"Manapság divatos az indiai kultúrát „erotikus kultúrának” nevezni. Ez így mindenképpen túlzás, helyesebben azt mondhatjuk, hogy az indek számára a szexualitás nem tartozott sohasem a tabu témák közé, és ez jól tükröződik a hinduizmus ideológiájában, a szépirodalomban, a képzőművészet erotikus témájú alkotásainak sokaságában és nem utolsósoran a hagyományos tudományosságban, amelynek önálló diszciplínája a kámasásztra, a „szerelem tudománya”.
Anangaranga 27 csillagozás

Kaljánamalla: Anangaranga 76% avagy a szerelmi játékok istenének színpada
Osztályozás, kategorizálás, listázás, leltározás, vég nélkül. A nők ezerféle szempont szerinti csoportosítása, értelmezése, vizsgálata. Működésük, használatuk, kezelésük tipizálása, hasznos és káros működtetésük módszertan.
A férfiak sem ússzák meg, ők, ugyan mi más szempont alapján lehetne: „szerelemhorguk hossza” alapján kategorizálódnak: Ez aztán, a haj textúrájától kezdve, a bőrszínen és pszichés struktúrákon át a szempillantásuk jellegéig mindent meghatároz.
A szerelemhez kellő segéditalok, ételek, csillagállások is feldolgozásra kerülnek. Utána testhelyzetek és pozitúrák, valamint a BDSM praktikák (ütés, tépés, harapás, csípés) szokatlan bősége jön (A szokott alapos rendszerbe foglalva). Minden ami csak – szigorúan kategorizált fajtájú – gyönyört okozhat egy emberpárnak.
Kaljánamalla a nagy költő, ahogy a szerző magát nevezi, csak egy dolgot felejtett ki: A dolgok rendszerezéséből keletkező kielégülésről nem ír, pedig neki nyilvánvalóan ez volt a fétise….

Kaljánamalla: Anangaranga 76% avagy a szerelmi játékok istenének színpada
Érdekes összefüggéseket olvashatunk ebben az ősi könyvben, melyekre egyébként valószínűleg magunktól nem jönnénk rá. Milyen fajtájú nőket és férfiakat különböztet meg a hindu kultúra? Hogyan csábíthatunk el valakit? Milyen férjet/feleséget válasszunk magunknak, ha van egy csöpp eszünk? Olyan bájitalokat, recepteket is találunk a kötetben, mely alapanyagok nem teremnek ám minden kertben…Pedig érdekességképp kipróbáltam volna egyet-kettőt…Talán majd egyszer. :) A képek eléggé 18 + -osok, de eléggé változatosak.

Kaljánamalla: Anangaranga 76% avagy a szerelmi játékok istenének színpada
Hát, a Káma-szútra titkos elcsenése, és az azt követő csalódás után, ez már jobban tetszett :) persze ez is titokban, mikor a szülők elmentek a Tescoba :D ez jó, ezt már csak a kultúra miatt is érdemes elolvasni ;)

Kaljánamalla: Anangaranga 76% avagy a szerelmi játékok istenének színpada
Érdekes volt, már csak azért is, mert nővérem révén van némi ismeretem az indiai kultúráról és magáról Indiáról is. Viszont voltak részek amik untattak, például amikor elmesélte, hogy mely területről származó nők milyenek. Illetve szerintem az előszó is indokolatlanul hosszúra sikeredett, nem is értem, hogy miért kell benne leírni, hogy mi lesz az egyes fejezetekben, holott ez kiderül, ha elolvasom a könyvet. Ellenben a receptek nem voltak rosszak, sőt helyenként viccesek is voltak, legalábbis belegondolva, hogy vajon a ki a fene csinálja meg mindezt, valamint a vége is érdekes volt.

Kaljánamalla: Anangaranga 76% avagy a szerelmi játékok istenének színpada
Ez jó, a Kámaszutra: száraz.

Kaljánamalla: Anangaranga 76% avagy a szerelmi játékok istenének színpada
Nagyon szórakoztató volt; az a része, ami időtálló és az is, ami már meghaladott…

Kaljánamalla: Anangaranga 76% avagy a szerelmi játékok istenének színpada
Jókat derültem rajta (bár nem ez volt a célja az írónak, de hát nem is én vagyok a fenséges Ládakhán, akinek Kaljánamalla írta a könyvet), főleg az elején. A közepe táján levő különféle recepteken eléggé untam. Túl sok volt az ismeretlen gyógynövény, plusz erősen kétlem, hogy itt nálunk lehetne szerezni őrölt elefántagyart. Püff neki.

A hajválasztékot körmével érintse a férfi, a szemet és az arcot csókolja, az ajkat fogával sértse fel, a hónaljat és a nyakat körmeivel karmolja, a fart és a mellbimbót szorosan markolja, a köldököt nyitott tenyérrel ütögesse, s a jóniban játsszék elefántjátékot.
Kaljánamalla: Anangaranga 76% avagy a szerelmi játékok istenének színpada

A bölcs emberek mindig kerüljék a házasságkötésnél azt a lányt, akinek … lábán a nagyujjánál nagyobb a második ujja, és akinek járás közben a negyedik lábujja nem érinti a földet, valamint középső lábujjának hegye kicsi, akinek neve ismeretlen, akinek nevében hegy, madár, fa, folyó nevű csillagkép szerepel…
Kaljánamalla: Anangaranga 76% avagy a szerelmi játékok istenének színpada

A bölcs sohase szeretkezzék tűz, bráhmana, tiszteletreméltó emberek társasága közelében, folyóban, Isten házában, erődben, keresztútnál, más házában, erdőben, temetőben, nappal, amikor a Nap egy másik csillagképbe lép, újhold éjjelén, ősszel és a forró évszakokban, láztól kínzott állapotban, fogadalmi napokon, napkeltekor, napnyugtakor és amikor fáradt.
Kaljánamalla: Anangaranga 76% avagy a szerelmi játékok istenének színpada

A nők szerelmi élvezete kétféle, üzleti észjárásuk négyféle, véleményük hatféle, szerelmi vágyuk nyolcféle.
Kaljánamalla: Anangaranga 76% avagy a szerelmi játékok istenének színpada

A nők jónijának vérében háromféle bogár keletkezik. Ezek a bogarak erejükhöz mérten viszketegséget okoznak a nőnemzetségnek.
Kaljánamalla: Anangaranga 76% avagy a szerelmi játékok istenének színpada

A tankönyvek azt írják elő, hogy az igaz emberek mindig olyan nőt vegyenek feleségül, aki megfelelő tudás birtokában van, bátor, képes a helyes és helytelen dolgok között különbséget tenni, állhatatos, tiszta, kötelességtudó, jónevű, pénzben és gabonában bővelkedő, magas állású családból való, mentes a hibáktól, erényes, akinek van fivére, és aki a szerelem művészetére alkalmas.
Kaljánamalla: Anangaranga 76% avagy a szerelmi játékok istenének színpada

A hasztiní [típusú nő] kövér, haja barnás-vörös, étvágya nagy, természete nyers, szemérmetlen, testének színe világos, ujjai görbék, rosszlábú, nyaka rövid, a jónijában a szerelmi előjáték végén megjelenő nedv zavaros és szaga a megvadult elefánt homlokverítékére emlékeztet…
Kaljánamalla: Anangaranga 76% avagy a szerelmi játékok istenének színpada

Áztassuk kagyló hamuját hét napig banán levében, majd keverjük össze pálmaborral. A szer eltávolítja a jóni szőrzetét.
Kaljánamalla: Anangaranga 76% avagy a szerelmi játékok istenének színpada

A férfi a lányt bétel és virágfüzér ajándékozásával, a fiatalasszonyt ékszerekkel, az érett nőt erős szerelemmel, az öregasszonyt pedig beszéddel és tiszteletadással hódítja meg.
Kaljánamalla: Anangaranga 76% avagy a szerelmi játékok istenének színpada

Ha a férfi feketebors, maszlag, hosszúbors, lódhra porát mézben feloldja, és ezzel lingamját bekeni, akkor a szerelmi csata küzdelmeiben nehezen meghódítható nőt biztosan közelebb hozza a gyönyör kívánásához.