Beautiful ​Creatures – Lenyűgöző teremtmények (Caster krónikák 1.) 594 csillagozás

Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények

Gatlin ​megyében ritkán érték meglepetések az embert. Legalábbis azt hittem. Kiderült, nagyobbat nem is tévedhettem volna.
Volt egy átok.
Volt egy lány.
És a végén
Ott volt egy sírgödör.
Lena Duchannes-hoz fogható lányt még nem láttak Gatlin városában. A középiskola új diákja mindent megtesz azért, hogy különleges képességeit és a családját sújtó évszázados átkot eltitkolja a városka vaskalapos polgárai és diáktársai előtt. Azonban az elfeledett Dél vadon burjánzó kertjeiben, borongós mocsaraiban és romos temetőiben nincs az a titok, ami örökre titok maradhatna. Ethan Wate számolja a napokat az érettségiig. Azon a napon nem csak a középiskolának, de Gatlinnek is búcsút akar mondani. Hónapok óta egy gyönyörű lány kísért az álmaiban. Amikor Lena beköltözik a város legrégebbi, egyben leghírhedtebb ültetvényére, Ethan megmagyarázhatatlan vonzódást érez iránta. Elszántan kutatni kezdi a kettejük közötti titokzatos kapcsolat eredetét.
Egy városban,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
552 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632453200 · Fordította: Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
548 oldal · ISBN: 9789632453217 · Fordította: Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
552 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632453200 · Fordította: Neset Adrienn

1 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Lena Duchannes · Ethan Lawson Wate · Wesley Jefferson Lincoln, Link · Amma Treadeau


Kedvencelte 113

Most olvassa 59

Várólistára tette 403

Kívánságlistára tette 271

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények

"– Hozzá ne merj érni a pasimhoz, boszorkány!
A pasija.
Ez lettem volna én?
Mosolyogni próbáltam. De helyette elájultam."

Már megint szembe megyek a forgalommal, de túl van értékelve.
Jó igazából nem volt rossz, de jó sem.
Olvastam, mert mindent kiolvasok, de folyton elkalandoztak a gondolataim, nem tagadom untam.
Sem félelmetes nem volt, se érdekfeszítő, se egyedi karakter választás, se izgalom.
Maximum azért szorongtam mikor lesz már végre vége.
Kicsit vastag az unatkozáshoz, de hála égnek ezen is túl vagyok.
Eszem ágában sincs folytatni és újra olvasni sem fogom.
Örülök, hogy túl vagyok rajta.

3 hozzászólás
>!
MVivien
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények

Nagyon örültem mikor láttam hogy az egész sorozat bent van a könyvtárban. Régebben már olvastam a könyvet, de szerettem volna a sorozatot az elejéről elkezdeni. Régen nagyon szerettem ezt a történetet, és alig vártam, hogy lássam a filmet, ami viszont hatalmas csalódás volt számomra.A könyv sokkal jobb.
A borító szerintem nagyon szép imádom. A történetet Ethan szemszögéből olvashatjuk, ez nekem nagyon tetszett . A másik főszereplő Lena volt, őt is kedveltem a történetben. Szerintem nagyon összeillő pár, megérdemelnék hogy boldogak lehessenek.
Nagy kedvencem volt még, Macon aki annak ellenére hogy spoiler mindenben segít Lena-nak. Nagyon tetszettek a könyvben a látomások, amikből kiderült, hogy ebben a családban miért nem választhatnak maguk a szereplők.
Második olvasásra is ugyanannyira tetszett, mint elsőre.Nagyon izgalmas, fordulatos regény, amihez hasonlót még nem olvastam, bátran ajánlom mindenkinek.

>!
janka0416
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények

Borító: 5/5 – tetszett. :)
Cselekmény: 5/5* – nagyon tetszett. :)
Titokzatos: aláírom! :D
Végre egy könyv,ami nem hasonlít x-xy könyvre/könyvekre. Amikor elkezdtem olvasni, kb. 3ról indult a sztori.. de aztán minél több időt fektettem a történet megértésébe, annál inkább élveztem :D
Nagyon kíváncsi vagyok a filmre… szerintem nem fogja megközelíteni a könyvet.
És most *dobpergés* jöjjön a folytatás! :D

13 hozzászólás
>!
Ria23
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények

Egyszer már olvastam ezt a regényt, és most egy kihívás miatt vettem le ismét a polcról. Elsőre is nagyon tetszett, így mindenképpen újraolvastam volna, de ez most pont kapóra jött.
Ami kimondottan tetszett benne az az, hogy a főszereplő fiú szemszögéből íródott a könyv, és az, hogy a két szerző stílusa remekül kiegészíti egymást.
Nehezen letehető olvasmány ez. Emlékszem, amikor első alkalommal olvastam ezt a könyvet, akkor 6 óra alatt letudtam a kétharmadát. Most egy kicsit nehezebben haladtam vele, de nem azért, mert rosszabbnak ítélném meg a könyvet, mint akkor. Egyszerűen csak az anyai teendők sok időmet lekötik.
A szereplőket régi ismerősként üdvözöltem a lapokon, és változatlan szemmel tekintettem rájuk. A könyvbeli Lenát nagyon kedveltem, de a kedvencem egyértelműen Link volt. Jó, tudom, hogy Ethan a főszereplő, de ő nekem egy kicsit mindig is unalmas volt. Amma karakterét is kedveltem. Mindig is szerettem, ha egy szereplővel a woodoo-t feszegetik az írók.
A cselekmény magával ragadó, és izgalommal teli. Tetszett a feszültség, ami Lena közeledő születésnapját lengte körül. Borzongató, kissé borongós hangulatú, és nem olyan nyálas, mint a legtöbb YA fantasy. Olvastam pár helyen, hogy unalmas Alkonyat (mások szerint Harry Potter) koppintás, de én egyiket sem igazán láttam meg benne.

Off: Láttam a filmet is. Kétszer is… a könyvhöz képes akkora csalódás volt, mintha 6 elefánt hátsójából csinálnánk egyet. Röviden: nagy…

>!
tündérrózsa
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények

5 csillagról indult, aztán 4 lett belőle. Majd 3,5 és egy idő után újra 4. Aztán lecsúszott 3-ra. A történet maga nem rossz, csak épp egy kicsit lapos. Nagyon sokszor unatkoztam, több helyen vissza kellett olvasnom, mert elkalandoztak a gondolataim. Tetszett, hogy nem a lány szemszögéből láttuk a dolgokat. Tetszettek a képességek, a keltázás :) és érdekelt, mi lesz a vége, ugyanakkor nem tudok túllépni azon, hogy néhol borzasztóan untam. Nálam tipikus egyszer olvasós könyv, ha kezembe akad, elolvasom a folytatásokat is, de a csodaszép borító ellenére a polcomra mégsem kell. Nem szokott elriasztani egy könyv terjedelme, szóval nem azért írom, de ezt fele ilyen vastagságban is elég lett volna megírni.
Viszont, én sem értem, miért, de kíváncsi vagyok a filmre is. :P
@Mazsidrazsi azért egy kicsit tényleg igazad volt. :)

13 hozzászólás
>!
reka0216
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények

Ez egy nagyon hosszú könyv volt.Az alaptörténet nagyon tetszett,ahogy az is ,hogy férfi szemszögből láthatjuk a történetet.Az Igézők világát nagyon érdekesnek találtam,hogy mindenkinek egyedi képességei vannak.Ethan szimpatikus volt bár álompasinak messze nem mondanám.Lena-t kedveltem ,de sokszor idegesített a panaszkodásával.Macon-t és Amma-t egyszerűen nem értettem,hogy miért kell mindent harapófogóval belőlük kihúzni.Gatlin maga a kisváros szerintem egyszerűen valóságtalan volt.Az emberek állandóan a polgárháborúval foglalkoztak ahelyett,hogy a saját életüket élték volna.A gyűlölet Lena iránt az egész város irányából pedig egyszerűen nevetséges volt.Nem értettem ,hogy lehetnek az emberek ennyire előítéletesek.A vége csalódás volt,jobb kifejletre számítottam ,valahogy már meg sem lepődtem,a folytatást viszont el fogom olvasni.

>!
RVivi 
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények

A filmet már olvasás előtt kétszer láttam. Csak azért kétszer, mert nagyon felejthető volt és teljesen elfelejtettem, hogy láttam volna. Nem igazán voltam oda érte, ennyi rémlik. De a megnézése óta kíváncsi voltam a könyvre is és most végre elolvastam. Nem mondhatom, hogy csalódtam, mert én se tudom, milyen könyvre számítottam. De a vége ellenére se fog a kedvencek közé kerülni, ez biztos.
Még a legelején teljesen oda voltam érte, hogy milyen jól kezdődik. De aztán olyan túlzásokkal találkoztam olvasás közben, amik mellett nem tudtam szó nélkül elmenni. Ez a város, Gatlin, egy egész túlzás. Ilyen helyről én még nem hallottam, ahol el akarnak valakit tanácsolni a suliból csak azért, mert néhány gyereknek nem szimpi a családja és emiatt ő sem. Meg mindenféle balesetet ráfogni, mikor elméletileg senki nem tudja, hogy micsoda is ő…
Mert a szereplőket sosem hagyom ki: Lena nagyon kiakasztó tud lenni, de valamilyen szinten meg is lehet érteni. Csal ne hisztizni annyit. Ha végül spoiler lesz, akkor se rajta múlik. Ennyit a könyv nagy részében a fejünkbe vernek. Változtatni úgyse tudnának rajta, akkor meg miéért?? Ethan egész szimpi volt, de a kedvencektől még ő is messze van. Az anyját viszont bírtam, így látatlanban is. Vissza Ethanhöz, nagyon kitartó egy emberke. Biztos, hogy senki után nem futkosnék annyit, mint ő Lena után.
A sztori végig jó volt egyébként, ha nem számítjuk azt a rengeteg hisztit. Az utolsó 100 oldal pedig nagyon sokat dobott az egészen. Szinte egy helyben olvastam végig. Általában nem nagyon veszem figyelembe a furcsa dolgokat olvasás közben. De itt a túlzásokon túl is olyanok voltak, hogy nem hiszem el. :D Basszus, spoiler beszélgetnek. Ezt Ethan nem furcsállja. De azt már igen, mikor Lena elmondja mi ő. :D Egyébként nem tudom, ez a spoiler részem mennyire is számít spoilernek, mert már eléggé az elején kiderül, de inkább spoiler alá rakom. :D
Amúgy meg megéri elolvasni, mert nem rossz, de nem is az a hű de jó kategória. Ennek ellenére folytatom, mert kíváncsi vagyok a végére, de nagyon.

4 hozzászólás
>!
brena
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények

Imádom,egyik kedvenc pöttyös könyvem!Főleg,hogy végre fiú szemszögéből íródott!Szerintem izgalmas,letehetetlen,tele új elemekkel,fantáziád csak úgy szárnyalhat közben:))Nagyon bemennék abba a házba és szívesen találkoznék a szereplőkkel.

7 hozzászólás
>!
Talpacska P
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények

Hű, hol is kezdjem, pár éve láttam a filmet szóval nehéz lesz párhuzamot vonni.
Mindenesetre a hangulat nagyjából szerintem megegyezett és a vége valahogy máshogy volt, Serafinnel.
Az eleje nekem nagyon vontatott volt a könyvnek, ami vagy nagyon is tudatos az író részéről ne csak a karakter unatkozzon hanem a kedves olvasó is, vagy nem és akkor haragszom…
Jövendölő álmok és dalok alapján sok mindenre lehet következtetni, azon csodálkoztam folyton, hogy szereplőink miért nem tudják beazonosítani magukat és megfejteni az üzenetet.
Az alap elképzelés nagyon ötletes, bár nem tudom még Ethan hogyan jön a képbe ha ennyire nagyon halandó!
A látomásos részek nagyon jók, felpezsdítik a tini románcot.
A kedvencem nem lett, viszonylag haladós is volt a könyv – alapvetően korrekt és szórakoztató.


Népszerű idézetek

>!
Koksa

– Hozzá ne merj érni a pasimhoz, boszorkány!
A pasija.
Ez lettem volna én?
Mosolyogni próbáltam. De helyette elájultam.

184. oldal

>!
Nizi

A megsárgult papír illata anya szerint az idő illata.

228. oldal (Okt. 13. Marian, a könyvtáros)

>!
melka123

Mi lenne velünk könyvtárak nélkül? Elveszne a múltunk és a jövőnk is.

401. oldal

>!
Koksa

A sötétség, az igazi sötétség valahogy több a fény puszta hiányánál.

296. oldal

>!
Nizi

– EL-TU-LAJ-DO-NÍ-TÁS – mosolyogtam rá.
– Ami azt jelenti, hogy ha nem veszed el a mocskos mancsodat a pogácsámtól, Ethan Wate, nagy baj lesz!

260. oldal (Okt. 31. Halloween)

Kapcsolódó szócikkek: Amma Treadeau
>!
Nizi

– Harlon James megsérült, szerintem bele fog halni. – Az utolsó három szót csak suttogta, nehogy az Úr meghallja és ihletet kapjon

95. oldal (Szept. 12. A Nővérek)

>!
TheEvii

– Én azt gondolom, hogy mindenki megérdemel egy esélyt. Még mielőtt automatikusan utálni kezdjük.

65. oldal


A sorozat következő kötete

Caster krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sylvia Day: Megigézve
Karen Chance: Holdvadász
Patricia Briggs: Megszólít a hold
Rick Riordan: Athéné jele
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Melissa Marr: Veszélyes álmok