Beautiful ​Darkness – Lenyűgöző sötétség (Caster krónikák 2.) 278 csillagozás

Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Darkness – Lenyűgöző sötétség

A tizenhetedik holdtól rettegő Lena megszökik Gatlinből. Szerelmét, Ethant újra különös rémálmok gyötrik, és sejti, hogy folytatnia kell halott édesanyja kutatómunkáját ahhoz, hogy Lenat az Igézők világában megtalálhassa és megmenthesse.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
572 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454696 · Fordította: Antoni Rita
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
576 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455334 · Fordította: Antoni Rita
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
570 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454696 · Fordította: Antoni Rita

1 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Lena Duchannes · Ethan Lawson Wate · Wesley Jefferson Lincoln, Link · Ridley Duchannes · Amma Treadeau · Macon Ravenwood · Olivia Durand (Liv)

Helyszínek népszerűség szerint

Gatlin


Kedvencelte 42

Most olvassa 26

Várólistára tette 175

Kívánságlistára tette 152

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

reka0216>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Darkness – Lenyűgöző sötétség

Az első részhez képest szerintem unalmasabb volt.Nagyon sokáig olvastam ,mert egyszerűen nem kötött le és szerintem kevesebb oldalban is meg lehetett volna írni.Lena nagyon irritált az egész viselkedésével.Örültem viszont , hogy Link több szerepet kapott a könyvben és Ridley-t is kezdem megkedvelni a személyisége ellenére.A történet egyébként nem volt rossz ,bár a nagy fordulatok nálam nem ütöttek nagyot.A folytatást el fogom olvasni,mert érdekel mi fog történni a szereplőkkel.

Véda P>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Darkness – Lenyűgöző sötétség

Lenát az Egyszemű Veszedelemmel kellett volna addig verni, míg lehet… Jesszusom, az a nő!
Viszont az USA Déli szokásaira felhívta a figyelmem, és a szokásokról, kultúráról, hiedelmekről szóló részek nagyon tetszettek!

2 hozzászólás
tündérrózsa>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Darkness – Lenyűgöző sötétség

Egy újabb „ha olvasom érdekel, de ha leteszem, nem akarózik újra felvenni” típusú könyv. Nemhiába halogattam annyi ideig. Az első rész után nem igyekeztem belefogni, pedig már jó ideje nálam állomásozik drága @Droci jóvoltából. Fura kettősség van bennem, mert sok helyen szörnyen untam, ugyanakkor, mire a végére értem, a folytatásokra is kíváncsi lettem. Ez a keltálás szó még mindig az agyamra megy, annyira irritál, hogy néha pont amiatt tettem le a könyvet a fejezet vagy épp az oldal közepén. Sokszor azt mondtam, hagyom inkább a fenébe az egészet, erre a végén történik valami, ami miatt most el akarom olvasni a következő részt is. :) Persze nem kaparom érte a falat, majd egyszer, ha az utamba kerül valahogy, elolvasom.
Óh, igen… egyértelműen Link és Ridley a kedvencem. :)

6 hozzászólás
kávésbögre P>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Darkness – Lenyűgöző sötétség

Ebben a részben az volt a szuper, hogy megtudtam, spoiler, és kaptunk egy új szereplőt – Liv-et –, viszont az a nyavalygás, amit Ethan lenyomott – úristen, Lena már nem szeret, csak rá tudok gondolni, nincs értelme az életemnek nélküle –, az valami borzalmas volt. Nekem kicsit Twilight Saga Újhold áthallása volt spoiler
Igazából ebben a részben tényleg Macon látomásai és a hozzá kapcsolódó dolgok voltak a legérdekesebbek. Ridley még mindig elég unszimpatikus – de gondolom neki pont ez a feladata a történetben –, az öreglányok meg jófejek, bár Amma néha kicsit túlzásba esik (nem nagyon bírom ezt a „korhollak, de szeretlek” stílust).

Fairy>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Darkness – Lenyűgöző sötétség

Hát hol is kezdjem.
Lena ebben a kötetben kibírhatatlan a nyávogásával és az önsajnálatával együtt.
Ethan előtt le a kalappal,hogy végig kitartott mellette.
Jó sok titok kerül napfényre.
Ki is Ethan,és az Anyukája az egyik tippem bevált a másikon meglepődtem.
Mi is történt Maconnel,ennek mondjuk nagyon örültem kedvenc karakter.
Link igazi barát,picit sajnáltam de nagyon kíváncsi vagyok mi lesz vele.
Na és a vége Ridley és a fénygömb.

janka0416>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Darkness – Lenyűgöző sötétség

Borító: 5/5 – Kék! (L)
Cselekmény 5/5**: Eseménydús. :D
Lenyűgöző sötétség sokkal „bonyolultabb",mint a lenyűgöző teremtmények.
Már az első 50 oldalon felkelti az olvasó érdeklődését számos kérdésről. Gondolok itt Johnra, Sarafinere.
Ahogy telik az idő, egyre forrósodik a hangulat. :D Véleményem szerint a második rész sokkal magasabb szintre emeli a dolgokat. Sokkal több az izgalmas jelenet az Ígézők és a Incubusok miatt.
Szereplők jelleme is teljesen megváltozik a második részben, és a köztük lévő kapcsolat is.
pl. Link bátorsága, Liv és Ethan?? Ezen kivül rengeteg új szereplővel is megismerkedhetünk. :)
A könyvnek a nevében is benne van :D 100%-ig lenyűgöző! Mindig egy újabb szintre tornássza fel magát.
*Florence & the Machine – Seven Devils* – https://www.youtube.com/watch…

Talpacska>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Darkness – Lenyűgöző sötétség

Na végre egy kis izgalom és bonyodalom.
A szereplők eltávolodása egészen meglep, főleg Lena viselkedése – kiakasztó. Szegény Ethan csak kapkodja a fejét. Milyen érdekes a szerelmes pár mindkét fele találkozik egy tökéletes alternatívával a gondjaikra (Liv és John).
Lucille és a nővérek nagyobb szerephez jutottak, ami szerintem kifejezetten jót tett a történetnek, sőt igazságszerint még Ridley-t is egészen csíptem ebben a kötetben.
Az is pozitívum, hogy végre Ethanről kiderül miképpen kapcsolódik ehhez a világhoz, és a kis csipet csapat elindul megmenteni a befordult Lenát (hát ki mást?)
A vége megint mi a franc történt itt hatású és nem hiszem el, hogy megint el kellett odázni a döntést amikor kb a legjobb alkalom lett volna, hogy majdnem minden gondjuk megoldódjon – hiszen a két féltett karakter a sötét oldalról már feltehetőleg védett… vagy nem?
Mind1, olvasom a folytatást… kiváncsi vagyok arra a káoszra és hogy hogyan teszik rendbe Miss. befordult-tini-vagyok-és-nem-tudok-dönteni-ezért-eltaszítok-mindenkit döntéséből fakadó következményeket.

Mazsidrazsi>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Darkness – Lenyűgöző sötétség

Ez aztán a nem semmi folytatás!
Ethant még jobban lehet imádni, Link még több szerepet kap, és még több szereplő jön! :D
Ethan Wate engem teljesen elvarázsolt. Tetszett a kitartása, hogy van benne spiritusz, kész mindenre. Emellett van egy érző szíve és jó kis humora :)
Link nagyobb figyelmet kapott, humorban megint nem volt hiány :) Tényleg ilyen egy jó pasibarát…
Ahhoz képest, hogy az első részben bírtam Lenát, most falhozvágtam volna… annyira buta csitrit játszotta, ahelyett, hogy megbeszélte volna a dolgot Ethannel… az túl egyszerű lett volna, tudom. Hülye húzásai és lépései lettek, és befolyásolható lett. Átverték, de rendesen. Ez a John gyerek pedig nagyon idegesítő volt….
Marian még mindig jó fej, és jó, hogy kaptunk egy Liv-et :) aranyos és bevállalós angol csajszi :) Ha nincs Lena, talán örültem volna egy-két dolognak… :)
Ridley meglepetéseket tartogatott…. Furcsa még mindig nekem, nem nagyon tudom hova tenni. De már tisztábban látom őt :)
Az a sok misztikum, és az újbóli látomások, a megoldások, az, hogy milyen üzeneteket kapott Ethan és hogyan… fenomenális volt :) Végre egy 2. rész, ami jól sikerült :))

Sokszor elérzékenyültem a könyvön, mert nehéz nekem olyan srácokról olvasni, akik elveszítették a szüleiket. Valahol mégis jó volt, hogy betekintést nyerhettem abba, mi zajlik le bennük. Nehéz és fájó dolog, és ők teljesen másképp élik meg. Voltak benne igazán szép részek.

RRoxana>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Darkness – Lenyűgöző sötétség

Miért? MIÉRT??? Mi a fészkes fenéért kellett folytatni a lenyűgöző teremtményeket? Azért,h hogy egyre unalmasabb, nyögvenyelős részek szülessenek?
Hmmmm?

Hogy én mennyit szenvedtem, pedig jó a történet.
Az első rész lenyűgöző… ez meg …közelébe se ér. Nagyon el lett rontva. Pedig tényleg remek a sztori. Igaz nagyon sok titokra fény derült ebben a kötetben és voltak a izgalmas részek leginkább a vége felé, de ha nem lett volna Link én már kitéptem volna a hajamat. Link tartotta életben a történetet!
Lenat legszívesebben felpofoztam volna. Ebben a kötetben kibírhatatlan volt a nyávogásával és az önsajnálatával együtt. Ethan előtt meg emiatt le a kalappal, hogy végig kitartott mellette. Apropó Ethan. Imádom, hogy a könyv az ő szemszögéből van, mert így kevésbé idegesítő, és leginkább azért jó mert ő se tud mindet, de a karaktere sajnos olyan semleges. :( A kapcsolatuk Lenával meg most nem volt olyan szép mint az előző részben.
De ezeket félrerakva meg az unalmas részeket, elég izgalmasnak mondható a könyv a sok titokkal együtt ami kiderült. Csakhogy ehhez kilencszer kellett újra kezdenem az olvasást. Kilencszer! (Nem értem miért nem adtam fel…Csoda)
Na szóval kiderült, hogy ki is Ethan, és az Anyukája és hogy mi is történt Maconnel, meg jó sok minden.
Ó és Ridley! Még ő adott életet a könyvnek! Ő egy szuper karakter.

Sajnos ez a kötet nagy csalódás volt!
A többi részt semmiképpen sem olvasom tovább!

Paulina_Sándorné P>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Darkness – Lenyűgöző sötétség

Kínlódás volt számomra a könyv. Inkább más könyvet vettem a kezembe, csak ne ezt. Azért voltak benne jó részek, de ezek nem ellensúlyozzák az egészet. spoiler Lena az agyamra ment az elején. Már nagyon túlzásba vitte szerintem, nem kellett volna ellöknie magától Ethan-t. A vége felé nagyon meglepődtem, spoiler. Örültem neki. A könyv vége nem volt rossz, bár egy kicsit túlzásnak érzem Link miatt. Lehet, hogy ez a lépés már nem kellett volna.


Népszerű idézetek

lutza>!

A gimnázium egy pocsék hely. Ez vitathatatlan igazság, és az, aki kitalálta, hogy ezek az ember életének legszebb évei, vagy be volt rúgva, vagy csak áltatta magát.

35. oldal

Cheril>!

Amikor az ember egyedül ül a sötétben, eszébe juthat, milyen hatalmas a világegyetem, és hogy milyen távol is vagyunk egymástól. A csillagok oly közelinek tűnnek, mintha megérinthetnénk őket. De ez csak a látszat. Néha a dolgok sokkal messzebb vannak tőlünk, mint ahogy azt hisszük.

80. oldal

Ingryd >!

Senkivé lett, ki meghalt, senkivé, ki él
Senki, az áldozat, és a senki, ki nem fél
A senki, már nem hall engem, a senki, ki szeret
A senki, ki eltűnt, a senki, ki rám mered
Senki sincs velem, senki sem maradt
Senki sem ért meg
Csak a csupasz falak

71. oldal

mrsp>!

– Nem akarok menni.
– Az iskola nem olyan hely, ahová bárki is kifejezetten vágyik.

35. oldal, Citrom és hamu

justagirl>!

– Várj csak egy pillanatot! – lépett mellém Link. – Örülök, hogy nálad van a kis arany könyv, meg minden, de egy egész Vérfalka ólálkodik odalent, meg a Vámpírcsóka, plusz Lena anyja, meg a Sith Uralkodó, vagy mi az ördög ez az Abraham. És ahogy látom, Han Solo nem nagyon akar felbukkanni, hogy kisegítsen minket! Szóval nem gondolod, hogy kicsivel többre lenne szükségünk egy könyvnél?

508. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wesley Jefferson Lincoln, Link
agivagyok>!

– Bújj közelebb, reszketsz!
Lena elmosolyodott, anélkül, hogy rám nézett volna.
– Mióta kell okot keresni arra, hogy hozzád bújjak?

40. oldal

mrsp>!

Tizenhét hold, tizenhét év
Sötét és Fény a szemedben ég
A nem zöld, az igen aranyló,
Tizenhét lesz az utolsó.

31. oldal, Az odaégett gofri


A sorozat következő kötete

Caster krónikák sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Melissa Marr: Veszélyes játék
Richelle Mead: A halál csókja
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Richelle Mead: Vérvonalak
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Anna Banks: Poszeidón
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Rachel Vincent: Halott lelkek