Beautiful ​Creatures – Lenyűgöző teremtmények (Caster krónikák 1.) 639 csillagozás

Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények

Gatlin ​megyében ritkán érték meglepetések az embert. Legalábbis azt hittem. Kiderült, nagyobbat nem is tévedhettem volna.
Volt egy átok.
Volt egy lány.
És a végén
Ott volt egy sírgödör.
Lena Duchannes-hoz fogható lányt még nem láttak Gatlin városában. A középiskola új diákja mindent megtesz azért, hogy különleges képességeit és a családját sújtó évszázados átkot eltitkolja a városka vaskalapos polgárai és diáktársai előtt. Azonban az elfeledett Dél vadon burjánzó kertjeiben, borongós mocsaraiban és romos temetőiben nincs az a titok, ami örökre titok maradhatna. Ethan Wate számolja a napokat az érettségiig. Azon a napon nem csak a középiskolának, de Gatlinnek is búcsút akar mondani. Hónapok óta egy gyönyörű lány kísért az álmaiban. Amikor Lena beköltözik a város legrégebbi, egyben leghírhedtebb ültetvényére, Ethan megmagyarázhatatlan vonzódást érez iránta. Elszántan kutatni kezdi a kettejük közötti titokzatos kapcsolat eredetét.
Egy városban,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
552 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632453200 · Fordította: Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
548 oldal · ISBN: 9789632453217 · Fordította: Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
552 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632453200 · Fordította: Neset Adrienn

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Lena Duchannes · Ethan Lawson Wate · Wesley Jefferson Lincoln, Link · Amma Treadeau


Kedvencelte 118

Most olvassa 61

Várólistára tette 431

Kívánságlistára tette 271

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények

Nem is tudom, hogy kínomban sírjak vagy nevessek. Úgy érzem, hogy nem lett volna ez rossz, ha az írók nem húzták volna el ennyire. A felétől körülbelül a háromnegyedéig tetszett a legjobban. Tulajdonképpen gáz, hogy cirka 552 oldalt kellett várni a semmire, itt pedig, hogy igazán mire gondolok, azt a későbbiekben kifejtem. A könyv egésze szinte arról szólt, hogy várunk egy születésnapot, amikor minden eldől. Számolták vissza a napokat, bejártak iskolába, ahol Lenát mindenki utálta, illetve teljesen indokolatlan vádakkal akarták eltávolítani a suliból. Ez a rész nem hogy sajnálatra méltó lett volna, inkább csak idegesített. Főleg, hogy Lena folyton hisztizett, mintha az olvasó buta lenne és nem értené meg elsőre a könyv lényegét, ezért rágjuk 1000-szer a szájába. Igen, ilyen érzésem lett a végére.
A könyv fantasy vonala tetszett, kíváncsian vártam az Igézők világáról az információkat. Ebből úgy gondolom lehetett volna sokkal több, maradt pár nyitott kérdés.
A szereplők nem voltak túl érdekesek, semmi egyedi jellemmel nem rendelkeztek, tipikus kisvárosi emberkék.
A végével totál kiverte a biztosítékot nálam, pedig amúgy lehet sikerült volna valamennyire túl tennem magam azokon, amik nem tetszettek és inkább összpontosítani a jóra. Nyilván, minden író, aki sorozatban gondolkozik olyan függővéget szeretne írni, ami felkelti az olvasó figyelmét. Teljesen rendben van; az viszont, hogy itt bődületesen át lettem cseszve, na az nem. Végig szenvedtem 552 oldalt a nagy igazság miatt, a végére még érdekelt is, erre nem hogy a könyv végén nem derült ki, de csak a következő rész végén fog szerintem. Most komolyan ez az egyetlen ötlete van az írópárosnak, amit 1000 oldalban fejtegetnek? Ha ennyit várat magára, akkor inkább nem kérek belőle.

2 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények

"– Hozzá ne merj érni a pasimhoz, boszorkány!
A pasija.
Ez lettem volna én?
Mosolyogni próbáltam. De helyette elájultam."

Már megint szembe megyek a forgalommal, de túl van értékelve.
Jó igazából nem volt rossz, de jó sem.
Olvastam, mert mindent kiolvasok, de folyton elkalandoztak a gondolataim, nem tagadom untam.
Sem félelmetes nem volt, se érdekfeszítő, se egyedi karakter választás, se izgalom.
Maximum azért szorongtam mikor lesz már végre vége.
Kicsit vastag az unatkozáshoz, de hála égnek ezen is túl vagyok.
Eszem ágában sincs folytatni és újra olvasni sem fogom.
Örülök, hogy túl vagyok rajta.

3 hozzászólás
Klodette>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények

A minap pont volt a televízióban a filmadaptáció és most olvasási válságban szenvedek, mégis, meglepő módon kedvet kaptam hozzá, hogy újra elolvassam az alapul szolgáló regényt.
A Molyon egyébként kereken 80%-os értékelésén áll és nem túl jó kritikákat írtak róla, amit nem értek, mert nekem ez az első kötet régen is tetszett és most is.
Az igaz, hogy a folytatások már egyre inkább lehúzták a lelkesedésem, ráadásul a film sem sikerült valami fényesen, hiszen sok dolgot megváltoztattak benne, mégis akarok most írni erről a könyvről, mert szerintem méltatlanul kevés figyelmet kapott.
Leginkább azért emelném ki, mert az alapötlet nagyon jó, hiszen a szerzőpáros egy olyan önálló, egyedi mitológiával és varázslatokkal teli világot alkotott, amit kimondottan szeretek.
Fontos megemlítenem az érdekes és megosztó karakterek sorát, azokat a mellékszereplőket, akik szintén nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a cselekmény még érdekesebb és összetettebb legyen.
A kelekótya legjobb barát, Link, vagy a velejéig romlottnak látszó unokatestvér, Ridley, akik egy idő után sajátos, Se veled, se nélküled! szerelmi szálba keverednek.
Aztán ott van még a magának való, goromba nagybácsi Macon vagy Amma, aki anyja helyett és apja helyett is a családja Ethannek és akinek szintén megvan a saját kis titka.
Őket emeltem ki, de akad még megannyi furcsa és idegesítő szereplő, akik néha megbotránkoztatóak, néha megmosolyogtatóak, de mindig képesek valami meglepetést okozni.
Az az igazság, hogy szerintem nem kellett volna erőltetni a folytatásokat, hiszen az első rész egészen lezárt, kerek lett, hagyva egy burkolt kis ködöt, ami pont illett az addigi eseményekhez.
Az biztos, hogy a hangulata borzongató és halálos rejtélyekkel terhes, de éppen ezért szuperul átjön a Dél-Karolinai légkör.
A fullasztó meleg, a gázos mocsarak, a hatalmas kúriák és elhagyatott birtokok, a még mindig kísértő amerikai polgárháború, valamint a varázslat és persze a szerelem.
Bátran ajánlom ezt az első részt, mert szerintem méltatlanul alulértékelt és alábecsült könyv, pedig van benne bőven potenciál.
Önmagában is simán olvasható, főleg ha netán elrettentettem volna bárkit is az esetleges gyengébb folytatásoktól.

Bővebben:https://klodettevilaga.blogspot.com/2020/07/konyvkritik…

MVivien>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények

Nagyon örültem mikor láttam hogy az egész sorozat bent van a könyvtárban. Régebben már olvastam a könyvet, de szerettem volna a sorozatot az elejéről elkezdeni. Régen nagyon szerettem ezt a történetet, és alig vártam, hogy lássam a filmet, ami viszont hatalmas csalódás volt számomra.A könyv sokkal jobb.
A borító szerintem nagyon szép imádom. A történetet Ethan szemszögéből olvashatjuk, ez nekem nagyon tetszett . A másik főszereplő Lena volt, őt is kedveltem a történetben. Szerintem nagyon összeillő pár, megérdemelnék hogy boldogak lehessenek.
Nagy kedvencem volt még, Macon aki annak ellenére hogy spoiler mindenben segít Lena-nak. Nagyon tetszettek a könyvben a látomások, amikből kiderült, hogy ebben a családban miért nem választhatnak maguk a szereplők.
Második olvasásra is ugyanannyira tetszett, mint elsőre.Nagyon izgalmas, fordulatos regény, amihez hasonlót még nem olvastam, bátran ajánlom mindenkinek.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények

Caster krónikák 1

Ez nagyon sorozatindító könyv volt, az első a szerzőktől, de ott púposodnak még pár a várólistámon, talán nem kell sokat várniuk, hogy elolvassam, igaz nagyon sok olvasatlan könyvem van. A lényeg, hogy nagyon tetszett ez a könyv.
Nagyon izgalmas volt és kedvemre való volt a meseszövés, az iskolai környezet és a szereplők is.
Mondanom sem kell, hogy akinek ilyen anyja van, mint Lena-nak, annak nincs szüksége ellenségre. Persze sokáig nem is tudja, hogy melyik álca alatt van az anyja, aki a sötét oldalt választotta és mindent elkövet, hogy leánya is azt válassza.
Nagy súlyt kap a szerelem is a könyvben, bár talán Ethan-ért és a világ megmentéséért le kell mondani róla.
Kapunk a könyvben egy kis visszatekintést az amerikai történelemből is és sok múltbéli titkot, ami tovább növeli az izgalmas kalandokat.
Egy kicsit függő a vége és nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra.

Pesu>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények

Sokaknak nem tetszett ez a könyv, de azt kell mondjam nekem tetszett. Megrémisztett, hogy ilyen hosszú és nem azért haladtam vele ilyen lassan mert nem jó, csak mostanság nagyon nincs időm olvasné és ahoz képest egészen jól is haladtam vele.. talán.. A könyv negyedénél jöttem rá, hogy a belőle készült filmet már láttam! XD Nekem a film is és ez a könyv is tetszett! Szerethetőek a karakterek és igazán jó kis Igéző családot sikerült összehozni az írónőknek, tök izgalmas képességekkel! :) Nekem a kedvenc karaktereim Macon, Link és Boo volt! :) Nem tudom mire számíthatok a sorozat többi részében, de azok is rettentő vaskosak! Ennek ellenére szeretném folytatni és befejezni majd a történetet! :)

janka0416>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények

Borító: 5/5 – tetszett. :)
Cselekmény: 5/5* – nagyon tetszett. :)
Titokzatos: aláírom! :D
Végre egy könyv,ami nem hasonlít x-xy könyvre/könyvekre. Amikor elkezdtem olvasni, kb. 3ról indult a sztori.. de aztán minél több időt fektettem a történet megértésébe, annál inkább élveztem :D
Nagyon kíváncsi vagyok a filmre… szerintem nem fogja megközelíteni a könyvet.
És most *dobpergés* jöjjön a folytatás! :D

13 hozzászólás
josageszter>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények

Kedves kis tini történet, 13 evésen teljesen megbolondultam volna érte. Szerethető karakterek, a fiú szemszög nagyon bejött. A kiscsaj különc, es sok sok titok. Kellemes olvasás volt.

tündérrózsa>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények

5 csillagról indult, aztán 4 lett belőle. Majd 3,5 és egy idő után újra 4. Aztán lecsúszott 3-ra. A történet maga nem rossz, csak épp egy kicsit lapos. Nagyon sokszor unatkoztam, több helyen vissza kellett olvasnom, mert elkalandoztak a gondolataim. Tetszett, hogy nem a lány szemszögéből láttuk a dolgokat. Tetszettek a képességek, a keltázás :) és érdekelt, mi lesz a vége, ugyanakkor nem tudok túllépni azon, hogy néhol borzasztóan untam. Nálam tipikus egyszer olvasós könyv, ha kezembe akad, elolvasom a folytatásokat is, de a csodaszép borító ellenére a polcomra mégsem kell. Nem szokott elriasztani egy könyv terjedelme, szóval nem azért írom, de ezt fele ilyen vastagságban is elég lett volna megírni.
Viszont, én sem értem, miért, de kíváncsi vagyok a filmre is. :P
@Mazsidrazsi azért egy kicsit tényleg igazad volt. :)

13 hozzászólás
RVivi P>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények

A filmet már olvasás előtt kétszer láttam. Csak azért kétszer, mert nagyon felejthető volt és teljesen elfelejtettem, hogy láttam volna. Nem igazán voltam oda érte, ennyi rémlik. De a megnézése óta kíváncsi voltam a könyvre is és most végre elolvastam. Nem mondhatom, hogy csalódtam, mert én se tudom, milyen könyvre számítottam. De a vége ellenére se fog a kedvencek közé kerülni, ez biztos.
Még a legelején teljesen oda voltam érte, hogy milyen jól kezdődik. De aztán olyan túlzásokkal találkoztam olvasás közben, amik mellett nem tudtam szó nélkül elmenni. Ez a város, Gatlin, egy egész túlzás. Ilyen helyről én még nem hallottam, ahol el akarnak valakit tanácsolni a suliból csak azért, mert néhány gyereknek nem szimpi a családja és emiatt ő sem. Meg mindenféle balesetet ráfogni, mikor elméletileg senki nem tudja, hogy micsoda is ő…
Mert a szereplőket sosem hagyom ki: Lena nagyon kiakasztó tud lenni, de valamilyen szinten meg is lehet érteni. Csal ne hisztizni annyit. Ha végül spoiler lesz, akkor se rajta múlik. Ennyit a könyv nagy részében a fejünkbe vernek. Változtatni úgyse tudnának rajta, akkor meg miéért?? Ethan egész szimpi volt, de a kedvencektől még ő is messze van. Az anyját viszont bírtam, így látatlanban is. Vissza Ethanhöz, nagyon kitartó egy emberke. Biztos, hogy senki után nem futkosnék annyit, mint ő Lena után.
A sztori végig jó volt egyébként, ha nem számítjuk azt a rengeteg hisztit. Az utolsó 100 oldal pedig nagyon sokat dobott az egészen. Szinte egy helyben olvastam végig. Általában nem nagyon veszem figyelembe a furcsa dolgokat olvasás közben. De itt a túlzásokon túl is olyanok voltak, hogy nem hiszem el. :D Basszus, spoiler beszélgetnek. Ezt Ethan nem furcsállja. De azt már igen, mikor Lena elmondja mi ő. :D Egyébként nem tudom, ez a spoiler részem mennyire is számít spoilernek, mert már eléggé az elején kiderül, de inkább spoiler alá rakom. :D
Amúgy meg megéri elolvasni, mert nem rossz, de nem is az a hű de jó kategória. Ennek ellenére folytatom, mert kíváncsi vagyok a végére, de nagyon.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Koksa>!

– Hozzá ne merj érni a pasimhoz, boszorkány!
A pasija.
Ez lettem volna én?
Mosolyogni próbáltam. De helyette elájultam.

184. oldal

Nizi>!

A megsárgult papír illata anya szerint az idő illata.

228. oldal (Okt. 13. Marian, a könyvtáros)

melka123>!

Mi lenne velünk könyvtárak nélkül? Elveszne a múltunk és a jövőnk is.

401. oldal

Koksa>!

A sötétség, az igazi sötétség valahogy több a fény puszta hiányánál.

296. oldal

Nizi>!

– EL-TU-LAJ-DO-NÍ-TÁS – mosolyogtam rá.
– Ami azt jelenti, hogy ha nem veszed el a mocskos mancsodat a pogácsámtól, Ethan Wate, nagy baj lesz!

260. oldal (Okt. 31. Halloween)

Kapcsolódó szócikkek: Amma Treadeau
Nizi>!

– Harlon James megsérült, szerintem bele fog halni. – Az utolsó három szót csak suttogta, nehogy az Úr meghallja és ihletet kapjon

95. oldal (Szept. 12. A Nővérek)

TheEvii>!

– Én azt gondolom, hogy mindenki megérdemel egy esélyt. Még mielőtt automatikusan utálni kezdjük.

65. oldal


A sorozat következő kötete

Caster krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: Vámpírakadémia
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Kresley Cole: A sötétség démona
Joss Stirling: Misty
Wendy Higgins: Angyali gonosz
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
J. K. Rowling – John Tiffany – Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Ilona Andrews: Mágikus találkozás
Rachel Vincent: Lélekőrzők