
– Ő is pont ugyanannyira hisz másokban, mint te… Százötven százalékosan. Mindent vagy semmit. Ezt szeretem benne a legjobban. Ezt, meg a gyönyörű, göndör haját, ami neked viszont nincs. De te erősebb vagy, mint a húgom, sőt nálam is. Ígérd meg, hogy nem felejted ezt el, ha nem leszek itt, hogy emlékeztesselek rá!
– Megpróbálom – borultam a nyakába.
– Ezt azok szokták mondani, akik nem akarnak küzdeni – mondta.
– Én akarok – eresztettem el a fojtogató szorításomból.
Nem így van?
Alara hátrafelé indult el a folyosón, és közben engem figyelt.
– Akkor bizonyítsd be!

347-348. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alara · Kennedy Waters
>!
Eryka93 P

Előhúztam egy gyűrött papírdarabot a zsebemből, és óvatosan széthajtottam. A szétszakított Lady Day egy darabkája volt az. Az üvegburája még mindig ketté volt hasítva, éppúgy, mint a lány. Amint kisimítottam a ráncokat, rájöttem, hogy néha ki kell lépnünk a falak mögül, és harcba indulni. Néha a páncél, amiről azt hisszük, megvéd, valójában csak visszahúz.

359. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kennedy Waters
>!
reddemon P

Az emberek bűnei hamarosan vetekednek majd a pokolbéli démonokéival… Nincsenek közöttetek ártatlanok!

270. oldal

>!
Eryka93 P

– Szükségem van rád – suttogta. – Jobban, mint eddig bármire vagy bárkire. (…) Még soha senkinek nem mondtam ezt.
El akartam mondani, hogy ugyanígy érzek, de végül nem tettem.
– Sajnálod, hogy kimondtad?
– Nem – rázta meg a fejét a sötétben. – Csak nem szoktam az érzéseimről beszélni. Én vagyok az a srác, aki senkit sem enged közel magához, mert nem akar másokkal törődni. Nem ez.
– És most?
Szorosabban ölelt, ez volt az egyetlen válasz, amit adhatott. Mellkasára hajtottam a fejemet, és hallgattam a szívverését.
Miközben álomba merültem, még hallottam, hogy Jared suttogva megszólal:
– Már nem is emlékszem, milyen volt olyannak lenni.

125. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jared Lockhart · Kennedy Waters
>!
reddemon P

Angyalvérrel,
Démoncsonttal,
Sárkánykővel,
Tűnő árnnyal.
Menny és pokol, fény és homály,
Kelepcébe zárva örök harcban áll.

270. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: A rémálmok lánya
Tonya Hurley: Szellemlány
Leslye Walton: Ava Lavender különös és szépséges bánata
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Wendy Higgins: Angyali gonosz
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Richelle Mead: A halál csókja
Patrick Ness: Háború a békéért
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Rachel Hartman: Seraphina