Unbreakable ​– Törhetetlen (Légió 1.) 209 csillagozás

Kami Garcia: Unbreakable – Törhetetlen

Miután Kennedy Waters holtan találja édesanyját, fenekestül felfordul az egész élete. Az ideig meg sem fordul a fejében, hogy a világot valójában a sötét szellemvilág lényei irányítják. Erre akkor döbben rá, amikor egy ikerpár, Jared és Lukas Lockhart betörnek Kennedy szobájába, és elpusztítják azt a veszélyes szellemet, amelynek a lány megölése lett volna a feladata. A testvérektől tudja meg, hogy édesanyja egy titkos ősi szervezet, a Légió tagja volt, melynek célja és feladata a világ megvédelmezése egy bosszúszomjas démontól. És a szervezet öt tagját ugyanazon az estén gyilkolták meg. Most Kennedy-nek kell átvennie anyja szerepét a Légióban, hogy fényt derítsen az igazságra, és hogy életben maradjon. Két másik Légió-tag, Csuhás és Alara segítségével a fiatalok azt a fegyvert keresik, amivel elpusztíthatják a démont. Útjuk során a démon általa irányított szellemekkel is felveszik a harcot.

Eredeti mű: Kami Garcia: Unbreakable

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633737903 · Fordította: Zelei Róbert

Kedvencelte 32

Most olvassa 17

Várólistára tette 187

Kívánságlistára tette 159

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Lanore P
Kami Garcia: Unbreakable – Törhetetlen

Sokkal jobb volt, mint amire számítottam az eddigi értékelések, százalékok alapján. Kicsit olyan volt nekem, mint az Odaát, a Szellemekkel suttogó és a Csontváros összeturmixolt, tiniszereplős végeredménye, végig bennem volt egyfajta „ismerős” érzés, de kifejezetten tetszett a stílus és az alaptörténet, sőt, a karakterekkel is egész jól kibékültem. A fél csillag levonás a romantikus szál miatt van, én másképp oldottam volna meg, de ezt leszámítva nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, mert természetesen úgy van vége, hogy az ember azonnal akarja a következő kötetet. Remélem, hamarosan olvashatom :)

7 hozzászólás
>!
Szami81
Kami Garcia: Unbreakable – Törhetetlen

Van itt minden, mint a jo boltban, csupa horrorfilmes finomsag:
– temetoben ejszaka mezitlab szaladgalo kamaszlany (aha, velem is minden nap megesik…ja nem :/)
– be nem dugott radiobol megszolalo ismetlodo fenyegetes
– megszallt, gonosz macska
– szettrancsirozott jatekbaba testreszek
– gonosz kisgyerek szellemek egesz sorozata
– szellemirto, demonuzo kamaszok megmentik a vilagot (soszoras, sopisztoly, szenteltviz, titkos abrak, megfejtendo rejtelyek)
– bonusz klise: fincsi szerelmi haromszog testverpar fiukkal, csak ugy elso latasra, yepp! spoiler

Amugy meg, ha nekem halna meg spoiler es hirtelen szellemeket meg demonokat kezdenek latni, ezen egyaltalan nem lepodnek meg, nem akadnek ki, hanem inkabb 0-24 oraban azon tunodnek, hogy vajon melyik fiut valasszam. Aha. Mi sem termeszetesebb.

Nem volt rossz amugy, mert ketsegtelenul porgos volt, olvastatta magat es szorakoztato volt. A maga szemforgatos modjan. :))

>!
MFKata P
Kami Garcia: Unbreakable – Törhetetlen

Rendkívül izgalmas, fordulatokban gazdag és horrorisztikus könyv, tele bosszúálló szellemekkel és egy démonnal, akik nem hagynak egy percnyi sem nyugtot a főhőseinknek és az olvasónak sem!

Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2014/06/kami-garcia-unb…

4 hozzászólás
>!
LyliaBloom I
Kami Garcia: Unbreakable – Törhetetlen

Basszus, annyira tudtam, hogy ez lesz!
Aki olvasta, az érti. Annyira egyértelmű volt.
És szerintem az a szellem az anyjáról beszélt, bár lehet, hogy ezzel most mellényúltam.

Egy dolog viszont zavart: MIKOR és MITŐL kezdtek el ezek ketten ennyire nagyon érezni egymás iránt?

Amúgy meg jó volt, érdekes. Szeretem az ilyen titkok után kutatós, nem tudom ki vagyok és mit tudok típusú könyveket.
Kíváncsian várom a többi részét is, remélem megjelenik majd nálunk.

6 hozzászólás
>!
Blackfire
Kami Garcia: Unbreakable – Törhetetlen

Egyik kedvenc lett,de mégis olykor olyan érzésem támadt, hogy valami hiányzik belőle. Nem tudom megmondani, hogy pontosan most mire is gondolok de néha olvasás kozben rendesen hianyerzetem támadt.
De mindent egybevetve a könyv néhol félelmetes,de mégis káprázatosan elragadó. Ezt megmagyarázni aligha lehet ezt át kell élni ,el kell olvasni.Az ember már a kormeit rágja mert annyira érdekfeszítő a történet es annyira hátborzongató, de megse tudod letenni és annyira jó az egész hogy szinte már te csodálkozol rajta.
Csak ajánlani tudom.Azt nem garantálhatom ,hogy mindenkinek tetszeni fog aki elolvassa, de azt igen hogy veszíteni nem veszít vele semmit.

>!
deen
Kami Garcia: Unbreakable – Törhetetlen

Most egy kicsit nehezen találom a szavakat, mert valahogy semmi sem tudja leírni ezt az élményt. Két szóban: hátborzongatóan izgalmas. Amikor valami újat kapok egy könyvtől, azt nagy lelkesedéssel tudom fogadni. Mert ez számomra új volt. Harc olyan lényekkel, akiket sokszor nem is látunk. A szereplők nagyon a szívemhez nőttek már az első oldalakon. Kennedy nem egy szupercsaj, inkább egy visszahúzódó lány, aki sok fájdalmat hordoz magában, és a rajzolásban éli ki magát. Egy napon pedig hirtelen elveszíti az édesanyját. Négy héttel később pedig őt is megtámadja valami, ami elől két teljesen ismeretlen fiú menekíti meg. Kennedy most először hall szellemekről, akik bánthatják az embereket és Andras-ról, a démonról, aki irányítja őket. Ő pedig a Légió ötödik tagja, akik ezekkel a bosszúszellemekkel harcolnak. Kennedy nem hiszi el, hogy ő tényleg tag lehet, hiszen a többiekkel ellentétben ő nem kapott semmilyen kiképzést, látszólag nincs olyan képessége, amivel a csapat értékes tagja lehetne. Az írónő pedig végig megtartja magának mindkét lehetőséget, az olvasó pont olyan bizonytalan, mint Kennedy. A csapat egy olyan eszköz darabjait keresi, ami segítene Andrast elpusztítani. A keresés közben pedig hihetetlen izgalmas szituációkba keverednek, ahol az életük a tét. Lehetne hibákat felsorolni, de nem teszem, mert az igazán eredeti történet mellett egyáltalán nem akadtam fenn semmi nagy dolgon. A könyv nagyon gördülékenyen halad előre, miközben egyre többet tudunk meg a szereplők egyéni sorsáról. Jared és Lukas, mint egy érme két oldala, mindketten hordozzák a saját sérelmeiket, ami miatt nagy köztük a feszültség. Alara nagyon keménynek mutatja magát, de igazából egy rémült tini (imádtam, hogy végre van egy karakter, aki irtózik a rózsaszíntől), Csuhás pedig fiatalabb révén nehezebben érvényesül a csapatban. Kennedy pedig nem találja a helyét köztük. Az írónő nagyon jól eltalálta az egyensúlyt ebben a könyvben, a romantikus szál nem kap akkora hangsúlyt. Mindvégig jelen van, de igazából csak a végén kap jelentőséget. Sok kérdés megválaszolatlan maradt, remélem a folytatásban válaszokat is kapunk rájuk. Ez a könyv most tényleg annyira betalált nálam, hogy ha lehetne hat csillagot adnék. A függővéget megint csak köszönöm, most rághatom a körmöm a folytatásig.

>!
Navi
Kami Garcia: Unbreakable – Törhetetlen

Tökéletesen kikapcsolt erre a néhány órára, amíg olvastam. Izgalmas, fordulatos, szerethető főhősökkel. Kennedy sem nyavalygott annyit, mint egy átlagos hősnő. Már az elején egyértelmű volt, melyik fiúhoz vonzódik. Jared „titka” meglepett, nem számítottam erre. Csuhás jópofa, őt bírtam a legjobban. Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra :)

>!
schesztiஐ P
Kami Garcia: Unbreakable – Törhetetlen

Kami Garcia lenyűgözött az első regényével, és mivel azt nem egyedül írta, nagyon kíváncsian vártam, mit alkot. :)
A borító elsőre megtetszett, bár a rajta pózóló „badass” hősnő nyomokban sem emlékeztet a főszereplő Kennedy-re. Persze lehet, hogy csak még nem… :)

Ami nagyon tetszett a könyvben, az főleg az Anna-hangulat, de sajnos csak azoknál a jeleneteknél „ütött”, amikben szellemek voltak. Ezekből nekem lehetett volna több – fokozta az izgalmat, pörgősebbé, talán fura szóhasználat, de elevenebbé tették a könyvet.

Egy-két megható és szép képet is kapunk ezek között a szellemes epizódok között, és szerintem remekül oldotta meg Kami, nem lett érzelgős, giccses, mégis megérintette az embert. Kifejezetten szerettem a harcolós részeket.

Ami nem tetszett, az a bűvös szerelmi háromszög. Az gyerekes és butácska volt, vagy ha már bele „kellett” tenni, én tovább halogattam volna a választást.

Remekül alakult viszont a sztori vége, imádtam!

>!
dRen P
Kami Garcia: Unbreakable – Törhetetlen

Nagyon szellemes történet :D

Na jó, (szó)viccet félretéve, izgalmas, pörgős, akciódús történet, néha talán már túl gyorsan is történtek az események, alighogy megoldottak egy helyzetet/problémát máris rohantak tovább, hogy a következőt is megoldják és így tovább. Olvastatja magát, nincsenek benne unalmas részek, az ember csak sodródik az eseményekkel, aztán azon kapja magát, hogy hipp-hopp a könyv végére ért. A szereplőkről viszont nem sokat tudtunk meg ebből a részből (sajnos), remélem a későbbi kötetekben jobban megismerhetjük majd őket. Végig fenntartotta az érdeklődésemet, érdekes ez a szellem/démonűzős téma. Kíváncsian várom a folytatást, egyrészt, mert sok a megválaszolatlan kérdés, másrészt pedig ahogy véget ért a könyv… gyerekek, ezt rakjátok rendbe, ha tudjátok!! :D

>!
Barbi0613
Kami Garcia: Unbreakable – Törhetetlen

Hogy én már hányszor megfogadtam, hogy sorozatba addig nem kezdek míg ki nincs adva az összes része, és hányszor elbuktam már! :'( :D És most átkozom magamat, hogy nem bírtam ki, mert olyan vége van, de olyan, és annyi, de annyi kérdésem van, hogy húúúúú…
Elsőnek Kennedy egy hisztis kiscsajnak tűnt, de utána összekapta magát, és reménykedett, igyekezett a legjobb döntéseket meghozni, ahogy mindnyájan, és mégis hiába.
Jared és Lukas – a sötétség és a világosság – bár ez csak kezdetben tűnik így, hiszen jobban megismerjük őket, és meg tudjuk, hogy mi is történt.
Csuhás, szerintem te vagy a legjobb karakter benne :D
Alara…neked van a legfurcsább neved, elsőnek kicsit utáltalak, de utána megismertelek, és ezek a hangulati változások, nekem kicsit furcsák voltak, de oké, így is megkedveltelek :))

Számomra nagyon izgalmas és szórakoztató egy könyv. Nagyon várom már a folytatását, addig pedig csak a sötétben tapogatózok, hogy mi is fog kisülni, kiderülni még. :(


Népszerű idézetek

>!
dRen P

Vajon milyen lehet, ha valakinek szárnya van, de fél a repüléstől?

18. oldal

>!
Łauraa

-Apám mindig azt mondta, hogy sem a szellemek, sem a démonok tettei nem érnek fel azzal a gonoszsággal, amit az emberek művelnek egymással.

>!
Eryka93

… a mosoly éppolyan törékeny dolog, mint a szív.

33. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kennedy Waters
>!
deen

– Tudod, hogy nem eszem rózsaszín kaját.
– Allergiás vagy az eperre? – kérdeztem.
– Nem, csak szimplán nem eszem meg semmit, ami rózsaszín – felelte Alara lazán, mintha ez magától értetődő lenne.
– Miért nem?
Alara rám nézett, majd beleszórta a kávéjába az immár vagy tizedik cukroszacskó tartalmát.
– A családom szerint a rózsaszín a halált jelképezi. Inkább ennék meg egy patkányt.
– Alaposan megcukrozva, mi? – kérdezte Csuhás a lány kávéjára mutatva.

137. oldal

>!
Łauraa

"Just lookin' for shelter from the cold and the pain
Someone to cover, safe from the rain…"

165. oldal

1 hozzászólás
>!
Nikii9125

Lelkiekben felkészültem a szokásos nagybeszédre, amit mindig előadott, valahányszor kimentem a házból sötétedés után. Legyen nálam a mobilom, sehova ne menjek egyedül, maradjak a jól megvilágított környékeken, és végül a kedvence: „Először sikíts, aztán kérdezz!”

16. oldal

>!
Wello_Book

Lukas és Jared legalább a válaszok egy részét tudta, én viszont még a kérdéseket sem ismertem.

>!
dRen P

Utáltam a sminket. Számomra olyan, mint az ujjlenyomatok egy bűntény helyszínén. Ha sírt az ember, lehetetlen volt megszabadulni a szeme alatt elkenődött fekete maszattól, ami legalább annyira volt égő, mint mások előtt zokogni.

23. oldal

>!
Łauraa

Az ember nem választhatja meg azt, aki valóban látja őt. Aki szavak nélkül is tudja, hogy érzed magad. Aki egyetlen pillantásával képes megnevettetni vagy megríkatni. Aki hatalmas szerencse megszerezni, és a legnagyobb balszerencse elveszíteni.


A sorozat következő kötete

Légió sorozat · Összehasonlítás

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Jared Lockhart · Kennedy Waters · Csuhás · Lukas Lockhart


Hasonló könyvek címkék alapján

Claudia Gray: Afterlife – Az életen is túl
Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
Cassandra Clare: Üvegváros
Wendy Higgins: Angyali gonosz
Rachel Vincent: Lélekmentők
Laini Taylor: Füst és csont leánya
J. L. Armentrout: Origin
Richelle Mead: A halál csókja