Beautiful ​Darkness – Lenyűgöző sötétség (Caster krónikák 2.) 220 csillagozás

Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Darkness – Lenyűgöző sötétség

A tizenhetedik holdtól rettegő Lena megszökik Gatlinből. Szerelmét, Ethant újra különös rémálmok gyötrik, és sejti, hogy folytatnia kell halott édesanyja kutatómunkáját ahhoz, hogy Lenat az Igézők világában megtalálhassa és megmenthesse.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
572 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454696 · Fordította: Antoni Rita
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
576 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455334 · Fordította: Antoni Rita
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
570 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454696 · Fordította: Antoni Rita

1 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Lena Duchannes · Ethan Lawson Wate · Wesley Jefferson Lincoln, Link · Ridley Duchannes · Amma Treadeau · Macon Ravenwood · Olivia Durand (Liv)

Helyszínek népszerűség szerint

Gatlin


Kedvencelte 38

Most olvassa 23

Várólistára tette 163

Kívánságlistára tette 148

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Darkness – Lenyűgöző sötétség

Már az első résznél fogadkoztam, hogy nem fogom folytatni az olvasást, ehhez képest, meg megint itt vagyok és kiolvastam a második kötetet.
Nem szabad választás volt előre leszögezem, de az egyik barátnőmmel vitakört folytatok, mely könyveket nem kedvelem és miért, és, hogy merem leszólni a kedvenc sorozatát, ha nem olvastam végig?! Ebben van igazság, ezért egy résszel még éppen megpróbálhatom, hátha.
De nem, ez nem az én sorozatom, ráadásul, ezt jobban untam, mint az első részét.
Mindenkinek más, és más tetszik, el kell fogadnom és neki is, hogy nem vagyunk egyformák.
És attól, hogy „mindenevő” vagyok tematika szerint, biztos, hogy nem fogok rajongani sorozatokért.
Itt az élő példa rá.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
576 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455334 · Fordította: Antoni Rita
>!
Ria23 
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Darkness – Lenyűgöző sötétség

Az első részhez hasonlóan ez is újraolvasás volt. Már akkor is tartottam az ősi bölcsességtől, miszerint „A folytatások mindig sz**abbak, mint az első részek…”
Szerencsére ennél ez nem igazolódott be. A Lenyűgöző sötétség színvonala ugyanis megegyezik az első kötetével.
A történet ugyanolyan izgalmas, a szereplők ugyanolyan szerethetőek, a feszültség ugyanúgy jelen van. Fény derült egy csomó dologra Ethan és Lena kapcsolatát illetően, Ethan mamájáról, illetve magáról Ethan barátunkról is.
Tetszett, hogy Link nagyobb szerepet kapott, mint az első részben. Liv engem valamiért idegesített, Lenát pedig sokszor nem értettem. Jó ötlet volt szétszedni az Ethan-Lena duót, így tudtak önmagukban is érvényesülni.

Off: Az újraolvasásnak hála ismét fellángoltak érzéseim a déli államok kultúrája iránt, így azt hiszem belevetem magam azok tanulmányozásába.

>!
RVivi
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Darkness – Lenyűgöző sötétség

Fogalmam sincs, hogy mi lesz még a másik két részben, de ezért a részért már megérte folytatni. Nagyon tetszett, alaposan túltett az első részen. Csak úgy faltam az oldalakat, ahányszor a kezembe került a könyv, nem bírtam megállni.
Eleve kevesebb az Ethan-Lena rész benne. Nagyon jó ötlet volt szétszedni őket egy időre, de azért még mindig nem igazán bocsájtottam meg a titkolózások miatt. Sokkal jobb volt, hogy Ethant bedobták egy másik csapatba. Livvel és Linkkel szuperek voltak. Annyira szurkoltam, hogy legyen valami Ethan és Liv között, kár, hogy esélytelen amiért ilyen nagy szerelemben van ez a kettő… Ethan-Lena
A legnagyobb pozitívuma pedig: kiderült mi Ethan szerepe ebben a sztoriban. Végre! Már az első rész óta ezen vagyok kiakadva, hogy mi lesz már vele, derüljön ki valami. Gatlin most nem tudott annyira kiakasztani, mert most szerencsére nem volt túl sok szerepe. A sztori pedig nagyrészt pörgött, szerintem egyáltalán nem volt unalmas. Bár elég hülyén lett megoldva ez a Kiválasztás dolog… Még mindig sokat stresszeltek ezen.
Már emiatt a rész miatt azt mondom, hogy megérte folytatni. Nem tökéletes, de tetszett. *-* Remélem a folytatás nem lesz pofára esés, ha már ez ilyen jó lett.

>!
reka0216
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Darkness – Lenyűgöző sötétség

Az első részhez képest szerintem unalmasabb volt.Nagyon sokáig olvastam ,mert egyszerűen nem kötött le és szerintem kevesebb oldalban is meg lehetett volna írni.Lena nagyon irritált az egész viselkedésével.Örültem viszont , hogy Link több szerepet kapott a könyvben és Ridley-t is kezdem megkedvelni a személyisége ellenére.A történet egyébként nem volt rossz ,bár a nagy fordulatok nálam nem ütöttek nagyot.A folytatást el fogom olvasni,mert érdekel mi fog történni a szereplőkkel.

>!
tündérrózsa
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Darkness – Lenyűgöző sötétség

Egy újabb „ha olvasom érdekel, de ha leteszem, nem akarózik újra felvenni” típusú könyv. Nemhiába halogattam annyi ideig. Az első rész után nem igyekeztem belefogni, pedig már jó ideje nálam állomásozik drága @Droci jóvoltából. Fura kettősség van bennem, mert sok helyen szörnyen untam, ugyanakkor, mire a végére értem, a folytatásokra is kíváncsi lettem. Ez a keltálás szó még mindig az agyamra megy, annyira irritál, hogy néha pont amiatt tettem le a könyvet a fejezet vagy épp az oldal közepén. Sokszor azt mondtam, hagyom inkább a fenébe az egészet, erre a végén történik valami, ami miatt most el akarom olvasni a következő részt is. :) Persze nem kaparom érte a falat, majd egyszer, ha az utamba kerül valahogy, elolvasom.
Óh, igen… egyértelműen Link és Ridley a kedvencem. :)

6 hozzászólás
>!
Véda MP
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Darkness – Lenyűgöző sötétség

Lenát az Egyszemű Veszedelemmel kellett volna addig verni, míg lehet… Jesszusom, az a nő!
Viszont az USA Déli szokásaira felhívta a figyelmem, és a szokásokról, kultúráról, hiedelmekről szóló részek nagyon tetszettek!

2 hozzászólás
>!
Fairy
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Darkness – Lenyűgöző sötétség

Hát hol is kezdjem.
Lena ebben a kötetben kibírhatatlan a nyávogásával és az önsajnálatával együtt.
Ethan előtt le a kalappal,hogy végig kitartott mellette.
Jó sok titok kerül napfényre.
Ki is Ethan,és az Anyukája az egyik tippem bevált a másikon meglepődtem.
Mi is történt Maconnel,ennek mondjuk nagyon örültem kedvenc karakter.
Link igazi barát,picit sajnáltam de nagyon kíváncsi vagyok mi lesz vele.
Na és a vége Ridley és a fénygömb.

>!
kávésbögre P
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Darkness – Lenyűgöző sötétség

Ebben a részben az volt a szuper, hogy megtudtam, spoiler, és kaptunk egy új szereplőt – Liv-et –, viszont az a nyavalygás, amit Ethan lenyomott – úristen, Lena már nem szeret, csak rá tudok gondolni, nincs értelme az életemnek nélküle –, az valami borzalmas volt. Nekem kicsit Twilight Saga Újhold áthallása volt spoiler
Igazából ebben a részben tényleg Macon látomásai és a hozzá kapcsolódó dolgok voltak a legérdekesebbek. Ridley még mindig elég unszimpatikus – de gondolom neki pont ez a feladata a történetben –, az öreglányok meg jófejek, bár Amma néha kicsit túlzásba esik (nem nagyon bírom ezt a „korhollak, de szeretlek” stílust).

>!
Talpacska P
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Darkness – Lenyűgöző sötétség

Na végre egy kis izgalom és bonyodalom.
A szereplők eltávolodása egészen meglep, főleg Lena viselkedése – kiakasztó. Szegény Ethan csak kapkodja a fejét. Milyen érdekes a szerelmes pár mindkét fele találkozik egy tökéletes alternatívával a gondjaikra (Liv és John).
Lucille és a nővérek nagyobb szerephez jutottak, ami szerintem kifejezetten jót tett a történetnek, sőt igazságszerint még Ridley-t is egészen csíptem ebben a kötetben.
Az is pozitívum, hogy végre Ethanről kiderül miképpen kapcsolódik ehhez a világhoz, és a kis csipet csapat elindul megmenteni a befordult Lenát (hát ki mást?)
A vége megint mi a franc történt itt hatású és nem hiszem el, hogy megint el kellett odázni a döntést amikor kb a legjobb alkalom lett volna, hogy majdnem minden gondjuk megoldódjon – hiszen a két féltett karakter a sötét oldalról már feltehetőleg védett… vagy nem?
Mind1, olvasom a folytatást… kiváncsi vagyok arra a káoszra és hogy hogyan teszik rendbe Miss. befordult-tini-vagyok-és-nem-tudok-dönteni-ezért-eltaszítok-mindenkit döntéséből fakadó következményeket.

>!
Robimano96
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Darkness – Lenyűgöző sötétség

Miért? MIÉRT??? Mi a fészkes fenéért kellett folytatni a lenyűgöző teremtményeket? Azért,h hogy egyre unalmasabb, nyögvenyelős részek szülessenek?
Hmmmm?

Hogy én mennyit szenvedtem, pedig jó a történet.
Az első rész lenyűgöző… ez meg …közelébe se ér. Nagyon el lett rontva. Pedig tényleg remek a sztori. Igaz nagyon sok titokra fény derült ebben a kötetben és voltak a izgalmas részek leginkább a vége felé, de ha nem lett volna Link én már kitéptem volna a hajamat. Link tartotta életben a történetet!
Lenat legszívesebben felpofoztam volna. Ebben a kötetben kibírhatatlan volt a nyávogásával és az önsajnálatával együtt. Ethan előtt meg emiatt le a kalappal, hogy végig kitartott mellette. Apropó Ethan. Imádom, hogy a könyv az ő szemszögéből van, mert így kevésbé idegesítő, és leginkább azért jó mert ő se tud mindet, de a karaktere sajnos olyan semleges. :( A kapcsolatuk Lenával meg most nem volt olyan szép mint az előző részben.
De ezeket félrerakva meg az unalmas részeket, elég izgalmasnak mondható a könyv a sok titokkal együtt ami kiderült. Csakhogy ehhez kilencszer kellett újra kezdenem az olvasást. Kilencszer! (Nem értem miért nem adtam fel…Csoda)
Na szóval kiderült, hogy ki is Ethan, és az Anyukája és hogy mi is történt Maconnel, meg jó sok minden.
Ó és Ridley! Még ő adott életet a könyvnek! Ő egy szuper karakter.

Sajnos ez a kötet nagy csalódás volt!
A többi részt semmiképpen sem olvasom tovább!


Népszerű idézetek

>!
lutza

A gimnázium egy pocsék hely. Ez vitathatatlan igazság, és az, aki kitalálta, hogy ezek az ember életének legszebb évei, vagy be volt rúgva, vagy csak áltatta magát.

35. oldal

>!
Cheril

Amikor az ember egyedül ül a sötétben, eszébe juthat, milyen hatalmas a világegyetem, és hogy milyen távol is vagyunk egymástól. A csillagok oly közelinek tűnnek, mintha megérinthetnénk őket. De ez csak a látszat. Néha a dolgok sokkal messzebb vannak tőlünk, mint ahogy azt hisszük.

80. oldal

>!
Ingryd

Senkivé lett, ki meghalt, senkivé, ki él
Senki, az áldozat, és a senki, ki nem fél
A senki, már nem hall engem, a senki, ki szeret
A senki, ki eltűnt, a senki, ki rám mered
Senki sincs velem, senki sem maradt
Senki sem ért meg
Csak a csupasz falak

71. oldal

>!
mrsp

– Nem akarok menni.
– Az iskola nem olyan hely, ahová bárki is kifejezetten vágyik.

35. oldal, Citrom és hamu

>!
justagirl

– Várj csak egy pillanatot! – lépett mellém Link. – Örülök, hogy nálad van a kis arany könyv, meg minden, de egy egész Vérfalka ólálkodik odalent, meg a Vámpírcsóka, plusz Lena anyja, meg a Sith Uralkodó, vagy mi az ördög ez az Abraham. És ahogy látom, Han Solo nem nagyon akar felbukkanni, hogy kisegítsen minket! Szóval nem gondolod, hogy kicsivel többre lenne szükségünk egy könyvnél?

508. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wesley Jefferson Lincoln, Link
>!
agivagyok

– Bújj közelebb, reszketsz!
Lena elmosolyodott, anélkül, hogy rám nézett volna.
– Mióta kell okot keresni arra, hogy hozzád bújjak?

40. oldal

>!
mrsp

Tizenhét hold, tizenhét év
Sötét és Fény a szemedben ég
A nem zöld, az igen aranyló,
Tizenhét lesz az utolsó.

31. oldal, Az odaégett gofri


A sorozat következő kötete

Caster krónikák sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Sylvia Day: Megigézve
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Joss Stirling: Misty
Rick Riordan: Athéné jele
Richelle Mead: Vérvonalak
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Josephine Angelini: Istennő
Rachel Vincent: Halott lelkek
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag