Unbreakable ​– Törhetetlen (Légió 1.) 251 csillagozás

Kami Garcia: Unbreakable – Törhetetlen

Miután Kennedy Waters holtan találja édesanyját, fenekestül felfordul az egész élete. Az ideig meg sem fordul a fejében, hogy a világot valójában a sötét szellemvilág lényei irányítják. Erre akkor döbben rá, amikor egy ikerpár, Jared és Lukas Lockhart betörnek Kennedy szobájába, és elpusztítják azt a veszélyes szellemet, amelynek a lány megölése lett volna a feladata. A testvérektől tudja meg, hogy édesanyja egy titkos ősi szervezet, a Légió tagja volt, melynek célja és feladata a világ megvédelmezése egy bosszúszomjas démontól. És a szervezet öt tagját ugyanazon az estén gyilkolták meg. Most Kennedy-nek kell átvennie anyja szerepét a Légióban, hogy fényt derítsen az igazságra, és hogy életben maradjon. Két másik Légió-tag, Csuhás és Alara segítségével a fiatalok azt a fegyvert keresik, amivel elpusztíthatják a démont. Útjuk során a démon általa irányított szellemekkel is felveszik a harcot.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633737903 · Fordította: Zelei Róbert

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Jared Lockhart · Lukas Lockhart · Csuhás · Kennedy Waters


Kedvencelte 29

Most olvassa 10

Várólistára tette 196

Kívánságlistára tette 139

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Kami Garcia: Unbreakable – Törhetetlen

„-Apám mindig azt mondta, hogy sem a szellemek, sem a démonok tettei nem érnek fel azzal a gonoszsággal, amit az emberek művelnek egymással.”

Már egyszer olvastam, szóval ez egy újraolvasás volt.
Mivel nem régen olvastam a második kötetet, voltak részek amikre nem emlékeztem és felszerettem volna frissíteni…
Még mindig nagyon szeretem, nagyon izgalmas, teljesen letudott kötni, végig izgultam, pedig pontosan tudtam mi lesz a vége…
Nagy kedvenc az már biztos és remélem hamarosan jön a következő része. ♥

Lanore P>!
Kami Garcia: Unbreakable – Törhetetlen

Sokkal jobb volt, mint amire számítottam az eddigi értékelések, százalékok alapján. Kicsit olyan volt nekem, mint az Odaát, a Szellemekkel suttogó és a Csontváros összeturmixolt, tiniszereplős végeredménye, végig bennem volt egyfajta „ismerős” érzés, de kifejezetten tetszett a stílus és az alaptörténet, sőt, a karakterekkel is egész jól kibékültem. A fél csillag levonás a romantikus szál miatt van, én másképp oldottam volna meg, de ezt leszámítva nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, mert természetesen úgy van vége, hogy az ember azonnal akarja a következő kötetet. Remélem, hamarosan olvashatom :)

7 hozzászólás
Szami81>!
Kami Garcia: Unbreakable – Törhetetlen

Van itt minden, mint a jo boltban, csupa horrorfilmes finomsag:
– temetoben ejszaka mezitlab szaladgalo kamaszlany (aha, velem is minden nap megesik…ja nem :/)
– be nem dugott radiobol megszolalo ismetlodo fenyegetes
– megszallt, gonosz macska
– szettrancsirozott jatekbaba testreszek
– gonosz kisgyerek szellemek egesz sorozata
– szellemirto, demonuzo kamaszok megmentik a vilagot (soszoras, sopisztoly, szenteltviz, titkos abrak, megfejtendo rejtelyek)
– bonusz klise: fincsi szerelmi haromszog testverpar fiukkal, csak ugy elso latasra, yepp! spoiler

Amugy meg, ha nekem halna meg spoiler es hirtelen szellemeket meg demonokat kezdenek latni, ezen egyaltalan nem lepodnek meg, nem akadnek ki, hanem inkabb 0-24 oraban azon tunodnek, hogy vajon melyik fiut valasszam. Aha. Mi sem termeszetesebb.

Nem volt rossz amugy, mert ketsegtelenul porgos volt, olvastatta magat es szorakoztato volt. A maga szemforgatos modjan. :))

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Kami Garcia: Unbreakable – Törhetetlen

Légió 1

Ez egy nagyon eredeti, izgalmas könyv volt, nagyon tetszett.
Egyáltalán nem szokványos démonos, szellemes történet, legalábbis még nem olvastam hasonlót.
A kamasz szereplők imádni valók voltak, nem jutott könnyű szerep nekik életük e korai szakaszában 15 és 17 évesek voltak és nem kisebb feladat hárult rájuk, mint hogy őseik felelőtlenségéből adódóan megmentsék a világot a véletlen általuk elszabadított démon pusztításaitól.
Sok kalandon verekedték át magukat, gonosz szellemeket pusztítva, jókat felszabadítva, miközben egy szerkezet darabjait kutatták, ami alkalmas lehet a démon elpusztítására, vagy mégsem? Gonosznak vélt szellemek őrizték a darabokat, de sikerült megszerezni azokat a történet végére. Kérdés, hogy mire való volt a szerkezet és mit eredményezett.
Közben összekovácsolódott a kis csapat, persze voltak súrlódások, bizalmatlanságok, egy kis romantika, és harcok a szellemekkel.
Függő vége van, mindjárt kezdem a 2. részt.

MFKata>!
Kami Garcia: Unbreakable – Törhetetlen

Rendkívül izgalmas, fordulatokban gazdag és horrorisztikus könyv, tele bosszúálló szellemekkel és egy démonnal, akik nem hagynak egy percnyi sem nyugtot a főhőseinknek és az olvasónak sem!

Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2014/06/kami-garcia-unb…

4 hozzászólás
LyliaBloom I>!
Kami Garcia: Unbreakable – Törhetetlen

Basszus, annyira tudtam, hogy ez lesz!
Aki olvasta, az érti. Annyira egyértelmű volt.
És szerintem az a szellem az anyjáról beszélt, bár lehet, hogy ezzel most mellényúltam.

Egy dolog viszont zavart: MIKOR és MITŐL kezdtek el ezek ketten ennyire nagyon érezni egymás iránt?

Amúgy meg jó volt, érdekes. Szeretem az ilyen titkok után kutatós, nem tudom ki vagyok és mit tudok típusú könyveket.
Kíváncsian várom a többi részét is, remélem megjelenik majd nálunk.

6 hozzászólás
deen>!
Kami Garcia: Unbreakable – Törhetetlen

Most egy kicsit nehezen találom a szavakat, mert valahogy semmi sem tudja leírni ezt az élményt. Két szóban: hátborzongatóan izgalmas. Amikor valami újat kapok egy könyvtől, azt nagy lelkesedéssel tudom fogadni. Mert ez számomra új volt. Harc olyan lényekkel, akiket sokszor nem is látunk. A szereplők nagyon a szívemhez nőttek már az első oldalakon. Kennedy nem egy szupercsaj, inkább egy visszahúzódó lány, aki sok fájdalmat hordoz magában, és a rajzolásban éli ki magát. Egy napon pedig hirtelen elveszíti az édesanyját. Négy héttel később pedig őt is megtámadja valami, ami elől két teljesen ismeretlen fiú menekíti meg. Kennedy most először hall szellemekről, akik bánthatják az embereket és Andras-ról, a démonról, aki irányítja őket. Ő pedig a Légió ötödik tagja, akik ezekkel a bosszúszellemekkel harcolnak. Kennedy nem hiszi el, hogy ő tényleg tag lehet, hiszen a többiekkel ellentétben ő nem kapott semmilyen kiképzést, látszólag nincs olyan képessége, amivel a csapat értékes tagja lehetne. Az írónő pedig végig megtartja magának mindkét lehetőséget, az olvasó pont olyan bizonytalan, mint Kennedy. A csapat egy olyan eszköz darabjait keresi, ami segítene Andrast elpusztítani. A keresés közben pedig hihetetlen izgalmas szituációkba keverednek, ahol az életük a tét. Lehetne hibákat felsorolni, de nem teszem, mert az igazán eredeti történet mellett egyáltalán nem akadtam fenn semmi nagy dolgon. A könyv nagyon gördülékenyen halad előre, miközben egyre többet tudunk meg a szereplők egyéni sorsáról. Jared és Lukas, mint egy érme két oldala, mindketten hordozzák a saját sérelmeiket, ami miatt nagy köztük a feszültség. Alara nagyon keménynek mutatja magát, de igazából egy rémült tini (imádtam, hogy végre van egy karakter, aki irtózik a rózsaszíntől), Csuhás pedig fiatalabb révén nehezebben érvényesül a csapatban. Kennedy pedig nem találja a helyét köztük. Az írónő nagyon jól eltalálta az egyensúlyt ebben a könyvben, a romantikus szál nem kap akkora hangsúlyt. Mindvégig jelen van, de igazából csak a végén kap jelentőséget. Sok kérdés megválaszolatlan maradt, remélem a folytatásban válaszokat is kapunk rájuk. Ez a könyv most tényleg annyira betalált nálam, hogy ha lehetne hat csillagot adnék. A függővéget megint csak köszönöm, most rághatom a körmöm a folytatásig.

h_niki_i>!
Kami Garcia: Unbreakable – Törhetetlen

Egyik kedvenc lett,de mégis olykor olyan érzésem támadt, hogy valami hiányzik belőle. Nem tudom megmondani, hogy pontosan most mire is gondolok de néha olvasás kozben rendesen hianyerzetem támadt.
De mindent egybevetve a könyv néhol félelmetes,de mégis káprázatosan elragadó. Ezt megmagyarázni aligha lehet ezt át kell élni ,el kell olvasni.Az ember már a kormeit rágja mert annyira érdekfeszítő a történet es annyira hátborzongató, de megse tudod letenni és annyira jó az egész hogy szinte már te csodálkozol rajta.
Csak ajánlani tudom.Azt nem garantálhatom ,hogy mindenkinek tetszeni fog aki elolvassa, de azt igen hogy veszíteni nem veszít vele semmit.

Navi P>!
Kami Garcia: Unbreakable – Törhetetlen

Tökéletesen kikapcsolt erre a néhány órára, amíg olvastam. Izgalmas, fordulatos, szerethető főhősökkel. Kennedy sem nyavalygott annyit, mint egy átlagos hősnő. Már az elején egyértelmű volt, melyik fiúhoz vonzódik. Jared „titka” meglepett, nem számítottam erre. Csuhás jópofa, őt bírtam a legjobban. Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra :)

schesztiஐ P>!
Kami Garcia: Unbreakable – Törhetetlen

Kami Garcia lenyűgözött az első regényével, és mivel azt nem egyedül írta, nagyon kíváncsian vártam, mit alkot. :)
A borító elsőre megtetszett, bár a rajta pózóló „badass” hősnő nyomokban sem emlékeztet a főszereplő Kennedy-re. Persze lehet, hogy csak még nem… :)

Ami nagyon tetszett a könyvben, az főleg az Anna-hangulat, de sajnos csak azoknál a jeleneteknél „ütött”, amikben szellemek voltak. Ezekből nekem lehetett volna több – fokozta az izgalmat, pörgősebbé, talán fura szóhasználat, de elevenebbé tették a könyvet.

Egy-két megható és szép képet is kapunk ezek között a szellemes epizódok között, és szerintem remekül oldotta meg Kami, nem lett érzelgős, giccses, mégis megérintette az embert. Kifejezetten szerettem a harcolós részeket.

Ami nem tetszett, az a bűvös szerelmi háromszög. Az gyerekes és butácska volt, vagy ha már bele „kellett” tenni, én tovább halogattam volna a választást.

Remekül alakult viszont a sztori vége, imádtam!


Népszerű idézetek

dRen>!

Vajon milyen lehet, ha valakinek szárnya van, de fél a repüléstől?

18. oldal

Łauraa>!

-Apám mindig azt mondta, hogy sem a szellemek, sem a démonok tettei nem érnek fel azzal a gonoszsággal, amit az emberek művelnek egymással.

Eryka>!

… a mosoly éppolyan törékeny dolog, mint a szív.

33. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kennedy Waters
deen>!

– Tudod, hogy nem eszem rózsaszín kaját.
– Allergiás vagy az eperre? – kérdeztem.
– Nem, csak szimplán nem eszem meg semmit, ami rózsaszín – felelte Alara lazán, mintha ez magától értetődő lenne.
– Miért nem?
Alara rám nézett, majd beleszórta a kávéjába az immár vagy tizedik cukroszacskó tartalmát.
– A családom szerint a rózsaszín a halált jelképezi. Inkább ennék meg egy patkányt.
– Alaposan megcukrozva, mi? – kérdezte Csuhás a lány kávéjára mutatva.

137. oldal

Łauraa>!

„Just lookin' for shelter from the cold and the pain
Someone to cover, safe from the rain…”

165. oldal

1 hozzászólás
Nikii9125>!

Lelkiekben felkészültem a szokásos nagybeszédre, amit mindig előadott, valahányszor kimentem a házból sötétedés után. Legyen nálam a mobilom, sehova ne menjek egyedül, maradjak a jól megvilágított környékeken, és végül a kedvence: „Először sikíts, aztán kérdezz!”

16. oldal

Wello_Book>!

Lukas és Jared legalább a válaszok egy részét tudta, én viszont még a kérdéseket sem ismertem.

Nikii9125>!

Ha nem ismerem őket, azt gondoltam volna, hogy négy átlagos gimist látok, akik suliba menet beugrottak az étterembe egy kávéra. Egy srácot – akiről senki nem tudott semmit, mert senkit nem engedett közel magához; egy ifjú zsenit – aki három osztályt ugrott egyszerre, mert olyan jól ismerte a függvényeket; egy lányt – akivel minden fiú randizott volna, de senki nem merte leszólítani; és végül egy cuki pofát – aki úgy nézett ki, mint a szomszéd srác, csak éppen túl sok titoknak volt birtokában.

142. oldal

BubbleTea>!

Ügyesen kell fűznöd a zsinórt az ujjaid között ahhoz, hogy elkaphasd az álmaidat. Nem szabad elveszíteni őket, mert nagyon nehéz útra rájuk találni!

106. oldal


A sorozat következő kötete

Légió sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Anna Banks: Poszeidón
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Rachel Vincent: Lélektolvajok
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Richelle Mead: Vérvonalak
Elizabeth Lim: Fénytörések
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Soman Chainani: Jótett helyébe