Sicc ​a vadonban (Sicc) 39 csillagozás

Kálmán Jenő: Sicc a vadonban Kálmán Jenő: Sicc a vadonban Kálmán Jenő: Sicc a vadonban

Ki ne ismerné Siccet, a mókás kandúrt, akinek csínytevésein több nemzedék is felnőtt? Tankó Béla és Kálmán Jenő klasszikusát sokan üdvözlik nagy örömmel újra a könyvespolcokon. Annál is inkább, mert nem csak a szülők gyerekkorának szépségét idézik fel, hanem a mai gyerekek számára is érdekesek, izgalmasak és újszerűek a történetek.

Minerva, Budapest, 1987
24 oldal · ISBN: 9632219562 · Illusztrálta: Tankó Béla
Minerva, Budapest
24 oldal · Illusztrálta: Tankó Béla
Aranyhal, Budapest
46 oldal · ISBN: 9639196169 · Illusztrálta: Tankó Béla

Juci P>!
Kálmán Jenő: Sicc a vadonban

Fura, olyan, mintha ezek régebbi rajzok lennének, mint a többi, olyan kiforratlanok, vagy nem is tudom. Meg azt írja a kolofonoldalon, hogy „Kálmán Jenő ötlete alapján írta Székely Dezső”. Szóval valahogy nem az igazi, nem is fájt eléggé.

Trinda_Surikaten >!
Kálmán Jenő: Sicc a vadonban

Hát, nem lep meg, hogy ez a kötet van a legjobban lepontozva… nem igazán értem a koncepcióját. Az első fele egy szokásos afrikai Sicc, csak valahogy elég döcögős rímekkel, és kicsit a történet is ötlettelen. spoiler
A második fele valamelyik korai részből (diafilm?) van átvéve, amiben még nagyon furcsák, elnagyoltak a rajzok, alig hasonlítanak a későbbiekre, a háttér sokszor csak pár pacni. Kár, mert ebben a részben van a legtöbb „worldbuilding”, nagyjából összefüggő történetekkel, amiknek külön címük is van, többet szerepel Róka Rudi családja és cimborái is. Mondjuk az nagyon bizarr, hogy puskával jár a róka… Daxli Maxi azért zseniális volt, meg a kirittyentett pásztorkutyák is.

Sajtkukac94 P>!
Kálmán Jenő: Sicc a vadonban

Gyerekként nem tudom, mit ettem annyira ezen a könyvön. Felnőtt fejjel bugyutának és összefüggéstelennek tűnik az egész, ráadásul erőltetett, anélkül, hogy vicces lenne.

latinta P>!
Kálmán Jenő: Sicc a vadonban

Nosztalgiából újraolvasva… annyira azért ez nem volt jó.

Zalkodi_Erna>!
Kálmán Jenő: Sicc a vadonban

Több mese van a könyvben, bár nem túl látványosan vannak elválasztva egymástól. Ez kicsit zavaró lehet.
Mókás mesék rímbe szedve, aranyos rajzokkal. Gyerekkoromban nagyon szerettem, amikor diafilmen olvasta édesanyám. Rá kellett jönnöm, felnőttként még mindig tetszik.

repe993 P>!
Kálmán Jenő: Sicc a vadonban

Nekem a cirkuszos volt meg anno, erre nem is emlékeztem, egészen Daxli Maxiig… Az a mese megvolt! És még most is megmosolyogtat, akárcsak anno, mert csak egy gyerek képes elképzelni és elhinni mindezt!