Beautiful ​Chaos – Lenyűgöző Káosz (Caster krónikák 3.) 162 csillagozás

Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Chaos – Lenyűgöző Káosz

Néha ​nincs visszaút.
Ezúttal elmarad a happy end.

Ethan Wate azt hitte, képes lesz hozzászokni a déli kisvárosban, Gatlinben zajló furcsa és képtelen eseményekhez. Azonban amikor Lenával visszatérnek a Nagy Gáttól, a furcsa és képtelen új értelmet nyer. Sáskák, hőség és földrengések pusztítják a várost, mióta Lena kiválasztotta magát a Tizenhetedik Holdnál. Még a Lena családjában élő, hatalmas Igézőket is érinti a változás: kezdik elveszíteni az uralmat a képességeik felett. Ahogy múlik az idő, egyre égetőbbé válik a kérdés: mit, vagy inkább kit kell feláldozni ahhoz, hogy Gatlin megmeneküljön?

Bármennyire ijesztő ez a káosz, Ethan örül neki, mert eltereli a figyelmét a saját gondjairól. A fiút ugyanis újra rémálmok gyötrik, de most nem Lenával kapcsolatban: egy rejtélyes figura lép ki az álmaiból, és kezdi kísérteni napközben is. Közben Ethan egyre többet veszít el önmagából, nevek, telefonszámok, emlékek hullanak ki a memóriájából. Nem… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
524 oldal · puhatáblás · ISBN: 97896333731222 · Fordította: Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
524 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633731239 · Fordította: Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
524 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633731222 · Fordította: Neset Adrienn

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Lena Duchannes · Ethan Lawson Wate · Wesley Jefferson Lincoln, Link · Ridley Duchannes · Amma Treadeau


Kedvencelte 30

Most olvassa 12

Várólistára tette 152

Kívánságlistára tette 135

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Chaos – Lenyűgöző Káosz

Ez a sorozat egyszerűen borzasztó és unalmas.
Eddig sem szerettem egyik karaktert sem, de most aztán még azt a kevés pozitívumot is sikerült kiirtani belőlem.
Sok olvasónál láttam, hogy milyen jó hatással volt a könyv az alvásukra.
Bezzeg nálam, azon kívül, hogy unatkoztam semmi mást nem éreztem.
Bárcsak képes lennék elengedni egy sorozat „kezét”, de persze aki bolond vessen magára.
Egy időre elegem van belőle.

MVivien>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Chaos – Lenyűgöző Káosz

A sorozatból eddig ez volt a legrosszabb rész. Ez a rész valahogy nem tudott megfogni, sok helyen unalmas volt, és szerintem elég hamar rálehetett jönni, hogy Ethan spoiler. Ridley-t a történet elején kedveltem, de a végére már őt sem szerettem. Ebben a részben sem Ethan-t, sem Lena -t nem szerettem. Akit szerettem az John volt, róla szívesen olvasnék egy önálló történetet. Liv-et viszont most sem tudtam megkedvelni. Azok voltak a kedvenc részeim a történetben ahol Sarafine múltjáról olvashattunk. Azok a részek is tetszettek amiben benne volt Link, szerintem ő sokat javított a történeten. Ebben a részben Macon keveset szerepelt, amit nagyon sajnáltam, mert ő is egy olyan szereplő akit kedvelek. A vége pedig szerintem szörnyű volt.
Attól függetlenül, hogy ez a rész nem tetszett elolvasom a folytatást, mert kíváncsi vagyok a történet végére,

Talpacska>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Chaos – Lenyűgöző Káosz

Határozottan javuló tendencia, az első kötethez képest főleg.
Természetesen a szereplőink nem sokat tanultak abból, hogy semmi jó nem sül ki abból ha titikolódznak egymás előtt, ez folyamatosan hátráltatta őket.
Tetszett, hogy Liv egy az egyben hasonló véleményen van Lenáról, mint én (amikor Ridley azt az igézetet borítja a partyra) szépen a fejéhez vágja, hogy mekkora hm…rinya.
Ethant nem értem miért nem számol be a rémálmairól és a portálról – sokkal előrébb tarthatnának – illetve ha már megjelenik nála valaki akkor ne omoljon össze hanem probálna meg minél több infohoz jutni – én nem így csináltam volna, mind1.
A 3 kötet közül a legborúsabb, zaklatottabb hangvételű könyv, valamilyen borzalmas végkifejlet felé vezeti az olvasót..

kávésbögre P>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Chaos – Lenyűgöző Káosz

Sokkal jobban bejött, mint az előző 2 rész. Végre úgy történtek az események, hogy nem csak a nyavalygásról szólt, hogy jaj Lena, úgy szeretlek, de nem lehetünk együtt, de én veled akarok lenni, hanem egy fokkal értettebbek (értelmesebbek?) lettek a szereplők. John Breed-ből kaptunk valamivel többet, mint a gaz csábító szerepét. Nagyon tetszett, ahogy Ethan spoiler Linket jobban bírtam így, hogy spoiler, és Lena születésének körülményeiről is több infónk lett. Szóval várom a befejező részt!

schesztiஐ P>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Chaos – Lenyűgöző Káosz

Ezt a könyvet is a hangulata miatt szeretem főleg. Borongós és sötét, végig valami elkerülhetetlen rossz lengi körül, és ettől nyomottá válik. Nyomottá, de nem unalmassá, és semmi esetre sem szürkévé!

A szereplők közül Linket még jobban megkedveltem ebben a részben, és Oliviával is békét kötöttem, bár nekem ő nem volt nagy kedvencem az előző részben. John pedig… ő még mindig vegyes. Ridley-vel szokás szerint nem tudom, hányadán állunk, de azért én nagyon bírom.

Tetszett, hogy ebben a könyvben is emlékekbe merülünk, és nagyon élveztem, hogy épp Sarafine múltját ismerhetjük meg alaposabban. Nem, nem tudtam megbocsátani neki, de nagyon sajnáltam őt.

Ammára haragudtam egy kicsit, mert bár látta, mennyire kétségbe van esve Ethan, nem beszél vele, nem segít neki, nem ad válaszokat. Persze, megvan rá az oka, és azt hiszi, mindent meg fog tudni oldani, de azért rossz volt látni, hogy a fiú nem számíthat rá.
Macon egy kicsit keveset szerepelt, belőle több is elfért volna a könyvben! :)

Szeretem ezt a sorozatot, az Igézők világát, és nagyon tetszik benne, hogy egy fiú áll a történet középpontjában, az ő szemszögéből olvashatjuk a könyvet, elég kevés ilyen van manapság. Már megvettem a folytatást angolul, azt hiszem, most megint nagy kedvet kaptam hozzá! :)

Fairy>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Chaos – Lenyűgöző Káosz

Hát nem is tudom mit írjak.
Ez a kötet nekem nem nagyon tetszett,untam és be is aludtam rajta nagyon nyögvenyelősen olvastam.
Macont nagyon hiányoltam ő a kedvencem és nagyon keveset szerepelt a történetben.
Ammában meg nagyot csalódtam,mert semmit sem mondott és nem segített Ethannak.
Találó a címe mert tényleg egy nagy káosz a könyv.

Paulina_Sándorné P>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Chaos – Lenyűgöző Káosz

Továbbra sem fog meg teljesen a könyv, a történet. Vannak benne részek, amelyek tetszettek és élveztem. Tetszett, ahogy Ridley a suliban viselkedett, bár néhol már nagyon drasztikusnak éreztem. Link fura volt, nem csípem a stílusát. Fura egy párost alkotnak Ridley-val. Ethan és Lena közötti kapcsolat szimpatikus volt. Jó dolog lehet, úgy beszélgetni a társaddal, ahogy ők beszélgetnek. Fura szót talált rá az író spoiler, nem beszélgetés jut róla eszembe. A vége elég fura volt, érdekesen alakult.

Gothic01>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Chaos – Lenyűgöző Káosz

Ez az első könyv, amit olvastam a sorozatból ( csak az 1. részből készült filmet láttam korábban) így volt egy kisebb… vagyis helyesen fogalmazva óriási zavar, hogy na akkor most ki-kicsoda és mi történhetett korábban… Szó szerint Lenyűgöző káosz volt nálam is… De ettől függetlenül megállás nélkül olvastam és nagyon tetszett az egész. Van egy külön hangulata, ami beszippantja az olvasót. Eathen jól meséli a történetet, könnyű azonosulni vele magával ragadott az igézők világa. ^.^ Jók voltak az úgymond visszaemlékezős részek Lena anyjának a múltjába, bírtam Link-et és Ridley-t. A lány elvesztette a szirén képességeit és halandó lett, de bebizonyította, hogy nem ejtették a fejére. A srác pedig az új képességeit tapasztalgatta, de közben alapjában véve önmaga maradt. Amikor kiderült, hogy miért hurcolja magával azt a skorpiós övet Ridley, akkor nagyot néztem. xD John Breed-et nagyon bírtam, alig vártam, hogy felbukkanjon. Szerintem összepasszolnak Liv-vel. Egyedül az zavart Eathen-ben, hogy folyamatosan fújt John-ra… -.- Szóval maga az alaptörténet az fergeteges lett a vége pedig… gyilkos :o Amikor olvastam, akkor meg nem is volt még a folytatás magyarul…

A.J.Á.N.L.O.M

reka0216>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Chaos – Lenyűgöző Káosz

Ez a rész már jobban tetszett az előzőekhez képest bár szerintem néhány fejezetet akkor is lazán ki lehetett volna hagyni.Az előzőekben Lena idegesített nagyon ,viszont most inkább Ethan volt a legidegesítőbb.A cím tökéletesen tükrözi a történetet, mert egy nagy káosz volt az egész.Nagyon Ethan-re volt kihegyezve a történet ami így a vége után végülis érthető , de a többi szereplőről is szívesen olvastam volna többet, mondjuk John-ról vagy Liv-ről.Ridley-ben nagyon csalódtam; mert az előző részben megkedveltem ,de most teljesen kifordult önmagából.Összességében már jobb volt mint az előzőek és már várom, hogy végre befejezzem ezt a történetet.

makitra P>!
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Chaos – Lenyűgöző Káosz

Sikerült feljebb tornászni a minőséget, de itt jöttem rá, mi a sorozat igazi baja: hogy a románc nem hihető. És ez egy romantikus könyvnél elég nagy probléma.

Ősrégi tétel, hogy a szereplőket akkor fogjuk elfogadni, ha nem csak szövegelnek, de annak megfelelően is cselekszenek. Itt ez egyrészt nem működik, mert a szereplőink szinte csak szövegelnek, a maradék időben meg futnak a cselekmény után; másrészt túl ritkán látjuk Ethant és Lenát együtt, magukban. Amikor megfigyelhetjük a kapcsolatuk dinamikáját, finomságait. Az első kötetben még ügyeltek erre, de ahogy halad at idő, a cselekmény elszalad a főhősök mellett anélkül, hogy igaziból érintené őket. Így pedig nehéz igazán izgulni, hiába a rengeteg fordulat és kaland.

Egyet azonban ki kell emelni: Link és Ridley története a legélőbb, legigazibb kapcsolat, amit – talán – az egész szériában kapunk.


Népszerű idézetek

schesztiஐ P>!

Erre emlékszem arról a napról, amikor először találkoztam veled. Felnéztem az égre, és arra gondoltam, hogy Szeretni fogom ezt az embert, mert még az ég is másmilyen.

500. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lena Duchannes
schesztiஐ P>!

– Ugye csak viccelsz? Ebben a koszos bádogkoporsóban kell tartanom a holmimat? – Ridley úgy meredt a szekrényére, mintha valami épp ki akart volna ugrani belőle.
– Rid, már jártál iskolába, akkor is volt szekrényed – emlékeztette Lena türelmesen.
Ridley megrázta szőke-rózsaszín haját. – Szándékosan megfeledkeztem róla. Poszt-traumás stressz szindróma.

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ridley Duchannes
janka0416>!

– Én nem is tudom mi történt. Az egyik pillanatban még George Clooney-ról és egy hatalmas szelet barnacukros kuglófról álmodoztam, a következőben meg összedőlt a ház.

152. oldal

janka0416>!

– Ethan, eszedbe ne jusson a fiatal hölgyet felhívni a szobádba!
Nem lenne illendő. – Mercy néni megnyomott egy gombot a távírányítón, mintha azzal megállíthatna, nehogy a szoba felé vegyem az irányt. Lénára nézett. – Tartsd távol a cuki kis popsidat a fiúk szobájától, kishúsom!
– Mercy Lynne!
– Grace Ann!
– Nem akarok ilyen csúnya szavakat hallani a szádból!
– Mit? Hogy popsi?Popsi, popsi, popsi!

159. oldal

2 hozzászólás
schesztiஐ P>!

Nem őrület, hogy mennyire felvidul az ember egy hullaszállító és egy pár tornacipő látványától?
Millió gondolat futott át az agyamon. Például, hogy amikor rám néz, mindenki másról megfeledkezem széles e világon. Hogy amikor megpillantom, minden egyes apró részletet megjegyzek, de rajta kívül minden más homályba merül. Hogy csak akkor lehetek önmagam, ha vele vagyok.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Lawson Wate
schesztiஐ P>!

– Emlékszel még a Bombi-szeletre a buszon? Tudod, amelyiket másodikban neked adtam azon a napon, amikor először találkoztunk?
– Arra, amelyik előtte leesett a földre, és úgy adtad nekem, hogy nem szóltál róla? Szép.
Elvigyorodott, és megcélozta a kosarat. – Nem is esett le. Csak kitaláltam.

494. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wesley Jefferson Lincoln, Link
schesztiஐ P>!

– Csapda! – Nem vagyok olyan hülye, hogy elméleti kérdésekbe bonyolódjak egy lánnyal.

272. oldal

schesztiஐ P>!

A halványsárga templomba járó ruháját viselte, és fehér kesztyűt. Tuti, hogy a mocsárba készül.

102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amma Treadeau

A sorozat következő kötete

Caster krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: A halál csókja
Wendy Higgins: Angyali gonosz
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Josephine Angelini: Istennő
Meg Cabot: Elhagyatva